Chicken korma – på mitt vis

Chicken kormaGrunden till denna rätt var ett viktväktarrecept som jag ändrade lite i. 10 blå points blir det per person. En fantastisk sås, måste jag säga.
Jag har ätit Chicken korma på Indiska restauranger men aldrig så här god.

Ingredienser för 4 personer

Lök 1 st, gul/gula

Vitlök 2 klyfta(or)

Ingefära 1 bit(ar), 3 msk riven

Kycklingbröstfilé 2 st stora

Rapsolja 2 tsk

Kanel 1 tsk

Koriander 1 msk

Curry ½ tsk

Spiskummin 1 tsk

Kardemumma ½ tsk, ½-1 tsk

Cayennepeppar ½ tsk

Rapsolja 1 msk

Creme fraich (lätt) 1 dl

Kokosmjölk, lätt 2 dl

Köttbuljongtärning 1 st

Salt ½ tsk, ½-1 tsk

Ris, okokt 2 dl

Broccoli 1 stånd

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök.
  2. Finhacka vitlök.
  3. Skala och hacka ingefäran.
  4. Skiva kycklingen i små bitar och bryn i olja i en stekpanna.
  5. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål.
  6. Häll 1 msk olja i en gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa i någon minut.
  7. Blanda ner creme fraiche, kokosmjölk, buljongtärning och salt.
  8. Lägg i kycklingen och låt allt sjuda 15-30 minuter under lock (beroende på storleken på kycklingbitarna).
  9. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  10. Skär broccolin i små buketter och blanda ner i grytan.
  11. Låt broccolin puttra med några minuter på slutet.

Smaklig måltid!

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest