Broccoligratäng med kyckling

Broccoli- o kycklingsgratängCa 13 blå points/portion men går att göra betydligt mindre om vispgrädden byts mot kaffegrädde.

3 portioner


 

 

 

 

Ingredienser

– 1 blomkål

– 1 broccoli

– 1 köttbuljongtärning

– 2 st kycklingbröstfiléer

– 1 tsk olivolja

– 1 tsk herbes de Provence

– 1 hackad gul lök

– 1 dl vispgrädde

– 1/2 dl crème fraiche

– 1 dl riven västerbottensost

– 1 msk dijonsenap

– salt, svartpeppar, grillkrydda, paprikapulver


Gör så här

  1. Skär buketter av blomkål och broccoli.
  2. Koka med buljongtärningen i vattnet, ca 3 min.
  3. Häll av vattnet, lägg kål och broccoli i en ugnsfast form.
  4. Skär kycklingen i tunna remsor/bitar.
  5. Stek några minuter i olivolja med salt, svartpeppar, grillkrydda och paprikapulver samt lök. Lägg upp i fatet.
  6. Klicka ut grädde, crème fraiche, och dijonsenap över kycklingen.
  7. Gratinera i 225° ca 15 min.
  8. Servera med tomater och paprika.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest