Currently viewing the category: "Bokrelease"

Europa Pandemus av Peter Westberg

Recension

Europa PandemusDen här boken, som enligt författaren själv är en ”actionrökare till dystopi”, är spännande och skriven på ett behagligt sätt – om man nu kan kalla själva innehållet ”behagligt”. Nej, något mer otäckt får vi leta länge efter. Denna skräckroman bjuder spänning från första till sista sidan.

En dystopi är en negativ samhällsvision och den här boken innehåller mycket elände men också intressanta människor. Dystopi kommer från grekiskan och betyder egentligen ”dålig plats” vilket är nästintill ett ”understatement” vid läsningen av denna kusliga roman.

Peter Westberg är intresserad av skräckfilm och skräcklitteratur. Det märks i boken. Bortsett från några stavfel, var den välskriven. Peter har fokus på själva samhällsbilden, vilket var intressant vid läsningen. Eftersom jag själv rör mig mellan Sverige och Spanien, fanns där en direkt koppling för mig.

Peter WestbergPeter, som vad jag förstår, älskar att skriva på fritiden har kommit med i några antologier med sina noveller. Första gången var 2017 då han kom med i en lokaltidning. Sedan har han deltagit i några av Aritons antologier och är även med i antologin Lyckliga tider som jag ger ut och som har release om några veckor. När Peter bad mig recensera boken Europa Pandemus, gjorde jag detta utifrån att jag var imponerad av hans novell i antologin ”Lyckliga tider” och sättet som Peter skriver på. Det tilltalar mig och går rakt in i hjärtat.

Tack Peter för att jag fick möjligheten att läsa din roman.

Jag är ingen älskare av skräckromaner men gillar dystopier såsom ”Gullivers resor” av Jonathan Swift, ”1984” av George Orwell, ”Fahrenheit 451” av en av mina favoritförfattare Ray Bradbury samt ”Hungerspelen” av Suzanne Collins. Trots avsaknaden av intresse för skräck, blev jag fångad av Peters språk och händelserna som han målar upp i ett smitthärjat Europa. Hans människoskildringar är väldigt ömsinta mitt i eländet.

Den här boken handlar inte så mycket om teknik i samhället utan mer om det mellanmänskliga beteendet som i många fall, helt kantrar.

Så här står det i nätbokhandeln:

”En fredagsnatt i maj slocknar plötsligt all kommunikation mellan Spanien och omvärlden efter rapporter om en serie attacker som verkar kopplade till varandra.

I Spanien vaknar folket upp till en levande mardröm när det visar sig att en livsfarlig smitta, som gör folk aggressiva och okontrollerbara, börjat spridas som en löpeld.

När nyheter om katastrofen når ut gör grannländerna vad de kan för att försöka hindra smittan från att spridas över gränserna, men hur kontrollerar man horder av flyende människor?

Vad händer när samhället kollapsar? Vad är människor villiga att göra för att rädda sig själva?

I Europa Pandemus får vi följa en kamp för överlevnad i en värld som plötsligt kastats in i ofattbart kaos. En värld där det står klart att hotet inte enbart utgörs av de smittade …”

4 pennorÄr du en älskare av skräck eller dystopier, bör du definitivt läsa boken. Jag ger den 4 av 5 pennor på grund av att den är välskriven och lyckades fånga mig med det stora, dystra eländet i Europa.

Vid pennan

Monica

Animering om antologin Lyckliga tider

Nu närmar det sig. Imorgon går texterna iväg till förlaget. Vill du veta mer om oss (vem är vi – 20 författare) och om de 26 novellerna som ingår i antologin, titta på filmen.

Jag hoppas innerligt att denna lilla animerade film kan inspirera dig att vilja delta vid vår virtuella lansering. Tiden för detta, återkommer jag till, så snart jag vet när vi kan förvänta leverans av böckerna. Men platsen kan jag berätta om redan nu. Det blir i en grupp på Facebook i vilken vi kommer att synas och höras. Adressen dit kommer med inbjudan till engagemanget. Håll ögonen öppna!

Kanske blir det även lanseringar på annat håll.

Det är mycket spännande att få vara utgivare till en antologi. Första gången för min del. Däremot har jag själv deltagit i 7 antologier tidigare. Detta är den 8e och till julen kommer jag även att vara med i den 9e antologin – Jul igen.

Den här underbara boken blir perfekt för hängmattan. Det är åtminstone jag övertygad om.

Antologin är perfekt för lata dagar

Håll ögonen öppna!
Snart berättar jag mer.
Varma hälsningar

Monica

 

 

 

 

Skriva noveller – Viktiga punkter att tänka på

Vet du att novellskrivandet förr i tiden ansågs som en träningsfas för blivande författare. Stora författare som Ernest Hemingway, Leo Tolstoy, Mark Twain och Stephen King, har alla tränats via novellskrivandet. Genom att träna på att skriva noveller, kommer du långt inom det skönlitterära hantverket. Det är en av anledningarna till att jag nu ger ut antologin ”Lyckliga tider”. Här ser du omslaget som nu är hos förlaget.

Slutredigering pågår. Och inom kort ska samtliga noveller vara på förlaget.

1 A Omslaget i mall version med ISBN ändrad 3

Låt mig bjuda dig på några viktiga steg för inlärning av hantverket att skriva noveller.

Läs och detaljstudera andras noveller

Börja med att själv läsa noveller. Många, ofta och så fort du kommer åt. Jag läste, som barn, noveller i Hemmets Veckotidning och Allas. De var spännande och intressanta. Ibland avslutades de i samma tidning, ibland var de en slags följetong och jag fick vänta på fortsättningen i kommande nummer. Då avslutades de med en cliffhanger och det var långt att vänta en vecka på fortsättningen.

Min första publicerade novell kom i boken ”Kvinnan och Eken”, utgiven 2014 av Ariton förlag. Men redan som barn publicerade jag dikter i Sydsvenskan och i populärpressen.

Jag citerar Stephen King när han säger:

”Om du inte har tid att läsa, har du inte tid att skriva”

Passa på att detaljstudera några utvalda noveller som du läser – speciellt några som du tycker imponerar på dig.

Skapa en mening som sammanställer innehållet

Innan du börjar skriva din novell, skriv en enda mening som berättar om själva novellen. Den meningen ska innehålla följande byggstenar:

  • Din karaktär
  • Beskrivning av karaktären
  • Handlingen i korthet
  • Konflikten

Min novell i antologin ”Lyckliga tider” kan beskrivas så här:

Själsfränderna Elisabeth och Eva träffas och minnet av Lennart och hans begravning sköljer över dem.

Skriv

Fundera inte! Skriv! Låt orden få komma ut. Råmanuset kan du alltid redigera och ska så göra i flera omgångar.

Du behöver skriva novellen längre än vad den ska vara i slutet eftersom du ska gå hårt åt med ”suddgummit” vid redigeringen. Gärna 50-100 % längre än vad du tänkt dig. Låt oss anta att du ska skriva en novell på maximalt 4.000 ord. Skriv den gärna på 6.000-8.000 ord. Då har du möjlighet att finslipa och filtrera den till något riktigt bra.

Skriv om

Skriv, skriv om ...En bra novell är omskriven – många gånger.

Så snart du skrivit din novell, låt den ligga och mogna. Precis som en god ost eller ett gott vin, behöver den lagras. Ta sedan tag i den igen. Använd ett redigeringsschema, om du har något, och börja klippa bort oväsentligheter, rensa och radera överflödiga ord, fila och forma din novell tills den innehåller essensen av en god berättelse. Ibland kan en riktigt liten novell vara godare än en lång, utdragen. Ett exempel på detta är den här texten som jag vann med i tidningen Skriva nr 4, 2017:

Det luktade död, gammalt, instängt och den märkliga doft som gamla människor ibland får. Hon öppnade fönstret, vädrade ut ålderdom och trycksvärta. Etuiet startade gråten.

Redigeringsschema

Har du inget redigeringsschema, kan du köpa ett av mig. Hör av dig så får du pris. Skicka ett mail till mig genom att klicka här, ifall du vill veta mer.

Läs novellen högt

Innan du skickar den till en tävling, tidning eller förlag, läs den högt – många gånger. Det är då du märker om den ”flyter”. Vill du testa den, utan att skicka in den någonstans för utgivning, lägg upp den på någon gratissajt såsom Wattpad eller liknande. Här kan du läsa några av mina noveller:

 

Lycka till med ditt skrivande

Monica

Ethel Hedström gästbloggar

I samband med onlinekursen ”Skriva attraktiva nyhetsbrev, bloggar och inlägg i sociala medier” erbjöd jag deltagarna att skapa gästbloggsinlägg på min blogg. Ethel Hedström nappade på erbjudandet. Här får Ethel själv presentera sig och berätta vidare.

Jag önskar dig lycka till med boken, Ethel!

Monica

Jag har skrivit en roman!

Ethel HedströmFör mig är det en förunderligt härlig känsla att uttala de fem orden: Jag har skrivit en roman.

Berättelsen började jag arbeta på redan 2009. Nu är det inte så att jag har skrivit regelbundet på bokmanuset sen dess. Jag har ibland haft långa perioder av uppehåll. Inte med att skriva. Jag har skrivit andra texter men av olika skäl har jag inte haft energi nog, i vissa lägen i mitt liv, till annat än kortare skönlitterära texter, poem och noveller. Hur länge jobbet med manuset de facto har pågått, har jag ingen aning om. Däremot kan jag intyga att mina kunskaper i att skriva skönlitterärt under tiden har blivit djupare och bredare. Nu är jag i mål. Äntligen! Min debutbok kan jag hålla i handen i maj 2019. Firar 10 år, från första ordet till det sista! Förlaget, Lange Förlag, och jag har beslutat att vi till att börja med ger ut boken i fysisk form och som e-bok. Sen kommer ljudboken. Den vackra illustrationen till omslaget har konstnären Estelle Sjödahl skapat och Ted Svendsen på förlaget har formgivit.

Ethel Hedströms bok Det började med barnetHistorien tar avstamp i händelser ur min egen släkts historia. Tre olika kvinnor ur tre olika generationer har huvudrollerna och scenerna utspelar sig mellan åren 1923 och 1968. Ni kan säkert föreställa er den enorma skillnaden det var att leva som kvinna 1923 jämfört med 1968. Så mycket hände under den tiden, trots att det är en relativt kort period. 45 år. Otroligt! Lite fritt tankemässigt kan man påstå att det handlar om min farmor, min mamma och mig själv. Men ändå inte. Mycket är påhittat, lika mycket är sant. Miljön vi befinner oss i, i början av skildringen, är det inre av Västmanland. Karolina, som bor med sin far och mor i en liten by i kanten av de djupa finnskogarna, är 16 år när hon inser att hon är gravid. Föräldrarna anar ingenting. Inte heller det kommande barnets far. Där börjar min story.

Det slutgiltiga manuset är långt ifrån detsamma som det en gång var. Under första tiden gick jag, samtidigt som jag skrev, en kurs om att skriva skönlitterärt. Sen skaffade jag en skrivcoach. Jag skickade kapitel för kapitel som jag efterhand fick respons på. Så mycket jag lärde mig! Både att ta kritik (så svårt!) och om hur man skriver för att undvika att det blir ett pekoral av alltihop. Tror det är ett vanligt nybörjarmisstag att jag som färsking tror att jag måste berätta allt, beskriva allt. Allt! Redogöra för samtliga känslor istället för att gestalta. Efterhand insåg jag att min roll som författare var att underlätta för läsaren att skapa en egen bild av det som händer. Vidare har testläsare läst och kommenterat. Fem personer. Några skriver skönlitterärt själva medan andra är ”vanliga läsare”. Därtill anlitade jag en lektör och till slut är texten genomgången av förlagets redaktör. Jag kan faktiskt med fog påstå att väldigt lite är sig likt som det såg ut från början. De viktigaste och mest avgörande händelserna är kvar förstås. Men orden, meningarna, uppbyggnaden av scenerna, den dramatiska kurvan är helt annorlunda. En hel del saker har tillkommit medan annat har strukits.

Nu när jag är färdig. Vad händer då? Jo, det är i detta ögonblick som nästa jätteviktiga arbete börjar. Att nå ut med boken till intresserade läsare. Inte tjäna pengar. Det kan jag tänka bort i likhet med de flesta andra författare. Lagom till mina funderingar började på hur jag bäst skulle göra, fick jag ett e-mail från den medieerfarna kvinna som driver den här bloggen, min skrivarvän på nätet, Monica. I meddelandet informerade hon om en ny kurs. Den handlade om att skriva attraktiva nyhetsbrev, bloggar och inlägg i sociala medier. Precis det jag behövde! Kunskap om olika sätt att synas därute i det höga bruset. För tillfället befinner jag mig i det läget att jag måste bestämma mig för vilka hjälpmedel som passar mig. Hur, när och var. Jag kan inte göra allt.

Jag håller också på med en uppföljare till min första roman. Har kommit så långt att jag redigerar för fullt. Det är ett omfattande arbete som jag skulle kunna hålla på med hur länge som helst. Men den ska bli klar. Någon dag.

Min debutbok heter Det började med barnet och ges ut i samarbete med Lange förlag. Kommer i maj 2019.

Ethel

Novellantologin ”Lyckliga tider” är på gång

Nu kan jag avslöja att novellantologin ”Lyckliga tider” med 20 författare och 26 noveller börjar bli klar. Ännu är det en del arbete innan den går till förlaget. Här ser du två förslag på omslag. Vi uppskattar alla om du ger oss feedback på VILKET omslag du tycker är bäst.

Förslag på omslag - 2 alternativ

Ovan ser du våra fina omslag som Snezana Lindskog har skapat åt oss. Fantastiskt fina och talande. Snezana har lyckats får med många attribut som handlar om lycka; fyrklöver, hästsko, hjärta, och händer som håller i varandra. Tilltalande, symboliska omslag med andra ord. Tack snälla Snezana för att du tagit dig tid att göra dessa.

Allt startade i höstas under onlinekursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”. Jag lovade deltagarna i kursen att de skulle få vara med om skapandet av en bok. Få skriva en novell och följa den hela vägen till tryckningen och distributionen. Några antog utmaningen.

Eftersom vi behövde ha fler noveller i boken, beslutade jag att skapa en tävling. Det kom in många fina noveller och var inte lätt att göra urval kring vilka som skulle vara med i antologin. En liten jury tillsattes och de fick lägga synpunkter som slutade med att vi samlade dessa fina noveller.

Alla antagna författare fick sedan redigera novellerna utifrån ett redigeringsschema. De fick även förbättra sättningen utifrån en given mall.

Därefter har jag korrekturläst och satt texterna, något som jag arbetat med tidigare under många år som redaktör (både i eget förlag och som inhyrd konsult). Fotografier på författarna har inkommit såväl som presentationer. Nästa vecka påbörjar jag arbetet med presentationerna och slutsättningen. Men först, ska baksidestexten skrivas.

Vi närmar oss lansering!

Monica

Vad händer med novellantologin om Lycka?

Alla författarna (vi är totalt 20 stycken) har nu inkommit med redigerade noveller och det är dags för redaktörsläsning och korrigering. De har fått ett digert redigeringsschema av mig, som förhoppningsvis hjälpt dem gå igenom sitt manus på ett kvalitativt sätt. Utifrån en färdig mall – som jag skapat – för sättningen i boken, har de fått arbeta med både mall och format.

Det har varit många roliga diskussioner kring hur dialoger och annat ska skrivas. Personligen gillar jag typen med talstreck som innebär att läsbarhetsindex höjs när läsaren får boken i sin hand. Många tycker däremot om att skriva dialog med citationstecken. Det är lika rätt, vilket som, men jag har således gått på läsbarheten.

En skiss för bokens omslag har tagits fram av en av författarna i diskussion med mig. Den jobbar vi vidare på.

Titel på boken ska beslutas.

Författarpresentation - fotonNästa steg är att samtliga författare ska skriva en presentation och skicka in foton på sig själva. Instruktioner för detta kommer att lämnas ut inom kort.

Så här ser min egen presentation ut i några av de senaste antologier som jag medverkat i, boken ”Över mållinjen” som handlar om hur du lyckas nå målen i livet och i vilken jag beskriver min egen metod MMM (DröM-Mission-Mål). Här kan du läsa en av recensionerna om den boken.

Nominering till projektledarbokBoken ”Mer än bara ord” handlar om kommunikation. Den har nominerats till årets projektledarbok, se nedan.

Läs mer här om nomineringen.

Vill du lyssna på mitt lilla radioprogram i samband med att boken ”Mer än bara ord” kom ut? Här är länken till detta.
I den här inspelningen sjunger dessutom både min ena dotter och min svärson (som på den tiden spelade musikal).
Inspelningen av programmet är en kärleksförklaring.

Det är en spännande tid och jag hoppas vår antologi om Lycka kommer att tilltala läsaren.

Vid pennan
Monica

 

 

Novelltävlingen Lycka avgjord

Novelltävlingen Lycka avgjordPå Alla Hjärtans Dag blev äntligen novelltävlingen klar. Vi fick in många bidrag och det var inte lätt att sålla. Många var väldigt fina. Målet var att 20 noveller skulle finnas med i den kommande antologin. Resultatet blev 26 noveller av totalt 20 författare.

Det har varit ett omfattande jobb att läsa alla novellerna och välja ut.

Idén till antologin fick jag i samband med att ett gäng gick pilotkursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring” för mig under hösten. Några av deltagarna hoppade på detta och kommer att finnas representerade i boken.Samtliga deltagare fick då möjlighet att få följa hur en bok kommer till genom att skriva en novell. Några av deltagarna hoppade på detta och kommer att finnas representerade i boken.

Alla novellerna har lästs av en utsedd grupp som har fått bedöma och välja ut med motiveringar.

Vad händer nu?

Nästa steg är att redigera novellerna. Varje deltagare har fått ett tydligt redigeringsschema med instruktioner över hur de ska göra. Sedan kommer novellerna åter att läsas och eventuella korrigerar görs ännu en gång.

Omslaget ska skapas. En av deltagarna och jag spånar bilder för omslaget.

Boken kommer att tryckas som inbunden bok via print-on-demand vilket är ett beslut med tanke på att ingen ska behöva investera onödiga pengar i förväg. Alla måste köpa tio böcker var. Givetvis får författarna gärna köpa fler.

När allt slutligen är tryckfärdigt, kommer det att lämnas till PoD-förlaget.

En sluten grupp kommer att realiseras på Facebook, i vilken kommentarer och frågor kan ställas. Jag hoppas att samtliga författare vill lära känna varandra mer.

Varje författare ska skriva en egen kort presentation om sig själv och för de som vill, kommer det även att finnas möjlighet att göra ett blogginlägg, ett kåseri eller en artikel som lanseras på min webbsida och i de sociala medier som jag är knuten till.

Filmer och animeringar ska spelas in. Givetvis kommer vi längre fram att ha en virtuell release av boken. Den hoppas jag att du vill delta i.

Följ oss här i bloggen och i sociala medier. Jag lovar berätta om framskridandet.

Jag önskar alla författarna stort lycka till med novellerna!

Monica Ivesköld

 

Välkommen till den virtuella lanseringen av boken ”Över Mållinjen”

Omslag Över Mållinjen

Idag blir det ingen bokrecension. Däremot en inbjudan till en virtuell lansering av rubricerad bok.

På söndag kl 17.00-19.00 kan du delta i den virtuella lanseringen av boken ”Över Mållinjen”. Jag är en av författarna. Här får du tips och annat kul som kan vara intressant. Vill du sedan köpa boken till rabatterat pris, har jag några exemplar som du direkt kan boka av mig.

Du är välkommen till denna sida och den virtuella lanseringen av boken ”Över Mållinjen” där jag är en av författarna. Det är här det sker. Klicka och ansök om att komma med. Sedan kan du bara sätta dig och njuta av det som du får dig tilldelat.

Ja tack, jag vill delta i den virtuella lanseringen av ”Över Mållinjen” på söndag den 13 januari kl 17-19.

 

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld

Gott slut och gott nytt år!

Gott slut

Idag avslutas år 2018. För mig har det varit ett mardrömsår men ändå har jag hunnit med en massa saker. En hastig sammanräkning innebär att jag kan se några riktigt stora genombrott för egen del. Hur har du gått i mål?

Om vi tittar på jobbet, kan jag konstatera följande resultat. Så förutom att tomten kom, som vanligt, har jag lyckats uppnå mina mål för året.

Tomten kom

Onlinekurser

Jag har skapat två nya onlinekurser under året. En för de som skriver. Den heter ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”. Under 20 veckor får du alla de tips du behöver för att planera ditt skrivande och din marknadsföring samt även massor med skrivartips.

Sedan valde jag att meddela Försvarshögskolan för vilka jag kört ledarskapsutbildningar de senaste åren, som certifierad, att jag inte längre ville förnya mitt certifikat. Eftersom jag trappar ner verksamheten och planerar för min kommande pension, anser jag att det blir för dyrbart att lägga över femtiotusen på kurser och resor/uppehåll, vilket är kostnaden för att förnya certifikatet. I stället byggde jag en onlinekurs ”Utveckla dig själv och dina karaktärer med hjälp av personlighetstester”. Den riktade jag till alla som ville utvecklas och även de som skriver kan använda den för att skapa trovärdiga karaktärer. Under 12 veckor får du tillgång till 30 fantastiska tester som uppvisar vem du är och förklarar för dig varför du beter dig så som du gör.

Klicka på länkarna ifall du vill läsa mer om kurserna och boka dig inför nästa år. Du väljer själv när du vill starta.

Böcker

Jag har deltagit i sex antologier under året (om man räknar boken Jul igen som utkom i december 2017). Det innebär att jag skrivit fantasi eller fakta för att få delta tillsammans med andra författare i fina böcker. Här kan du se dem:

6 antologier

Förutom antologierna, där en av dem är en diktbok för barn, har jag även gett ut min egen fackbok ”Handbok för textproduktion”. Den kan du läsa mer om genom att klicka på länken.

Jag är nöjd med min produktion för året.

Den sista boken, som hade release den 21 december, är ”Över Mållinjen”. Vi kommer att ha en virtuell presentation och släpp av den i januari och du är välkommen att delta – om du vill.

Här kan du lyssna på en av de poddar i vilken de berättar mer om boken:

Podd om boken ”Över Mållinjen”

Missa inte det virtuella lanseringspartyt den 13 januari.

Då får du tips om varför du kanske inte alltid fullföljer mål, att du måste identifiera dina rädslor så att du inte skapar hinder. Lär dig fira de små vardagsmålen!

Här kan du se vad förlaget Ariton skrivit i pressreleasen om boken.

Över mållinjen: 20 kvinnor berättar hur

Omslag Över Mållinjen

Hur tar du dig dit du vill? Har du svårt att nå ända fram till mållinjen? Och över den?

Vare sig du drömmer om att få ordning på din ekonomi, hitta ett nytt boende, skapa en ny karriär eller vill övervinna hinder så är det inte alltid att bara bestämma sig. För dig som vill få tankeväckande och inspirerande tips har vi skapat denna bok som bland annat tar upp: Att skriva mentalt kontrakt med dig själv, drömma sanndrömmar och inte låta ett nej stoppa dig. Att våga misslyckas, göra fel, gå sönder och komma igen. Att låta saker och ting ta tid, att ta ett steg i taget och våga realisera din potential.

Låt dig inspireras av 20 kvinnor som uppnått sina mål!

Kvinnorna är:

Achillea Dahl, Agneta Orlå, Annika McClintock, Carina Hammarsten, Carolina Vahlstedt, Charlotte Ahlberg, Eleonore Hammare, Elisabeth Jönsson, Fanny Lundgren, Lisa Valtersson, Malin Inger, Malin Lundskog, Marie-Louise Kanon, Monica Ivesköld, Nina Jansdotter, Petronella Simonsbacka, Sabina Renck, Sarah Larsson, Susanne Hydén och Ylva Wegler.

Vill du köpa boken till rabatterat pris? Kontakta mig. Jag har några exemplar att erbjuda dig.

Gott slut och gott nytt år

Önskar

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Att läsa gör att du kanske stressar ner

Idag är det den 11 december och jag ger dig några avstressande tips.

Information om novelltävlingen

Många bidrag har inkommit till vår novelltävling Lycka.

I veckan startar vår jury läsa bidragen och de kommer att välja ut de bästa som sedan går vidare till korrekturläsare och redaktör. Under våren kommer antologin att komma ut. Jag lovar att informera vidare om detta.

En bra bok får oss ibland att stressa ner. Min tanke är att en bok om Lycka ska få dig att uppleva hur mycket av lycka du faktiskt har i ditt liv.

Och om du, mot förmodan, inte upplever så mycket lycka för stunden – kanske till och med känner dig olycklig – vill jag ge dig ett råd som jag nyligen hörde på TV. Jag tänker själv på detta varje dag.

”Om du är i en period där allt känns svart och hopplöst – fortsätt gå.
Du kommer ut ur det genom att vandra framåt”

Tips på att stressa ner inför julen

Många stressar extra mycket inför julen. Det är julstädning, julbak, tillagning av julmat, umgänge med släkt och vänner, inköp av julklappar osv.

Ett år hade jag kurser i avstressning inför julen och delade då ut färdiga handlingsplaner för att slippa tänka ut allt i förväg. Risken för att glömma något kan i sig skapa stress.

En av mina leverantörer har skapat en rolig plansch över julbestyren. Här ser du den och om du klickar på den leder den dig till deras sida där du kan klicka vidare på respektive punkt.

2C8s julplanering

De har även en del recept och annat spännande om du klickar dig fram i flödet.

Stresskurs online rekommenderas

Skulle du vilja ge dig själv en stresskurs i julklapp, rekommenderar jag vår onlinekurs ”Nålsögat”. Här kan du läsa mer om den och även boka den till rabatterat pris (gäller fram till jul).

Ordinarie pris: 1.500 kronor

Ditt julklappspris: 1.000 kronor

Den här kursen är på 8 veckor och du får träna på en del spännande övningar som vi vet ger resultat. Vi har många deltagare och flertalet har berättat vad som händer när de går och har gått kursen.

Du väljer själv datum när du vill gå och det behöver inte vara förrän under 2019.

Klicka här för mer information och bokning av onlinekursen Nålsögat.

I kursen Nålsögat får du

Vill du hitta din on/off-knapp för tankarna? Vad skulle hända om du kunde stänga av dessa?

Vi kallar tankarna för apor eller ”skällande hundar”. Tankarna skapar stress, oro, ilska, avundsjuka, förtvivlan osv. Detta är en unik utbildning – inget liknande finns i Sverige idag. Nålsögat har vi kallat den, för det finns vissa likheter mellan vad som händer när du trär en nål med det tillstånd som innebär att du stänger av dina tankar. Det finns också vissa likheter med att få igenom problem genom nålsögon, problem som tank­ar­na skapar.

Ditt undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet. Tänker du på en citron, går dina kemiska pro­ces­ser igång och det kanske t o m vatt­nas i munnen på dig. För att hitta din on/off-knapp, behöver du ett antal mentala verktyg. Dessa får du av mig – i 8 steg, helt digitalt.

Det finns i vissa delar av programmet en viss likhet mellan Mindfulness och Nålsögat, men även tydliga skillnader såsom:

Skillnad Nålsögat och Mindfulness Målet är att:

  • Du enkelt och snabbt ska lära dig hitta din on/off-knapp
  • Skapa rutiner som gör att du enkelt kan stänga av tankarna i vissa situationer
  • Finna de mentala verktyg som fungerar för dig

Du tränar via din egen dator – helt digitalt – genom tillgång till en plattform med övningar (inspelade videos som förklarar i detalj och ger dig underlag för din övning) under totalt 8 veckor.

Vad väntar du på? Skapa lugn omkring dig NU för en minimal kostnad!

Välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest