Allt du önskar av Kristin Emilsson

Bokrecension

Allt började med att jag läste Kristin Emilssons ”In i minsta detalj” och blev helsåld på Kristins sätt att skriva. Se recensionen här. Det är jag fortfarande. Hon har ett kraftfullt uttryck och en ljuvlig gestaltning.

Kanske gör jag inte rättvisa åt den här recensionen, eftersom jag inte läst de tidigare böckerna i serien.

Språket är således kraftfullt och jag uppskattar verkligen Kristin Emilssons sätt att skriva. Men den här boken nådde inte upp till mina förväntningar, vilka kan bero på att jag inte har läst de två föregående böckerna i serien. Jag har en uppfattning om att alla böcker i en serie ska fungera som självständiga och det gjorde verkligen den här boken. Historien om Amanda och Erik som nu gått vidare efter skilsmässan, är en härlig feelgood-bok. Trots det härliga sättet att skriva, blir jag nervös på Erik som verkar vara en reko kille men ständigt ställer till det för sig. Konflikterna är nästan alltför svåra att smälta med tanke på att han i övrigt verkar vara klipsk. Tack och lov faller allt på plats i slutet av boken, vilket det brukar göra i feelgood-romaner. Och jag kan andas ut.

Jag rekommenderar boken och ger den 3 pennor av 5 möjliga. Läs och njut!

 

Så här står det på nätbokhandeln om boken:

”Amanda och Erik har gått vidare efter skilsmässan. De har sålt villan, delat upp bohaget och har delad vårdnad om sonen Nils. Men medan Amandas liv rullar på med ny kärlek, takvåning och författarkarriär, har Erik det tuffare. Inte nog med att den nystartade firman går dåligt, han dricker för mycket och träffar fel kvinnor.

Men när allt ter sig som mörkast dyker oväntat Boel upp, och med henne den lurviga vallhunden Kristina och den normkritiska teatergruppen Syster Yster. I en svartmålad källare i Vasastan får Erik inte bara nya vänner och värderingar – han återupptäcker också bortglömda sidor hos sig själv.

Samtidigt börjar Amandas perfekta tillvaro att krackelera och ett oplanerat möte med mannen hon försökt förtränga tvingar henne att göra upp med gamla känslor och drömmar

Och så är det den där gnagande frågan som varken hon eller Erik har kunnat släppa: Vem är egentligen pappa till Nils?”

Vid pennan
Monica

Tagged with →  
Share →