Chemo Queens – Fantastisk prestation – modiga kvinnor

Angelica Weijland är en av mina deltagare i onlinekursen ”Planera ditt skrivande”. Under dessa 20 veckor (som kursen varade) fick jag uppleva hur det är att arbeta med en riktigt modig amazon. Vilket mod, vilken prestation, vilken förmåga, dessa fantastiska kvinnor har. Jag är djupt imponerad.

Boken med titeln ”Chemo Queens – Styrkan sitter inte i håret” är nu ute. Den kostar 199 kronor på nätet men du kan klicka in dig på Angelicas länk (se nedan) och beställa den direkt från henne.

Chemo QueensFormat Pocket

Antal sidor: 106

Utgivningsdatum: 2020-10-01

Förlag: Vulkan

ISBN: 9789189219632

 

Så här skriver Angelica på boksidan som du kan läsa mer om här.

Chemo Queens

”Hur skulle du reagera om du plötsligt fick beskedet att du inom kort skulle förlora allt ditt hår?”

Den här boken får du inte missa. Här kan du se sajten som presenterar mer om projektet.
Läs mer här: Chemo Queens projektet

Jag har haft äran att få korrekturläsa och vara delaktig i sättningen av boken. En gripande bok som du bara måste läsa. Kanske har du, liksom jag, bekanta och vänner som drabbats. Varför inte köpa och ge dem boken i present. Den är verkligen värd att läsa.

Här är en liten film som presenterar dessa modiga kvinnor.

Video av Angelica

Så här står det om boken på nätbokhandlarnas sajter:

”Välkommen under flinten på oss
Hur skulle du reagera om du plötsligt fick beskedet att du inom kort skulle förlora allt ditt hår?

Berättelserna i boken är skrivna av drabbade kvinnor som med svärta, värme och humor beskriver hur de, efter just ett sådant besked och under efterföljande tuff behandlingstid, funnit en väg och tagit sig igenom denna livsomvälvande och identitetsprövande process.
En bok i synnerhet för dig, tillsammans med anhöriga, som står inför, är i eller genomgått olika former av behandlingar. Genom att ta del av kvinnornas unika erfarenheter får ni inspiration och olika verktyg till att bli bättre rustad att klara en liknande resa.
Det finns mycket klokt för alla att hämta, inspireras av och lära genom de starka och utlämnande berättelserna. En om bok skönheten och styrkan inifrån. Välkommen att bläddra vidare och lära känna oss och kanske en ny del av dig själv. Ni kanske till och med finner er själva småle lite med oss i dessa berättelser.

Våren 2019 fick Angelica som så många andra kvinnor diagnosen bröstcancer. Behandlingen skulle ske med strålning, operation samt cellgifter där håravfall var en av tydliga yttre biverkningarna. Genom sin vilja och engagemang att att stötta medmänniskor tog hon kontakt med många andra drabbade på olika forum. I dessa forum delades starka och stöttande berättelser mellan medlemmarna. Där och då blev det uppenbart för henne att det saknades lättåtkomlig information och litteratur i det viktiga ämnet håravfall, identitet och krishantering.
Angelica engagerade därför drabbade kvinnor att ge sina berättelser om deras erfarenheter och upplevelser i detta för att publicera dem i denna bok.
Med berättelserna kommer insikt, förståelse och kunskap som hjälper att stötta andra i liknande situation.

En viktig del av budskapet i boken är även att avdramatisera tabun och fördomar som finns i samhället kring håravfall, sjukdom och utseende.”

Jag rekommenderar alla att läsa den här boken som både ger insikter och skapar mod och önskar samtidigt allt gott till alla dessa modiga kvinnor.

Vid pennan

Monica Ivesköld

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest