Skapa din lycka – Lyckligt skapande

Serien om Lycka fortsätter

Länken till avsnitt 4 kommer här:

”Delad lycka är dubbel lycka”

Här kan du läsa om att delad lycka är dubbel lycka. Så är det. För att vi ska uppleva lycka, behöver vi dela den med någon. Gärna utan att ta betalt.

Skiss till gästrummet 2Måleriet denna veckan

Torsdagens horoskop för mig löd:

”Du kan tillbringa några obekväma ögonblick med att undra vad du ska göra med dig själv idag. Du är sugenäventyr, men frustrationen infinner sig om världen inte samarbetar med dina planer. Försök att hitta något kul och knäppt som du kan göra hemma. Naturligtvis, har du förmodligen spelat alla brädspel och liknande som du äger. Tja, du behöver egentligen bara vara kreativ. Och det är ju din specialitet, som du vet.”

Så då blev jag ännu mer kreativ, då.

Kände för att måla. Det blev en skiss till en målning i gästrummet som har färgerna mossgrönt och orange. Tyckte denna bild passade.

Digital Måleri-kurs

Som kronan på verket beslöt jag att dokumentera en del när jag målar.

Ett gäng härliga tjejer i Qoola Qvinnor i Spanien, frågade mig om jag kunde köra en kurs i Måleri för dem. Gissa om jag blev laddad och inspirerad. Jag ska absolut köra denna kurs, så snart jag byggt upp den och hittat tillbaka till mitt eget måleri. Det har legat nere ett antal år, så det tar lite tid att återvända.

Samtidigt bestämde jag mig för att bygga den så att jag kan erbjuda den åt dig, som också vill ha inspiration, helt digitalt. För att berätta mer om detta, har jag ett gratis webinar den 23 mars kl 18.45-19.45. Du är välkommen att delta, så berättar jag lite mer om hur detta kommer att gå till. Anmäl dig här via knappen!

Romanen denna veckan

Blev det något skrivet i min skönlitterära roman? Ja du kan tro det blev några kapitel. Den är tuff att skriva. Som författare måste jag leva mig in i vad som händer. Det tar på krafterna, vill jag lova.

Nu har jag dessutom fått två härliga tjejer som vill vara frivilliga amatör-lektörer åt mig. Snart lämnar jag över första delen till dem, med förhoppning om positiv feedback. Det är 100 sidor klara, så här långt.

Om du inte redan läst en kort notis om vad min kommande roman handlar om, så får du veta lite mer här.

Den 16-åriga Henrietta sitter på bussen på väg till psykopaten Volfgang. Hon vet egentligen inte hur hon ska orka överleva. Proceduren upprepas varje lördag. Vardagen fördelas mellan kompisarna som hon älskar och uppväxten i ett alkoholisthem.
Hennes stora dröm är att få uppleva kärlek, något som hon inte får av sina frånskilda föräldrar.
Varför är det ingen som ser, ingen som reagerar, ingen som hjälper henne?

 

Jag hoppas med hela mitt hjärta att denna bok kan hjälpa människor i nöd. Att ge hopp och tro på framtiden – oavsett hur tuff vardagen än är.

Lyckliga, skapande hälsningar
Monica Ivesköld

 

Tagged with →  
Share →