Älvdansen av Kamilla Oresvärd – Bokrecension

ÄlvdansenFormat:             Pocket

Serie:                 Vargön (del 2)

Antal sidor:      302

Utgivningsdatum: 2020-05-15

Förlag:               Bokfabriken

ISBN:                  9789178353279

 

Åh vilken nagelbitare … TACK, Bokfabriken, för recensionsexemplaret.

Detta var en absolut höjdare, tycker jag. Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Det enda negativa (som drar ner betyget en liten aning) är att den på några ställen refererar till något som hänt tidigare och som jag inte kunde hänga med i eftersom jag inte läst första boken i serien – Brudslöjan. Däremot har jag läst Råttfångaren (som också var en bra bok) och du kan se recensionen för den här.

Kamilla Oresvärd har fina karaktärsbeskrivningar i boken. Framförallt vill jag lyfta fram det här stycket:

”Hon tittar på bilden som Hedda har googlat fram. Gråsprängt välvårdat skägg runt en stram mun och bakåtstruket hår som sitter ihop i en knut i nacken. Men det mest framträdande i Martins ansikte är hans ögon. Under välformade ögonbryn och tunga ögonlock lyser de blå och genomträngande som en allseende profet. …”

Passar utmärkt att citera eftersom många av mina deltagare i onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT” just nu närmar sig avsnittet om karaktärsutveckling.

Älvdansen är således den andra fristående delen i Vargönserien. Vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott.

Så här står det om boken i nätbokhandeln och på baksidan:

”Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön. När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.”

5 pennorJag älskade boken och ger den full pott, men med reservation för ovan lilla kommentar, dvs 5 av 5 pennor. Dessutom vill jag läsa mer av denna författare som lyckas fånga mig helt.

Köp pocketboken och njut i sommar!

Vid pennan

Monica

 

 

 

Tagged with →  
Share →