Citat av Colin Rose

En personlig notering från Colin Rose:

Mina föräldrar dog alltför unga och jag har alltid varit intresserad av kost och livsstilens inverkan på hälsan. När jag träffade Dr Paul Clayton för 10 år sedan lärde jag känna någon som var mer kunnig om näring och hälsa än vad jag någonsin hade träffat eller läst. Han var passionerad i att förbättra nationens hälsa.

Jag föreslog att han skulle skriva en bok om kunskap och råd. Den publicerades så småningom som Health Defense, och innehöll en väl dokumenterad motivering som kompletterades i en serie i Journal of the Royal Society of Medicine.

Men inget existerande tillskott kom att uppfylla hans specifikationer, så jag bestämde mig för att fylla gapet. Logiken och boken kom. Tillägget skulle vara för personer på 50 år och äldre. Men ett berg av forskning och ökade degenerativa sjukdomssjukdomar hos yngre åldersgrupper har lett till insikten att behovet av ett antiinflammatoriskt program börjar mycket tidigare än så, särskilt för utsatta individer. Därför anser vi att det finns ett krav på två nivåer av antiinflammatorisk och antioxidant stöd;

  • en för den yngre personen som lever ganska hälsosamt och
  • en sekundär för äldre och de yngre som inte har tid eller lust att leva lika bra som de borde.”

Slutord

Vetenskapen är fortfarande under uppbyggnad, men de flesta forskare tror nu att kronisk inflammation är kärnan i nästan alla degenerativa sjukdomar. Som ett resultat är kronisk inflammation riktad mot läkemedelsindustrin, och industrigrupper försöker utveckla nya syntetiska antiinflammatoriska läkemedel.

Colin Rose och Paul Claytons uppfattning är att detta är likvärdigt med dödsfall. Läkemedel har en överväldigande tendens att ge biverkningar, och flera av dessa uppstår ju längre drogerna används. Mycket få droger är säkra nog att användas som långtidsförebyggande.

Varför vänta på konstgjorda droger när du kan äta en naturlig skörd av frukt, grönsaker och fet fisk? Diet- och tilläggskombinationen som beskrivits i de blogginlägg som jag skapat baserat på Roses och Claytons rapporter, är säker och sannolikt mycket effektivare.

Bevis för detta kommer inte bara från tester och omfattande forskning, utan redan från viktorianerna. De åt en diet innehållande nivåer av antiinflammatoriska föreningar ungefär tio gånger högre än vad vi gör. Som ett resultat var de nästan immuna mot degenerativ sjukdomar. Hjärtinfarkt och cancer var kända, men var sällsynta och uppträdde på mindre än 10%, och de flesta viktorianerna hade en hälsosam ålderdom.

Att leva på det sätt som vi gör idag garanterar nästan att vår ålder blir alltmer komprometterad av funktionshinder och sjukdom. Många av oss kanske gillar att leva längre, men inte utan kostnad. Utsikterna att utvidga våra hälsosamma liv verkar vara mycket mer attraktiva – livskvalitet handlar inte bara om livslängden. Möjligheterna att uppnå detta förbättras avsevärt genom att förhindra kronisk inflammation. Kronisk inflammation är som en serie långsamma bränder som gradvis förstör frisk vävnad och driver oss mot sjukdom, funktionshinder och för tidig död.

Rätt kost, kosttillskott och livsstil ger dig en uppsättning brandsläckare.

I kommande blogginlägg ska jag berätta vad jag har gjort, hur jag har lyckats och resultatet kring detta.

Födsel-dödsel

Må bra-hälsningar

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest