Currently viewing the category: "Böcker"

Skrivtips för hur du kan skapa en trovärdig protagonist

Här på min blogg händer det spännande saker under 2019. Det lovar jag.

Varje måndag kommer jag – som tidigare – att berätta om någon bok som jag läst. Ibland blir det en recension. Onsdagar och fredagar ger jag andra tips. Det kan vara effektivitetstips, skrivartips eller må bra-tips. Jag kommer att varva dessa. Allt för att alla ska kunna få ut något spännande av min blogg.

Idag bjuder jag på ett skrivartips, nämligen hur du kan skapa en trovärdig protagonist.

Trovärdig protagonist

Pro betyder för = Protagonist

Anti betyder mot = Antagonist

I alla böcker bör det endast finnas EN protagonist, dvs huvudkaraktär som romanen handlar om. Undantaget är ibland vissa kärleksromaner som kan påvisa att båda inblandade i kärleksaffären är protagonister. Då blir den ene antagonist till den andre mellan varven. Det är inte en lösning att rekommendera men den finns.

Din protagonist måste vara mänsklig, gärna med en stor konflikt inombords. Du bör introducera protagonisten direkt på sidan 1 i din roman. Här är tekniken för att skapa en trovärdig protagonist. Skriv upp 1-3 sidor med underlag baserat på följande. Använd dessa lite då och då i din roman.

 • Låt karaktären utsättas för fara. Det kan vara både fysisk och psykisk fara.
 • Tillåt karaktären att offra något. Karaktären måste utvecklas. Ibland kan det ske på bekostnad av insikter, andra gånger på bekostnad av materiella ting.
 • Gör karaktären dygdig men överdriv inte.
 • Gör karaktären generös. Alla uppskattar generösa personer. Fundera ut i vilket sammanhang din karaktär är generös.
 • Visa upp karaktärens skicklighet och klokhet.
 • Gör karaktären attraktiv men balansera upp detta. För att skapa karaktärens personlighet, kan du behöva göra tester på denne person. Om du inte själv har underlag för tester, rekommenderar jag att du anmäler dig till min onlinekurs ”Utveckla dig själv eller din karaktär”. Genom 30 olika tester kommer både din karaktär och du att utvecklas. Klicka och läs vidare.

Lycka till med ditt skapande!
Monica

 

Vinnaren av boken ”FramgångsRIK & Lycklig”

Boken FramgångsRIK o LyckligNormalt har jag en bokblogg varje måndag. Idag väljer jag att skriva om en av mina böcker, boken som var vinsten i jultävlingen. Som ni kanske alla vet, hade jag en tävling i adventskalendern lucka 24. Jag lottade ut boken ”FramgångsRIK & Lycklig” till den som motiverade bäst. Här kan du läsa om utlottningen.

Vinnaren i tävlingen

Vinnaren är:

Linda Broberg

Med motiveringen:

Jag har haft ett jobbigt år och skulle behöva en nystart med just facit på hur jag kan gå vidare på bästa sätt.
Struktur, planering och framgång låter som ett fint recept på ett lyckat 2019! 

GRATTIS Linda!

Vinsten skickas nästa helg!

Lite om innehållet i boken

Den här boken innehåller facit på hur du kan skapa och nå dina mål samt eliminera hinder.

Du får också värdefulla tips om hur du ska strukturera fysiskt, i datorn och i e-posten.

Planering är viktigt för att nå målen. I boken berättar jag om hur gör när du planerar. Att planera är en sak, att följa upp är en annan. För att bli framgångsrik MÅSTE du följa upp din planering. Om inte är det som att tro att det går att bli rik genom att skapa en budget. Det är givetvis första steget. Men följer vi inte upp budgeten, vet vi inte vad som är framgång och vad som behöver förändras. Samma sak med planeringen. Det är när vi följer upp vår planering som vi ser hur verkligheten blev.

Jämför med nedan bild.

Till vänster ser du min planering. Till höger ser du det faktiska resultatet. Detta resultat ligger sedan till grund för framtida planering. Jag vet exakt hur lång tid saker och ting tar att göra. Vet du?

Hur kan det bli så olika, undrar du kanske? Jag skriver in allt i min kalender. Då finns ingen risk att glömma bort något. Vissa saker har högre prioritering än andra. Bland annat ser jag detta på färgen i min kalender.

Överst i min kalender finns i planeringsstadiet en massa små, korta uppgifter. När jag sedan gör dessa, sjokar jag dem i kalendern. På så sätt ser jag tidssjoket för utförda arbetsuppgifter.

Planering kontra uppföljning

Till dig som vill köpa boken eftersom du inte vann. Hör av dig till mig via denna länk, så får du ett riktigt bra erbjudande.

Ja tack, jag vill gärna få erbjudandet om rabatt på boken. Skriv ”Boken FramgångsRIK & Lycklig” i ämnesraden. Jag svarar och ger dig ett erbjudande. Frågan är inte bindande.

Än en gång Grattis Linda!

Grattiskramar

Monica Ivesköld

 

 

 

 

Boktips – Novellix noveller

Agatha Christie - Diamedes hästarIdag tänkte jag tipsa om Novellix noveller. Det är små härliga inbundna noveller. Jag hade turen att vinna en sådan liten bok i Facebookgruppen om Feelgood. Det var Agatha Christies ”Diomedes hästar”. Tusen tack till Sofia Ymén för boken.

Agatha Christie är alltid en läsframgång. Detta var kanske inte en av hennes bästa böcker, men den var en sann Christie-bok.

Så här står det på nätet om boken.

Beskrivning av boken

”Kriminalförfattaren Agatha Christie är världsberömd för sina böcker, vilka har sålts i mer än tre miljarder exemplar. Den femtonde september 2015 skulle hon ha fyllt 125 år, vilket firas stort i hela världen. Diomedes hästar är hämtad från novellsamlingen Herkules storverk (1947). Berättelsen handlar om en av Christies mest kända karaktärer, detektiven Hercule Poirot, som får lösa ett fall som både går ut på att avslöja en knarklangare och att skydda en ung kvinna från att dras med i dekadensen. Novellen är nyöversatt av Helen Ljungmark.

”Vem är ni egentligen?” sa hon. ”Ni var inte med på festen.” ”Nej, jag var inte med på festen. Jag är en vän till doktor Stoddart.” ”Är ni också läkare? Ni ser inte ut som en läkare.” ”Mitt namn”, sa Poirot och lyckades som vanligt få det enkla meddelandet att låta som första aktens slutreplik, ”mitt namn är Hercule Poirot …” Effekten uteblev inte. Ibland hade Poirot haft den smärtsamma erfarenheten att en okänslig yngre generation aldrig hade hört talas om honom. Men det var tydligt att Sheila Grant hade gjort det. Hon var handfallen – mållös. Hon bara stirrade och stirrade.”

Vem var Diomedes?

Det fanns flera som hette Diomedes i den grekiska mytologin men den mest kände var en hjälte i det trojanska kriget. Han var kung i Argos och en berömd krigare. Kanske var han även en av de som gömde sig i den trojanska hästen. När han kom tillbaka från kriget upptäckte han att hustrun varit otrogen och att han blivit undanträngd som kung.  Historien om Diomedes varierar.

Jag tror att Agatha Christe anspelar på den Diomedes med sin novell. Den handlar mycket riktigt om en militär. Men sedan skiljer sig berättelsen åt.

Om du är en upptagen person rekommenderar jag dig att satsa på Novellix noveller. De är korta och du hinner läsa dem utan att det tär på tidskapitalet.

Lycka till med läsningen

Monica

 

Välkommen till den virtuella lanseringen av boken ”Över Mållinjen”

Omslag Över Mållinjen

Idag blir det ingen bokrecension. Däremot en inbjudan till en virtuell lansering av rubricerad bok.

På söndag kl 17.00-19.00 kan du delta i den virtuella lanseringen av boken ”Över Mållinjen”. Jag är en av författarna. Här får du tips och annat kul som kan vara intressant. Vill du sedan köpa boken till rabatterat pris, har jag några exemplar som du direkt kan boka av mig.

Du är välkommen till denna sida och den virtuella lanseringen av boken ”Över Mållinjen” där jag är en av författarna. Det är här det sker. Klicka och ansök om att komma med. Sedan kan du bara sätta dig och njuta av det som du får dig tilldelat.

Ja tack, jag vill delta i den virtuella lanseringen av ”Över Mållinjen” på söndag den 13 januari kl 17-19.

 

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld

Hur ser din balans i livet ut?

Att ha balans i livet innebär att du anstränger dig åt alla håll; arbete, familj, socialt umgänge, personligen och andligen. Det gäller att leva livet fullständigt och njuta av det. Att skapa balans i livet är som att bygga Eiffeltornet. Allt krävs för helheten.

Balans är som Eiffeltornet

Du måste komplettera alla delar och njuta fullständigt för att livet ska bli värdefullt. Undvik stress! Mycket stress går att styra bort, dock inte all. Stress i samband med sjukdom exempelvis kan vi inte undvika. Men du kan välja hur du tänker i samband med sjukdom.

Du kan satsa på att vara en god förälder, make/maka, vän, arbetskamrat eller chef, ha en bra utstrålning från håret till skorna, ha en friskare kropp, och framförallt ha ett friskt sinne. Du kan säkert förbättra dig inom alla områdena. Men börja med att välja de signifikanta områdena där det bäst behövs. Välj hur mycket tid du vill lägga på att må gott.

Skapa din målbild. Behöver du hjälp med den, har du några alternativ att utgå från.

Omslag Över Mållinjen   Boken FramgångsRIK o LyckligResan

 

 

 

 

 

 

Här ovan ser du tre val som kan hjälpa dig. Det är boken Över Mållinjen i vilken 20 kvinnor skrivit om hur de lyckats ta sig fram till målen. Jag är en av dessa kvinnor. Du har möjlighet att köpa boken FramgångsRIK & Lycklig som jag skrivit där du får ett komplett facit över hur du gör för att nå målen, minska stressen, strukturera livet och planera för att komma i hamn. Behöver du ytterligare hjälp, kan jag erbjuda dig onlinekursen Resan som du får köpa för extra förmånligt pris nu i början av året. Det är en sex veckors kurs där du lär dig plocka ut det viktiga i livet och uppnå det.

Vill du boka någon bok eller kursen, klicka på respektive länk nedan.

Över Mållinjen

FramgångsRIK & Lycklig

Resan (onlinekurs)

Arbetsdagen behöver inte vara från 9 till 5, där du lägger 8 timmar på arbetet. Det kan vara en blandning av arbete och fritid som attraherar just dig. Problemet behöver således inte vara arbetsdagen eller tiden som du tillbringar på jobb. Din fritid kan vara problemet. Kanske spenderar du mycket tid på TV-tittande, surfing på nätet, hobbies såsom golf eller liknande. Det är oftast konflikten mellan jobb och fritid som stökar till livet. Vet du exempelvis att över 8 miljoner amerikaner har dubbla jobb?

I en undersökning gjord i Toronto har man funnit att 66% av arbetande mödrar tillbringar mindre än 3,5 timme om dagen med sina barn. Papporna ännu mindre.

Arbetet bör aldrig påverka viktiga ting såsom sömn, relationer, hälsa, rekreation och familj. Om det gör det, är det ett tecken på att du saknar balans i livet.

Gör slag i saken! Fixa balansen i livet om den inte redan är perfekt.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

 

Gott slut och gott nytt år!

Gott slut

Idag avslutas år 2018. För mig har det varit ett mardrömsår men ändå har jag hunnit med en massa saker. En hastig sammanräkning innebär att jag kan se några riktigt stora genombrott för egen del. Hur har du gått i mål?

Om vi tittar på jobbet, kan jag konstatera följande resultat. Så förutom att tomten kom, som vanligt, har jag lyckats uppnå mina mål för året.

Tomten kom

Onlinekurser

Jag har skapat två nya onlinekurser under året. En för de som skriver. Den heter ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”. Under 20 veckor får du alla de tips du behöver för att planera ditt skrivande och din marknadsföring samt även massor med skrivartips.

Sedan valde jag att meddela Försvarshögskolan för vilka jag kört ledarskapsutbildningar de senaste åren, som certifierad, att jag inte längre ville förnya mitt certifikat. Eftersom jag trappar ner verksamheten och planerar för min kommande pension, anser jag att det blir för dyrbart att lägga över femtiotusen på kurser och resor/uppehåll, vilket är kostnaden för att förnya certifikatet. I stället byggde jag en onlinekurs ”Utveckla dig själv och dina karaktärer med hjälp av personlighetstester”. Den riktade jag till alla som ville utvecklas och även de som skriver kan använda den för att skapa trovärdiga karaktärer. Under 12 veckor får du tillgång till 30 fantastiska tester som uppvisar vem du är och förklarar för dig varför du beter dig så som du gör.

Klicka på länkarna ifall du vill läsa mer om kurserna och boka dig inför nästa år. Du väljer själv när du vill starta.

Böcker

Jag har deltagit i sex antologier under året (om man räknar boken Jul igen som utkom i december 2017). Det innebär att jag skrivit fantasi eller fakta för att få delta tillsammans med andra författare i fina böcker. Här kan du se dem:

6 antologier

Förutom antologierna, där en av dem är en diktbok för barn, har jag även gett ut min egen fackbok ”Handbok för textproduktion”. Den kan du läsa mer om genom att klicka på länken.

Jag är nöjd med min produktion för året.

Den sista boken, som hade release den 21 december, är ”Över Mållinjen”. Vi kommer att ha en virtuell presentation och släpp av den i januari och du är välkommen att delta – om du vill.

Här kan du lyssna på en av de poddar i vilken de berättar mer om boken:

Podd om boken ”Över Mållinjen”

Missa inte det virtuella lanseringspartyt den 13 januari.

Då får du tips om varför du kanske inte alltid fullföljer mål, att du måste identifiera dina rädslor så att du inte skapar hinder. Lär dig fira de små vardagsmålen!

Här kan du se vad förlaget Ariton skrivit i pressreleasen om boken.

Över mållinjen: 20 kvinnor berättar hur

Omslag Över Mållinjen

Hur tar du dig dit du vill? Har du svårt att nå ända fram till mållinjen? Och över den?

Vare sig du drömmer om att få ordning på din ekonomi, hitta ett nytt boende, skapa en ny karriär eller vill övervinna hinder så är det inte alltid att bara bestämma sig. För dig som vill få tankeväckande och inspirerande tips har vi skapat denna bok som bland annat tar upp: Att skriva mentalt kontrakt med dig själv, drömma sanndrömmar och inte låta ett nej stoppa dig. Att våga misslyckas, göra fel, gå sönder och komma igen. Att låta saker och ting ta tid, att ta ett steg i taget och våga realisera din potential.

Låt dig inspireras av 20 kvinnor som uppnått sina mål!

Kvinnorna är:

Achillea Dahl, Agneta Orlå, Annika McClintock, Carina Hammarsten, Carolina Vahlstedt, Charlotte Ahlberg, Eleonore Hammare, Elisabeth Jönsson, Fanny Lundgren, Lisa Valtersson, Malin Inger, Malin Lundskog, Marie-Louise Kanon, Monica Ivesköld, Nina Jansdotter, Petronella Simonsbacka, Sabina Renck, Sarah Larsson, Susanne Hydén och Ylva Wegler.

Vill du köpa boken till rabatterat pris? Kontakta mig. Jag har några exemplar att erbjuda dig.

Gott slut och gott nytt år

Önskar

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Lucka 24 – God Jul med utlottning

Jenny Nyströms julkortIdag önskar jag dig en riktigt GOD JUL och hoppas att din julafton blir oförglömlig.

Vem minns inte barndomens jular (på gott och ont) med Jenny Nyströms julkort exempelvis?

I Spanien i oktober började de julskyltningen i en av mina favoritaffärer. Detta var vad jag såg och upplevde. Julgranarna i skylten var som tagna ur en chokladkartong. Kanske inte juliga i vår bemärkelse men annorlunda.

Detaljerna är fantastiska.

Julgranar från Spanien

Granarna är söta som sockervadd och alla går i pastellfärger. Men i ett av fönstren hittade jag även tomtar och julstjärnor.

Julpynt från Spanien

Och i affärscentrat fanns det åtskilligt att titta på. Här ser du några julrenar som både sjöng och dansade på piazzan utanför den stora mataffären.

God Jul önskar Monica

Nu tar jag några dagars semester. Till nyår kommer jag tillbaka med härliga nyårsrabatter på mina böcker och då berättar jag om mitt års succé vad gäller skrivandet.

Utlottning av boken

Avslutningsvis lottar jag ut ett exemplar av min bok FramgångsRIK & Lycklig. Skriv en rad till mig och motivera varför just du ska vinna boken som ger dig facit på hur du kan lyckas i livet, strukturera upp din administration och skapa en hållbar planering för 2019. Du skickar in din motivering till mig via mail – klicka här.
Skriv i rubriken i mailet: Utlottning.

GOD JUL!

Vi ses i mellandagarna

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Lucka 22 – Layout-tips

Du behöver veta hur du ska ställa upp din text. Någon gång i livet skriver du. Det kan vara ett brev, en text på en bloggsida, en presentation, ett CV när du söker jobb, en broschyr, en personaltidning eller något helt annat.

Layout handlar om att ställa upp texten, att skapa en skiss som gör det lätt för mottagaren att läsa och förstå. Skriver du i Word, kan du behöva skapa mallar för ditt skrivande. Då måste du känna till normer och regler för hur du ska skriva. Hur bred ska marginalen vara? Vilket teckensnitt och vilken storlek ska du använda? Hur ska du göra rubriker? Ja frågorna är många.

Jag har utbildat i layout och Office-program som Word i över trettio år. Första gången jag skulle köra en kurs i Layout, insåg jag hur lite jag egentligen visste. En research som varade i flera år, startades. Jag gick massor med utbildningar för att lära mig. Syftet var att skriva så att andra finner det enkelt att läsa. Biblioteket gav mig böcker att låna. När jag hade läst ca 30 stycken, valde jag att köpa alla Hallbergs böcker. De finns fortfarande kvar i min bokhylla. Hallberg och några andra stora gurus blev mina layout-gudar.

En av de viktigaste sakerna som jag lärde mig var att en rad aldrig bör överstiga 13 cm i bredd. Längre rader orkar inte ögat med.

När jag hade pluggat färdigt skapade jag min första bok i Layout. Den har sedan getts ut efter omarbetning fler än tre gånger. Nu i somras gav jag ut en ny bok i ämnet. Den innehåller visserligen en del äldre information också. Layout hade upprinnelse i Guthenbergs 1500-tal.

På 80-talet satt jag själv med i SIS (Standardiseringskommissionen i Sverige) som representant för bland annat regler om tabulatorlägen. Det visste du kanske inte?

Idag avslutar jag med de viktigaste skrivreglerna nedan att användas vid dokumentskrivning:

 • Marginalerna bör vara minst 2 cm
 • Radlängden bör aldrig överstiga 13 cm (ca 63 nerslag)
 • Rubriker bör skrivas i teckensnitt utan fötter – typ Arial – för att synas
 • Rubriker bör vara i storleksordning som är delbart med siffran 6, dvs 18, 24, 36 punkter
 • Rubriken kan lämpligen stå i vänstermarginalen MEN texten bör placeras i tabulatorlägena
 • Brödtext, dvs löpande text, bör skrivas med teckensnitt med fötter. Times New Roman är ett lämpligt snit

Exempelvis:

Rubrik och brödtext - ex

För dig som vill lära mer, erbjuder vi dels en onlinekurs i 20 veckor i Layout, Design och Formgivning. Dels kan du få köpa min ”Handbok i textproduktion” som ger dig exempel på allt du behöver veta om layout och skrivregler.

Här kan du läsa Iréne S Räisänens fina recension för handboken. Klicka på länken!

Recension handboken

Iréne skriver bland annat:

Referens handbok i textproduktion

Idag får du julrabatt på både onlinekurs och bok. Klicka på länkarna nedan för att beställa.

Stort lycka till med ditt skrivande!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Lucka 21 – Att skriva spänning oavsett genre

Kurvor - spänningIdag är det den 21 december och du som skriver får ett tips på en dramatisk kurva som du kan använda dig av – oavsett genre.

Samtidigt passar jag på att slå ett slag för alla våra rabatterbjudanden som du kan läsa om varje dag från den 1 december till nu.

Aristoteles sa:
Lyckan beror på oss själva!

Kurva - person bakom plexiglasdörrNär du skriver behöver du ha med dig detta. De flesta spänningsböcker, sagoböcker och kärleksromaner är uppbyggda på liknande sätt.

Här ser du hur en agentbok är uppbyggd. Jämför med en saga, som du också ser. Avslutningsvis kan du jämföra med en häftig feelgood eller kärleksroman.

Tänk på att skapa spänning – oavsett vad du skriver!

James Bond (agentbok) Sagan Askungen Feelgood/kärleksroman
1. Bond får ett uppdrag 1. Pappan dör 1. Ett problem uppstår i karaktärens liv
2. Skurken visar sig för Bond 2. Vi får se hur förfärlig styvmodern är 2. Vi får uppleva konsekvensen av problemet
3. Bond sätter tillfälligt stopp för skurken eller vice versa 3. Styvmodern tar ut sin aggression på Askungen som får jobba sig halvt fördärvad 3. Karaktären stimmar runt för att hitta en lösning på problemet
4. Kvinnan i boken/filmen synliggörs för Bond 4. Prinsen kallar till bal 4. En möjlig lösning uppenbarar sig
5. Bond förför kvinnan 5. Askungen drömmer om balen 5. Karaktären drömmer om kärleken, hoppas kanske bli förförd
6. Bond tas till fånga (med eller utan kvinnan) 6. Askungen inser att hon inte har några kläder men mössen kommer till hjälp 6. Karaktären inser hopplösheten och fastnar i sin egen begränsning
7. Bond torteras i fångenskap 7. Trots att mössen sytt klänning till Askungen, tillåter inte styvmodern henne att gå utan låser in henne med mycket arbete 7. Karaktären känner sig snärjd eller inlåst, kommer inte vidare
8. Bond dödar skurken 8. Askungen lyckas fly och den goda fen hjälper henne med droska mm 8. Karaktären hittar äntligen kärleken eller lösningen på problemet
9. Bond njuter tillfälligt av kvinnan och kärleken (under begränsad tid) 9. Askungen tappar sin sko som sedan prinsen åker runt för att hitta ägaren till. Slutet innebär att han hittar Askungen 9. Karaktären blir lycklig och har utvecklats vilket innebär att hen har löst problemet med sin nya kunskap

 

Precis som i verkligheten gäller det även i romanlitteraturen att karaktären styr sin lycka. Aristoteles har rätt: Lyckan beror på oss själva! Vill du ha en bok med övning som hjälper dig skapa framgång och lycka? Passa på att köpa min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” nu till mitt inköpspris. Endast 60 kronor + frakt. Klicka på länken för att beställa.

Lycka till med ditt skrivande!
Monica

En kvinnas smak av Nora Roberts

Idag är det måndag – boktipsardag – och den 17 december i vår adventskalender. Som du vet använder jag varje måndag på min blogg till att tipsa om en bok som jag har läst. Sedan brukar jag ha ett inlägg på onsdagar och ett på fredagar, då med skrivartips eller effektivitetstips som hjälper dig frigöra tid. Ibland kan det även bli ett matrecept eller något annat användbart.

Idag har jag tänkt tipsa om att blogga, förutom bokrecensionen nedan.

För att skapa en blogg eller websida krävs att du vet hur du bygger upp sidorna, gör blogginlägg, lägger in plug-in (dvs små program som hjälper dig i hanteringen, i automatiseringen och i att skydda din sida). Vill du på kort tid lära dig detta och få klart din websida? Idag jag bjuder jag dig på rabatt på vår onlinekurs ”Skapa en professionell websida”.

Ordinarie pris är 1.500 kronor

Ditt pris t o m julafton är endast 1.000 kronor – ett kanonerbjudande. Boka dig nu genom att klicka på länken ovan. Du väljer själv när du vill starta.

Bokrecension

En kvinnas smak av Nora RobertÄnnu en Nora Roberts har jag läst. Den här gången En kvinnas smak. Nora Roberts är alltid Nora Roberts och det innebär feelgood. Tyvärr tyckte jag att den här boken var både tråkig och motsägelsefull – inte samma sting som i många andra av hennes böcker.

Så här står det om boken på nätbokhandeln:

Summer Lyndon har en gyllene regel: att aldrig blanda affärer med nöjen! Tack vare den regeln, tillsammans med ambition och envishet, har hon nått toppen. Hennes kokkonst i allmänhet och desserterna i synnerhet är kända och uppskattade över hela världen. När Blake Cocharan ger henne fria händer att förvandla hans hotellrestaurang till världens bästa, kastar sig Summer över uppgiften – efter en viss tvekan. Jobbet kan hon klara av inom ett halvår, hon är ju trots allt expert. Utmaningen ligger snarare i hur hon ska klara av att stå emot uppdragsgivaren …

Som du ser ovan, startar motsägelserna redan i baksidestexten. Det står ”kastar sig Summer över uppgiften – efter viss tvekan”. Hon tillverkar lyxiga desserter och kakor men i boken älskar hon själv skräpmat. Det blir mycket hamburgare och pizza, exempelvis.

Boken är lättläst och innehåller en hel del passion och erotik, som brukligt i Nora Roberts böcker. Jag ger den 3 av 5 pennor. En bra bok när du inte vill tänka utan bara ligga på sofflocket och låta dig förföras.

3 pennorVid pennan

Monica

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed