Brända broar av Val McDermid

Brända broar av Val McDermidBoktips

Så här står det på nätbokhandelns sida:

”Brända broar är den åttonde fristående delen i serien om psykologen Tony Hill och kriminalinspektören Carol Jordan, kända från TV-serien Mord i sinnet.

En seriemördare gäckar polisen, en mördare som är ute efter både Tony Hill och Carol Jordan, men på olika sätt. Förra boken, Hämndens skugga, slutade i en katastrof. Hämnaren Jacko Vance lyckades förstöra livet för såväl Carol som Tony och Carols utredningsgrupp är numera upplöst.”

Om du känner för att provläsa lite i boken, får du länken till smakprovet här.

Jag älskar Val McDermids böcker och har läst och recenserat många av dem. Hon skriver inte bara spännande utan får mig att bli fiktiv vän med hennes huvudkaraktärer. Att skildra relationer är en av hennes absolut främsta styrkor. Hon lyckas skriva om relationer oavsett om det handlar om mördaren, offret, partnern, kollegorna och cheferna eller någon annan karaktär.

I den här boken handlar det mycket om relationen mellan Alex (chefen) och Paula (kriminalassistenten). Chefen är mycket osympatisk och saknar empati för andra. Det handlar också om den trasiga relationen mellan Tony och Carol, en relation som helt havererat.

Genren är deckare, kriminalroman och spänningsroman.

Den här boken var en bladvändare av stort format även om jag läste den som e-bok.

5 pennorJag ger den full pott baserat på relationsbeskrivningarna, gestaltningen och den spänning som hela tiden triggar mig att läsa vidare, dvs 5 av 5 pennor.

Har du inte läst något av Val McDermid tidigare, rekommenderar jag dig att börja med någon av hennes första böcker. På så sätt skapar du en relation med karaktärerna och får därmed nya fiktiva vänner.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments