Aldrig för sent av Eva Swedenmark – recension

Aldrig för sentFormat: Inbunden

Antal sidor: 254

Utgivningsdatum: 2021-03-30

Förlag: Ordberoende förlag

ISBN: 9789188867773

Recensionsex: Ja

 

Tusen tack, Eva, för recensionsexemplaret!

 

Typ av bok: Relationsroman

VAR utspelar sig romanen: NewYork framförallt

NÄR utspelar sig romanen: Nutid

Hur fångade inledningen mig: Som alltid, fångar Evas böcker mig, med hennes raka författarröst. Den är mycket tilltalande. Här kan du läsa inledningen.

”Det kändes pirrigt! Ingrid packade omsorgsfullt kylväskan. Ostar, vin, bubbel och choklad. Monica och Nancy skulle ta med gott bröd, räkor, aioli och citroner.
En lyxig helkväll väntade dem i Ulfs vackra sommarhus i Sandhamn, det som blivit hennes och Ulfs hemliga kärleksnäste.”

VILKEN är själva handlingen: Den handlar om dessa färgstarka tre personligheter, dessa kvinnor som inte ger upp. Hur de överraskande lyckas i NewYork vilket tillför dem alla en berusande känsla.

Intrigerna: Välskrivna.

Miljöbeskrivningarna: Bra miljöbeskrivningar.

Dialogerna: Rappa och leder handlingen framåt.

 

Baksidestexten – tagen från nätet

De kallar sig Trion. Nancy har bestämt att män är för skrymmande för att hon ska orka med dem i sitt liv. Monica ägnar livet åt att sy, men saknar kärlek. Ingrid blir övergiven av sin älskare. För att trösta Ingrid drar trion till New York för en trevlig vecka och inser snart att det inte är för sent att förverkliga drömmar. Det fanns dessutom fortfarande kärlek, inte bara kärlek, också erotik, intensiva känslor.

Starka klipska kvinnor som inte alls har lust att tiga i församlingen, utan tar för sig. Och männen fanns där. I Central Park, i Brooklyn och på Manhattan. De blir sedda och eftertraktade. Ändå kanske den viktigaste insikten är att de har varandra, att de är väninnor som ger varandra stöd – när de väl kommit så långt att de vågar avslöja hemligheter de länge dolt för varandra”

Mest positivt

Underbar både vad gäller innehåll och berättarröst. Igenkänning på livet och kvinnor i min ålder. Starka personer som inte ger upp. Välskriven.

Andra recensioner över denna författare

Här är några av de senaste böckerna som jag har recenserat:

Rönnbär och romantik: https://www.monicaiveskold.se/ronnbar-och-romantik-av-eva-swedenmark-och-annica-wennstrom-recension/ 4,5 pennor

Bortom all genans: https://www.monicaiveskold.se/bortom-all-genans-av-eva-swedenmark-bokrecension/ (som är sista delen i en trilogi) 4 pennor

Tittar du in på min sida och söker på denna författarinna, hittar du många fler recensioner.

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Ingrid strövade iväg till Central Park med en poncho att ligga på, en bok att läsa och ena annan att skriva i, allt nerpackat i den behändiga Kånken-ryggsäck hon tagit över från sin dotter.
Hon gick med lugna steg i sina gympaskor och kände sig för en gångs skul i takt med sig själv. Det hade varit befriande med de här dagarna i New York.”

Sidan 200

”―Jag tänker bli inredare och specialisera mig å balkonger och terrasser.
Klara tittade häpet på henne.
― Jaha, det var verkligen oväntat. Men kul.
Ingrid berättade hela den galna historien för henne om Claes skämtsamma erbjudande, hur de tagit det å allvar och gjort honom både förvånad och nöjd.”

Summering

4 pennorEn bra och välskriven relationsroman.

Rekommenderas varmt och jag ger den 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →