Skrivar-utmaning

Igår började jag i gruppen 100-dagarsutmaningen för att skriva. Tack till Anna Hellqvist som startat utmaningen. Kim M Kimselius bok - Att hitta glädje i skrivandetDet finns även en sluten Facebook-grupp och en grupp på Google där vi rapporterar vårt skrivande.

Det här blir spännande och det är dessutom glädjande att kända författare som exempelvis Kim M Kimselius ingår i gruppen. Tack, Kim, jag uppskattar att du finns där. Jag lyssnade på ett webinar med Kim och köpte hennes bok ”Att hitta glädje i skrivandet”. Boken finns nu med mig varje dag, i mitt skrivande.

Samtidigt ingår jag i gruppen Skrivkontakt hos Ann Ljungberg och går kursen ”Skriv romanen på 10 veckor”. Det finns även en sluten grupp för Skrivkontakt på Facebook. Tack Ann, för ditt engagemang.

Allt ovan är ljuvliga utmaningar, som jag lovar att leva upp till.

Veronica Grönte 151120-revSom jag redan berättat om, gick jag en kurs för Veronica Grönte i november. Äntligen fick jag förståelse för några mycket viktiga saker att tänka på, när jag skriver. Veronica är suverän på Dramaturgin, och den behövde jag verkligen lära mig mer om. Tack, Veronica, för att du lärde mig detta.

Vi fick också lära – som jag redan nämnt – en del om Eneagram. Det var härligt att inse att jag har massor av kunskap att ösa ur, kring metoder som visar på styrkor i mellanmänskliga förhållanden. DET är något som jag nu arbetar hårt med i samband med mitt skrivande. Att jobba med gestaltningen utifrån mer eller mindre vetenskapliga metoder, känns spännande OCH utmanande.

Skrivande på PinterestFör dig som vill följa mig, kommer jag att bygga upp en egen blogg  och även en egen sida på Facebook, där jag hoppas få många glada tillrop från dig. Initialt har jag startat med att skapa en sida (en anslagstavla) på Pinterest. Här hittar du den! Min Pinterestsida: Skrivande. Följ mig!

Eftersom min målsättning för 2016 är att – förutom fortsätta köra mina digitala utbildningar – även skriva sköntlitterära böcker/noveller och måla, kommer jag även att rapportera vad som händer till dig som är nyfiken.

Jag har min förhoppning att lyckas, givetvis. Samtidigt vet jag att det krävs hårt arbete. Jag har gett ut 60 facklitterära böcker sedan 80-talet, så jag vet hur det fungerar (eller fungerade, ska jag kanske säga, för det ändras ständigt).

StipendiumIdag är jag extra lycklig

Jag har fått ett stipendium för mina böcker och digitala handledningar/kurser. Vilken ära! Är tacksam och gråtfärdig av lycka. TACK! Efter allt slit, uppskattar jag detta bevis på uppskattning. Jag inser att beslutskommittén även tog hänsyn till de 20 digitala utbildningar som jag skapat de senaste 2 åren.

 

Nu kör vi …!

Monica Ivesköld
(Vid tangentbordet)

 

 

Tagged with →  
Share →
4 comments
GretaStina Engelbert
GretaStina Engelbert

Stort Grattis till dig Monica. Hoppas vi kan träffas snart igen för en inspirerande sammankomst. 

Kram Greta-Stina 

Kim M Kimselius
Kim M Kimselius

Härligt att höra att min bok inspirerar dig och att vi följs åt på skrivutmaningen. Skriv på!

Kram Kim :-)

monicaiveskold
monicaiveskold moderator

@Kim M Kimselius   Tusen tack, Kim! Kram // Monica

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed