Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant – recension

Avdelning 73Format: Pocket

Serie: Emma Sköld (del 4)

Antal sidor: 364

Utgivningsdatum: 2016-03-17

Förlag: Massolit

ISBN: 9789176910047

Recensionsex: NEJ

Typ av bok: Kriminalroman, spänning

NÄR utspelar sig romanen: Nutid

Hur fångade inledningen mig: Fångas alltid av Sofie Sarenbrants romaner. Detta är fortsättningen på romanen Visning pågår.

Så här börjar den:

”En främmande kvinna lyfter upp spädbarnet och försvinner iväg. Emma Sköld hinner bara uppfatta en oskarp ryggtavla innan ögonblicket är förbi. Sedan tar det ytterligare några sekunder för henne att förstå innebörden av det som just skedde. En isande kyla skjuter från ryggraden upp mot huvudet när hon inser vad hon håller på att mista.”

VILKEN är själva handlingen: Den handlar om kriminalinspektör Emma Sköld som nu hamnat på sjukhus efter en olyckshändelse.

Intrigerna: Välskrivna.

Miljöbeskrivningarna: Fina.

Dialogerna: Intressanta och leder framåt.

 

Baksidestexten – tagen från nätet

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Mest positivt

Spänningen och uppbyggnaden av storyn. Superbra!

Minst positivt

Att jag inte får veta vad som egentligen hände från förra boken. Hade velat ha en vidare backspegel.

Andra recensioner över denna författare

Här är några av de senaste böckerna som jag har recenserat:

Visning pågår: https://www.monicaiveskold.se/visning-pagar-av-sofie-sarenbrant-recension/ 5 pennor

Mytomanen: https://www.monicaiveskold.se/mytomanen-av-sofia-sarenbrant-recension/ 4 pennor

Vila i frid: https://www.monicaiveskold.se/vila-i-frid-av-sofie-sarenbrant/

Tiggaren: https://www.monicaiveskold.se/tiggaren-av-sofie-sarenbrant/ 5 pennor

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Emma är övertygad om att det är Kristoffer som är på väg in i rummet, eftersom klockan redan har passerat ett och han inte har kommit än. Men när hon tittar upp möts hon istället av Nyllets päronformade ansikte.
― Eget rum, minsann, säger hand överdrivet muntert och visslar till, ungefär som om hon hade kostat på sig en svit med jacuzzi på eget bevåg. ”

Sidan 200

”Evert är på väg att explodera.
― Jag kommer att se till att detta undersökts, det kan jag garantera.
― Det kommer att Lex Maria-anmälas, svarar Mats. Alla eventuella misstag som sker inom vården har vi en skyldighet att rapportera.
Byråkrati. Snedsteg. Evert blir rasande över Mats inställning. Vården kan få hur många anmälningar som helst, men det är ju först efter att en patient har skadats allvarligt på grund av felbehandlingen som det rapporteras. I värsta fall kan den drabbade redan ha avlidit på grund av den mänskliga faktorn bristande tillsyn eller inkompetens.”

Summering

4 pennorEn spänningsroman som var svår att släppa. Precis som en Sarenbrant-roman ska vara.

Rekommenderas varmt och jag ger den 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →