Currently viewing the category: "Bokrecension"

Mördande foto av Kim M Kimselius

Mördande fotoVeckans boktips

Den här fina lilla boken, läste jag ut på några timmer. Kim är fantastisk med sitt skrivande. Jag rekommenderar den verkligen. Och bäst av allt är att du kan läsa den helt gratis på Wattpad. Klicka här för att läsa boken gratis!

Med 57 lättlästa kapitel för Kim oss in i en tänkvärd historia. Den passar verkligen i dagens samhälle med alla sociala medier och människor som inte alltid vill synas och höras.

En enorm mängd läsare har redan varit där inne och läst boken. Över 1.700 röster har tyckt till.

Så här skriver Kim om innehållet i den:

”Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna i klassen. Marina vet att hennes mamma har förbjudet henne att någonsin bli fotograferad för att lägga ut bilden på nätet. Marina har glömt varför. När dem den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.”

Den greppade tag i mig direkt. Jag kunde inte sluta läsa. Ville verkligen veta vad som händer i boken, även om jag förstod och kunde lista ut lite av handlingen på egen hand.

Du kan givetvis även köpa boken på nätet. Här är Adlibris-länken till Mördande foto. Boken riktar sig främst till ungdomar 9-12 år.

Själv har jag också några noveller som du kan läsa gratis på Wattpad. Här är länkarna till dem.

Trevlig läsning!

Monica

Att våga falla av Nora Roberts

Semestern är slut. Detta är sista feelgood-romanen som jag tipsar om på ett tag. Hemma väntar en hög med böcker som ska recenseras. Spännande!

Att våga falla - Nora RobertsDetta är en av hennes mer erotiska berättelser. Boken är het och laddad. Och precis som en Nora Roberts-bok ska vara, är den full med kärlek, dramatik och mord. Men i den här boken tar kärleken så stor plats att morden blir till en liten sidostory och mister sin spänning.

Den börjar lite annorlunda än hennes andra. Så här står det på första sidorna.

”Den kurviga blondinen i knallrosa lycra stapplade fram på stilettklackar där hon gnodde i sitt hörn. Kraftigt målad i starka färger höll hon ett vakande öga på sina medarbetare, dessa glittrande skuggor i natten. Det hördes en del skratt på gatan. Det var trots allt vår i New York. Men under skrattet vilade en tristess som inget glitter eller sex i världen kunde dölja.

För de här damerna var det bara jobb.

Hon stoppade in ett nytt tuggummi och rättade till den stora kanvasväskan på sin bara axel. Tack och lov att det var varmt, tänkte hon. Det hade varit ett helvete att strutta runt halvnaken om vädret varit dåligt.”

På nätbokhandel står det:

”Bess McNee är en färgstark och provocerande såpoperaförfattare i New York. När hon en kväll gör research ute på gatan blir hon av misstag gripen av Alex Stanislaski. Genast bestämmer sig Bess för att han är perfekt. Perfekt för att få intern information om polisens arbete och perfekt för henne själv på ett mer privat plan. Att Alex tycker tvärtom i båda fallen spelar ingen roll. Bess har en speciell förmåga att få folk att samarbeta med henne och nu sätter hon in det tyngsta artilleriet, med självaste borgmästaren och polischefen i spetsen. Frågan är bara om det biter på Alex? Hittills är det ingen, och inget, som fått inspektör Stanislaski på fall …”

4 pennorEn snabbläst häftig Nora Roberts som jag varmt rekommenderar. Boken får 4 av 5 pennor av mig. Just nu verkar boken vara slut i handeln, åtminstone på Bokus.

Ha en härlig läsestund

Monica

På öppet hav av Nora Roberts

Boktips

På öppet hav av Nora RobertDen här boken ingår i en serie, nämligen om familjen i Chesapeake bay. Detta är del 1. Böckerna är fristående.

En Nora Roberts när den är som bäst. Kärlek och romantik, heta nätter och relationer som övergår i djup kärlek. Feelgood såsledes.

Så här står det om boken på nätbokhandeln:

”Anna Spinelli känner sig genast dragen till bröderna Quinns fridfulla gamla hus när hon ser det för första gången. Och hon känner sig än mer dragen till den äldste av de tre adopterade bröderna, den äventyrslystne racerföraren Cam, som återvänt hem efter faderns död i en bilolycka. Men socialarbetaren Anna måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder Phillip och Ethan har begärt att få vårdnaden om tioårige Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften.

Cameron Quinn hade precis som sina bröder en tuff uppväxt, innan Raymond och Stella Quinn adopterade honom. Motvilligt har han nu lämnat sitt jetset-liv i Europa för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan – att ge samma trygghet till den tilltufsade Seth. Cam måste lära sig hur man tar hand om en tioårig pojke, och han måste lära sig att samarbeta med sina båda bröder. Samtidigt bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av rykten. Illvilliga tungor försöker svärta ner Raymond Quinns minne. Och inte blir det lättare när den bestämda och livfulla Anna Spinelli kliver in på gården – och rakt in i Camerons hjärta.

På öppet hav är den första delen av fyra i Nora Roberts serie Familjen i Chesapeake Bay. I de tre följande romanerna Under fallande stjärnor, En trygg hamn och Vid horisonten har Ethan, Phillip och Seth huvudrollerna.”

I den här boken är det mycket humor. Två tredjedelar in i boken är personbeskrivningen av en försäkringsagent så humoristisk att jag måste citera ett litet stycke för dig.

”Det var därför han vid femtiofem års ålder vägde tio kilo för mycket – tolv om han inte satte utgångsvikten på några kilo under noll innan han klev på vågen – led av kroniska matsmältningsesvär och var skild två gånger.

Han var även tunnhårig, hade liktornar samt en tand som gjorde ont som satan. ….”

Underbar karaktärsskildring och jag skrattade högt när jag läste den.

4 pennorJag ger den 4 pennor. En ljuvligt härlig feelgood.

Vid pennan

Monica

Höstskimmer av ReaAnne Thayne

Boktips

Höstskimmer av ReaAnne ThayneEn för mig helt ny författare i feelgood-genren. Det är inte sista gången jag läser något av henne, kan jag lova.

Underbar story, hjärtevärmande, med miljöbeskrivningar till ett samhälle där alla mer eller mindre tar and om varandra och givetvis kärleken mellan två personer.

Så här skriver nätbokhandeln:

”Den ensamstående pappan Brodie Thorne och hans dotter Taryn är i behov av en smula hopp i tillvaron. Taryn har blivit allvarligt skadad i en bilolycka och hennes chanser att återhämta sig verkar små. Men Brodie är beredd att göra vad som helst för sin dotter även om det innebär att han måste be Evie Blanchard om hjälp.

Evie var på toppen av sin karriär som sjukgymnast när hon valde att dra sig tillbaka, och hon tvekar in i det sista när hon får frågan av Brodie. Hon vet vad det kan kosta att bry sig för mycket om en patient och vill inte förstöra den lugna tillvaro hon skapat i Hope s Crossing. Men hon går med på att hjälpa dem, tills de hittar någon annan som passar för uppdraget. Två veckor kan hon stå ut med. Två veckor av omtumlande känslor och en oväntad attraktion till den snygga men ack så arroganta Brodie Thorne.”

Utgivaren är förlaget Harlequin. Thayne skriver berättelser om hopp, healande och hjärtsaker. Hon har läst till journalist och har jobbat som reporter på lokaltidningen vilket märks på hennes sätt att skriva. Första boken utkom 1995 och hon är mycket produktiv med mer än 60 böcker.

Här kan du läsa ett stycke ur mitten av boken för att få en uppfattning om hur hon skriver.

”Till Evies irritation kunde hon inte sluta tänka på den kyssen. Medan de gick mot kontoret mindes hon hur Brodies läppar känts mot hennes egna och hur stark och muskulös hans kropp varit när hon klängt sig fast vid honom som en idiot.”

5 pennorJag rekommenderar varmt boken och ger den 5 pennor. En ny upplevelse inom feelgood-genren för mig.

Vid pennan

Monica

 

I syrenernas tid av Nora Roberts

Boktips

I syrenernas tid av Nora RobertsSå här nere på Spanska kusten med sol och bad är det lättsamt att ta några häftade pocketböcker i genren Feelgood och njuta av. Den här veckan tipsar jag om en Nora Roberts bok.

Som alltid är den full av kärlek och erotik. Just den här var en söt liten historia och jag rekommenderar den varmt för dig som vill ha något extra lättläst.

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”När affärsmannen Trenton St James gör entré i systrarna Calhouns liv är det mycket som står på spel. Om de inte snabbt hittar en lösning på sina ekonomiska problem kommer systrarna tvingas sälja sitt älskade släkthem, The Towers, till Trent. Yngsta systern CC riskerar dessutom att förlora sitt hjärta. Hon är beredd att göra mycket för kärleken, men att ge upp familjens hem nej, inte i första taget!

Trent i sin tur blandar aldrig affärer med nöjen, och är det något han vill ha ser han alltid till att skaffa det. Därför har han inga planer på att kompromissa, trots CC:s förtrollande kyssar. Ärligt talat tror han inte ens på kärleken. Men i The Towers lever förnimmelser från det förflutna kvar och påverkar dem som vistas där på de mest oväntade sätt …”

Nora Roberts är verkligen feelgood-mästare. Jag förstår varför. Hon låter oss få alla sinnena tillgodosedda. Hörsel, syn, känsel, lukt och även smak. Vi hör brasan och regnet. Vi får en förnimmelse av smaken av kryddor och även doften från potpurrin. Dessutom känner vi styrkan i armarna och läpparna. Läs här ett kort stycke från mitten av boken så förstår du vad jag menar.

”Brasan sprakade i spisen. Regner slog mot rutan. Den lätta, kryddiga doften av potpurri som Lilah ställde fram här och där i huset, omgav dem. Hans armar var så starka och säkra, men hade ändå en mildhet hon inte hade väntat sig av honom.

Hon skulle minas allt, varenda liten detalj, tillsammans med den mörka spänningen i hans läppar och ljudet av hennes namn när han viskade till henne.

Trent drog sig undan, långsamt den här gången, mer omskakad än han ville medge.”

4 pennorJag ger boken fyra pennor för sin lätthet och den behagliga upplevelsen.

Vid pennan

Monica

Allt jag önskade av Lucy Dillon

Allt jag önskade av Lucy DillonRecension

Det är första gången jag läst en bok av Lucy Dillon, men definitivt inte sista. Jag gillar hennes berättarröst och när jag befinner mig på stranden, som jag gjort en del sista tiden här i Spanien, är det utmärkt att ha med lättlästa feelgood-böcker. Den här tillhörde den genren.

Så här står det på nätet om bokens handling:

”Caitlins liv är en enda röra. Hon är gift med en man som alla gillar, men äktenskapet knakar i fogarna och hennes självkänsla är i botten. Den enda lösningen verkar vara att separera. Men när pappa flyttar hemifrån slutar deras fyraåriga dotter Nancy att prata. Hon, deras lilla solstråle, som alltid brukade prata oavbrutet är helt förändrad. Nancys faster, Eva, har nyligen blivit änka. Nu tvingas hon gå vidare utan sin man – och utan att ha förverkligat drömmarna som hon gett upp för hans skull. Hon känner sig ensam, men hennes två livliga mopsar är en tröst i sorgen. När Eva går med på att låta Nancy komma och bo hemma hos henne ett par gånger i månaden förändras tillvaron för alla inblandade. Både Caitlin och Eva ser plötsligt sina äktenskap i ett nytt ljus – och de upptäcker vad de själva egentligen innerst inne vill. En härligt hoppingivande och hjärtevärmande bok om förlorade drömmar och nya möjligheter.”

Här kommer ett litet utdrag ur boken. Det visar hur Lucy Dillon uttrycker sig i ord.

”När Caitlin svängde in på uppfarten framför Evas stora hus klockan halv sex, efter att ha kört som en dåre på motorvägen för att kompensera sin oplanerade tre timmar långa power nap, såg hon att Joel och Nancy stod vid fönstret och väntade på henne, och blev varm om hjärtat.

Hon hade inte trott att hon saknade dem särskilt mycket, men nu insåg hon i hur hög grad hon faktiskt gjort det. Mycket. Hemskt mycket.

Deras ansikten försvann ur fönstret och hon förstod att de var på väg till ytterdörren för att möta henne. Men dörren öppnades av Eva, som inte verkade lika upphöjt lugn som vanligt, och bredvid henne stod Patrick och såg ut som ett åskmoln.”

Boken och texten är laddad, från första till sista sidan. Möjligen tycker jag att kapitlen är lite väl långa för min smak. Men det är definitivt en feelgood-mästarinna som skrivit detta. Hon gestaltar skickligt vad som kan hända ett litet barn som lever ut sin fantasi. Igenkänning på detta!

4 pennorJag ger därför boken en fyra av fem möjliga pennor.

Rekommenderas varmt till alla som gillar feelgood.

Vid pennan
Monica

Dagen F av Johannes Vivers

Dagen F av Johannes ViversRecension

Detta var en stor överraskning. När Johannes frågade mig om jag ville recensera hans debutroman svarade jag självfallet JA. Det är alltid roligt med debutromaner.

Johannes driver tillsammans med Pia Lerigon podden Skrivdrömmar. Pia har gått kurs för mig och frågade om jag ville svara på några frågor som de skulle ta upp i podden. Det gjorde jag. Därför passade Johannes på att fråga om recensionen när han berättade att han redigerade avsnittet.

Du kan lyssna på avsnittet här om bokbloggare och bokrecensenter.

I länken ovan berättar Pia bland annat om att hon gått kursen ”Utveckla dig själv och dina karaktärer” (en onlinekurs i Personlig Utveckling).

Nu till Johannes debut. Som jag skriver ovan blev den en överraskning. Johannes har verkligen hittat sin skrivarröst. Låt mig få ta ett exempel ur Johannes bok för att illustrera detta.

”…. Han hyste ömhet för det där ansiktet. Han hyste ilska. Vad blåslagen hon var. Och vad skör hon såg ut, utlämnad åt slangar och teknikens nycker. Han tog hennes hand och viskade tyst.
– Miranda … Jag är här nu. Vad sjutton har du gjort med dig?
Han ville inte att Tommy skulle höra. Det värkte i mellangärdet och en klump av tårar byggdes upp i halsen. Han vred sina händer. Fingrarna sved. Var det hans fel? ….”

Den är en härlig bok som handlar om två personer i ett äktenskap som i princip är en enda stor bluff. Men det slutar inte vid det. Den är full av oväntade moment. Vi får följa Miranda i ett kapitel och Gunnar i nästa. Så turas kapitlen om, boken igenom. Två perspektivpersoner som berättar om en vardag som helt har kantrat. Boken är full av svart humor blandat med feelgood. Jag skulle nog säga att den platsar i genren feelgood. En rolig bok där det händer massor både runt personerna och inne i deras huvuden. Någon liknande bok kan jag inte påstå att jag har läst. Den är verkligen värd att läsa och jag rekommenderar den varmt.

Den tar upp ämnen som vi kanske sällan läser om som homosexualitet och en viss form av hämnd. Karaktärerna lever ut mycket som tidigare hämmat dem och dagarna blir fulla av tokigheter och absurda inslag.

Kapitlen är korta och lättlästa. De triggar mig som läsare att få veta mer. Språket är vackert vilket inte är så konstigt med tanke på att Johannes jobbar som lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet och har varit översättare av nyheter, filmer och TV-program.

Johannes dedikering till mig i boken var: Vad vill du förändra?

Klart jag vill förändra något. Allt går att förändra i livet. Ändå vill jag gärna betona att jag faktiskt i stora delar lever min dröm. Precis så här har jag alltid velat ha livet. Jag är halva året i Spanien och andra halvan i Sverige. Genom att jag erbjuder över 25 onlinekurser, kan jag arbeta överallt. Dessutom är jag själv författare, vilket också går att utöva oberoende av plats och miljö.

5 pennorTusen tack, Johannes, för boken. Jag är glad att jag fick möjligheten att läsa den. Det var en härlig upplevelse, svår att lägga ifrån mig och jag önskar dig lycka till med boken. Hoppas på fler från dig.

Du får full pott av mig, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Så här står det på nätet om boken:

”Vad skulle hända om man inte släppte förbi den där stressade bilföraren bakom sig? Vad skulle hända om man sa åt en störig typ på bio att hålla käften? Vad skulle hända om man tvingades spela rysk roulett? Vad skulle hända om man gjorde upp med sina galna föräldrar, förnedrade sin chef som alltid mobbat en, kom i slagsmål med fotbollshuliganer och blev involverad i en droguppgörelse? Allt medan man drevs mot att göra upp med sitt största trauma och att hämnas en gång för alla? Detta var några av funderingarna som triggade i gång författarens fantasi och gav honom idén till skrönan Dagen F, som är en blandning av svart humor och feelgood.

Miranda och Gunnar lever i ett stelnat parförhållande. Gunnars homosexualitet avslöjas efter femton års äktenskap. Det blir början till en absurd resa, där hämningar släpps och infall levs ut. Vi följer de två huvudpersonerna i vartannat kapitel, allt medan de genomlever de tokigaste veckorna i sina liv och långsamt drivs mot att göra upp med sina största plågoandar. Om detta och mycket mer handlar boken Dagen F.”

Vid pennan
Monica Ivesköld

En sommar av David Baldacci

En sommar av David BaldacciRecension

Baldacci, född 1960 i Virginia, är en av världens mest populära författare. En av mina favoriter, dessutom. Nu är det första gången som han testar feelgood-genren. Boken släpptes i juli/augusti 2019.

Vilket lyckat drag! Jag är helt såld på denna förtjusande roman. Precis som i sina deckare överraskar han hela tiden. När berättelsen är fullständigt gripande och jag som läsare tror att den inte kan bli bättre, ökar han takten och genast har allt förbytts.

Andlöst läste jag denna fantastiska bok och ville egentligen inte att den skulle sluta. Med en unik fingerfärdighet som få författare besitter, trollband han mig från första till sista sidan. Detta är verkligen en av årets bästa böcker. Baldacci är en av stjärnorna på sommarhimlen.

Den finns som ljudbok och e-bok men inte som tryckt bok. Jag läste e-boken.

Så här står det på nätet om boken:

”Krigsveteranen Jack Armstrong ligger på sin dödsbädd när hans älskade fru Lizzie omkommer i en trafikolycka. Eftersom Jack inte längre kan ta hand om deras tre barn skiljs de åt mot sin vilja och tvingas flytta runt mellan olika släktingar. Men som genom ett mirakel börjar Jack tillfriskna från sin ovanliga sjukdom och bestämmer sig för att få hämta hem sina barn och återförena familjen. 

Tillsammans flyttar Jack och barnen till Lizzies barndomshem i South Carolina. Under en oförglömlig sommar kämpar Jack för att försonas med livet, det förflutna och för att hitta kärleken igen.”

Eva Mazetti-Nissen har översatt boken och hon har gjort ett finstämt jobb. Språket är vackert som ett springvatten som faller i kvällsbelysning.

5 pennorDenna bok rekommenderar jag varmt till alla som gillar feelgood. Missa den INTE!

Jag ger den högsta betyg – 5 pennor – framförallt för att Baldacci är överraskningarnas mästare och har en berättarröst som tilltalar mig som mest. Nu dessutom i en för honom ny genre.

Tack Bokfabriken som gjorde denna läsupplevelse möjlig för mig och för förtroendet att få recensera den här boken.

Vid pennan
Monica

 

 

Hur kommer du ner i hypnosen? – Del 2

Jag är utbildad hypnos-terapeut och många frågar mig: Vad är egentligen hypnos?

Förra veckan startade jag den här serien då jag förklarade vad hypnos är. Idag berättar jag hur du kan komma ner i hypnosen.

Följ mig varje fredag i fyra veckor så får du veta mer.

Terapeuten och klienten etablerar vad vi inom NLP kallar för Rapport (utan T). Rapport innebär att skapa en undermedveten synkronisering. Därefter sker en avslappning som vi kallar för Trance. Du kan försätta dig själv i trance genom att slappna av. Det är inget märkvärdigt. Meditation är en form av trance. Om du kör bil, gör du det utan att tänka vilket då är ett slags trance-tillstånd. Samma sak om du skriver maskin eller spelar ett instrument. Vi säger att du befinner dig på kompetenstrappans ”omedvetna kompetens”, dvs sista steget avseende kompetens. Se bild nedan. Kompetenstrappan beskriver hur allt lärande går till.

Kompetenstrappan

På första trappsatsen vet inte att vi inte kan. En liten kille exempelvis som vill bli brandman när han blir stor har ingen aning om att han inte kan något om yrket.

Nästa steg har han växt till sig och inser att han inte kan utan måste lära sig olika saker för att bli brandman.

Tredje steget innebär att han tagit körkort, lärt sig livräddning mm. Han är medveten om sin kompetens.

När han inte längre är medveten om att han lägger i växlar eller öppnar dörrar etc, har kompetensen – på sista steget – omvandlats till omedveten kompetens. Det är nu vi bara ”gör”, oftast utan att tänka.

För att fördjupa hypnosen hos en person krävs antingen avslappning eller en induktion. Milton Erickson, som anses vara hypnosens fader, dokumenterade ett antal induktioner som ett slags protokoll.

Det är ingen större skillnad på självhypnos och meditation, möjligen syftet. Meditation är en djupavslappning som kan leda till hypnos. Lyssna på den här filmen och se om du tycker den är behaglig. Du kan använda meditationen för att ta reda på vad du behöver förändra/förbättra. Sen kan du använda självhypnos för att skapa själva förändringen/förbättringen. Så jobbar jag ofta själv. Meditationen behöver således inte vara specifik eller ha ett syfte men hypnosen har.

Har du upplevt att du varit på väg någonstans i bil eller med annat fortskaffningsmedel. Plötsligt är du framme. När du tänker efter minns du inte ens hur du kom dit. Har detta hänt dig? I så fall kan jag berätta att du varit under hypnos.

En person som berättar om detta och även ger dig en liten hypnosövning är Dan Candell, namne till en av mina regissörer under de 8 år jag stod på revyscenen. Då var det Dan Kandel, en framgångsrik skådespelare, dramatiker och numera även författare, som lärde mig stå på scen och nå ut till publiken. Klicka på Dan Kanel och läs lite mer om honom. Jag har haft nöjet att recensera hans bok Via Dolorosa (som du kan läsa mer om här).

Hypnosinstruktion med Dan Candell:

Läs här om hans namne, Dan Kandell.

Och här kan du läsa min recension av Dans bok Via Dolorosa.

Fortsätt följa mig nästa fredag. Då berättar jag mer om hypnos.

Monica Ivesköld

Milord Inpiration (ingår i Resultat Direkt)

Jantelagens vålnad av Christina Gustavson

Recension

Jantelagens vålnadChristina har skrivit den här boken i syfte att väcka debatt, vilket också står på nätet. Det står vidare så här:

Boken beskriver svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde. Den presenterar ett nytt synsätt och nya förslag till lösningar. I boken föreslås en vård anpassad till patienternas/skattebetalarnas egna önskemål och behov. En vård utformad i direkt samråd med patientorganisationerna, istället för vården som den ser ut idag. Med en förskönande omskrivning kallas det för ”patienten i fokus” när vården istället är utformad av administratörer med kikarsiktet inställt på besparingar för huvudmannen. Författaren är medicine doktor och specialistläkare med lång erfarenhet av svensk sjukvård.

Jag tycker att Christina har lyckats väl i formuleringen och intentionen att skapa debatt med hjälp av boken. Som effektivitetskonsult är jag ständigt irriterad över vad jag upplever och saknar inom vården. Ibland är den så förödande att jag undrar om vi lever i ett U-land i stället för ett I-land.

Personligen tycker jag att politiker och administratörer borde tänka på ordet KUNDSERVICE betydligt mer än idag. Det är patienten och dess anhöriga som är kunden. Skapa mervärde för dessa!

Åldringsvården är förfärlig i Sverige. I andra länder tar släkten hand om sina åldringar ifall de inte har tillräckligt med pengar att låta dem bo på hem och få njuta under sina sista år. I Sverige har vi inte ens hem åt de behövande. Jag vet vad jag talar om med en svärmor på 97 år och anhöriga som hade behövt växelvård och engagemang för att slippa lida.

Sjuka människor blir ibland behandlade värre än djur när de söker hjälp. För att inte tala om vilket öde det är att behöva konsultera Försäkringskassan som tror sig sitta inne med större kompetens än specialistläkarna.

Psykiatrin är urusel med alltför litet resurser. Därför har vi höga siffror för självmord, något som både politiker och administratörer inom vården verkligen borde överväga.

Vissa län har inte ens ett gemensamt journalsystem. Fullständigt horribelt! I Skåne exempelvis har vi tre olika journalsystem och varken de eller läkarna pratar sinsemellan. En enkel sak som att hantera mediciner för de som måste ha många tabletter varje dag, blir då till en stor cirkus där alla läkarna själva måste gå in i respektive journalsystem och lägga in antalet mediciner. Hur dessa harmonerar vågar jag inte ens spekulera i.

Den ene läkaren vet således inte vad den andre har gjort och varför. Hur ska då diagnoserna bli rätt? Ska vi själva behöva utbilda oss inom läkaryrket för att förstå och hänga med?

3 pennorBra, Christina, att du vågar skriva om detta inifrån sjukvården och därmed få igång debatten. Jag rekommenderar ALLA inom sjukvården att läsa Christinas bok och ger den tre pennor baserat på att den inte innehåller några tydliga sanningar utan diskussionsunderlag.

Vid pennan

Monica

 

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest