Allt jag önskade av Lucy Dillon

Allt jag önskade av Lucy DillonRecension

Det är första gången jag läst en bok av Lucy Dillon, men definitivt inte sista. Jag gillar hennes berättarröst och när jag befinner mig på stranden, som jag gjort en del sista tiden här i Spanien, är det utmärkt att ha med lättlästa feelgood-böcker. Den här tillhörde den genren.

Så här står det på nätet om bokens handling:

”Caitlins liv är en enda röra. Hon är gift med en man som alla gillar, men äktenskapet knakar i fogarna och hennes självkänsla är i botten. Den enda lösningen verkar vara att separera. Men när pappa flyttar hemifrån slutar deras fyraåriga dotter Nancy att prata. Hon, deras lilla solstråle, som alltid brukade prata oavbrutet är helt förändrad. Nancys faster, Eva, har nyligen blivit änka. Nu tvingas hon gå vidare utan sin man – och utan att ha förverkligat drömmarna som hon gett upp för hans skull. Hon känner sig ensam, men hennes två livliga mopsar är en tröst i sorgen. När Eva går med på att låta Nancy komma och bo hemma hos henne ett par gånger i månaden förändras tillvaron för alla inblandade. Både Caitlin och Eva ser plötsligt sina äktenskap i ett nytt ljus – och de upptäcker vad de själva egentligen innerst inne vill. En härligt hoppingivande och hjärtevärmande bok om förlorade drömmar och nya möjligheter.”

Här kommer ett litet utdrag ur boken. Det visar hur Lucy Dillon uttrycker sig i ord.

”När Caitlin svängde in på uppfarten framför Evas stora hus klockan halv sex, efter att ha kört som en dåre på motorvägen för att kompensera sin oplanerade tre timmar långa power nap, såg hon att Joel och Nancy stod vid fönstret och väntade på henne, och blev varm om hjärtat.

Hon hade inte trott att hon saknade dem särskilt mycket, men nu insåg hon i hur hög grad hon faktiskt gjort det. Mycket. Hemskt mycket.

Deras ansikten försvann ur fönstret och hon förstod att de var på väg till ytterdörren för att möta henne. Men dörren öppnades av Eva, som inte verkade lika upphöjt lugn som vanligt, och bredvid henne stod Patrick och såg ut som ett åskmoln.”

Boken och texten är laddad, från första till sista sidan. Möjligen tycker jag att kapitlen är lite väl långa för min smak. Men det är definitivt en feelgood-mästarinna som skrivit detta. Hon gestaltar skickligt vad som kan hända ett litet barn som lever ut sin fantasi. Igenkänning på detta!

4 pennorJag ger därför boken en fyra av fem möjliga pennor.

Rekommenderas varmt till alla som gillar feelgood.

Vid pennan
Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest