44 kapitel om 4 män av BB Easton – bokrecension

44 kapitel om 4 mänFormat: Häftad (Danskt band)

Serie: 44 kapitel (del 1)

Antal sidor: 312

Utgivningsdatum: 2021-01-14

Förlag: Bokfabriken

ISBN: 9789178354481

 

Tusen tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

 

Detta är den absolut värsta bok jag någonsin läst. Den är – i mitt tycke – förfärlig och patetisk. Att det ska bli en serie, ryser jag av. Jag kan lova att jag ALDRIG kommer att läsa en enda rad till i den här serien.

Dessutom ska den lanseras på Netflix. Jag betvivlar starkt att jag kommer att titta på den.

När jag fick information om boken, blev jag nyfiken och lovade recensera den. Eftersom jag är en noggrann person, läste jag därför ut boken. Hade jag köpt den själv, hade jag slängt den – för länge sedan.

Den här boken går helt emot min egen värdegrund. Redan på de första sidorna blev jag äcklad. Inte för att jag är pryd, eller så, utan för språket som används i boken. Ett av mina värsta ord (att höra eller läsa) är ordet ”rövhål”. Och DET ordet förekommer på många sidor i boken. Det är vad författaren kallar sin make och, tydligen, han henne, lite då och då.

Så här står det på baksidan och i nätbokhandeln:

BÖCKER OM S*X – Minerad mark för skolpsykologer. Att skriva explicita s*xskildringar skulle betraktas som oetiskt och till grund för uppsägning. Som tur är har etik aldrig riktigt varit min grej.

Efter att ha ägnat flera år åt att försöka hetta upp mitt s*xliv gav jag upp och vände mig till min dagbok. Kanske var Ken, min vackra, kalla, sifferälskande man helt enkelt inte kapabel till den typ av passion jag ville ha. Mina ex har alla varit lika tatuerade och testosterondrivna som männen i mina älskade kärleksromaner, och om jag inte kunde få den typen av passion igen i verkligheten kunde jag åtminstone skriva om det. Ingen skulle ju någonsin få veta.
Gissa vad? Min man läste. Och inte bara det. Det väckte honom till liv.
Berusad av makt började jag testa gränser. Det jag skrev blev mer och mer utformat för att manipulera Kens beteende. För det mesta gick det strålande förutom när det inte gjorde det.

BB Eastons 44 kapitel om 4 män ligger till grund för en kommande storsatsning på Netflix, serien S*x/Life. Den berättar historien om en kärlekstriangel mellan en kvinna, hennes man och hennes förflutna, och tar ett nytt, uppfriskande grepp om kvinnlig s*xualitet och identitet. Den har premiär under 2021.”

 

Typ av bok: Ja det har du väl redan räknat ut, baserat på texten ovan.

VAR utspelar sig romanen: Mest i dåtid. I punkens era. Men också i hennes förhållande med maken i vardagen.

NÄR utspelar sig romanen: Boken är helt fokuserad på ett patetiskt innehåll, baserat på lögner och falska minnesbilder. Hon manipulerar maken att läsa en så kallad hemlig dagbok.

Mer behöver jag inte tillägga.

Mest positivt

Humorn i inledningen. Framförallt när författaren dedikerar boken till läsaren. Då (och enda gången) skrattade jag högt.

Minst positivt

Vedervärdigt språk. Författaren verkar VERKLIGEN ha stora problem. Inte bara med sig själv och sin make samt deras relation, utan också språkmässigt. Den är tarvlig, obehaglig och enormt patetisk.

Det blir inga valda texter ur boken

Nej, den här boken vägrar jag recensera text ur. Sådana ord och fullständigt meningslösa scener, är så nedvärderande att jag avstår.

Summering

Jag rekommenderar endast vårdpersonal, sexologer och barnmorskor att läsa den. INGEN annan!

0,5 pennaBoken för ½  (eller nästan enbart 1/3) penna av 5 möjliga. Och enbart baserad på humorn i inledningen.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram