Currently viewing the category: "Böcker"

Presentation av början på onlinekursen och boken Börja skriva framgångsRIKT

Börja skriva framgångsRIKT

Onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT (såväl som boken med samma namn) ser initialt ut så här:

Presentation av början på onlinekursen och boken Börja skriva framgångsRIKTIntroduktion:

 • Hantverket
 • Research
 • Hitta din röst

Att börja skriva

 • Hur börjar du?
 • Genrer
 • Utgå från en idé
 • Fackbok och kunskap
 • Storytelling – allmänt
 • Kompetenstrappan

Preparera dig inför skrivandet

 • Preparera för att minimera självsabotören
 • Karaktärslista
 • Fundera över premissen, actionscenerna och protagonisten
 • Bestäm NÄR du ska skriva
 • Planera i kalendern

Sätta mål för skrivandet

 • Du kan aldrig äta en hel elefant
 • Fler mål
 • Omvandla dröm till mål
 • Eliminera hinder
 • Reflektion
 • Vad målet kan göra för dig
 • Visualiseringstavla

Mängder med konkreta övningar utlovas. Jag hjälper dig som vill börja skriva att komma igång, steg för steg. Du som redan skrivit en del, får tips som gör att du kan öka din framgång.

I kursen kommer jag att ge övningar som gäller för dig som vill skriva noveller, romaner, spänning, fackböcker och mycket mer. Den här kursen är omfattande och ett stort stöd till alla som vill lära sig hantverket.

Vill du hänga med?

Onlinekursen är på 20 veckor och du får veta allt du behöver (och lite till) som gör att du når större framgång.

Om du vill veta mer, klicka på länken här och anmäl dig, så skickar jag ut information – utan förpliktelse.

Ja tack, jag vill veta mer!

Varmt välkommen

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tips för att nå ut med dina böcker under Corona-krisen

I dessa dagar kan det vara bra att tänka på följande tips.

Nå ut med dina böckerResearch

Digital intervjuPassa på att intervjua folk, både för din blogg, ditt skrivande och kanske för att skapa en film eller podcast.

Sträck även ut handen och fråga om du kan få delta på andras bloggar. Du får gärna skriva ett inlägg för min blogg. Hör av dig!

Ofta har andra personer inte tid med oss när vi gör research eftersom det är tidskrävande. Men nu är många hemma i karantän. Passa därför på att skriva till dem och fråga om de har tid för dig.

Idéer för att nå ut

Starta en diskussionsklubb för din bok/dina böcker. Du kan nå din fanclub genom att hålla webinarier exempelvis i zoom som är kostnadsfritt i 45-minuterspass. Där kan du tillåta dig ha veckomöten. Det brukar vara uppskattat.

Eller varför inte erbjuda rabatt i dessa tider när folk har mer tid att läsa en bok, än tidigare.

Digital marketingStarta samarbeten med andra författare, både gällande skrivandet och marknadsföringen.

Har du drömt om att starta en blogg eller en podcast. Det kan vara läge nu. Eller kanske skapa en lista med intressenter för nyhetsbrev.

Fundera och besluta dig! VAD kan du göra för att förbättra din marknadsföring NU?

Ska vi träffas och diskutera?

Är du intresserad av att vi möts på nätet och tar en diskussion? Jag bjuder in dig till en gratis diskussion kring skrivarfrågor, om mina och kanske dina böcker osv.

OBS! Detta är inget aprilskämt. Jag ser verkligen fram emot vårt möte. Antalet personer är begränsat, så först till kvarn. Varmt välkommen att boka dig via den här länken.

Lycka till!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Kvinnan på bänken av Anna Jansson

Anna Janssons Kvinnan på bänkenBokrecension

Format: Inbunden

Serie: Maria Wern (del 19)

Antal sidor: 305

Förlag: Norstedts

ISBN: 9789113081656

Hon står sig, Anna Jansson. Än en gång har hon triggat igång mig med spänning. Boken slet nästan itu mig. Jag läste den på en enda dag. Kunde inte släppa den, överhuvudtaget. Allt annat fick vänta.

De välkända personerna från Gotland, som blivit mina vänner sedan många år, fanns där. Men den här gången var en av dem extra utsatt – och det var inte Maria.

Irritationen över en helt annan grupp som skulle lösa mysteriet, ökade för varje sida. Fullständigt inkompetenta karaktärer som jag tyckte mycket illa om från allra första stund.

En dag med Anna Jansson är minnesvärd. Så var även den här dagen. Boken tog slut och upplösningen var lite överraskande. Precis så vill jag att en bok ska vara. Där slutet inte går att gissa sig till fullt ut. Tack Anna Jansson för den upplevelsen.

Den här boken måste du läsa om du gillar spänningsromaner. Jag ger den full pott; fem pennor av fem möjliga.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna hinner ikapp har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa och inte ens kan ta hjälp av sina kollegor.

Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den unga prästen Alva har blivit hotad, och diakonen Ragnar är djupt oroad över att hon inte tar hoten på allvar. När Maria hittar klippböcker om Alva som diakonen gjort väcks nya frågor.

På Gotland har modergudinnan, som bär ormar i sina händer, dyrkats sedan stenåldern. Det är i denna miljö som Anna Janssons nya, spännande kriminalroman om Maria Wern utspelar sig.”

Vid pennan

Monica

Kommunikation i Corona-tider

Ja vi vet alla att kommunikation är tufft. Är det något vi missförstår så är det ord mellan oss. Detta blir något akut nu i virustider. Tänk på att när du skriver är det ALLTID envägskommunikation. Tolkningen är hos mottagaren.

Det är således stor skillnad på att tala i telefon och att skriva. I telefon kan du göra dig mer förstådd baserat på nyanser i ditt tal.

Samtalstonen

Bli en bättre kommunikatör

Förbättra din kommunikationJag har arbetat med kommunikation och effektivitet i 30 år. Det enda garanterade jag kan säga är att det inte blir lättare. Kommunikation är konstant. MEN du kan lära dig mer om kommunikation. Jag har digitala kurser i detta ”Bli en bättre kommunikatör – Verbal övertygelse”, en onlinekurs för företag som vill lära sig bli bättre på att nå ut till varandra. Vill du veta mer om den? Du kan få mer information om du går in här och klickar i ”Skicka information.

Boken ”Mer än bara ord”

Mer än bara ordI augusti 2018 fick jag möjligheten att delta i boken Mer än bara ord. Den handlar om kommunikation.

I samband med detta gjorde jag även en podcast. Här kan du lyssna på mitt lilla program.

I detta finns även inspelningar med ljuvlig sång av en av mina döttrar och svärsöner. Lyssna gärna och njut!

Fråga om kommunikation

Vill du ha kommunikationstips? Skriv en fråga här till mig, så lovar jag att besvara den utifrån den kunskap jag besitter.

Välkommen med din fråga!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Hem till jul & Den bästa julklappen av Nora Roberts

Nora Roberts Hem till jul o Den bästa julklappenBokrecension

Format: Häftad

Antal sidor: 237

Förlag: Förlaget Harlequin

ISBN: 9789150930429

Att läsa Nora Roberts innebär att vi vet vad vi får. Den här försenade julboken läste jag ut på två dagar. Den innehåller två olika små romaner; ”Hem till jul” och ”Den bästa julklappen”. Båda är sockersöta och fyllda med kärlek. De griper tag i mig och tårarna rinner.

Det här är kärlek på hög nivå, kärlek när den är som bäst. Skir, stark och överväldigande kärlek. Precis sådan som de flesta drömmer om – alla de som aldrig fått uppleva den, vill säga. Vi som har upplevt stormande kärlek själva, kan bara konstatera att vi önskar få tillbaka de första gyllene, trevande dagarna i upplevelsen.

Läs den här boken, även om det är länge till jul. Du blir inte besviken om du förväntar dig kärlek och pussar. Den är fylld av båda delarna.

Så här står det i nätbokhandeln om den:

Äntligen är Jason tillbaka igen. Hans barndomsstad är sig lik efter alla år. Frågan är om allt annat också är oförändrat? Finns Faith kvar, kvinnan han aldrig slutat tänka på, aldrig slutat älska? Och är hon beredd att ta emot hans kärlek? Allt han önskar är att de åtminstone ska få en jul tillsammans …”

Vid pennan

Monica

Skriva novell – några tips

En novell är en kort skönlitterär text som oftast handlar om en specifik händelse. Dessutom utspelar den sig under en kortare tid än en roman och med färre karaktärer.

Uppbyggnaden av novellen

Skriva novellSå här gör du:

 1. Starta novellen med ett problem. Något händer. Låt gärna läsaren få hoppa rakt in i ”röran”. Givetvis kan du skriva en bakgrund till detta dilemma, men bäst är det om du startar mitt i. Ett problem kan vara att Lisa spiller ut hela sin kaffekopp över grannen på det trånga planet som hon sitter i på väg till Italien. Vad ska hon göra?
 2. När du klarat ut första delen, kommer du till vändpunkten. Det är då problemet blir löst. Detta kallas också för peripeti. Exempelvis kommer flygvärdinnan med en trasa och massor med papper och torkar upp det utspillda kaffet. Killen som sitter vid sidan om och har fått allt över sig, ler och säger att det ”inte är någon fara”.
 3. Sist kommer du till avslutet, dvs upplösningen. Här är det bra om du hittar någon riktigt härlig klo så att du får en poäng som läsaren kommer ihåg. Exempelvis kan vi i min lilla novell här föreslå att Lisa sjunker djupt in i grannen Mats ögon. Kanske blir de rent av förälskade i varandra där och då eller så visar det sig att de har gemensamma vänner eller bekanta.

Skriv en egen berättelse utifrån förslaget. Vad händer i din lilla novell?

Lycka till med ditt skrivande!

Monica

 

Fina flickor av Marianne E Gunve

Marianne E Gunves Fina flickorBokrecension

Format: Häftad

Antal sidor: 381

Förlag: Whip Media

ISBN: 9789188813602

Tack Marianne för att jag fick möjlighet att recensera din bok och för recensionsexemplaret.

Denna var en överraskning. En full pott, en tia, men i mitt fall fem pennor av fem möjliga.

Jag älskade boken från första sidan till nästsista. Tyvärr blev jag lite besviken på slutet. Hade förväntat mig mer. Sista sidan gav inte det hopp jag hade tänkt mig. Det blev mer som en helt vanlig grå vardag. Synd, när resten av boken var en juvel, en bok som inte gick att lägga ifrån mig. Jag läste med andan i halsen och fick tvinga mig att inte tjuvkika framåt.

Men den här boken triggade igång alla möjliga känslor inom mig. Det var spänningen, sexualiteten kring det förbjudna, våndan inför alkoholismen och drickandet samt kärleken som spirade och sedan slog ut i full blom.

Wow, vilken berättarröst Marianne har. Detta är en bok som du som älskar feelgood, kärlek och dramatik absolut inte får missa. En resa tillsammans med människor som jag blev bekant med, som jag lärde känna – både goda och mindre goda.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

Marianne E. Gunve presenterar, i sin debut med den tvetydiga titeln ”Fina flickor”, ett ambivalent kvinnoporträtt med närhet och nerv. Vi möter en debutant med ett blommigt språk på mörk botten.

Ämnet är klassiskt, vi får följa en ung kvinna från första förälskelse och vidare in i en våldsam relationshistoria som i grunden likaväl skulle kunna utspela sig idag. Vad är då skillnaden? På Clarys tid var frigörelse och kampen för en egen identitet inte lika självklar som den borde vara för dagens unga kvinnor.

Vår resa med Clary påbörjas nämligen då det var viktigt att hålla på sig eftersom lidande och lidelse lätt blandades samman och gifte sig till personliga katastrofer. En kvinna valde ofta inte själv, varken partner eller livsväg. Det var centralt att bli utvald. Att bli sedd, att bli bejakad.

Längtan som driver huvudpersonen är ibland större än hennes hjärta mäktar med och det krävs självinsikter och mod för att Clary ska bli en hel person med tillgång till sina egna erfarenheter, för att hon ska bli en kvinna som kan stå upp för sig själv.”

5 pennorHögsta betyg således, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Vid pennan

Monica

Roger och Rebecka av Karin Alfredsson

Roger och Rebecka av Karin AlfredssonBokrecension

Serie: Vajlett och Rut (del 2)

Antal sidor: 299

Utgivningsdatum: 2020-01-28

Förlag: Bokfabriken

Tusen tack Bokfabriken för recensionsexemplaret. Jag har tidigare recenserat böcker skrivna av Karin Alfredsson och jag tycker verkligen om hennes sätt att skriva. Först läste och recenserade jag boken Sista färjan från Ystad, en rolig spänningsroman som jag uppskattade. Du kan läsa recensionen genom att klicka på titeln.

Sedan läste jag första delen i den här serien, boken Vajlett och Rut. Det är en lite annorlunda roman om förbjuden kärlek mellan två kvinnor. Du kan klicka på titeln och läsa min recension om den.

 

Fortsättningen är således den här boken Roger och Rebecka som handlar om Ruts son och en av eleverna till Vajlett. Den är helt självständig och du kan läsa den utan att ha läst första boken i serien. Jag gillar att läsa serier eftersom karaktärerna blir personliga bekanta till mig. Så var det även i den här boken. En fin människoskildring med tydliga karaktärer (Vajlett och Rut samt övriga i byn) och svårigheten att vara udda i en tid då detta inte var acceptabelt.

Bokens format är tilltalande likväl som trycket som gjorde att jag lätt kunde ta åt mig berättelsen trots en del tidstypiska uttryck. Karin Alfredsson, som varit journalist i 40 år, bokdebuterade 1979. Hon fick Svenska Deckarakademins debutantpris 2006 och gjorde sedan comeback 2017 med en bok som blev utsedd till Årets bok 2018.

4 pennorJag gillar den här boken och ger den 4 av 5 pennor. Det är en berättelse som inte helt lämnar mig även när boken är utläst och jag får insikt i hur det var att leva på den här tiden i Sveriges mindre byar med mycket religiösa regler och förmaningar.

Så här står det om den på nätbokhandeln:

Den blev så kort, Vajletts och Ruts gnistrande tid tillsammans. Sedan Roger kom måste hemligheten behållas, till varje pris. Annars kan Rut förlora sonen, och Vajlett sitt arbete. Roger trivs inte i byn, men så kommer Ingeborg, och hennes dotter Rebecka, tillbaka. Ingeborg, som enligt byhistorien gått ner sig på Ingeborgsmyran. Sanningen är att hon blev gravid och ivägkörd av sin far, men nu är han död och hon återvänder. Rebecka blir Rogers vän. De är de enda i byn som saknar syskon och pappor. I skolan regerar magister Forsberg. Han är intresserad av Vajlett och skulle kunna avslöja Vajletts och Ruts kärlekshistoria. Bland byns vuxna är han en självklar auktoritet, men barnen är rädda för honom. Hans undervisningsmetoder är helt annorlunda än Vajletts, men ska hon våga säga ifrån?

Vajlett funderar på att flytta, glömma Rut och de förbjudna känslorna och bli en alldeles vanlig ogift skolfröken igen. Tills en maskeradfest får henne att förstå att vägen tillbaka är stängd.

 

Jag rekommenderar dig varmt att läsa båda böckerna i serien, speciellt om du gillar feelgood och mänskliga skildringar.

Vid pennan

Monica Ivesköld

 

NLP – NeuroLingvistisk Programmering – en metod för framgång

NLP-coachJag är utbildad och certifierad NLP-coach.
De som skapat den här kraftfulla metoden på 70-talet är Richard Bandler och John Grinder.

Bandler själv har certifierat mig och jag använder nästan ständigt denna metod när jag coachar eller utbildar mina deltagare.

Vad innebär NLP?

Måla din framtidMed NLP kan du måla upp din framtidsbild. Du blir framgångsrik. Kopiera andra som lyckats, så förstår du. DET är vad metoden egentligen går ut på, att fånga andras förmåga till succé.

Upphovsmännen vände sig till framgångsrika personer. Sedan kopierade de deras arbetssätt och skapade mallar för hur vi kan göra oss själva framgångsrika. NLP innehåller många tekniker som gör dig medveten om din egen förmåga till framgång.

En övning handlar om att du bygger upp en levande bild över hur det kommer att kännas, synas och höras när du lyckas med något. I min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” finns en oerhört kraftfull övning kallad NÖHR som hjälper dig att lyckas.

Genom att skapa ett minne över framtiden kan du också påverka dina gener. Det blir helt enkelt lättare att lyckas. Detta framtida minne kan du förstärka med övningen men också genom andra kraftfulla frågor som fördjupar.

Jag är även Beteende-kreatör och använder ett verktyg som hjälper till att nyttja NLP, självhypnos och suggestion på ett sådant sätt att det verkligen blir lättare att skapa succé – oavsett inom vilket område.

Erbjudanden

Nu har jag några erbjudanden till dig.

 1. Du får idag köpa min bok FramgångsRIK & Lycklig till reducerat pris. Ja den är faktiskt så ekonomiskt fördelaktig att den inte kan bli bättre. Du får den till mitt inköpspris + frakt. Ordinarie pris på nätet är ca 229 kronor + frakt. Du får den för 50 kr + frakt, dvs totalt 109 kronor.
  Beställ här!
 2. Coachning med Beteende-analys-verktyg och NLP Idag kan du beställa coachning med dessa fantastiska verktyg för reducerat pris, dvs för endast 500 kronor får du ca en timmes coachning (ordinarie pris är över tusen kronor).
  Beställ här!
 3. Onlinekursen RESAN. Den här kursen hjälper dig hitta dina mål och skapa ett resultat och en framgång mot dem. Kursen är på 6 veckor. Ordinarie pris är 1.095 kronor inkl moms. Idag får du ett erbjudande och kan köpa kursen för endast 800 kronor om du anger följande rabattkod: RES MED FRAMGÅNG
  Beställ här!

 

Hoppa du lockas av att nå din framgång och skapa din framtid!

Välkommen!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Kallare än is av Helena Kubicek Boye

Kallare än is - Helena Kubicek BoyeBokrecension

Förlag: Bokfabriken
ISBN: 9789178350698
Antal sidor: 301

Tack Bokfabriken för att jag fick möjlighet att läsa och recensera denna spännande bok.

Jag har tidigare recenserat del 1 i serien om Anna Varga – Innan Snön faller.

Du kan läsa den recensionen genom att klicka på länken ovan. Tyvärr missade jag del 2. Detta är del 3 i serien men alla böckerna är helt självständiga och går utmärkt att läsa separat eller i annan ordning.

Det är en lättläst bok som är svår att släppa. Framförallt älskar jag de korta kapitlen som Helena Kubicek Boye bjuder på där många avslutas med en cliffhanger. Härlig text, spänning med krydda och tydlig gestaltning, framförallt med den psykiatriska kliniken i bakgrunden.

Eftersom jag själv dels håller skrivarkurser, dels skriver egna romaner, konstaterade jag att jag blivit lite yrkesskadad. Ganska långt bak i boken är där nämligen en förveckling av en av karaktärerna. Namn har blandats ihop, något som tydligen både författare och andra läsare missat. Men det gör inget. Jag förstod ändå.

Så här står det om boken på nätbokhandeln:

”När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?    

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds­­psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar – det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger.

Helena Kubicek Boye, psykolog, föreläsare och författare, följer upp romanerna Innan snön faller (2018) och Den ljusaste natten (2019) med en ny fristående spänningsroman om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna.”

4 pennorJag gillar verkligen författarens röst och ger den här boken 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica Ivesköld

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest