Currently viewing the category: "Bokrecension"

Påfågelns skugga – en iransk verklighet; av David M Perser

Påfågelns skuggaDenna bok rekommenderas varmt. Livet ser inte likadant ut numera, efter att jag läst den. Boken öppnade verkligen mina ögon för kulturella skillnader.

Denna självbiografiska berättelse tar sin utgångspunkt i Irans huvudstad Teheran på 1960-talet. Författaren David M Perser växer upp i en välbärgad miljö med en mor som är muslim och en far som är kristen. Han engagerar sig i kampen mot shahen, som störtas 1979, och är en av den hemvändande Ayatollah Khomeinis närmaste livvakter. Missnöjet med det muslimska maktmissbruket gör att han hamnar i Evin-fängelset där han utsätts för upprepad tortyr. Med hjälp av människosmugglare lyckas han ta sig till Turkiet och hamnar så småningom i Sverige där han hotas till livet och bevakas av säkerhetspolisen. Förutom den politiska utvecklingen skildrar författaren vardagslivet i Iran och sin egen utveckling från tidig barndom. Det är en engagerande, lättläst och välskriven berättelse och en ögonvittnesskildring av hur utvecklingen i Iran drabbar en enskild person. Miljöerna känns levande, liksom personporträtten. Styrkan i berättelsen är skildringen av författarens egen utveckling under den turbulenta tiden i Iran på 1970-80-talen.

Den iranska påfågelstronen med rötter i tidigt 1600-tal störtades i januari 1979. Shahen Riza Pahlavi och hans drottning Farah Diba tvingades hastigt fly landet. I kampen för ett rättvisare och mindre auktoritärt samhälle deltog en ung man i de revolutionära aktionerna.

Påfågelns skugga är hans skildring från tidig barndom i Teherans finare kvarter och i en familjs komplexa brytpunkt mellan kristendom och islam.  Han tilltalas av mullornas vilja till förändring och får allt större uppdrag inom den revolutionära rörelsen och utses till närmsta livvakt åt den från exilen hemvändande Ayatollah Khomeini. En flicka med familj från den absoluta överklassen blir hans käresta och tillsammans planerar de en framtid. Men den revolutionära utvecklingen leder till att de ungas kärlek slutar i våldsam tragedi.  Besvikelsen över det muslimska maktmissbruket leder honom till kontakter med den nya oppositionen. På Khomeinis initiativ hamnar han i det beryktade Evinfängelset och blir under ett par år utsatt för ständig och brutal tortyr.  Efter frigivning lyckas han med hjälp av människosmugglare fly till Turkiet. I Istanbul sover han i skydd av parkbänkar, livnär sig på bakgårdarnas sopor och i djupaste misär. Med hjälp av en prostituerad lyckas han överleva och hamnar slutligen i Sverige.

Påfågelns skugga är en ögonvittnesbild och samtidigt en kärleksskildring av en folklig resning som havererade och där historiska vingslag ständigt är närvarande i den fortsatta kampen.

Boken är skrämmande men insiktsfull och den ger, trots alla vedervärdigheter ett stort hopp framförallt till frihet och möjligheter för människor i nöd.

Jag har personligen träffat David, då han föreläste på Stilettlunchen i Staffanstorp. En lunch för framförallt kvinnor i regionen, som vill mötas, äta gott och få nya insikter kring livet i stort. På Stilettlunchen träffas vi första onsdagen i månaden och det krävs inget medlemskap. Vi betalar vår lunch, som serveras på Staffanstorps Gästis, och ofta är en kulinarisk upplevelse i sig.

David gjorde stort intryck på mig under föreläsningen. Redan vid starten, utsatte han mina och övrigas värderingar. Idag jobbar han just med värderingar och kulturkrockar. David berättade om hur han, när han kom till Sverige, träffade på två motorcyklister (troligen från ett beryktat band) och hur de gjorde gesten ”långfingret” åt honom. Detta är något som betyder ”bra” i vissa länder, så han uppskattade verkligen gesten.  Han berättade också att omvänt, när vi gör ”tummen upp”-gesten, betyder den något helt annat exempelvis i Iran.

David bad en av initiativtagarna till Stilettlunchen att sitta hela lunchen igenom iklädd en abaya, dvs en dräkt där endast ögonen är synliga.  David betonade att denna klädsel ofta har att göra med osäkerheten hos kvinnan samt kunskap i ämnet. De vågar inte ta av sig abayan, även om de får, eftersom den gör kvinnorna osynliga, vilket de ofta föredrar. Därför lägger han ner mycket tid på att informera dem om rättigheter, möjligheter och försöker skapa självrespekt för de som kommer hit. Både män och kvinnor behöver lära om och förstå svenska regler, menade David.

Jag passade på att slå upp i tidningen Saudi Gazette, där det stod om klädkod för svenskar som reser dit, exempelvis. Det var till och med otillåtet att bära färgglada scarfs. Så här stod det:

”We promote STRICTLY a western lifestyle and the dress code. Local traditional dress is not acceptable in any of the public areas and this applies to ALL resident and their guests, at all times.”

En av Davids uppdrag handlar även om att informera oss svenskar om alla de skillnader som finns i kulturerna. Det är så många fler krockar än vad jag i min vildaste fantasi föreställt mig.

4 pennorDavid talar perfekt svenska, han har en gedigen utbildning och ett enormt arbete framför sig. Jag rekommenderar varmt hans bok. Den får 4 av 5 pennor av mig. Anledningen är att det finns några partier i boken som berättar utifrån ett politiskt perspektiv, vilket inte går att undvika i den här typen av bok, och de delarna bör vi inte hoppa över, även om vi inte är politiskt intresserade. Boken öppnade mina ögon på många sätt. Det är otroligt att en person som David kan överleva och gå vidare med en sådan drivkraft. Jag önskar honom stort lycka till i missionen!

Monica

 

 

 

Författarboken – Av Kristina Svensson – recension

FörfattarbokenDen här boken, Författarboken av Kristina Svensson, är verkligen en gedigen handbok.

Jag har under de senaste 2 åren läst massor med böcker i skrivandets konst. Detta är en av de mest värdefulla.

5 pennorDen får definitivt 5 av 5 pennor av mig. Alla blivande författare borde läsa den, oavsett hur mycket kunskap du egentligen redan har. Kristina delar frikostigt med sig av alla tips från manus till utgivning.

Några värdefulla tips från boken

Skapa en websida med lämpliga menyer såsom:

 1. Nyheter
 2. Om mig
 3. Om böckerna/boken
 4. För media
 5. Kontakt

Lägg in författarbiografi, foto på dig själv samt publicera intervjuer, bokrecensioner och filmer från bokrelease på Youtube. Besluta om antalet inlägg per vecka på din blogg och glöm inte följa upp statistiken. Marknadsför boken på Facebook, LinkedIn, Pinterest, Google+, Twitter och Instagram.

Skicka ut första halva kapitlet, nyhetsbrev och länk till websidan för mer information, vilket är något som jag definitivt kommer att göra nu i höst. Håll utkik efter detta och ge mig gärna feedback.

Lägg upp noveller och delar av boken på Wattpad. Du kan läsa några av mina noveller där exempelvis, se länkarna nedan.

Kristina skriver vidare några användbara råd kring redigering av boken. Dessa råd har jag med i min lathund, som jag tidigare delat ut helt gratis till en stor del av mina skrivande kunder med flera. Detta är viktiga råd. Exempelvis bör du givetvis checka:

 1. Rättstavningsprogram
 2. Avstavning
 3. Tvätta bort kelgrisar

Hon betonar vikten av följebrevet till förlagen och hur en baksidestext bör göras. Sedan går hon igenom budget och projektplan, tryckning, sättningsprogram, sajter för provläsning, ISBN-nr, USP, Pitch, produktblad, PR och releasefest.

Boken är smockfull av goda råd och tips på hur du gör i praktiken. Den är verkligen värd att läsas av ALLA författare och skribenter.

Varma bokhälsningar
Monica

 

 

Recension Förförelsen av Knut Faldbakken

Förförelsen av Knut FaldbakkenEn roman om den sinnesförvirring som kallas FÖRÄLSKELSE …

Så här står det om boken:

”En tonårsflicka och en mogen man – är det sant att kärleken övervinner allt? När han vill ha henne vågar hon inte, och när hon väl vågar et han inte vad han vill.

Med förälskelsen föds svartsjukan, har det sagts. Men hur går det när svartsjukan är starkast? Kan kärleken överleva i en häxkittel av motstridiga känslor? Hur mycket orkar en människa ge sig hän?

Knut Faldbakkens nya stora kärleksroman är en modern omdiktning a Knut Hamsuns klassiska roman Pan från 1894. Här fortsätter Faldbakken sitt utforskande av mansrollen, mannens sexualitet och hans plågsamma sökande efter kärlek.”

SVDs Synnöve Clason skrev:

”I ’Förförelsen’ finns krut så det räcker för den som delar hans oro över falska ideal. Det skjuts både från pistoler och andra mynningar och det är inga vanliga Rambo-situationer som utlöser skotten …”

Själv vill jag påstå att detta är en bok som är motsatsen till all kvinnlig kärleksporr, kiosklitteratur, eller kanske böcker för hängmattan en solig dag. Det här är inte tantporr utan gubbsjuka i sin mest utpräglade art. Ändå tyckte jag boken var värd att läsas. Men som sagt, den är svårgripbar och handlar uteslutande om en manlig svartsjuka, förvrängda tankar och sexfokusering.

2 pennorJag avskydde huvudkaraktären, vilket säkert var meningen. Och fångades däremot av själva skrivandet.

Boken får två av fem pennor av mig.

Monica

Mamman och den lilla drakenMamman och den lilla draken av Sofi Poulsen – Bokrecension

Detta var en bedårande sagobok.  Läste den för mina minsta barnbarn som älskade den. T o m den minste, endast 2,5 år, kom med boken i handen, nästa gång de kom på besök. Han talar mycket, flera meningar i stöten och är snusförnuftig.

– Mormor läsa boken om draken för mig. Spännande. Vill se vad flickan gör. Kan du, mormor? Nu?

Och med de orden kröp han upp i soffan med boken i handen och la den i mitt knä. Sedan läste vi boken på ett annorlunda sätt. Vi tittade på bilderna, jag frågade vad han trodde hände och han svarade.

5 pennorDetta är en av de finaste barnböcker jag har läst. Under åren som gått, har jag läst massor. Därför kan jag verkligen varmt rekommendera denna bok. Den får 5 av 5 möjliga pennor av mig.

Så här står det om den på nätbokhandeln:

”En fartfylld historia om en mamma och en liten drake, en helt vanlig morgon innan dagis – eller kanske inte så där alldeles vanlig. Små drakar kan bli riktigt arga och spruta både eld och rök, men de kan också göra lyckliga piruetter och äta stora skålar med gröt. Mamman som just väckt sin lilla drake har ingen aning om vad hon ska få vara med om just den här morgonen. Följ med så får du se!”

Sofi Poulsen är född och uppvuxen i Älmhult men bor numera i Växjö med sina barn. Hon är även Fantasy-författare. Så här berättar hon på sin sida om boken:

”I mamman och den lilla draken kan man som förälder känna igen sig hur det kan vara när man väcker sitt lilla söta och sovande barn. Genom alla vardagsbestyr innan man till slut lämnar sin gullunge på dagis.”

Jag rekommenderar dig som har små barn att köpa boken. Texterna är härliga och väldigt typiska för vad som händer när vi är tillsammans med barn.

Ett extra plus är också de otroligt vackra och färgglada bilderna , illustrerade av Nicolas Križan.

Monica

Boken Skriv om och om igen av Ylva Karlsson och Katarina Kuick

Skriv om och om igen

Den här boken är full av inspiration och tips ifall du får idétorka. Den är anpassad för 12-15-åriga sugna skribenter, men passar lika bra för oss vuxna att slå i.

Det är ingen bok, tycker jag, som ska läsas från pärm till pärm. Då blir det lätt att du tröttnar. Däremot är den utmärkt för att hjälpa dig vidare när du inte riktigt vet hur du ska göra.

Här kan du provläsa boken ”Skriv om och om igen”!

Sara Lundberg och Lilian Bäckman har fyllt boken med bilder.

Det är en bok för inspiration, inte för att lära dig skriva.

3 pennorLäs gärna mitt tidigare inlägg om den här boken som du finner här via denna länk.

Boken får 3 av 5 pennor av mig, helt baserat på den inspiration som den ger.

Monica Ivesköld

 

Blogg eller webbsida eller både ock? – 10 tips på hur du bygger en webbsida

BloggaEn blogg och en webbsida är två olika saker men kan mycket väl finnas på en och samma URL (dvs länk).

Som du märker när du kommer hit, till min sida, nås du först av en blogg. Det beror på att jag tror att du är intresserad av att få något. Stämmer det? Det är nämligen jag, när jag kommer in på andra sidor. Då vill jag ha något. Det kan vara utvecklingstips eller liknande. Därför bjuder jag dig alltid på något på mina blogginlägg.

Varje måndag bloggar jag om böcker. Då får du tips via en bokrecension som jag har gjort. Det kan vara en skönlitterär roman eller en fackbok. Just nu läser jag mängder av böcker för att utveckla mitt skrivande, så är du intresserad av att skriva, håll koll på bloggen om måndagarna.

Varje onsdag och fredag bloggar jag om något effektivitetstips som skapar fri tid för dig, eller något som utvecklar dig.

All effektivitet innebär att du antingen behöver jobba mindre eller göra en mindre insats, nämligen. Själv har jag numera effektiviserat bort stora delar av mitt jobb som utbildare. Det innebär INTE att jag ger mina deltagare mindre stöd, utan att jag i stället har byggt in alla frågor och stöd i mina digitala kurser. Sedan kan de alltid kommunicera med mig via e-post. Svar får du, som deltagare, antingen direkt (genom att skriva ordet ”Fråga” i ämnesraden i e-posten), eller en gång per vecka, då jag kopplar ihop alla mail och svar samt coachar de som beställt detta.

Utvecklingstipsen kan vara allt möjligt som jag stöter på i min verksamhet, men givetvis kan de även vara en personlig berättelse om något som jag gjort och som jag tror att du kanske också skulle vilja prova på eller få vetskap om.

Alla företagare behöver ha en egen domän (URL), en webbsida som beskriver vad de gör, produkter etc, samt lämpligen en blogg där de berättar om verksamheten eller inspirerar sina kunder.

I mitt fall, anser jag således att de tips jag kan ge dig är så viktiga att det är bloggen som syns först.

Men överst har du ett antal menyer.

Meny webbsida

Medlemssidor på bloggenHär kan du läsa lite mer om mina utbildningar, föreläsningar, böcker, kundernas uttalanden, du ser hur du kan kontakta mig och för mina deltagare finns även en Medlemssida med hypnoser och avslappningsövningar exempelvis.

En webbsida är ett slags nav i din verksamhet. Det är din digitala annonspelare. Helst ska den också peka till samtliga dina sidor i sociala Formulärmedier. Dela gärna dina inlägg på sociala medier. Det skapar framgång. Men var medveten om att det tar tid.

På en webbsida ska också finnas möjlighet för dina besökare att skriva upp sig och därmed få ditt nyhetsbrev varje månad. Det är ännu en viktig marknadsföringskanal, nämligen.

Så här bygger du en webbsida/blogg

 1. Välj ett webbhotell
  Det finns många att välja på. Några av de största är iPeer, Binero eller Loopia.
 2. Köp ett domännamn
  Priset varierar beroende på vilket namn du köper och var du köper det. Exempelvis har jag köpt in följande domäner: monicaiveskold.se, monicaiveskold.com, resultat-direkt.se och resultat-direkt.com. De två sistnämnda är vid skrivande datum, inte knutna till någon webbsida.
 3. Installera WordPress
  Be ditt webbhotell installera WordPress, som är att rekommendera före exempelvis Joomla. Alternativt kan du installera det själv.
 4. Välj ett responsivt tema (mall)
  Det innebär att den mall du väljer kan visas på både datorer och i padda såväl som telefon. Det är viktigt att dina läsare kan tyda vad du skriver, oavsett vilket verktyg de väljer att läsa från.
 5. Lägg in din logotype
  Du måste kanske be en grafiker skapa en färdig logotype, eller så kan du (om du går vår utbildning i ämnet), lära dig skapa en egen. Logotypen behöver ha både en tänkvärd bild som synliggör ditt budskap och kanske även ditt företagsnamn. Tänk på – om du inte redan har detta klart – att din profil ska stämma färgmässigt och att helst använda dig av gemena bokstäver i ditt företagsnamn eftersom de, till skillnad från versaler, ökar läsbarheten.
 6. Skapa en meny
  Skapa en meny som berättar om dina produkter och dina tjänster.
 7. Skriv alla sidor
  Lägg sedan in sidor under respektive meny.
 8. Lägg in bilder
  På varje sida, oavsett om det är en blogg eller en produktsida, ska du lägga in bilder. Du kanske behöver köpa in bilder. Var noga med att välja bilder som du får använda, annars kan det kosta dig en rejäl slant.
 9. Lägg in appar till sociala medier
  Glöm inte lägga in appar som länkar till dina sociala medier
  Appar för sociala medier
 10. Skapa formulär
  Skapa formulär som du knyter till ditt nyhetsbrevsprogram. Ett formulär där dina läsare kan boka upp sig för nyhetsbrev i vilka du ger dem än fler gratistips.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Tre enkla regler finns inte – En romanskola av Elisabet Norin

Som du kanske förstår, håller jag på att plöja mig igenom högarna av skrivarböcker och romanskolor. Jag som själv har utbildat andra i 30 år, är noga med att skaffa mig den kunskap som behövs  för det jag utför, i det här fallet att skriva skönlitteratur. Detta trots att jag skrivit facklitteratur i snart 40 år. Allt om facklitteratur kan jag och håller själv kurser i ämnet. Snart börjar jag förstå det mesta om att skriva skönlitteratur också.

Tre enkla regler finns inte - en Romanskola av Elisabet NorinDen här boken – Tre enkla regler finns inte – En romanskola – borde alla som skriver läsa, tycker jag. Den är mycket tänkvärd. Elisabet Norin ger tydliga exempel och går igenom allt från idé till att boken ska till tryck eller förlag. Här är många användbara tips. Varje kapitel avslutas med Regel-rutor där hon tar med ca 3 regler per gång.

Boken startar med idéskissen, rutiner för skrivandet, arbetsmiljön mm. Hon kopplar till favoritböcker och filmer. Tipsen om kronologiskt utkast fick mig att tänka till och faktiskt besluta att ändra hela mitt eget manus som just nu är på 13e revideringsrundan. Jag bestämde mig för att ändra vissa kapitel till förmån för den kronologiska ordningen som förhoppningsvis inspirerar läsaren lite mer.

Elisabet betonar också sammanfattning av varje kapitel. Hon går inte lika långt som till en Story Grid, men tangerar detta verktyg. Boken är fylld av olika lästips som kan underlätta förståelsen och här finns en checklista för strukturen. Sedan tipsar hon om research-arbetet såväl som litteraturförteckning.

Vidare går hon igenom ramberättelse kontra parallell, cliffhangers, planteringar, karaktärerna (med checklista för dito), gestaltning, negationer, något litet kring sex, erotik och våld, perspektiven, miljön, dialogen, tempus och språk, synonymer, adjektiv och adverb, samt liknelser och metaforer. Med andra ord en total genomgång av vad du som författare/skribent behöver.

5 pennorBoken är lättläst och värdefull, anser jag, och ger den därför full pott, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Glada läsupplevelser
Monica Ivesköld

 

Bokrecension: Sekten på Dimön av Mariette Lindstein – en fängslande historia

Sekten på Dimön av Mariette LindsteinJag läser oftast en roman fysiskt, en fackbok fysiskt och en roman på paddan. På så sätt har jag ständigt 3 böcker igång. Ibland får jag tag i en bok som är svår att släppa. Då får den företräde. Så var det med Mariettes bok ”Sekten på Dimön”.

Så här står det i inledningen på nätbokhandeln:

”På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut. Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor. Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm. För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.”

Det enda som hindrade mig från att avsluta läsandet var att jag somnade. Normalt läser jag endast på kvällen, gärna i sängen. Men den här boken fick utgöra undantaget. Den var så spännande att jag bara måste läsa den på dagtid. Svaret jag sökte var givetvis skulle Sofia lyckas rymma från Dimön? Hennes vanmakt och känslor påverkade mig starkt. Jag som själv upplevt psykopatens sätt att som en spindel väva in sina medmänniskor, vilket jag skriver om i min egen kommande roman om Henrietta, märkte hur jag emellanåt slutade andas. Gestaltningen i romanen fick mina egna minnen att förstärkas.  Jag kände verkligen hur den karismatiske Oswald kastade sitt trollspö och upplevde Sofias fasa när hon inser hans sjuka agerande.

5 pennorBoken får 5 av 5 möjliga pennor av mig och jag rekommenderar den varmt till alla som vill läsa en fängslande historia. Boken fångade mig verkligen och jag är nyfiken på del 2.

Sommarhälsningar
Monica Ivesköld

 

Bokrecension Sissel Myrups ”Steg för steg till ett perfekt manus”

Steg för steg till ett perfekt manus av Sissel MyrupSå här står det om boken hos internethandeln:

”Den här boken riktar sig till dig som skrivit en historia från början till slut.
Det är dags att börja redigera, men hur gör du? Vad ska du börja med? Vad ska du titta på?
Det finns många saker att tänka på och i Steg för steg till ett perfekt manus går vi igenom stegen allt eftersom. Följer du allt har du ett perfekt manus att skicka till förlag eller ge ut själv.”

Det är glädjande att se hur Sissel sammanställt stegen för redigeringar för skrivande personer. Att redigera har alltid legat mig varmt om hjärtat. Själv startade jag min karriär med att utbilda mig inom layout, design och formgivning redan på 70-talet. Den allra första broschyren som jag skapade tog många månader och jag fick sedan följa den från layout till tryck. Jag har skrivit mer än 60 facklitterära böcker och har jobbat som både skribent, författare, redigerare, granskare, certifierare av kursmaterial, lektör, redaktör och förlagschef. Det visste du kanske inte?

När jag 2013 påbörjade mitt skönlitterära skrivande, insåg jag att jag dels behövde lära mig mer om denna typ av skrivande, dels behövde skapa lathundar för redigering. Sedan hösten 2013 har jag gått mängder av Skrivarkurser, både fysiska och digitala, samt även kurs i att ge ut och sälja boken. Jag har läst mer än 30 böcker i konsten att skriva skönlitteratur och har nu även gjort en kurs i hur alla skrivande personer kan planera smartare för att nå resultatet med sitt manus och skrivande. Att lära ut effektiv, professionell planering har bland annat varit mitt levebröd de senaste 30 åren.

Jag gjorde en enkel lathund för ett år sedan (i juni 2016), som jag delade ut till flera intresserade, där Sissel var en av dem.

Glädjande konstaterade jag att boken är mycket läsvärd och konkret. Den ger de tips en skrivande person behöver för att redigera sitt manus. Troligen blir många böcker liggande i skrivbordslådorna på grund av att skribenten inte förstår vitsen av en kraftfull redigering av manus.

Den här lilla användbara boken är i 8 steg och går från tips kring hur du börjar, till att ha en komplett översikt inklusive baksidestext och följebrev. Speciellt intressant är de små tipsen kring karaktärer, gestaltning och dialog. Ett extra plus till Sissels tips om att skapa ett spänningsdiagram i Excel såväl som tips på vilka kolumner som bör ingå i en Excel-översikt. Jag har ALDRIG tidigare stött på någon som skapat ett spänningsdiagram förutom minikursen avseende ”Story Grid” som har varit oerhört värdefull för mig i mitt skrivande.

5 pennorBoken slår flertalet av de stora, tjocka skrivarböcker som jag plöjt, de senaste åren, och jag rekommenderar varmt denna lilla pärla. Jag ger full pott i min recension till Sissels bok. Den är formidabel i all sin lilla enkelhet och får 5 pennor av mig.

Redigeringshälsningar
Monica Ivesköld

 

 

Bokrecension Jojo Moyes: Sophies historia

Sophies historiaSå här står det om boken:

Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar…”

 

Den här boken var helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag sträckläste den. En otroligt bra historia med alla de ingredienser som behövs för en riktigt vällagad roman.

5 pennorHar du inte redan läst den, gör det. Nu, omgående, i sommar, i hängmattan, på stranden … men LÄS den!

Boken får 5 pennor av mig.

Sommarhälsningar
Monica

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed