Boken ”Dolt under ytan” – gänget och mitt radioprogram

Boken Dolt under ytanIdag blir det ingen recension utan jag vill berätta för dig om den kommande boken ”Dolt under ytan”.

Snart släpps den, antologin med kåserier och noveller om elände och livskriser. Min novell heter ”När livet kom emellan” och handlar om det hårda slag som jag och maken upplevde när vi båda fick vår dom. Drömmarna krympte, livet skakade, men vi hittade det igen och lever nu vår dröm.

Missa inte boken. Den lanseras snart.

Här ser du gänget bakom boken. Vi som skrivit boken är:

Maria Elena Bergman, Birgitta Boo, Daniel Brandt, Monika Chanovian, Agnetha Dentback, Susanna Ekström, Emelie Eliasson, Monica Ivesköld, Christina Johansson, Johan Johansson, Conny Knutsson, Sarah Larsson, Håkan Lindgren, Vanja Lindholm Paananen, Elisabeth Magnusson Rune, Jonathan Olsson, Rinella Rioda, Elisabet Runsten, Hanan Sabah Ryberg, Annelie Strömberg, Joakim Szczypinski och Rose Tillberg Mattsson.

Det är inte lätt att kåsera och skriva om kriserna i livet. Men det är himla skönt att få berätta, att få delge andra. Om vi dessutom kan göra det på ett sätt som skapar hopp för framtiden för andra människor i liknande situationer, är jag övertygad om att vi har lyckats med något stort.

Jag har inte läst övrigas berättelser, men har lyssnat en del på deras radioprat och läst lite om deras historier.

Vi bär alla på någon form av kors, tror jag. Det är olika hur vi uppfattar vårt elände. En del gräver ner sig, andra sträcker på sig och väljer att uppleva det positiva i stället för att gå under i den negativa spiralen. Många kommer stärkta ut ur situationen.

Jag tycker det ska bli spännande att få läsa alla berättelserna och hoppas att min historia kan entusiasmera andra att stärkas, när livet självt kommer emellan.

Vill du lyssna på Ariton-podden där jag berättar mer om min novell och spelar musik som betytt mycket för mig? Klicka på länken till Webbradio Ariton här.

Jag hoppas du är sugen på boken, så snart den lanseras. Här finns en länk där du kan beställa boken (Bokus) eller via den här länken (som är lite billigare), dvs Adlibris och läsa mer om den.

Så här står det om boken:

”När du möter någon på kryckor med gipsat ben vet du utan att personen behöver säga någonting att det finns saker som för denne kan vara utmanande. Många människor bär på sjukdomar, sorg, tankar och känslor som inte syns på ytan. Saker som gör att vardagen kan bli utmanande i relation till andra. I denna antologi delar 22 personer sina personliga berättelser om exempelvis ansiktsblindhet, social fobi, panikångest, sorg, mobbing, fibromyalgi och hörselnedsättning. Sådant som kan skapa förvirring, missförstånd, ilska, rädsla eller frustration för att det saknas kunskap eller förståelse.”

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →