Currently viewing the category: "Böcker"

Här och nu av Eva Ludvigsen

Bokrecension

Här och nu av Eva LudvigsenDet började med att jag läste boken Lova av Eva Ludvigsen. Se mer om den här (länk till recensionen).

Boken gav mersmak och jag valde att läsa Här och nu.

Oj vilken feelgood-roman. Jag håller med Kim Kimselius när hon skriver att Eva Ludvigsen är ”Sveriges Nora Roberts”. Eva har ett härligt språk och boken var absolut en av de bästa i genren Feelgood som jag läst i år. Jag skrattade och grät om vartannat. Den fångade mig till 100 % och jag kunde inte släppa den. Sträckläste den till slut. En riktigt fin bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa. Dessutom har Eva Ludvigsen lyckats med att överraska i slutet, vilket jag verkligen uppskattade.

5 pennorBoken får full pott av mig, dvs 5 av 5 pennor.
Tack, Eva, för en läsvärd stund.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

”När trettiofemårsdagen närmar sig och advokaten Ingrid fortfarande inte hittat mannen i sitt liv, bestämmer hon sig för att vidga vyerna och bege sig utomlands. Framför allt ska hon försöka leva ”här och nu” och ”ge sig hän”, inte hålla tillbaka känslorna i rädsla för att än en gång bli sårad. Efter en tids kringresande hamnar hon på en hästgård i Montana. På granngården bor Nate, vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Men den sprudlande svenskan, som inte bara är en stjärna på fotbollsplanen utan också mer än gärna gör honom sällskap på ridturerna, får honom snart att tina. Han har bara glömt hur man söker kontakt. Det som börjar som en trevande vänskap utvecklar sig till en riktig kärlekssaga. I alla fall tills det förflutna kommer ikapp och missförstånden läggs på hög. Först när livet ställs på sin spets strider de för sin kärlek mot alla odds.”

Vid pennan
Monica

Att läsa, skriva och måla är livet

Bokrecension varje måndag

Du vet att jag läser mycket. Varje måndag har jag en bokrecension som berättar om den bok som jag läst under veckan. Ibland läser jag flera böcker samtidigt; en tryckt bok och en på iPad. Vissa veckor hinner jag läsa mer än en bok. Ofta läser jag även en fackbok samtidigt.

Det har blivit så många recensioner att de snart är värda en egen blogg, tror jag. Vi får se till sommaren om så blir fallet.

Romaner och fackböcker

Dessutom skriver jag. Även här har jag mycket på gång. Just nu skriver jag på tre romaner i en serie. Genren är feelgood med drama. Första romanen om ”Porten till friheten” slutredigeras och skrivs om – än en gång. Och nu har jag en stor idé på roman nr 4 – som ska bli helt självständig.

Romanerna i serien

Jag redigerar en fackbok för alla som skriver. Den heter ”Handbok för textproduktion – Layout, design och formgivning” och har tidigare getts ut i två omgångar samt även kunnat köpas som kurspärm för de som gått onlineutbildningen i Layout exempelvis. Håller även på med att sätta en e-bok ”Tipsen som ger dig ett rikare liv”.

Fackböcker på G

Till sommaren ska jag påbörja en barnbok tillsammans med ett av mina barnbarn.

Eget måleri och onlinekurs i Måleri

Tulpan i triptykFörutom att läsa och skriva, älskar jag att måla. Det har jag gjort hela mitt liv. Och precis som med allt annat, är jag en person vars nyfikenhet är stor. Jag måste helt enkelt lära mig massor om det jag gör. Därför har jag gått mängder med målarkurser. Numera har jag skapat en egen målarkurs, helt digital, som mina deltagare kan köra på nätet. Och vilka recensioner jag har fått. Några skriver att de är överlyckliga att få en kurs till så ringa pris med så enormt mycket kunskap i. Orden värmer.

Själv håller jag på att måla en triptyk (det är en serie på tre målningar), där den första är klar – en tulpan. En solros och en blåklint ska ingå i serien.

Lista på hundratals böcker att gratis ladda ner

Om du följer min blogg och anmäler dig till mitt nyhetsbrev, så lovar jag att du ska få en lista på hundratals böcker som du kan ladda ner – helt gratis.

Anmäl dig till nyhetsbrevet här i rutan vid sidan om så får du listan på böckerna att ladda ner i nästa nyhetsbrev.

Gör som jag – Lev din dröm nu!

Levande hälsningar
Monica

 

 

 

In i mista detalj av Kristin Emilsson

Bokrecension

In i minsta detalj av Kristin EmilssonVilken feelgood-roman! Jag läste ut boken på två kvällar. Den skildrar, med en målande gestaltning, vad som händer i både storstad och på landet. Igenkänningen är stor, för Stockholm såväl som för den småländska landsbygden. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken. Språket är så vackert och målande att jag blev lyrisk. Intrigerna vävs ihop som den finaste brodyr. Karaktärerna är välgjorda och det finns ett djup i dem som jag gillar. Jag som för stunden, är totalt fokuserad på att utveckla karaktärer, eftersom jag precis lanserat min onlinekurs i ämnet. Den här boken har karaktärer som utvecklas – hela tiden. Den har också ett budskap som jag gillar, nämligen att ta vara på lyckan och värna om den, leva i nu:et.

När jag såg omslaget, förstod jag inte bilden – trots att jag arbetat med bildanalys i 30 år. Men efter att ha läst boken, klarnade bilden och blev tydlig. En fin illustration till bokens innehåll.

Ser fram emot fler böcker av Kristin, tack.

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj – ingenting har lämnats åt slumpen. Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla. Snart står det klart för Freja att det är mycket hon inte vet om Antons familj. När hon börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i hennes mans förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om. In i minsta detalj är en feelgood-roman om storstad och landsbygd, om kärlek och vänskap, om gamla hemligheter och nya – och om en katt som inte heter Leif.”

5 pennorBoken får mina allra bästa rekommendationer och jag ger den 5 av 5 möjliga pennor.

Vid pennan
Monica

Ursäkter?

Nyckeln till framgångVad har du för ursäkter för att låta bli att skriva, att måla, att bli mer effektiv, att lyckas, att gå framåt, att få framgång osv?

Jag vill börja med ett citat av Wayne Dayer:

”Rikedom är inget man skaffar – det är något man känner”

Wayne Dayer var en författare som skrev boken ”Älska dig själv” och många andra böcker inom personlig utveckling. Han har en berömd lista över ursäkter. Du kan se några av dem här nedan. Är det kanske någon av dem som du använder? För att slippa göra …?
1. Det är för svårt.
2. Det är förenat med risker.
3. Det kommer att ta lång tid.
4. Familjen kommer att bli tokig.
5. Jag förtjänar det inte.
6. Det är inte min natur.
7. Jag har inte råd.
8. Ingen kommer att hjälpa mig.
9. Det har inte hänt tidigare.
10. Jag är inte tillräckligt stark.
11. Jag är inte tillräckligt smart.
12. Jag är för gammal eller inte tillräckligt gammal.
13. Reglerna tillåter det inte.
14. Det är för stort.
15. Jag har inte energin.
16. Det är min personliga familjehistoria.
17. Jag är för upptagen.
18. Jag är för rädd.

Om du matar dig med ursäkter, blir uppförsbacken större än vanligt.

Nej, skippa ursäkterna och fokusera på vad som skapar DIN lycka. Gör sedan det som du behöver för att nå lyckan. Med lyckan kommer framgången.

Lycka till!

Monica

Skärvor av LiseLotte Divelli

Bokrecension

SkärvorÅh vilken upplevelse! En 500-sidig bok som jag sträckläste. Den gick helt enkelt inte att lägga åt sidan. Jag älskade de korta kapitlen som tydligt visade perspektivpersonen. Att få följa händelsen från flera håll, skapade dimensioner utöver det vanliga.

Som det står på webben: LiseLotte har haft en unik inblick i den slutna mc-världen, ett umgänge dit få människor har tillträde. Skärvor beskriver mc-världens utanförskap, polisens utsatthet och konsekvenserna av beslut som fattas i stundens hetta. Skärvor är en fiktiv spänningsroman med en ständigt närvarande realism. Den utspelar sig i genuina miljöer där du bjuds in till en upplevelse utöver det förväntade.

Jag tackar av djupet från mitt hjärta, LiseLotte, för att jag fick läsa din fina roman och ser verkligen fram emot kommande böcker av dig. Att hålla läsarens engagemang uppe i 500 sidor är en prestation som du verkligen lyckas med, långt över förväntan. Från första till sista sidan sker det något.

Så här står det på nätbokhandelns sidor. Lägg märke till det blommande språket. LiseLotte är mycket duktig på att gestalta.

”Närpoliserna Micke Ståhl och Fredrik Flink skickas på ett larm gällande en misshandlad tonårsflicka. Det som istället möter dem är så fruktansvärt att livet tillfälligt stannar upp.

Stefan Andreason, president för Rubicon Mc Stockholm, har skrapat ihop ett par timmar av ledig tid. Med sin fru Carina njuter han av en romantisk åktur på motorcykeln. Strax innan de är hemma ser de hur det varma solskenet skiftar till ett iskallt hav av flammande blått ljus. Polisbilar och andra räddningsfordon har invaderat deras egendom. De stannar till för att försöka förstå vad det är som pågår. Trots Stefans svärande åsikter om snutar och olagliga razzior börjar deras fasader att rämna när de kör den sista biten hem.

Stefan, kvider Carina. Ungarna?

Förintad i ett dovt vakuum försöker Stefan Andreason desperat att hantera sin nya verklighet. Förmågan till rationella tankar har försvunnit. Sakta men säkert börjar han inse vidden av sveket som har drabbat honom. Tragedin sveper med sig allt i sin väg och triggar igång det som borde vara begravt. De inblandade poliserna ställs inför beslut som aldrig skulle behöva fattas och som i slutändan får förödande konsekvenser.”

5 pennorJag ger boken högsta betyg (5 av 5 pennor) och längtar efter nästa bok av LiseLotte. Mina allra varmaste rekommendationer. Har du inte läst boken, så gör det!

Vid pennan
Monica

 

En bok blir till (tips fr Kim Kimselius)

Nedan är några värdefulla tips från Kim Kimselius som skrivit ett antal handböcker i konsten att skriva. Jag har valt att återkoppla till Kims tips genom att berätta om min kommande roman-serie. Tipsen från Kim ser du som rubriker nedan.

Blogga om dina böcker

Jo nog bloggar jag alltid. Dock inte alltid om ”mina böcker”, ha ha. Jag skriver mer än 2000 bloggar och inlägg i sociala medier per år. Många av dem handlar om recensioner av böcker, om skrivar- eller effektivitetstips (som är mina skötebarn). Nu börjar det bli dags att blogg om mina böcker.

Här kommer en liten kort uppdatering för dig som är intresserad.

 1. Henrietta - ingen ser 2Första romanen i serien handlar om Henrietta. Hon som inte vet om hon kommer att överleva och där, på sjukhuset, går tillbaka i tanken till barn och ungdom, en fruktansvärd tid ur ett maskrosbarns perspektiv. Det är en feelgood-roman kantad av dramatik.
 2. Andra romanen handlar också om Henrietta. Den är ren och skär feelgood.
 3. Tredje romanen handlar om Elvira, om hennes två ”Stig:ar” i livet. Även den en feelgood.

Skriv om hur boken kom till

LoveVarför har jag skrivit ovanstående romaner?

Syftet är att berätta om detta, som delvis bygger på sanna historier. Att få inspirera andra att våga, att satsa, att ge mod när vardagen är tuff och livet knyts till en snara då vi inte längre får luft.

Min första roman har jag skrivit minst fem gånger under årens lopp. Den har alltid funnits inom mig och velat komma ut. En historia om fysiskt och psykiskt förtryck men också om massor med kärlek, styrka och tankar.

Skriv om händelser runt boken

Henrietta är ett maskrosbarn som växer upp hos sin ängel till mormor och sin omtänksamme morfar (när han är nykter). Hur hon – varje vecka – tvingas besöka en släkting, en psykopat, som misshandlar henne både fysiskt och psykiskt. Styrkan i kärleken som hon möter, som ger henne modet att söka porten till friheten.

Dela ut delar av boken

Nedan kan du läsa inledningen på boken.


Skrubben – År 2009

Blicken irrade omkring i det lilla utrymmet. Till höger om henne hängde ett röd-orange-rutigt skynke från en list i taket. Sakta sträckte hon ut handen för att känna på det kraftfulla ulltyget. Om hon var levande borde hon få ett allergianfall eftersom hon normalt inte tålde ull i tyger. Inget hände. Kanske var hon död?

Läkaren med den lustiga klädseln hade dagen innan mumlat något som hon hade uppfattat som att de inte kunde rädda henne. Han såg ut som en sorgsen clown med prickig fluga innanför den vita läkarrocken. Runda mörka glasögon ramade in det i vanliga fall jovialiska ansiktet. Igår lyckades han hålla anletsdragen strama. När han öppnade munnen var det som att hon var barn på nytt, som när hon som liten tittade på gamla svart-vita filmer på TV. Ljudet av hans röst blev på något sätt filtrerat och alla orden trängde inte fram.

– Vi har provat allt. Medicinen biter inte på dig, Henrietta. Du reagerar inte som vi vill på droppet och din kropp saknar näring. Den aggressiva gallblåseinflammationen har nu spridit sig till bukspottskörteln. Vi vet faktiskt inte hur vi ska gå vidare. Det enda vi kan göra nu är att vänta och hoppas på ett mirakel.

Långt efter att ronden passerat, hade hon, vid de tillfällen då hon vaknat upp ur sin dvala, tänkt på hans ord, undrat om situationen verkligen var så illa. Skulle hon dö nu, var det så här det skulle sluta? Hon ville leva, inte dö. Det var nu hon skulle njuta tillsammans med sin älskade som i ungdomen hade hjälpt henne hitta porten till friheten.


Ut och föreläs

Kim skriver att vi ska föreläsa där vi känner att vi kan nå folk som kan få intresse för vår bok. Att vi ska dela ut visitkort och reklammaterial för att sprida insikten om vår bok.

Sälj inte!

Själv har jag rest land och rike runt för att föreläsa om effektivitet, under åren. Varje gång har jag haft med mig en resväska full med böcker. Framförallt boken ”FramgångsRIK & Lycklig” som har komplett facit för hur du verkligen kan göra, har väckt stor succé. Många har fått möjligheten att köpa den – på mina föreläsningar – till inköpspriset. En ynnest som jag bjudit åhöraren på.

Stäm träff med personer

Kim skriver stäm träff md personer som du mött på sociala medier. Boka tid med dem.

Det har jag gjort och på så sätt fått många nya vänner.

Lägg ut signeringstider

Lägg ut signeringstider i sociala medier och på bloggen, fortsätter Kim.

Separat sida?

Fundera över om du ska ha en separat sida för dina böcker, säger Kim. Jag har valt att INTE ha en separat sida, eftersom jag är produktiv när det gäller att skriva. Har fram till idag skrivit 60 facklitterära böcker (varav de flesta tyvärr inte längre finns eftersom de varit kopplade till IT som snabbt förändras). Jag har i stället valt att göra en Facebook-sida för allt mitt författande såväl som målande. Här hittar du den. På sidan talar jag inte bara om mina egna alster utan ger även tips för de som skriver och målar.

I fjol kom jag även ut med min första barnbok ”Pojkarna Bus och de 3 nycklarna”.

Dessutom har jag deltagit i många antologier, med mina noveller och även fått dem publicerade i tidningar.

Börja alltid med en ny bok

Kim avslutar med att det är viktigt att alltid påbörja en ny bok så snart du är klar med den förra. Böckerna säljer varandra.

Handbok för textproduktion - layout, design och formgivningSjälv har jag – just nu – således tre romaner på väg ut.

Jag ska påbörja en ny barnbok till sommaren. Och några fackböcker är också på väg att tryckas, varav några ges ut på nytt.

Den som finns först på väg är bibeln som alla som skriver behöver. Den som innehåller det mesta kring skrivregler men också kring bilder – ”Handbok för textproduktion  – Layout / Design / Formgivning. Några e-böcker finns också på gång.

I början av maj kommer även en ny antologi ut. Den heter ”Det som inte syns på ytan” och i den finns en av mina noveller med.

Skapa ett pressrum för artiklar på hemsidan

På min blogg finns lite information. Jag håller på att skapa en helt ny webbsida för mitt skrivande och målande.

Research-resor

Lägg ut bilder från dina research-resor, säger Kim. Prata om din bok utan att sälja – överallt. Länka vidare! Länka ut alla inlägg via ett socialt media och låt detta länka vidare till samtliga. Gärna från Instagram, där Kim länkar till twitter och därifrån till FB osv.

 

Ja det var många kloka ord som jag definitivt vill föra vidare. Tack Kim för din inspiration!
Vid pennan
Monica

Sakralt ljus

Sakral himmelVad händer? Titta vilken himmel jag upplever. Helt otrolig bild. Nästan lite skrämmande men framförallt fascinerande. Lägg märke till att solen precis flyttar sig till höger men att det finns en måne längre ner i bilden. En måne som delvis gömmer sig.

Det är inte utan att jag ruskar lite på mig när jag sedan läser mitt horoskop för dagen. Där står:

”Det är en väldigt intensiv och allvarlig dag för dig idag. Du har en intensiv uppmärksamhet på saker som är andliga i naturen, och kan spendera mycket tid på eftertanke idag. Du kanske också tänker på döden idag, avseende brott eller mord i nyhetsflödet. Drömmarna finns i ditt sinne och de kan vara mycket levande under de närmaste dagarna. Vilka drömmar har du?”

Och tänk, tanken slog mig. Jag drömmer mycket om märkliga saker. Några av dem har jag tagit med i blivande noveller som ska skickas in till tävlingar under dagen. Vi får se om läsarna tycker att de är spännande.

Helt klart är att något tog luften och andan ur mig. På min dagliga kvällspromenad hade jag svårt att andas. Frågan är om det fanns något i luften ….?

Reflekterande drömmande tankar och hälsningar
Monica

 

Glad, Fri, Stark av Malin Lundskog

BokrecensionGlad, fri, stark av Malin Lundskog

Den här lilla boken gillade jag. Många tänkvärdheter och inspiration för att komma igång med både träning och mat.

En liten reservation dock, när Malin skriver på sidan 11:

Kortvarig stress är inget att oroa sig för …

Jag anser att ALL stress är oroande.

Sedan skriver Malin:

”….. stressen, som är nedbrytande, är mer kortvarig hos dig som svettas och flåsar regelbundet än hos den som inte gör det.

Jag som konstant tränar Chi Neng Qigong håller inte helt med. Med hjälp av Qigong kan vi lära oss stänga tankar, vilket har en stor effekt på stress. Så nödvändigtvis behöver vi inte svettas för att mota bort stressen, anser jag. Även om jag håller med om att det är bra att träna.

Jag gillar att Malin, inspirerar till att fira. Det tycker jag vi alla gör alltför lite. Vi borde verkligen fira mer än vad vi gör idag – även om jag idag firar mer än tidigare.

Malin skriver om vikten av en ”high-five” precis som att segergesten är universal, vilket jag har skrivit mycket om tidigare och även föreläser om när det gäller kroppsspråk. Blinda personer använder dessa gester, så det ligger i generna hos oss och stärker vårt självförtroende.

Avslutningsvis älskar jag hur Malin tar upp alla dåliga ursäkter som självsabotörer. Precis så är det. Gissa om vi ofta och mycket, skadar oss själva. Tro skapar attityd som skapar handling som skapar resultat. En förtydligad form av tanke-känsla-handling. Bra! Här är hennes självsabotörer som du kan läsa mer om i boken:

 • Hopplösan
 • Allt eller inget
 • JAG sist
 • Ska bara …
 • Strutsen
 • Splittraren
 • Vagheten
 • Jämförelsen
 • Analysera-paralysera
 • Glömskan

När vi vet svaret på frågan VARFÖR kring följande fråga: ”Vill du vara glad, fri och stark?”, kan du svara på frågan VAD, frågan VILKA vanor osv. Malin använder en för mig välkänd modell för detta och den är genialisk.

3 pennorJag rekommenderar dig som funderar på att ändra livsstil, börja träna, ändra kostvanorna osv, att läsa Malin Lundskogs bok och ger den 3 pennor.

Så här står det på nätbokhandeln:

GLAD FRI STARK – en bok om hälsa för både soffpotatisar och prestationsprinsessor. Det här är boken för dig som vill leva livet nu, skaffa dig goda vanor och lämna ditt dåliga samvete bakom dig. Författaren redogör på ett lättsamt sätt för vad hälsa är och visar hur du med hjälp av The Magic Five (fem formler för hälsosam framgång) finner ett liv fyllt av glädje, frihet och styrka såväl fysiskt som mentalt. Hon ger dig mod att våga se dina självsabotörer i vitögat och förvandla dem till självhjälpare. Boken är som ett träningspass, innehållande både reflektion och aktion för att vara glad, fri och stark i livet som ditt livs största superhjälte: du! Malin Lundskog är hälsokreatören som skriver, springer och pratar med en passion för att alla ska hitta sitt sätt att leva hälsosamt. Utan press och prestation.

Vill du provläsa boken – klicka på länken här.

Vid pennan
Monica

Skräckresan med Titanic – Kim M Kimselius

Bokrecension

Skräckresan med TitanicDen här boken riktar sig till 9-12 åringar. Språket är välformulerat och handlingen griper tag.

Jag har länge velat läsa en av Kims böcker. Nu fick jag chansen. Jag deltog i en av Kims tävlingar och valde den här boken, framförallt eftersom jag är nästintill magiskt fascinerad av berättelsen om Titanic. Det var ett bra val. Även om boken riktar sig till barn/ungdomar, kunde en ”tant” som jag, sträckläsa den med bra behållning.

Nu förstår jag varför Kim är så populär både som föreläsare och författare. Hon lyckas verkligen fånga, både utifrån innehållet, och orden.

Har du inte läst något av henne, gör det. Det är en upplevelse. Och har du barn eller barnbarn i åldern 9-12 år, tycker jag att du ska köpa/låna boken till dem.

Den här boken har själva sanningen som bakgrundsmaterial och Kim har gestaltat händelsen på ett spännande sätt med vinklingar till verkligheten. Boken blir – för de ungdomar som läser den – både en spänningsroman och en historisk upplevelse, baserad på verkligheten. Kim får oss att delta i resan genom Theo och Ramona.

Så här står det på nätbokhandelns sida:

”Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten. Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes. Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet. ”Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!” Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget. ”Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs”, sa en besättningsman. De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.”

Jag ger mina bästa rekommendationer till den här boken. Tusen tack, Kim, för upplevelsen. Jag är glad att jag blev vinnare till boken och fick uppleva både den och ditt fascinerande sätt att skriva.

Vid pennan

Monica

 

Loppet av Catrine Tollström

Bokrecension

LoppetJag har tidigare talat mig varm om Catrine Tollströms bok ”Fängsla dina läsare”, som jag tyckte var en av de bästa handböckerna för oss som skriver.

Nu har jag läst hennes kriminalroman ”Loppet”. Det var en riktig bladvändare. Jag älskar de korta kapitlen där hon lyckades höja stämningen inför nästa scen. Boken var svår att lägga ifrån sig och hon lyckades dessutom överraska mig i slutet, vilket jag vet var ett av målen för henne.

Personligen har jag alltid varit tveksam till svenska kriminalromaner men den här hade allt det som jag letar efter i den genren. Boken håller ångan uppe hela vägen. Den är välskriven och utifrån mitt sätt att mäta får den full pott avseende följande:

 • Varje scen/kapitel har ett eget spännande liv
 • Flödet flyter på med en röd tråd
 • Gestaltningen är mycket fin
 • Miljöskildringarna är bra
 • Dialogen flyter på
 • Perspektiven sitter
 • Vändningarna kommer och in i det sista händer det något

Finns det då inget ”mindre bra” att säga om boken? Nej tyvärr, jag hittade några få felstavningar och annat smått, men den var exemplariskt skriven. Grattis Catrine och tack för att jag fick möjligheten att läsa den. Jag ser fram emot din nästa bok.

Så här står det på nätbokhandelns sidor om boken:

En av segerfavoriterna kommer att dö under Vasaloppet …

Skidåkarna står beredda och när som helst går startskottet för årets största skidevenemang. Vad de inte vet är att det har framförts dödshot mot en av dem. Den grävande journalisten Åse Nordenskiöld känner till hoten och ger sig ut i spåret för att bevaka vad som sker. Åses sambo, kameramannen Tim, blir en av det första som förstår att något har hänt — den segertippade vitryssen Bogdan Matvejich Ivanov syns inte längre i bild. Ett intensivt sökande inleds och inom kort gör polisen fynd som tyder på att han har blivit kallblodigt avrättad.

Mitt i kaoset upptäcker Tim att också Åse är försvunnen. Inte långt därifrån tvingas Åse fly för sitt liv. Någon vill till varje pris hindra henne från att berätta vad hon vet. Samtidigt pekar polisens spår allt tydligare mot en misstänkt — Åse Nordenskiöld.

5 pennorBoken får full pott av mig, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

En svensk kriminalroman som jag verkligen rekommenderar.

Vid pennan

Monica

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed