8 steg mot ett kreativt liv

Du kanske, liksom jag, skriver eller målar. För att kunna skapa krävs kreativitet. Här får du några spännande tips för att öka din kreativitet.

 1. Öka kreativitetenHitta tryggheten. Genom trygghet hittar vi kreativiteten. Bryt ner projektet i delprojekt. Det är mycket roligare när du kan bocka av på listan och du säkerställer att du lättare kan avsluta.
 2. Skaffa rutiner. Viktigt för alla som skriver eller målar är att hitta rutinerna som hjälper till att skapa framgång. Välj en fast tidpunkt när du vill skriva/måla. Själv skriver jag oftast varje förmiddag.
 3. Visualisera framtiden. Föreställ dig att du redan har lyckats. Du är författaren eller konstnären. Se din bok/novell eller målning framför dig. När du identifierar din framtid – att du redan lyckats – blir det enklare att fortsätta mot målet. Kreativiteten flödar!
 4. Ta av offer-kappan. Vilka självbilder kan sätta käppar i hjulet för dig? Tillåt dig att ha tid för dig själv och därmed öka din kreativitet. Tillåt dig att vara ostörd. Du blir gladare och mer sann om du tillåter detta.
 5. Koncentration föder kreativitet. Skapa lugn omkring dig. Fokusera! Låt bli e-posten och sociala medier. Njut av tiden med dig själv.
 6. Motionera! Ibland behöver vi träna eller motionera för att få ork till det som vi verkligen vill göra. Kanske kan en promenad i naturen ge dig inspiration. Då ökar kreativiteten. Själv tillåter jag mig att göra detta och samtidigt väljer jag – om idéerna sprutar – att ta upp telefonen, sätta på bandspelaren och tala in det som kommer till mig, i ett mail till mig själv. Då kan jag vandra omkring och diktera vad jag ska skriva. När jag kommer hem, tar jag fram mailet och kopierar in texten i mitt dokument.
 7. Av misstagen växer du. Alla misstag leder på sikt till framgång. Utan misstag hade vi inte haft glödlampan. Monet målade sin berömda bro 109 gånger innan han var nöjd. Därför är det viktigt, tycker jag, att inte redigera medan jag skriver. Allt har sin tid. Skrivandet sin, och redigeringen sin. Målar jag, kan det hända att det ibland blir ”kludd”. Tillåt dig det! Annars kan du fundera över ett råd som jag fick från en av mina egna lärare i bildkonst, under många år, nämligen: Iaktta i 55 minuter och måla i fem.
 8. Öva – om och om igen. Genom att träna dig, utvecklas du. Men ta också reda på hur du kan förbättra din kreativitet och ditt skrivande/målande. Själv erbjuder jag onlinekurser i båda dessa. Längre ner kan du läsa om dem och även få möjlighet till ett specialerbjudande, just nu.

Hoppas dessa tips kan få dig att öka kreativiteten.

Erbjudanden

Jag vill även erbjuda dig rabatt på några av mina onlinekurser i dessa ämnen.

 • Kursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”: Den här onlinekursen är på 20 veckor. Ordinarie pris är 1.995 kronor inkl moms. Idag får du den för 1.500 kronor om du anger rabattkoden ÖKA KREATIVITETEN.
  Boka den här!
 • Kursen ”Börja skriv framgångsRIKT”: 20 veckor. Ordinarie pris är 3.900 kronor inkl moms. Ditt pris idag är endast 3.000 kronor inkl moms om du anger rabattkoden ÖKA KREATIVITETEN.
  Boka den här!
 • Kursen ”Målarkurs digitalt i 5 veckor”: Ordinarie pris för kursen är 1.500 kronor. Du får den om du anger rabattkoden ÖKA KREATIVITETEN för endast 1.200 kronor.
  Boka här!

Hoppas jag får möta dig i någon av mina kurser.
Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest