2019 års råmanus

Idag den 1 november startar jag årets råmanus-skrivande. Det blir en ny roman med titeln ”Mamma låt mig leva”. En roman som jag burit med mig i många år.

Nanowrimo - Mamma låt mig leva

Under ett års tid har jag gjort research för den här boken. Egentligen skulle jag behövt göra ytterligare en liten del, men det får komma i efterhand, när november är slut och min råtext är klar.

Varje dag i november – med undantag för min fyradagarskurs i Chi Neng Qigong den 7-10 november då min kinesiske mentor Li Hongshi kommer till Malmö – kommer jag att skriva. Det betyder att jag behöver skriva 1.925 ord per dag för att garanterat hinna i mål. Kanske blir det fler än 50.000 ord. Förra året skrev jag över 80.000. 2016 skrev jag råmanus till romanen Förlöst, 2017 skrev jag råmanus till romanen Elvira som ska börja slutredigeras i december och i fjol skrev jag ytterligare ett råmanus.

Nanowrimo åren 2016-2018

I år är det således dags för romanen Mamma låt mig leva. Det blir en feelgood med mycket drama. Här ser du logglinjen för den:

Mamma låt mig leva, en feelgood-roman och drama baserad på änglamakerskor och en transcendental (översinnlig) energihealer, demon-jägare och regressionsterapeut.

Bild över ScrivenerAlla mallar är uppbyggda i Scrivener som blir det verktyg där jag börjar. I OneNote har jag, precis som alltid, sparat researchen (även om den går utmärkt att även spara i Scrivener).

Utmaningen det här året är att jag kommer att skriva den kryddad som ett filmmanus. Du undrar kanske hur detta påverkar mitt skrivande. Ja en viktig faktor är att vissa spänningsmoment måste komma på vissa sidor. Detta är något som jag kommer att berätta mer om i min kommande onlinekurs och bok ”Börja skriv framgångsRIKT” som lanseras efter årsskiftet.

Men innan den lanseras kommer en bok som jag vet många har längtat efter, nämligen boken ”Redigera framgångsRIKT” som gått till förlaget igår. Håll utkik! Mer information om den kommer inom kort.

Nu blir det skriva av ….. Och är du en av dem som också ska delta, så lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest