Av Gudarna Märkta – Snezana Lindskog

Bokrecension

På Skrivinspo-dagen i Malmö mötte jag Snezana och Per Lindskog. Det var en dag full av skrivartips och nyttigheter för oss författare. Samtidigt hade vi möjlighet att köpa varandras böcker.

Snezana frågade om jag ville recensera hennes bok. Det ville jag gärna göra även om genren inte är den som jag normalt letar efter i bokhandeln.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

I en hård järnålder flätas Oges, Tassims och Heddas liv samman på ett vis som ingen kunnat ana. Oväntade känslor föds och leder till händelser bortom deras kontroll. I sökandet efter vart livet kan leda dem och vilka beslut som är de rätta att fatta träder asagudarna in och försöker styra dem alla. Men är det verkligen gudarnas hänsynslösa maktspel som tvingar dem att välja vägskäl eller är det ödets nyck? Av Gudarna märkta ger dig en tankeställare. Är det våra egna val som leder oss in på karga stigar eller styrs allt av gudarna? Boken innehåller starka scener och rekommenderas för en läspublik från 18+.

Jo boken var onekligen blodig men också hänryckande. Den var svår att släppa när jag väl kommit igång med läsandet. Snezanas språk är fylligt och boken väcker många tankar. Den handlar om ond bråd död såväl som djup kärlek. Låt mig citera några rader ur boken så att du förstår hur Snezana gestaltar.

Citat

”Hon försökte ta tag om sitt liv med de bundna armarna men lyckades illa. Det var ytterst svårt att värja sig från antastande händer som slet i hennes armar. Hon böjde istället sin taniga kropp mot marken för att ta skydd. Knäna svek henne. Två män lyfte upp henne med starka armar och stunden därpå blev hon överlämnad till mannen som offrat den honungsfärgade vackra klenoden för att få henne som sin ägodel.

Slut citat

Om du är en person som gillar böcker som ”Hungerspelen” och liknande, är den här boken som klippt och skuren för dig. Jag rekommenderar den verkligen.

Tack, Snezana, för att du gav mig möjligheten att få läsa denna fina bok. Jag ser fram emot fler böcker skrivna av dig.

Snezana får full pott av mig, dvs 5 pennor, för sin ovanliga bok som bjuder på många olika vändningar under historiens gång. Den har dessutom ett något oväntat slut och jag gillar överraskningar (även om jag hade önskat annorlunda för Tassim och Hedda).

Vid pennan
Monica
https://www.bokbloggar.se/isbn/978-91-88795-16-8/

Tagged with →  
Share →