Balansera dina hobbies, ditt arbete, din familjetid och ditt liv

Det är inte helt enkelt att hinna med allt vi vill.

Balansera ditt liv

Själv lägger jag mycket tid på mitt skrivande nu under vinterhalvåret. På sommaren prioriterar jag golf.

Vad lägger du tid på?

Känner du igen dig när jag säger att kalendern alltid är överfull. Själv planerar jag minutiöst men måste ändå omprioritera varje dag. Så är det och så blir det – alltid. Oavsett hur välplanerad jag är, kommer det alltid något som jag inte planerat för eller tar något längre tid än beräknat. Idag var det läkarbesök och inköp som tog längre tid än jag hade föreställt mig.

Väl hemma, blev det alltför mycket i kalendern. Jag skulle skriva blogginlägg för några veckor framåt, hade jag planerat. Gå igenom ett par lektioner i de kurser som jag för tillfället deltar i. Jag blir nämligen aldrig fullärd – oavsett hur mycket utbildning jag går. Jag hade tänkt mig göra några sillinläggningar och förbereda annan julmat. Som tur var, hade jag tagit fram färdig middag ur frysen så den skulle åtminstone inte ta tid från mig.

Och ett dåligt samvete kröp fram ur dunkelt. Jag hade lovat barnbarnet att ha en mysig stund med en ny barnbok som jag ska recensera. Det fick jag dessvärre flytta fram. Tiden räckte helt enkelt inte till.

Sen dök ännu ett samvete upp. Min egen träning hade jag försummat den här dagen.  Vid närmare granskning, inte bara idag utan i tre dagar – på raken. Helt oacceptabelt, speciellt som jag är viktväktare och verkligen behöver röra på mig.

Sakta insåg jag att mina prioriteringar ofta var mer för andra än för mig. Det måste jag ändra på. Jag vill verkligen prioritera min träning, mitt skrivande, mina kurser och inlärning.

Balansera - illusionAtt hitta balans är en illusion – om du inte redan visste det. Du ”hittar” inget. Du måste till varje pris, planera och prioritera. Det finns inget alternativ. Vill du hinna med dina önskningar i livet, måste du välja in dem. Tydliggör dem i kalendern!

Sluta skjut upp de saker som skapar glädje i livet.  Fullfölj dina drömmar. Skapa mål! Tillåt prioriteringarna att eliminera dina hinder som stoppar dig från att utvecklas, från att ha roligt, glädjas och njuta. Livet är här och nu – inte i morgon!

Ibland räcker det med 15 minuter för varje rolig aktivitet. Så här kan det se ut för mig:

  • 15 minuter skrivarträning (onlinekurs)
  • 15 minuter mental träning med meditation (för att lära mig ändra mitt beteende och mina gener och skapa bättre liv)
  • 15 minuter bloggskrivning
  • 15 minuter Qigong-träning så att kroppen blir rörligare och jag får lite aktiviteter per dag

Japp, så enkelt var det! Totalt unnade jag mig 1 timme per dag för saker som var oerhört viktiga för mig. Hur svårt kan det vara?

Prioritera - njutJag la in dem i kalendern – som helig tid! MIN tid, min njutning.

Släpp orealistiska förväntningar på dig själv!

Vilka är dina prioriteringar för att njuta idag? Vad är viktigt för dig för att få ett behagligt liv? Kan du eliminera ett antal ”måsten”?

Träna och tävla för att vinna

Prioritera nu vilka saker som gör dig lycklig. Ta bort alla distraktioner under kommande 15 minuter och ge dig själv en upplevelse under dessa minuter.

Idag lottar jag ut en onlinekurs till dig som vill lära dig planera och prioritera bättre. Klicka här för att komma till bokningen av utlottningen (inte bokning av kursen utan själva lotteriet). Motivera varför just du ska vinna. Vinnaren meddelas till nyår.

Stort lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Share →