Currently viewing the category: "Böcker"

Den lilla bokhandeln runt hörnet – av Jenny Colgan

den-lilla-bokhandeln-runt-hornet_pocketBokrecension

Detta var en överraskning. Jag hade hört både positiva och negativa kommentarer, innan jag startade min läsning. Kanske var det därför som jag älskade boken. Den levde verkligen upp till mer än mina förväntningar.

Någon hade sagt att den var lite trög att komma in i. Det tyckte inte jag. Jag hade på några timmar plöjt igenom nästan 100 sidor och hade svårt att lägga den ifrån mig. Njöt verkligen av både läsningen och att få vara där i Skottland med Nina och hennes böcker, hennes vardag och längtan efter kärlek.

5 pennorDen här boken får full pott av mig, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Min rekommendation – om du gillar feelgood – läs den!

Låt mig få citera ett litet stycke ur den, så förstår du hur färgat hennes språk är.

”Till en början kunde Nina inte följa någon. Det var lite som att åka Virvelvinden på ett nöjesfält där man måste skrika om man ville åka fortare. Det var mycket skrik och rop och männen fick armbåga sig fram, och först verkade allt bara vara ett enda kaos: en rugbymatch på ett dansgolv.”

Visst har hon ett ljuvligt språk och helt förtjusande liknelser och metaforer?

Så här står det i nätbokhandeln:

”Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul! Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.”

 

Vid pennan
Monica

 

 

Den nåltovande skräckförfattaren Nathalie Sjögren gästbloggar

Idag bjuder jag på en ny gästblogg. Det är Nathalie Sjögren som berättar om sitt skrivande. Tack, Nathalie.
Monica

***

Nathalie SjögrenJag är Nathalie Sjögren, den som skapar med både ull och ord. Idag gästbloggar jag här hos Monica och jag tänkte berätta om mig och mitt skapande.

Jag skapar hela tiden

För det är så jag ser på det jag gör: jag skapar. Oavsett om det är med pennan i hand eller med en filtnål. Nåltovning är ett hantverk där man med hjälp av en speciell nål med hullingar på sig formar ull och gör figurer i ull. Det finns oändliga möjligheter i vad du kan skapa när du väl har kommit igång.

Jag tycker om att varva mitt skapande genom att i perioder skriva och i perioder jobba med ullen. Det gör att jag hela tiden får utlopp för min kreativitet men samtidigt inte känner att jag hamnar i en svacka. När jag får skrivkramp går jag över till ullen och medan jag jobbar med den kan jag bearbeta i tankarna hur jag ska utveckla scener jag skriver.

Allt detta gör jag på fritiden då jag på dagtid jobbar som gymnasielärare i engelska och historia. Jag har lärt mig att det går bra att skriva bara i tre minuter. Visst, det hade varit underbart att få hela dagar på sig och bara skriva utan att bli stört, men den lyxen har inte jag. Därför har jag tränat mig till att skriva på vissa dagar och vissa tider. Då kan jag lättare fokusera på annat och när det väl är dags att skriva kommer mitt flow snabbare.

Har alltid skrivit

Sedan jag var liten har jag alltid fantiserat och skrivit. Jag pratar alltid högt för mig själv och leker fram olika scener och historier. Det är mitt sätt att skriva det allra första utkastet. Bäst gör jag det när jag tar promenader i skogen. Där är jag helt för mig själv och kan agera ut olika scener, låtsas att jag är mina olika karaktärer och prova variationer på dialoger och reaktioner. Det är i skogen som jag kommer på det mesta av mina böcker.

Nathalie Sjögren på naturreservatetMin senaste bok, Undergång, kom jag på genom att vandra på naturreservatet Näsbokrok. Miljön där inspirerade mig så mycket att jag åkte dit flera gånger och längs stigen kom på scen efter scen. Om man tar den stigen kan man följa boken i kronologisk ordning.

Skriver alltid för hand

När jag skriver gör jag det alltid för hand först. Jag har försökt några gånger att skriva direkt på datorn, men jag får inte samma känsla då. Det blir inte riktigt min röst som kommer fram. Jag tycker om att se min egen handstil och hur jag formar bokstäverna när jag skriver med pennan. Allt eftersom jag har skrivit för hand överför jag det till datorn och kan då finslipa och redigera samtidigt. Det är också praktiskt, då jag oftast har med mig penna och papper överallt. T.ex. när min son är på simskola och jag sitter på läktaren och väntar. Då passar jag på att skriva.

Förtjust i skräck

Skräck har alltid fascinerat mig. Jag gillar spänningen i det hela, att man när som helst kan stänga igen boken om den blir för läskig, eller byta till en annan kanal om man tittar på tv. Just att man har kontroll över situationen.

När jag själv skriver skräck älskar jag att ta ut svängarna och se hur mycket jag kan utsätta mina karaktärer för eller hur otäcka skurkar jag kan skapa. Ju otäckare desto bättre. Ibland har det blivit för mycket och i redigeringsrundorna har jag fått stryka och tona ner vissa delar som blev för blodiga utan att tillföra något till historien.

Skriver om min debutroman

2011 debuterade jag med skräckromanen I nattens mörker. Det var en bok som jag började skriva på när jag var 19 år och som jag skrev på i perioder. När tio år hade gått insåg jag att jag faktiskt måste bli klar någon gång. Jag hade precis blivit mamma och när min son sov satte jag mig ner och skrev.

Därefter följde en period av redigering, lektörshjälp, letande efter förlag tills jag äntligen fick napp och fick den publicerad. Tyvärr var jag väldigt grön och visste inte hur allt gick till när man trycker en bok. Det fanns kvar en hel del stavfel och logiska luckor i berättelsen. Det gjorde att jag funderade på att hitta ett annat förlag.

Nathalie Sjögren med UndergångI och med att jag hade min bok kunde jag stå på olika bokmässor. På dessa mässor lärde jag känna andra fantastikförfattare och förläggare. Fantastik är samlingsnamnet på fantasy, skräck och science fiction. Samtidigt fortsatte jag att skriva, bland annat på det som skulle bli Undergång. När jag så småningom frågade några av dessa författare om de ville testläsa mitt manus var Lisa på Fantasi-förlaget en av dem. Hon läste den över en helg och sa att hon gärna ville publicera boken. Dessutom hade hon läst I nattens mörker och jag frågade då om hon kunde tänka sig att trycka om den i en ny, förbättrad version. Även det sa hon ja till.

Därför kommer jag i år ut med min andra bok som egentligen är min första. Vi har gjort om en hel del och den har blivit mer tätare, mer spännande och mer otäck. Några scener har jag strukit, andra har jag lagt till och vissa karaktärer har jag slagit ihop till en. Under en ganska lång tid har vi jobbat med titeln Dödsvinter men nu har vi slutligen ändrat den till Serandos förbannelse.

Framtida projekt

Jag har ett annat manus som jag har skrivit klart men som behöver redigeras. Det har jag inte skickat till något förlag ännu och jag har låtit det ligga och vila medans jag jobbade på Serandos förbannelse. Men snart ska jag göra om några scener och sedan lämna över det till andra för att läsa.

Dessutom har jag planer på att skriva fortsättningen på Undergång, för den slutade med en cliffhanger där man undrar hur det ska gå för en av karaktärerna. Jag har redan skrivit några scener och har hela boken klar i huvudet och nu har jag tid för att skriva mer.

Förutom dessa böcker har jag även en bok i nåltovning på gång. Det är en instruktionsbok där jag med bilder och beskrivningar visar steg för steg hur man nåltovar och olika figurer man kan skapa, t.ex. tomtar, snögubbar, hjärtan och emojis. Det kommer att tryckas via förlaget Whip media och vi håller just nu på med att bestämma format och utseende på boken.

Nu hoppas jag du vet mer om vad den nåltovande skräckförfattaren gör. Jag hoppas du läser min bok Undergång och min kommande bok Serandos förbannelse.

Ulliga bokhälsningar
Nathalie Sjögren

 

Vägen till altaret – av Nora Roberts

Nora Roberts_vagen-till-altaret_haftadBokrecension

Nora Roberts är alltid Nora Roberts, brukar jag säga. Den här gången är jag inte lika säker. Visst, boken är en feelgood med kärlek, sex och lite dramatik. Men den är definitivt inte en av hennes bästa.

Jag har läst flera av hennes böcker om klanen MacGregor. En del, och framförallt den första, var förtjusande. Här kan du se min recension av den första boken i serien.

Denna bok, däremot, handlar om hur Daniel MacGregor (klanens huvudman) vill få sina kvinnliga barnbarn gifta och därmed smider planer för detta.

Boken är således indelad i tre delar, en för varje barnbarn.

Del 1 är förutsägbar (liksom alla delarna, givetvis). Del 2 är närmast tråkig i sin upprepning, och del 3 bjuder på en del motstånd men slutar precis så som jag visste på sidan 1.

2 pennorNej tack, den här boken kommer jag inte att läsa om. Däremot är det en feelgood för dig som gillar den genren och jag ger den 2 pennor av 5 möjliga.

Så här står det i nätbokhandeln:

”Daniel MacGregor smider nya planer. När han ser tillbaka på ett långt och lyckligt liv tillsammans med sin hustru Anna, finns det inget han önskar så mycket som att hans tre äldsta barnbarn också ska få uppleva äktenskaplig lycka. Och han har redan handplockat tre intet ont anande kandidater som han tycker skulle vara perfekta män åt Laura, Gwendolyn och Julia. Men det kan mycket väl visa sig bli hans svåraste matchmaking någonsin, för de tre kvinnorna är helt fokuserade på att göra karriär att gifta sig är det sista de har i tankarna. Som tur är har gamle Daniel fortfarande ett eller två ess kvar i rockärmen …”

Vid pennan
Monica

 

Gästbloggare Madeleine Blomberg

Madeleine är en av deltagarna i onlinekursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”. Här får du ta del av Madeleines gästblogginlägg. Tack kära Madeleine för dina fina vitsord nedan.

Madeleine – en wannabe i gästbloggarljus!

Jag – en författarwannabe – som redan skrivit ett trettiotal böcker som säljer som smör i solsken, naturligtvis. Till exempel Boken om Lilla Mannen och Blomman, Mor Lisas bok del 1 – 3, Mina mödrar på spinnsidan, Röda små stugor, Boken om Barn och deras magiska krafter. Jag är publicerad i några tidningar och medskribent i sådär en fem böcker. Men jag gör som Pippi Långstrump och ljuger lite för det låter roligare så. Bara det sista – efter ”naturligtvis” är sant nämligen.

Alla mina böcker – utom en som är hos lektör – ligger i djup förvaring och väntar på att jag ska organisera mig och blåsa liv i dem. Vissa existerar endast som en idé, men de finns, det känner jag för de jagar mig!

Mor Lisa – eller boken om hur man som släktforskranovis bygger en höna av en fjäder den finns i ett helt exemplar och det är alltid en början.

Sen har jag förstås andra saker jag gör. Jag skriver om Medveten Andning på längden och tvären på svenska och engelska sidor och grupper, coachar och sammanväver folk med varandra. Jag bloggar på FreeFoots hemsida – om min Fotresa.  Har egen Andningspuff – Facebookgrupp för en liten daglig puff i rätt riktning – för den som vill lära sig andas för hälsa och välbefinnandes skull. Så skriver gör jag. Varenda dag.

Och så fotograferar jag förstås. Men det gör ju alla människor idag. Bland annat smygfotograferar jag mina intet ont anande medmänniskor.  Eller helt öppet. Du kan se nedan i min Youtubekanal vad jag hittade på med barnbarnet i Englands alla taekwon-dofoton! Jag kan ha väldigt roligt åt bilder! ”Det ska va gõtt å leva!”

Jag älskar att ta vara på det jag har, lära och lära ut. Därför är jag glad att Monica Ivesköld är allt det jag vill vara i form av produktivitet, effektivitet och ordning! Jag vill såklart att hon smittar av sig på mig så att jag kan organisera upp alla mina tankar och böcker och idéer – och få hjälp att nå ut till världens fyra hörn. Eller i alla fall i Sveriges långa land!

Monica, den kära struktur-människan i mitt liv ser till att vi aldrig har för lite att göra eller saknar instrument att göra det på. Jag önskar att denna kurs aldrig tar slut. Så många glada skratt, så mycket förståelse och tålamod. Och så många gratisprogram att sätta sig in i!! Men först tror jag att jag behöver mer ordning. Hur ska annars en stackars besökare på min blogg få kraft och energi att göra mer av sitt liv?

Det enkla är det stora och brister finns inte om man litar på Livet, har jag lärt mig Det saknas inget. Litar man på Livet, försöker se sig om med tro på det, och ta vara på det man har – då räcker det alltid till ett steg till! Det är rent förunderligt hur långt man kommer med lite kunskap om den skapelse man blivit född i! Visste alla det skulle läkemedelsföretagen troligen få lägga ner pillerrullningen.

Här – http://www.tavarlig.se/  – är sidan som ska fixas till så att den ger tro, hopp och energi! Gå gärna in och ge mig förslag på hur det ska bli krut i den! Med ett steg i taget kommer man fram!

Tack Monica för att du alltid så generöst delar med dig av dina kunskaper på ett sätt som stärker min vision om att nå ut – och ger mig lust och kraft att organisera upp mitt rika inre liv! :) Tack också alla glada meddeltagare varav jag lyckades föreviga några!

Deltagare vid webinar i onlinekursen Planera ditt skrivande

Kram och tack för att du läste mitt pladder! Det ger mig tro på kärleken, tålamodet och mänskligheten!

Med varma kramar på distans

Madeleine

Det finns inte en dag som inte du kan göra något bra av!

I länkarna nedan hittar du mig i full fart!

Mina egna sidor:

Andras sidor:

 • Medveten Andning Grupp https://www.facebook.com/groups/medvetenandning/Andningspuff

 

Dessutom har jag några andra mindre grupper, inom ovanstående områden mest, som jag styr och ställer med Och en som väntar – min förtattarhemsidawww.madeleineblomberg.se. Man ska aldrig ge upp hoppet, eller hur?

 

 

Det du inte vet av Anna Jansson

Anna Janssons det-du-inte-vet_pocketBokrecension

Jag älskar Maria Wern, både i böckerna och på filmerna. Den här boken var värd varenda minut. Sträckläste den.

Jag har läst nästan alla hennes böcker och tycker verkligen att den här är en av de bästa som hon har skrivit. Boken får full pott, dvs 5 av 5 möjliga pennor och jag rekommenderar varmt att du läser den om du gillar spänning.

5 pennor

Så här står det på nätbokhandeln om boken:

Sensommarvärmen dröjer sig kvar på Gotland. Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand utbryter i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet. Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på hennes svar. Demonstrationerna mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, Sofis pojkvän under gymnasietiden. Allt fler ansluter sig till protesten. Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. Han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner. Anna Jansson bjuder på både aktualitet, stegrande spänning och lite romantik i Det du inte vet – den nya kriminalromanen om Maria Wern.”

Läs och njut!
Vid pennan
Monica

Novelltävlingen Lycka

Lyckan ligger i görandet - Novelltävlin_redigerad-1För att hjälpa deltagarna i onlinekursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring” har jag en idé om en antologi med noveller. Tanken är att släppa den till våren. Alla deltagarna har möjlighet att skicka in en novell. Sista datum för novellen är den 30 november 2018. På så sätt kan de få följa sina idéer till tryck och marknadsföring.

För att fylla på boken, inbjuder jag även dig att delta i tävlingen.

Oavsett om du skriver noveller eller bara är sugen på att testa, är du således välkommen med din novell.

Tävlingen slutar den 30 november då en utsedd jury kommer att läsa novellerna och välja ut de som går vidare.

Så här gör du: Novellen, som kan vara både fiktiv och sann, ska handla om Lycka. Du får även skicka in dikter om du vill. Däremot ska du inte skriva någon faktatext. Allt ska vara skönlitteratur.

Max 18.000 tecken inkl mellanslag.

Samtliga bidrag skickas via mail till mig – med rubriken ”Novelltävling Lycka”. Skriv en kort presentation av dig själv i mailet.

Bidragen ska vara skrivna i Word, Odt- eller Rtf-format. Du äger din text. Vi vill gärna ha noveller som inte tidigare har varit publicerade. Varje novell som kommer med, publiceras i författarens namn och du får skriva en kort presentation av dig själv i boken.
Det är min förhoppning att alla antagna skribenter köper tio (10) böcker till självkostnadspris för att på så sätt bekosta en del av tryckningen.

För dig som har Facebook kan du läsa mer här på denna länk.

Välkommen med ditt bidrag!

Monica Ivesköld
Milord Inpiration (ingår i Resultat Direkt)

Gästbloggare Snezana Lindskog

I samband med Skrivinspo-dagen i Malmö i år, då jag mötte Snezana, lovade jag recensera hennes bok. Så har också skett. Du kan läsa recensionen här (länk till recensionen).

Nu är det dags att presentera Snezana lite mer. Här kan du läsa hennes gästblogginlägg.

 

Från obetydlig, menlös och kuvad till målmedveten, stark och framåtsträvande

Snezana LindskogDet tog ett decennium att förändra mig, säger Snezana, och fortsätter:

Hade mitt liv varit lagom lugnt och slätstruket hade jag inte behövt ta denna märkliga, omvälvande resa.
När man befinner sig i en avgrund måste man uppåt. Någon gång vid mina 42 år hände så många märkligheter att jag konstaterade att en resa var nödvändig om jag skulle överleva.

Tänker ofta på mig själv som musen som höll på att drunkna i gräddskålen. För att överleva sprattlade han så mycket och använde svansen så att grädden tillslut blev tjock.

Efter 17 år med en psykopat i ett bottenlöst träskhål med gyttja upp till hakan, var den enda möjliga vägen att klättra uppåt med jävlar anamma. Det som blev avgörande var ett trauma där mina barn var i fara. I sådana lägen blir jag som en lejoninna eller en björnmoder. Går till attack. Att känna sig som en rebell mitt i livet är en besynnerlig upplevelse, men så stark. För att bevisa både för mig själv och för den närmaste vänkretsen och familjen ­­– för det var de som blev matade och uppfattade den skeva bilden av mig – krävdes det att bevisa motsatsen.

Det märkligaste av allt var att under min väg uppåt till ytan blev jag diagnostiserad med Bipolaritet typ 1. Ibland när jag tänker tillbaka på den tiden så undrar jag om inte sjukdomen blev en välsignelse som gjorde det möjligt att nå målet.

Under min maniska period, som varade i flera år läste jag in gymnasiet, läste in ett collegeår och lärarutbildningen med ett par extra kurser för att säkra framtiden. När jag insåg hur mycket kreativiteten betydde för mig och hur den banade väg mot önskvärda mål fanns det ingenting som kunde stoppa mig. En del photoshopkurser över nätet och ett eget utforskande var också ett av målen eftersom bildskapande är en av mina talanger och ger mig ro. Det som jag behövde och ville förverkliga fanns som en idé sedan många år tillbaka. Jag ville skriva en bok om människorna på järnåldern. 2014 blev ”råmanuset” till boken ”Av gudarna märkta” klart. I år den 11 juli släpptes boken.

Idag är jag halvvägs framme vid målet för nu har jag hittat flera nya mål att sträva mot. Som människa slutar man inte att utvecklas.

Jag känner mig så nöjd med min resa. Idag vet jag att Winston Churchills ord
Inget är omöjligt – Det omöjliga tar bara lite längre tid”
som jag har haft som motto, verkligen stämmer.

Snezana Lindskog

 

 

Boken ”Mer än bara ord: På tal om framgångsrik kommunikation”

Mer än bara ordNyligen släpptes antologin om kommunikation. Jag är en av författarna i boken. Totalt är vi 28 kvinnor som skriver om våra värdefulla tips för ökad kommunikation i olika sammanhang.

Boken tar upp saker som att snacka snällt med sig själv, Nonviolent Communication, Extended DISC, sociolingvistik, kroppsspråk, i huvudet på en headhunter, att vara ny på jobbet, hur en flygledare tänker, att kommunicera i skrift, att kommunicera med tonårspojkar samt vad vi kan lära oss av naturen om kravlös kommunikation. I mitt avsnitt har jag skrivit om hur lätt det är att missförstå varandra, att kommunikationen inom ett äktenskap kan bli trettioåriga kriget.

Jag berättar lite om hur hjärnan tolkar information och ger min egen ”kommunikationshand” som ett stöd på vägen. Hur stor bör en grupp bör vara för att vara effektiv, tror du? Vad spelar roll i kommunikationen med andra? Jag tar även upp de olika typerna av kommunikation: verbal och skriftlig samt hur de skiljer sig, samt att e-post och sociala medier ofta blir envägskommunikation. Du får en hel del tips av både mig och övriga författare. Bland annat ger jag dig tips på hur NLPs (NeuroLingvistisk Programmering) logiska nivåer kan användas för att förbättra kommunikationen.

Något som jag tycker är extra viktigt är hur vi tar emot och ger feedback. Det tar jag också upp i mitt avsnitt. Dessutom tar jag upp hur personligheten påverkar oss när vi talar med varandra. Våra olikheter kan sätta många käppar i hjulet för framgångsrik kommunikation.

Konflikter baseras ibland på uteblivna förväntningar och ibland på försvarsmekanismer såväl som rädslor.

Missa inte att ta del av denna häftiga bok.

Under början av november kan du köpa boken från mig (begränsat antal) till rabatterat pris. Den kostar 229 kronor + frakt på vissa nätbokhandlare. Du får den för 180 kronor + frakt.

Anmäl ditt intresse för boken här (klicka på länken), så skickas den till dig omkring den 12 november.

Jag har även en onlinekurs som handlar om kommunikation. Den heter ”Bli en bättre kommunikatör – verbal övertygelse”. Vill du veta mer om kursen eller boka den, klicka här.

Välkommen!
Monica

 

Vill du kommunicera med mig?

Mer än bara ordBoken ”Mer än bara ord: På tal om framgångsrik kommunikation” har lanserats och du kan köpa den direkt av mig eller via nätbokhandeln.

En av tjejerna i boken – Annika Svensson – har tagit sig tid att göra den här filmen som berättar lite mer om boken. En stor eloge till Annika – TACK!

På måndag berättar jag mer om boken och hur du kan köpa den eller rent av gå en onlinekurs i Verbal övertygelse (kommunikation som når ut).

För hur är det egentligen? Hur ofta når du ut med ditt budskap och dina idéer? Jag har ständigt deltagare på mina kurser som berättar om hur hopplöst det är att vara ”profet på hemmaplan”. Har du också märkt det, någon gång? Ibland funkar det bara inte.

Finns det något som du kan tänka på eller förbättra i din kommunikation? Ja, det kan du ta reda på genom bokens fantastiska tips från 28 kvinnor.

Har du upplevt att det kan vara svårt att kommunicera i sociala medier? Konkurrensen är överväldigande. Åtminstone känner jag tusentals personer som tycker så. Kanske är du en av dem. I en av mina kurser (Planera ditt skrivande och din marknadsföring) tränar vi stenhårt på detta. Det räcker nämligen inte att bara skriva. Du måste samtidigt starta din marknadsföring, skapa intresse för vad du gör. Det här blogginlägget är ett sådant inlägg. Kanske når jag ut till dig, kanske inte. Det beror på om jag lyckas göra dig nyfiken eller intresserad. Vår personlighet i kommunikationen spelar en stor roll eftersom vi alla utgår från oss själva. En del är intresserade av att få lära, andra av att få fakta. Några tycker om att vi visar dem, andra att de får träna på saker och ting själva. Vissa är analytiska och behöver tänka i samband med kommunikation. En del är snabba som blixten och vill fatta beslut direkt. Allt detta påverkar din och min kommunikation. Ett av de svåraste begreppen handlar om att du måste utgå från den du kommunicerar med – inte från dig själv. Som du förstår innebär det att du måste släppa dina egna värderingar och föreställa dig den andre personens tankar, känslor och behov. Vilken utmaning!

Fundera över följande frågor:

 1. Varför ska du göra det?
  För att nå ut med ditt budskap, din kommunikation.
 2. Vad behöver du göra för att lyckas?
  Lära dig mer om hur andra tänker, känner och agerar.
 3. Hur ska du lyckas?
  Genom träning och initialt läsa denna bok där vi bjuder dig på ett stort antal möjligheter och tips.
 4. Vad händer om du kan öka din kommunikation och verkligen nå fler personer?
  Jag tror att du genast mår bättre. Du syns, hörs och upplevs. En av de viktigaste förutsättningarna för att du ska trivas och må gott.

Håll ögonen öppna på måndag, då jag berättar mer.

Välkommen!
Monica

Gästbloggare Ann-Mari Malmberg

PendelJag tycker att det är inspirerande att låta Ann-Mari få berätta om hur hon använder pendeln i sin mediala värld eftersom jag själv har använt mig och kommer att använda mig av detta redskap enligt nedan.

 1. Jag ska skriva en ny barnbok tillsammans med ett av mina barnbarn och att han får använda en pendel
 2. Jag har under min yrkestid som hypnoterapeuth använt mig av pendel för att checka hur mottagliga mina klienter var av hypnos

Här kommer Ann-Maris berättelse som lett fram till boken hon har skrivit. Tyvärr har jag ännu inte läst boken och kan därför inte recensera den.

Svåra frågor och lättsamma svar av Ann-Mari

A-M företagslogoKan det bli lätta svar på svåra frågor? Ja absolut, svarar Ann-Mari.

Vad är svåra frågor?

Det beror på vem du är som person.
De största frågorna brukar röra sig om det som rör dig själv, såsom:

 • Vad är meningen med livet,
 • Varför tänker jag som jag gör,
 • Varför beter sig andra så konstigt,
 • Vad händer när jag dör,
 • Vad är andar och själar,
 • Finns de och i så fall var är de,
 • Om man nu föds om på nytt igen – får man välja sina föräldrar.

Lite sådär kan det snurra i huvudet ibland, eller hur?

Ann-Mari Malmberg 2Jag är en småstadstjej som i senare år börjat ”pendla”. Inte mellan hemmet och jobbet som du kanske tror, utan jag har fått kontakt med andra sidan genom att använda mig av en pendel. Det kan säkert låta lite flummigt för en del, men för mig har det varit helt fantastiskt.

För mig var detta perfekt, trots att jag inte är religiös, har inga direkta kunskaper i medialitet och kan inte lägga tarot. Faktum är att det här med att använda pendel, trodde jag mig inte kunna heller, innan jag provade. Men när jag gjorde det så blev jag helt tagen!

Medialt intresserad har jag varit ganska länge och drömmen om att kunna komma i kontakt med min mamma på andra sidan var stark. När jag sa det till en vän, som för övrigt är betydligt mer utvecklad inom det mediala så sa han:

 • Rita upp en cirkel,
 • dela in den i tårtbitar,
 • skriv i bokstäverna och
 • använd en pendel.
 • Då blir det kul att prata med andra sidan.

Jag trodde honom inte riktigt, för vad jag visste om pendling var att det bara gick att få fram ja och nej och lite till, inte att det skulle gå att konversera. Efter några dagar så gjorde jag i alla fall som han sagt och satte mig med min pendel. Så här gick det till.

– Mamma är du där?

– Ja visst lilla gumman är jag det, svarade pendeln.

Jag får fortfarande ståpäls på armar och ben, bara av att berätta om det. Det var så mäktigt. Efter det har det blivit enormt många timmar med pendeln i handen. Allt eftersom tiden gått, har jag lärt mig att inte lyssna och tro på allt, att förstå att det är oerhört många som vill komma till tals och att alla gör allt för att få prata en stund.  Ibland skyr de inga medel utan kan bli riktigt obehagliga i sina energier.

Nu har det lugnat ner sig betydligt och jag har lärt mig höja min egen energinivå, för att kunna konversera på ett högre plan.

Första gången jag kom i kontakt med energierna var helt otroligt. Jag kunde för mitt liv inte fatta att det var sant och det tog ganska lång tid innan jag kunde ta in det. Energierna var så starka att vem som helst skulle bli skräckslagen av känslan. Men allt eftersom har jag lärt mig, att när man arbetar med energier genom en pendel, räcker det att tänka försiktigt.

Ann-Mari MalmbergJag kom i kontakt med andra sidan våren 2015 och sommaren 2017 frågade mina guider om jag var intresserad av att skriva en bok. En bok där de fick möjlighet att berätta om hur det förhåller sig. Hur sambandet mellan människa och ande fungerar, vad som händer när man går över och lite annat. Det är synd att det finns så mycket rädslor i onödan. Nu 2018 är boken klar!

Boken heter Direktkontakt med Gud, den är på 176 sidor, innehåller reflektioner, introduktion och avslut med egna ord.

Jag är otroligt stolt och tacksam att ha fått den här gåvan, att kunna hjälpa till med att sprida budskap och jag hoppas att läsaren kommer att kunna se med nya ögon. För den som undrar så är boken skriven under pseudonym – Maria S Lind. Orsaken är min rädsla för olika religiösa uppfattningar. Jag vill kunna vara anonym, för det är inte berömmelse jag är ute efter, och jag är ingen författare men otroligt glad över den här möjligheten. Boken finns att köpa i min egen webshop (klicka på länken).

Där finns också boken ”Som man pendlar får man svar” för den som vill testa något liknande.

Kram till er alla
A-M

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed