Currently viewing the category: "Böcker"

Bokrecension Sissel Myrups ”Steg för steg till ett perfekt manus”

Steg för steg till ett perfekt manus av Sissel MyrupSå här står det om boken hos internethandeln:

”Den här boken riktar sig till dig som skrivit en historia från början till slut.
Det är dags att börja redigera, men hur gör du? Vad ska du börja med? Vad ska du titta på?
Det finns många saker att tänka på och i Steg för steg till ett perfekt manus går vi igenom stegen allt eftersom. Följer du allt har du ett perfekt manus att skicka till förlag eller ge ut själv.”

Det är glädjande att se hur Sissel sammanställt stegen för redigeringar för skrivande personer. Att redigera har alltid legat mig varmt om hjärtat. Själv startade jag min karriär med att utbilda mig inom layout, design och formgivning redan på 70-talet. Den allra första broschyren som jag skapade tog många månader och jag fick sedan följa den från layout till tryck. Jag har skrivit mer än 60 facklitterära böcker och har jobbat som både skribent, författare, redigerare, granskare, certifierare av kursmaterial, lektör, redaktör och förlagschef. Det visste du kanske inte?

När jag 2013 påbörjade mitt skönlitterära skrivande, insåg jag att jag dels behövde lära mig mer om denna typ av skrivande, dels behövde skapa lathundar för redigering. Sedan hösten 2013 har jag gått mängder av Skrivarkurser, både fysiska och digitala, samt även kurs i att ge ut och sälja boken. Jag har läst mer än 30 böcker i konsten att skriva skönlitteratur och har nu även gjort en kurs i hur alla skrivande personer kan planera smartare för att nå resultatet med sitt manus och skrivande. Att lära ut effektiv, professionell planering har bland annat varit mitt levebröd de senaste 30 åren.

Jag gjorde en enkel lathund för ett år sedan (i juni 2016), som jag delade ut till flera intresserade, där Sissel var en av dem.

Glädjande konstaterade jag att boken är mycket läsvärd och konkret. Den ger de tips en skrivande person behöver för att redigera sitt manus. Troligen blir många böcker liggande i skrivbordslådorna på grund av att skribenten inte förstår vitsen av en kraftfull redigering av manus.

Den här lilla användbara boken är i 8 steg och går från tips kring hur du börjar, till att ha en komplett översikt inklusive baksidestext och följebrev. Speciellt intressant är de små tipsen kring karaktärer, gestaltning och dialog. Ett extra plus till Sissels tips om att skapa ett spänningsdiagram i Excel såväl som tips på vilka kolumner som bör ingå i en Excel-översikt. Jag har ALDRIG tidigare stött på någon som skapat ett spänningsdiagram förutom minikursen avseende ”Story Grid” som har varit oerhört värdefull för mig i mitt skrivande.

5 pennorBoken slår flertalet av de stora, tjocka skrivarböcker som jag plöjt, de senaste åren, och jag rekommenderar varmt denna lilla pärla. Jag ger full pott i min recension till Sissels bok. Den är formidabel i all sin lilla enkelhet och får 5 pennor av mig.

Redigeringshälsningar
Monica Ivesköld

 

 

Bokrecension Jojo Moyes: Sophies historia

Sophies historiaSå här står det om boken:

Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar…”

 

Den här boken var helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag sträckläste den. En otroligt bra historia med alla de ingredienser som behövs för en riktigt vällagad roman.

5 pennorHar du inte redan läst den, gör det. Nu, omgående, i sommar, i hängmattan, på stranden … men LÄS den!

Boken får 5 pennor av mig.

Sommarhälsningar
Monica

 

Att vinna en novelltävling

Noveller

En del skriver noveller och skickar in till tävlingar för att få praktik, andra för att motivera sig till att skriva och framförallt skriva klart en roman. Och ändå, vill vi alla vinna.

Men det är inte lätt.

Jag har skickat in till massor av tävlingar senaste åren. Mina orsaker har varit olika och jag har faktiskt vunnit. Några noveller har publicerats i tidningar, andra i antologier (böcker med samlade noveller).

Nu skriver jag romaner. Det ska bli minst 3 i min serie. Första romanen går framåt. Efter 13 redigeringsomgångar, gör jag en vända till. Den 14e, för att sedan skicka romanen till testläsare. Den här gången med nya instruktioner som gör att de INTE påverkar mitt skrivande så att jag återigen måste redigera romanen. Nu vill jag att de berättar om hur de uppfattar boken. Är något oklart? Vad är bra? Skulle de kunna rekommendera den för andra? Vad tyckte de var bäst med boken?

Vad händer med mina noveller?

Jo de som inte blivit antagna, kommer att publiceras på Wattpad. Där finns redan 2 st ute som du kan läsa helt gratis. En tredje är på gång. Här har du länken till den 3e novellen – ”En underhållande resa – av Monica Ivesköld”. Ha en rolig stund!

Snälla, skriv gärna en kommentar om vad du tycker. Det skulle jag verkligen uppskatta.

Vill du även läsa mina andra två noveller, har du länkarna till dem här:

Önskar
Monica

Bokrecension: Alla dessa hemligheter av Annika Estassy

Alla dessa hemligheterDenna underbara bok rekommenderas varmt till alla som älskar att läsa Feelgood. Eftersom jag har tillgång till en facebook-grupp som handlar om feelgood, fick vi som tips att läsa denna bok i en bokcirkel för att sedan kommentera och diskutera den.

Det var första gången som jag läste något av Annika Estassy och definitivt inte sista. Boken har ett härligt språk, är engagerande och fångade mig direkt.

Ett extra plus till det trevligt utformade omslaget, dessutom.

Mycket nöjd med boken och ska definitivt fortsätta läsa Annikas andra romaner.

Jag ger den här boken full pott, dvs 5 pennor.

Har du inte läst den, så gör det. Passar utmärkt nu i hängmattan eller på stranden.

5 pennorFler härliga boktips utlovas varje måndag, då jag lägger ut en bokrecension här på sidan. Missa inte dessa tips, som givetvis är baserade på min upplevelse!

Varma bokhälsningar
Monica Ivesköld

 

Bokrecension: Öka din kreativitet av Julia Cameron

Öka din kreativitet av Julia CameronDetta är en äldre men likväl fullt gångbar bok om hur du kan öka din kreativitet. En lysande självstudiekurs som leder dig framåt. Den kan användas för allt skapande, oavsett om du har tänkt dig måla, skriva romaner eller noveller, skapa filmer eller göra något konsthantverk.

Boken är uppbyggd som en 12-veckors kurs med teori, egna övningar och reflektioner.

Här finns många kända citat, som exempelvis:

Citat Oscar Wilde: Världens sanna mysterium är det synliga, inte det osynliga.

Något som jag direkt tog till mig i mitt skrivande och målande, är att göra ”morgonsidor”. Det innebär att jag startar varje dag med att skriva ner i dagboksform saker som irriterar eller gläder mig. Sedan lägger jag detta åt sidan. Ingen ska läsa det – inte ens jag själv. Det är helt hemligt mellan mig och mitt inre. Övningen innebär att jag därmed enkelt kommer igång med mitt skrivande, eftersom gnäll och glädje förstärker mina tankar och får mig att tänka på annat än rädslan för mitt skapande. Rädslan som leder till blockering av framgång. Morgonsidorna, som Julia kallar dem, är helt enkelt ett flödesskrivande, dvs ett av de allra mest grundläggande och kraftfulla verktyg som står oss författare till buds. Hon föreslår dessutom att vi skriver dessa sidor omedelbart efter att vi stigit upp på morgonen.

Hon föreslår som en av de första övningarna vecka 1, att vi gör om alla våra ”plumpar”, dvs saker som inte tidigare gått så bra, till affirmationer. Jag som har arbetat med affirmationer och lär ut hur mina deltagare ska skapa en affirmation, älskar den övningen. Det är precis så vi tämjer vårt inre barn, vårt lejon som ryter, vår skällande hund (hjärnan och tanken) och därmed lär oss tänka nya värdefulla tankar.

Sedan föreslår hon att vi skriver upp våra tre värsta fiender till den inre kreativa känslan. Det ska vara allt från trollen i garderoben (obehag och rädslor) till gamla intorkade minnen om lärare som förstörde våra möjligheter i skolan. Gärna kombinerat med bilder. Exempelvis en teckning över den opedagogiska läraren som intalade oss att vi inte kunde klara något. Genom att sedan förlöjliga denna person eller rädsla, kan vi eliminera den.

Varje vecka ska vi planera in en träff med vår egen inre konstnär – en alldeles egen träff, utan någon följeslagare – där vi upplever växtkraften för vårt skapande. Denna övning gjorde att jag bestämde mig för att testa en kurs i Glasfusing, visserligen tillsammans med andra människor, men där jag fick uppleva en extremt härlig kreativ tillväxt. Jag berättar mer om detta i ett separat blogginlägg.

Flyg - kasta dig utförMina varmaste rekommendationer till denna bok. Den är värd varenda sidas läsning. Låna den på biblioteket, för den är slutsåld i de flesta affärer, kryp upp med den och läs. Följ instruktionerna för att öka kreativiteten och lycka till!

Som Julia skriver:

”Hoppa, och nätet kommer att vara där.”

Monica Ivesköld

Karaktärerna för dig som skriver

KaraktärsanalyserNär du skriver, behöver du jobba med karaktärerna, lära känna dem. Ju mer du känner dem, desto säkrare blir du på hur de agerar och reagerar.

Själv analyserar jag alltid mina karaktärer. Jag skapar ett dokument om var och en, där jag tydligt beskriver hur denna person är. För att göra detta använder jag diverse analysverktyg, något som jag berättade om i min lilla minikurs ”Planera ditt skrivande” som du kan hitta här på min sida (klicka på länken för att komma dit).

Att ha trovärdiga karaktärer i dina romaner eller noveller, är viktigt. Läsaren ska sakna dem när boken är slut. Ofta blir karaktärerna levande genom att de visar känslor. För att göra dessa synliga, behöver du veta hur de skulle göra i en viss situation, åtminstone baserat på sina styrkor, svagheter, konfliktmönster, beteenden, egenskaper och självinsikter.

Jag använder ibland dyra analysverktyg eftersom jag är utbildad i flertalet av dem sedan 30 år tillbaka, men det går också bra att använda gratislänkar på internet. Du kan söka på verktyget och hitta länkar, exempelvis:

 • Big Five
  Här kan du analysera och få fram en del av personens styrkor och svagheter. Klicka på länken och testa själv.
  Big Five är grunden för SDI. SDI däremot är en gigantisk analys där du får fram konfliktmönster och hur personen beter sig tillsammans med andra. SDI kostar mycket pengar att köpa in, men denna lilla test är gratis.
  Här ser du exempelvis hur jag är som person; väldigt öppen, samvetsgrann, extrovert, lätt att ha att göra med, och väldigt lugn och avkopplad (för det mesta).
  Testa genom att göra en analys på dig själv.
  När du gjort den kan du fundera över hur din karaktär skulle ha reagerat och utifrån det svara på frågorna. Då får du svart på vitt hur karaktären är, beroende på vilken analys du väljer.
  Big Five
 • Disc
  Liknande svar får jag vid en gratis test av Disc:
  Disc

  • Vänlig
  • Varm
  • Resultatorienterad, och
  • Pigg och experimentfylld

Detta är endast några exempel. Du anar inte hur många fler som kan göras. Vill du lära dig mer, häng med på vår digitala kurs i ”Planera ditt skrivande” som släpps inom kort. Just nu ca halva priset när du anmäler dig till pilotkursen. Klicka på länken och boka dig. Du bestämmer själv när du vill starta.

Varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

Bokrecension: Eugen Kallmans ögon av Håkan Nesser

Eugen Kallmans ögonDet här var första gången jag läste något av Nesser. Kanske skulle jag börjat med en helt annan bok, för denna var verkligen inte lätt att komma in i. Jag kämpade mig igenom de första 200 sidorna – nästan med våld.

På baksidan stod det att det var en klassisk Nesser (vilket lät givande). Så här hade de skrivit på nätbokhandeln:

Året är 1995. Spelplats: en högstadieskola i staden K- i det inre av Norrland. Huvudrollsinnehavare: ett antal elever, ett par lärare, en kurator. Samt den nyligen avlidne lektorn i svenska – Eugen Kallmann. Vem var han egentligen? Hur står det till med utredningen av hans död? Det är en tid av främlingsfientlighet. Det ritas skeva hakkors på skolans väggar. Det skrivs hotbrev. I en skrivbordslåda hittar någon lektor Kallmanns efterlämnade dagböcker.”

När jag äntligen hade passerat de 200 första sidorna började jag gilla boken. Sättet som Nesser skriver på är inte helt enkelt att greppa. Men när jag väl lärt mig förstå hans uttryckssätt, lyckades jag uppskatta det. Han skriver i ”jag”-form men utgår från varje karaktär i boken, vilket blir lite förvirrande emellanåt. Dessutom hade han onödigt många personer inblandade.

Slutet var lite av en besvikelse. Det kändes – för mig – på något sätt, konstruerat. Som om han inte själv visste hur han skulle avsluta boken.

Det fanns en hel del inplanteringar som aldrig fick någon förklaring. Som läsare blev jag besviken.

I Aftonbladet fanns en recension. Där stod:

”Leon Berger, en av huvudpersonerna, övertar den döde Eugen Kallmans tjänst. Det finns naturligtvis ett mystiskt testamente efter Kallman, bland mycket annat. På ett plan finns pojkromanens alla symboler inskrivna i handlingen. Dagböcker. Mystiska män. Gåtfulla passager bakåt i tiden. Berger hyr en möblerad lägenhet i andra hand. Han anpassar sig efter staden, efter klimatet.

Det är den frånvarande Kallman som skapar förutsättningarna för det drama som nu kommer att utspela sig. Var det en olycka som bragde honom om livet? Eller mord? Eugen Kallman är inte vilken avliden högstadielärare som helst. Han tycks, inte minst enligt sig själv, besitta den något udda egenskapen att kunna se in i människors själar och därmed avgöra vilka som har mördat. Det är en egenskap han har förvärvat just genom att mörda. Enligt dagböckerna som Berger finner i Kallmans skrivbord är det sin egen mor har han dräpt. På ett sätt är det en traditionell Håkan Nesser-roman. Skuld, botgöring. Det förflutna som kastar sina tunga dödsskuggor in mot en samtid som antar formen av en gåta, ett chiffer, likaså bildas det en väv av händelser som på ett märkligt sätt hänger samman och bildar en mörk underton också i romanens lyckligaste passager. 

Ny Demokrati är en aktuell referens, likaså sker ett antal rasistiska och nazistiska hot och trakasserier mot både elever och lärare. Det eskalerar. En ung skinskalle hänger en dag från ett träd.

Nesser har ett språk lika melankoliskt och vackert som en svag vind genom tät granskog. Han lyckas mejsla fram en stämning som på ett märkligt sätt underminerar vardagen. Det är inte minst genom språket som Nesser skapar skikt efter skikt av betydelsebärande dimensioner som plötsligt bara finns där, som öppna rum i ett slutet hus. 

Kellermans död, elevernas personligheter, Leon Bergers minne som också det byter form och innehåll. 

Eugen Kallmans ögon kan påminna om Paul Austers mer komplicerade romanbyggen, fast utan Austers förmåga att öppna plötsliga falluckor i texten. Men Nesser förvandlar det postmoderna bygget till någonting annat, någonting större. 

Eugen Kallmans ögon är ett slags credo om att människan sannerligen är ett mysterium, ett statement om att vi alla på ett sätt lever i en häpnadsväckande gåta. Det är vackert, inte alls okomplicerat. Det är däremot välformulerat, njutbart. Att läsa Nesser är som att ro på ett mycket stilla vatten och djupt under ytan ana en annan värld, närvarande och fjärran på en och samma gång.

 

Men även om ovan recension lovade spänning, tyckte jag den kändes precis som de dagböcker som den handlade om – konstruerade. Visst förekom en liten kärlekshistoria och det var en spänningsroman men för mig hade den mycket annat att önska. 460 sidor där de första 200 var sega som nykokt kola om jularna.

Jag håller inte alls med om att boken var okomplicerad, tvärtom.

Kanske undrar du varför jag envist hängde mig kvar och läste den. Av samma anledning som jag läste boken ”Miniatyrmakaren” och boken ” Min fantastiska väninna”, dessa ytterst tråkiga böcker som inte gav mig speciellt stor läsupplevelse.

3 pennorJag hade dedikerat mig att läsa dem för att kunna diskutera dem i en läsecirkel i en kurs och grupp i vilken jag ingår.

Eugen Kallmans ögon får maximalt 3 pennor av 5 möjliga, av mig.

Avslutningsvis kan jag nämna att jag upplever omslaget som det tråkigaste av tråkigt. Hade jag varit i bokhandeln för att köpa en bok, skulle jag aldrig valt den här, baserat på omslagets likgiltighet.

Monica Ivesköld

Bokrecension: Egalias döttrar av Gerd Brantenberg

Egalias döttrarJag älskar boken Egalias döttrar. Inte för att det är någon stor konstnärlig skildring utan just för dess unicitet. Vad jag vet, finns det ingen liknande bok. Första gången jag läste den var i slutet av 80-talet, då min dåvarande fantastiske manlige chef, rekommenderade den till mig. Inköpt på bokrean för 64 kronor, noterade jag, eftersom prislappen satt kvar. Den här gången – när jag läste om den – var den ännu lustigare och mer givande.

Styrkorna i boken är att Gerd Brantenberg har lyckats hålla en jämn och verkligen omvänd genuslinje rakt igenom. Ex vis när hon skriver ”dam” i stället för ”man” osv. Svagheten är möjligen själva historien som kan verka tunn, även om den får mig att skratta så tårarna rinner.

Att försöka genre-bestämma den, är svårt. Den verkar gå under huvudgenren – roman. Möjligen skulle den kunna gå under någon Komedi-genre eller Satir. Rolig är den i vart fall. På min gamla bok har många tidningar skrivit om just komiken i den. Så här skrev DN: ”En rolig och intelligent bok, logisk och slagkraftig”. Kvinnobulletinen skrev: ”En vanvettigt roligt bok. Satiren är skickligt genomförd på många plan”. Expressen skrev: ”En hejdlöst rolig satir över manssamhället. Brantenberg nöjer sig inte med att klä ut männen i kjolar. Hon berövar dem deras språk, och visar därmed med förfärande tydlighet hur verklighetens mansvälde också innefattar makten över språket.” Och slutligen skrev Jönköpings-Posten: ”Lyckliga de människor som får läsa den här boken! Deras skrattsalvor kommer att dåna genom landet i månader.” Således GENREN får bli SATIR.

Karaktärsskildringarna kunde varit ännu mer utstuderade men det framgår tydliga skillnader i respektive karaktärer. Karaktärer som Petronius, Gro, Baldrian, fru Bram och Herrken Uggelberg är tydliga och jag tycker de även lätt går att urskilja i vårt samhälle. Nej, jag sympatiserar inte med Petronius men tycker att han agerar lite som de upprorsmakare som fanns under 70-talets vänsterrörelse, dock utan att han blandar in den typen av politik.

Här kommer ett litet utdrag:

”- Men om det är så värdefullt, det arbete som män gör, varför får de inte betalt för det? …..
Hans mor blev stum ett ögonblick. Nej, nu gick det för långt. Betalning! Var skulle de pengarna komma ifrån….. Åt de kanske inte, och latade sig? Va! Och dessutom hade de ju betalning i dubbel bemärkelse, i form av trygghet, kärlek och värme.”

eller kanske dessa små texter:

”- Ursprungligen var firandet av menstruationen ett led i en urtida fruktbarhetskult, berättade herken Uggelberg ….. Menstruationscykeln hos kvinnan band samman kvinniskosläktet med naturens eget kretslopp och månens faser. ”

”Det blir 500 matrarker i böter för att ni falskeligen påstått att ni använde preventivmedel. Ni vet naturligtvis att ni måste registrera er på P-kontoret för att slippa bli tilldelade fäderskap. Ni är inte offentligt registrerad och är därför att betrakta som fri sädesgivare på marknaden.”

LÄS boken! Skratta och njut!
Monica Ivesköld

Tips på hur du skapar en karaktär

SkrivaMånga med mig skriver. Du är kanske en av dem?

Själv har jag gått massor med utbildningar under de senaste 2 åren, för att förkovra mitt skönlitterära skrivande. Jag känner verkligen att jag börjar bli riktigt duktig på detta. Allt om facklitteratur kan jag redan, eftersom jag (sedan 80-talet) har skrivit mer än 60 facklitterära böcker som är registrerade hos Läromedelsförfattarnas.

Vet du exempelvis att jag även utbildade i maskinskrivning, för många år sedan? Det fanns då ett suveränt verktyg (en programvara) som analyserade hur vi skrev. Den använde jag ute på företag och lärde de anställda skriva snabbt och felfritt – utan att titta på tangenterna. Dessutom mätte den hastigheten på vårt skrivande.

Minikursen ”Planera ditt skrivande”

Jag har fått en förfrågan från en sluten Facebook-grupp om att hålla en liten minikurs i hur vi bör planera vårt skrivande. Planering är en av mina specialiteter sedan 30 år som effektivitets- och automatiseringskonsult. Mer om detta, längre fram.

Böcker om att skriva

Boken Skriv om och om igenDet finns många spännande böcker i ämnet ”skriva”. Jag har läst massor, skrivit recensioner om en del av dem och fortsätter läsa. Idag har jag lånat 6 nya böcker på biblioteket. Så snart de är lästa, lovar jag att recensera dem, så att du får tips om vilka du kan använda.

I boken Skriv om och om igen av Katarina Kuick och Ylva Karlsson, finns en härlig inledning om hur du kan påbörja en karaktär med hjälp av en tärning. (Recension kommer när jag har läst hela boken.)

TärningBörja med att slå tärningen 2 gånger. Notera siffrorna som kommer upp. Slår du en 4a + en 5a, kan karaktären antingen vara 45 år eller så kan du lägga ihop siffrorna och då får du ett barn på 9 år.
OBS! Det sista är mitt eget tillägg.

 • Nästa gång tar du reda på var personen bor. Börja med att skriva ner lite alternativ, ex vis:
  1. På en ö
  2. I en storstad
  3. I skogen
  4. På en bondgård
  5. I ett höghus
  6. I en förtrollad trädgård
 • Fundera över vad din karaktär har med sig, ex vis:
  1. Baddräkt
  2. Förstoringsglas
  3. En trasig mobiltelefon
  4. Blommor
  5. Sax
  6. En karta
 • Slutligen vilken hemlighet bär din karaktär på?
  1. Har inte varit ute på 7 år
  2. Dödade en gång en katt
  3. Önskar bli soldat
  4. Andra namnet är Hubert
  5. Är kär i sin tandläkare
  6. Har aldrig skrivit ett brev

En rolig liten övning. Kanske blir du – som jag – intresserad av vilka fler övningar det finns i denna bok?

BrevHåll ögonen öppna! Eller prenumerera på mina tips genom att fylla i rutan här intill med din mailadress, så får du fler spännande tips både kring skrivandet men också kring effektivitet. Du får en personlig inbjudan till min minikurs i planering. Den är helt gratis.

Lycka till med skrivandet!

Monica Ivesköld

Varför en bild säger mer än 1000 ord

Egentligen behöver jag inte skriva så mycket i detta blogginlägg. Jag kan låta bilderna tala för sig själv.

Text kontra bild med SmartArt i PPT

I ovanstående bilder har jag konverterat några rader i en PowerPoint-presentation till SmartArt. Jag tror att du genast ser fördelarna med detta. Bilden säger mer än texten, eller hur?

Det är den här typen av tips som jag lär ut i min digitala PowerPoint-kurs. Och givetvis även tipsen på hur du når åhörarna, skapar dynamik i din presentation och gör ett proffsigt intryck.

Mina bokprojektDu kan göra mycket med lite tid och stor kunskap, för att öka förståelsen. Här har du ett annat exempel där jag illustrerar de bokprojekt som pågår just nu.

Som du ser blir det om möjligt ännu tydligare med bilder i bilden. Det är enkelt att utföra i PowerPoint och ger en dignitet åt presentationen.

Tänk så mycket du kan säga med bilder. Du kan presentera din inriktning, dina mål, dina värderingar, dina produkter, din organisation och mycket mer. Enkelt, lätt och smidigt.

Med små knappar kan du leda din presentation till websidor, dokument och annat intressant som ökar trovärdigheten när du förmedlar något.

Här ser du exempelvis våra digitala utbildningar i Office-paketet:

Office -Digitala utbildningar

Och nedan ser du Milord Inspirations och Resultat Direkts digitala inriktningar. Vi har totalt 25 olika digitala kurser i de tre olika områdena nedan:

Milords digitala inriktningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så vad väntar du på? Vill du också lära dig att enkelt och på några få minuter skapa dessa möjligheter i din presentation?

Du kan börja med att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, så får du ca 1 gång per månad rejäla effektivitetstips som underlättar i din vardag. Anmäl dig genom att skriva in ditt namn och din mailadress här vid sidan om i den så kallade Optin-rutan. Jag lovar dig många härliga gratisupplevelser.

Presentationstekniska hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed