Currently viewing the category: "Adventskalender"

Lucka 23 – Lille julafton – vinn en strukturkurs inför 2021

God jul gubbeStruktur-kursIdag kan du vinna en onlinekurs i Struktur. Alla behöver förbereda strukturen för 2021, framförallt i datorn och i mail-systemet.

Den är onlinekursen visar dig steg-för-steg hur du framgångsRIKT når en struktur som håller livet ut.

För att tävla behöver du göra följande.

Skicka ett mail till mig (monica@resultat-direkt.se) med rubriken ”Strukturkurs”, där du berättar och motiverar VARFÖR just du ska vinna kursen. Bifoga en bild på hur det ser ut i din mail och i din dator.

Lycka till!

Jag berättar vem som vinner efter nyår.

GOD JUL!

Monica

Julkalendern lucka 21 – vinn en bok på din novell om längtan

SjönJulbokNormalt har jag en bokrecension varje måndag. Men idag väljer jag att i stället lotta ut ett ex av antologin Sjön som är en av få böcker jag har kvar.

Som du kanske vet har jag deltagit i 20-25 olika antologier och en av mina noveller finns därför i den här som du kan vinna om du följer nedanstående instruktioner.

För att vinna vill jag att du skickar in en egen novell. Rubriken ska vara ”Längtan” och du skriver maximalt två A4-sidor i radavstånd 1,5 med 12 punkters storlek. Exakt VAD du skriver om, bestämmer du själv men det ska handla om någon form av längtan, givetvis. Du bestämmer också i vilken genre du väljer att skriva din lilla historia.

Skicka din text i Word- eller RFT-format till mig. Rubriken ska vara ”Längtan” i mailet och du skickar den till monica@resultat-direkt.se.

En person vinner boken och vinnaren meddelas efter nyår.

Stort lycka till!

 

 

Julkalendern lucka 20 – Vinst: Tips för att skapa webbsida

20 decIdag har du möjlighet att vinna en miniutbildning i form av webinar med tips för hur du skapar en webbsida. Vinsten blir på det nya året.

Det finns mycket att tänka på när du vill skapa en webbsida. Jag bjuder på några värdefulla tips för ett antal vinnare.

Grunden för en bra sida handlar bland annat om:

 • Layout-tips
 • Bild-tips
 • Plug-in-tips

Men det finns många fler. Kanske undrar du om det är svårt att skapa en sida. Svaret är NEJ.

Vad behöver du göra för att vinna? Du behöver tipsa mig i ett mail om vilka sidor du verkligen gillar. Skicka ett mail med rubriken ”Webbsidor som jag gillar” till monica@resultat-direkt.se. Idag blir det flera vinnare som har en chans. Dela sedan detta inlägg i sociala medier och tagga enligt följande: #milordsjul2020.

Stort lycka till!

Monica

 

 

Julkalendern lucka 19 – vinn en bok

19 dec bokDet lackar mot jul …

Snart har vi det nya året här. Idag kan du tävla om att vinna en bok som hjälper dig bygga upp strukturen för 2021, planera för att nå dina mål och skapa resultat mm. För att vinna vill jag att du tipsar om ditt bästa film- eller serietips på Netflix.

Skicka ett mail till mig med rubriken ”Tips på Netflix” (min mailadress är monica@resultat-direkt.se) och du ska även dela detta inlägg i sociala medier samt tagga det #milordsjul2020.

Och vill du ha veckans filmtips, gå till www.resultat-direkt.se och kika.

Lycka till!

 

Julkalendern med vinsten minikurs i presentation och veckans goda recept

18 december-luckan – Ditt bästa julrecept – vinn minikurs i presentation

Idag tävlar du om att få delta i ett webinar efter nyår, i vilket jag ger dig tipsen för att nå ut med din presentation som du skapar i exempelvis PowerPoint. Uppgiften är att skicka ditt bästa julrecept till mig i ett mail (monica@resultat-direkt.se), dela inlägget och tagga #milordsjul2020.

Lycka till!

Kavring med kallrökt lax-röra

18 decDenna goda kvällsvickning eller lunch rekommenderar jag verkligen. Tyvärr har jag inget foto. Men den är så god och rimlig för oss viktväktare. Kanske rent av till julbordet? Du kan alltid skippa kavringen och endast servera röran för sig. Kanske till äggen?

Röra till 2 personer
½ tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
Grillkrydda
1/2 rödlök
2 dl gräddfil
2 msk rökt kaviar
150 g kallrökt lax
2 kavring-skivor

 1. Skala och finhacka rödlöken.
  2.Lägg kavring-skivorna på tallrikar
  3. Rör ihop gräddfil, rökt kaviar och hackad rödlök.
  4. Smaka av med salt och peppar samt grillkrydda.
  5. Skär den kallrökta laxen i små bitar.
  6. Rör ner bitarna i röran och lägg upp på kavringen.

Servera med en sallad, tomat, paprika etc.

Smaklig måltid!

Monica

Julkalendern 16 december – Vinn respons på din text – Tipset: Börja skriva – 5 tips

Julkalendern 16 december – Vinn respons på din text

16 decIdag är dagen för dig som vill skriva eller redan skriver. Var med och tävla. Du kan vinna respons på din text. Skriv en text där du låter känslorna få övertaget. Du väljer själv vilken typ av känslor. Det kan vara glädje, lycka, förtvivlan, oro, smärta, hopp – ja, vad du vill. Men du ska skriva maximalt 200 ord om detta och på ett sätt så att jag förstår vad du vill gestalta – utan att använda ordet ”känna”.

Skicka ditt bidrag till mig (monica@resultat-direkt.se) och skriv ”Känslor” i rubriken. Lycka till!

För dig som vill börja skriva bifogar jag 5 värdefulla tips.

Börja skriva – 5 tips

 1. Skriv lite varje dagSkriv lite varje dag
  Skyll inte på tidsbrist. Du kan prioritera ditt skrivande. Kanske har du bara 5 minuter om dagen? Det ger dig 35 minuters skrivande i veckan. 1.820 minuter på ett år, dvs drygt 30 timmar vilket blir nästan en arbetsvecka. Du kommer garanterat att ha skrivit något som du sedan kan börja redigera.
 2. Skapa en plan
  Bestäm dig för att skriva rutinmässigt. Morgon, middag eller kväll. Lägg in alla dina små skrivartider i din kalender. Gärna elektronisk. Stäm sedan av att du verkligen tar vara på din egen skrivartid. Behöver du hoppa över någon dag, kan du flytta tiden till nästa dag och skriva i 10 minuter då i stället.
  Besluta dig för VAD du ska skriva. Det blir kanske en dikt, en novell eller början på en självbiografi eller en roman. Alternativt kan det bara bli flödesskrivning – typ en skrivardagbok där du berättar för dig själv om något som hänt under gårdagen. Så brukar jag värma upp mig inför dagens skrivande.
 3. Njut och fira dig själv när du skrivit något
  Du kan köpa dig en ny penna, ta en promenad, hitta något spännande på datorn, äta något gott osv.
 4. Lägg undan texten när du skrivit klart
  Spara den i en egen mapp som du lätt hittar tillbaka till.
  Redigera INTE! Det stör din kreativitet eftersom du använder olika delar av hjärnan när du skriver respektive redigerar. Tillåt inte att det logiska centrat tar överhanden. Då tappar du kreativiteten.
 5. Läs böcker, titta på film och få idéer
  Plocka upp boken du läser i, just nu. Ta en mening ur boken och fortsätt den själv i ditt skrivande. Eller välj en film och skriv om den.

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Julkalendern den 15 december – plocka fram julpyntet – vinn en liten Qigong-träning

JulpyntDet är dags att ta fram julpyntet. Idag bjuder jag några vinnare på en Chi Neng Qigong-träning tillsammans med mig live efter nyår (via webinar). Då kan vi behöva träna bort julmaten och även stressa ner.

Så här gör du för att tävla:

Ta foto på något – för dig – värdefullt julpynt eller föremål. Skriv en motivering till varför detta är så värdefullt och skicka det till mig monica@resultat-direkt.se. Skriv i rubriken ”Mitt värdefullaste julpynt”. Lägg även ut mitt inlägg i sociala medier och tagga enligt följande: #milordsjul2020 samt @monicaiveskold.

Lycka till!

 

Julkalendern den 13 december – Lucia – vinsten är en bok

13 decIdag är det Lucia. Vad är då mysigare än att krypa upp i soffan med en kopp kaffe, en pepparkaka, lite glögg och värmande ljus? Jo möjligen att även få tillbringa tiden med lite läsning. Själv läser jag mycket, som du vet och recenserar ofta alla böckerna.

Därför får du – som dagens vinst – möjlighet att vinna en bok av mig. Exakt vilken, blir en överraskning. Det berättar jag samtidigt som jag avslöjar vinnaren.

För att vinna vill jag att berättar om årets bästa bok, enligt dig, samt årets bästa film. Har du läst eller lyssnat på min roman ”Porten till friheten” eller läst någon av mina andra böcker, vill jag även att du berättar vad du tyckte om den/de. En vinnare utses.

Gör så här:

Skicka ett mail till mig – monica@resultat-direkt.se – där du berättar om ovan. I rubriken skriver du ”Bästa film/bok 2020″.

Lycka till!

 

Julkalendern 12 december – vinn första kapitel-analys

Läs mitt blogginlägg om veckans rekommenderade film som bygger på en sann historia om en av de första kvinnliga advokaterna för könsdiskrimineringsfrågor. Se www.resultat-direkt.se.

Och vad kan då vara bättre än att du kan vinna en första kapitel-analys av mig.

12 decDet är intressant att ta reda på saker. Allt ser inte alltid ut att vara vad vi först tror att vi ser.

Som de här jordgubbarna, exempelvis. Filmen ovan handlar definitivt om gubbar. Stelbenta sådana.

Hur ser ditt första kapitel ut? Vill du ta reda på det?

Skicka det till mig på monica@resultat-direkt.se. Skriv ”Kapitel-analys” i rubriken och hoppas på vinst.

Lycka till!

 

Stekt kyckling med sötpotatis och fetaost – julkalendern 11 december

Idag i julkalendern kan du tävla om att få ditt blogginlägg publicerat på min blogg som jag sedan delar i sociala medier.

För att tävla gör du så här:

Skicka ditt bästa recept (det behöver INTE vara någon julmat) till mig – monica@resultat-direkt.se – och skriv i rubriken: ”Recept”. Bästa receptet belönas med ett blogginlägg. Jag kommer att berätta mer om hur du skapar detta, ifall du vinner.

Här får du veckans recept av mig.

Stekt kyckling med sötpotatis och fetaost

Kyckling o sötpotatisEtt WW-recept låg till grund för denna härliga rätt som jag förändrat för att den ska passa mig bättre. Det innebar även att det blev mindre points för den här goda rätten.

5 blå points

Ingredienser 2 personer

Kycklingbröstfilé 2 st

Lime 1 st

Chilipeppar 1 st, röd

Vitlök 2 klyfta(or)

Salt 1 krm

Peppar 1 krm

Grillkrydda, paprika efter smak

Sötpotatis 2 stora

Olivolja ½ msk

Fetaost 75 g

Servera med en sallad

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Skär kycklingfiléerna i små avlånga bitar och lägg dem i en påse.
 3. Pressa ner saften från limen.
 4. Finhacka chili (använd plasthandskar) och lägg i påsen.
 5. Pressa i vitlök.
 6. Krydda med salt, peppar, grillkrydda och paprikapulver – efter smak.
 7. Knyt ihop påsen, blanda och låt marinera i 20 minuter.
 8. Skala och skär sötpotatis i bitar.
 9. Lägg dem i en annan påse i vilken du häller i olja samt salt och peppar.
 10. Blanda och häll sedan ut potatisen i en ugnsfast form.
 11. Ställ in i ugnen och baka potatisen i ca 20 minuter.
 12. Skär osten i kuber.
 13. Stek kycklingen under tiden på ett stekjärn.
 14. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.

Smaklig måltid!

Monica

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest