2 november – skrivandet tar sig och nu blev det storkok

2 november

Över 4.000 ord har det blivit. Mina två första kapitel i kommande roman är på gång.

Precis som vanligt skriver jag utan redigering. Den kommer i ett senare skede.

Normalt har jag gjort research i förväg. Min har tagit över ett år. Men det är ändå så att jag måste stoppa upp emellanåt och fortsätta söka information.

Den här morgonen vaknade jag redan några minuter efter klockan sex för orden ville ut. Det gick helt enkelt inte att ligga kvar i sängen. Och sittande i nattlinnet skrev jag som en galning. Det bubblade verkligen. För att laga frukost steg jag uppför trappan till köket klockan halv tio. Där mötte mig en rejäl överraskning, PUH!

Frysen hade lagt av. Men allt utom översta hyllan hade klarat sig. Det blev till att kavla upp ärmarna och sätta igång storkok. Som jag slet. Frukosten blev fördröjd till klockan halv elva. Då hade jag gjort klart första omgången mat. Det blev torsk och lax i ugn.

Efter frukost blev det att åka och storhandla. Sedan fortsatte jag som kokerska. Jag lagade fläskytterfilé, kycklingfilé, kokte ägg som serverades till den rökta laxen osv. När klockan närmade sig halv tre, kom äldsta dottern med familj. Då kokte jag ris, rödbetor och till allt serverades sockerärtor. Rena restaurangköket!

Storkok 1

Storkok 2

Ikväll ska mina älskade svenska barnbarn övernatta. Allt skrivande får därför vänta tills i morgon eftermiddag. Eftersom det är Allhelgona-helg, ska jag åka iväg med dem så att de, tillsammans med kompisar, får gå dörrknackning i kväll i byn där de bor.

Ja det var sannerligen en speciell lördag!

Önskar dig en fortsatt god helg!

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest