Currently viewing the category: "Coachning"

Vikten av nyhetsbrev – Vad kan du förvänta dig av ett nyhetsbrev?

Detta är ett inlägg om Nyhetsbrev. Hur många nyhetsbrev får du i veckan? Jag får massor. Ibland kan det bli ett hundratal. Givetvis vill jag inte ha alla dessa, men de förökar sig som löss, ofta med totalt ointressant innehåll eller endast bara säljande. Vissa har jag avbokat säkert 25 gånger, ändå fortsätter de att komma.

NyhetsbrevJag vill gärna ha nyhetsbrev som är värda något, inom de områden som jag själv har valt. Du tycker säkert detsamma. De ska vara som en attraktiv gåva.

Själv skriver jag 1, max 2, nyhetsbrev per månad till ett par tusen kunder och alltid, alltid ger jag något till dessa värdefulla personer, något som ger dem kredit för att de tar sig tid att läsa mitt brev. Under åren har jag gett bort allt möjligt. Det har varit kurser, böcker, mallar, mängder med tips som förenklar, automatiserar eller effektiviserar deras tillvaro.

Vikten av ett nyhetsbrev handlar om att erbjuda ett värde till läsaren. Så om du också skriver nyhetsbrev, tänk på att prata minimalt om dig själv. Berätta underhållande om saker som hjälper läsaren till en bättre vardag. Ge bort berättelser. Utbilda läsaren gratis. Sälj inte! Ge goda exempel och tips.

Här får du tre värdefulla tips av mig avseende dina inkommande nyhetsbrev:

 1. Skapa en regel i ditt mailsystem som gör att alla nyhetsbrev automatiskt går ner i en egen mapp.
 2. Planera in tid för att vittja nyhetsbrevsmappen EN gång per vecka.
 3. Gå igenom dina brev och avboka de som inte ger dig något mervärde.

Testa det som ger dig värde och dela sedan detta vidare till andra som har liknande behov.

Exempelvis kan du dela detta blogginlägg vidare så att andra också får tipset som gör att nyhetsbreven inte stör vardagen.

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Social selling och Storytelling = Storyselling?

Social sellingSocial selling innebär att du säljer via sociala medier. Om du är osäker på hur du ska göra detta, rekommenderar jag vår digitala kurs ”Nå ut i sociala medier”. Du lär dig inte bara hantera sociala medier, utan får massor med effektivitetstips hur du gör korsbefruktningar mellan dina sociala medier för att verkligen nå ut, för att sätta ditt varumärke på kartan, för att utöka ditt kontaktnät mm.

BloggaStorytellning innebär att du skriver bloggar och berättar om din kunskap. Storytelling handlar om att berätta en historia. Idag är ut detta även i samband med konflikthantering och i ledarskapsutbildningarna. Storytelling är en viktig del – inte bara för dina kunder – utan även för dig själv. Det är när du realiserar din story genom att berätta om den som du får ”fast mark under fötterna” och verkligen ökar din självkänsla, din självmedvetenhet och din självinsikt. Detta i sin tur gör att det blir enklare att sälja eftersom du då inser att sälja är att hjälpa.

Slår du ihop social selling och storytelling får du storyselling, dvs en långsam, lönsam process som handlar om att skapa personlig kontakt via nätet. Här gäller det att synas ofta och mycket. Att verkligen gå in för att utöka ditt kontaktnät är ett enormt arbete. Börja med att fundera över hur många kontakter du har i resp sociala media. Sedan måste du aktivt börja synas. Det gör du genom att gilla och dela andras inlägg, varje dag, gärna flera gånger om dagen. Du måste vara rejält generös och ge bort massor – attraktiva saker som dina kontakter gillar.

Använd sociala medierNär du har närmare 3000 kontakter i LinkedIn, 2000 i Facebook osv, har du breddat ditt kontaktnät. Nu gäller det att verkligen få med dig så många som möjligt av dessa i dina inlägg. Ett inlägg per arbetsdag i respektive media rekommenderas, lite mer sällan i Google+, Pinterest och på YouTube. Det ska vara relevanta inlägg. Du kan inte skriva på samma sätt i alla medierna eftersom de har olika inriktning.

Börja med att designa din websida, gör den lättläst. Vet du inte hur, rekommenderar vi vår digitala kurs ”Skapa din websida på 2 timmar”. Skapa strukturerade blogginlägg som återkommer med exakt lika frekvens. Själv bloggar jag exempelvis 3 gånger per vecka. Varje måndag har jag en bokrecension, onsdagar och fredagar har jag antingen tips som gynnar mina kunder, deltagare och kontakter, eller så har jag spännande inlägg som motiverar och inspirerar.

Analysera noga dina sociala medier och din websida. Själv har jag exempelvis minst 100 personer som ser mina inlägg på LI varje dag, enligt mätning under de senaste 3 veckorna. När du vet hur många, kan du tänja dina mål. Att mäta är således viktigt.

Var hjälpsam, engagera dig i andra och framförallt GE bort attraktiva saker. Jag har under de senaste åren gett bort allt från gratis digitala kurser till böcker och dokument/mallar som underlättar och tipsar.

Registrerat varumärkeStorytelling möjliggör för dig och ditt eventuella företag att skapa en helhetsbild av ditt koncept, gestalta ditt varumärke och skapa en upplevelse för dina kunder/följare. Med hjälp av storytelling skapar du således ditt varumärke. Du överför kunskap. Berättelser har kraft och skapar broar mellan människor.

Det är mycket viktigt att du väver in en berättelse i vad du gör. Förklara, förtydliga, informera, stimulera, motivera, engagera, och du får fler kontakter. Du blir en viktig person att lyssna till, någon att kontakta vid behov.

När du berättar om dig själv, kostar det inget mer än den tid du lägger på att skriva. Det är din grundläggande marknadsföring, för att dina kontakter ska förstå vad du egentligen kan hjälpa dem med.

Tänk på att vara personlig i dina inlägg men aldrig privat.

Social Selling och Storytellling är således Storyselling!

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Frågan är VARFÖR?

VarförVarför är det så att vissa människor lyckas, medan andra kämpar? Varför kan två personer med samma gåvor och lika stora möjligheter uppleva olika? Och varför är inte din önskan tillräcklig för att få dig dit du vill?

Förmodligen har det ingenting att göra med tur eller öde. Jag är säker på att vad du tror har en enorm effekt på vad du upplever. Att bara tänka på framgång är inte tillräckligt för att skapa din verklighet baserad på framgång. Det finns annat som spelar in här … En saknad ingrediens som avhåller dig från att uppnå dina djupaste önskningar …

Så här är det: Du är helt enkelt inte i linje med ditt verkliga syfte.

Låt mig vara tydlig … Om du inte är sann mot dig själv, kommer du inte att se de resultat du vill. Detta leder dig till nästa självklara fråga …

Hur kan du vara sann mot dig själv när ”ditt liv” är i vägen?

VägenHur till exempel, kan du skapa en lustfylld karriär när du saknar pengar för utbildning som du behöver eller för den erfarenhet som krävs? Och hur ska du tjäna de pengar du behöver för utveckling när du inte kan öka din karriär? Detta ”Moment 22″ är vanligt att jag får höra. Det blir en slags icke-vinna-situation.

Låt mig betona detta tydligt: Att vara sann mot dig själv innebär inte bara att uppleva slutresultatet …. Det innebär att du ska följande din väg, anpassa dina energier och dra till dig allt som livet har att erbjuda … Och det är faktiskt mycket enklare än du kanske tror!

Regler för din framgång – bron till succé

Jag har arbetat som effektivitets- och automatiseringskonsult under en mycket lång tid … och under den tiden har jag lärt mig att det finns tre typer av människor:

 • de som tror på kraften att skapa sin lycka,
 • de som inte gör det och
 • de som kräver ” bevis.

Regler för framgång - bron till framgång

De som faller inom den tredje kategorin vill verkligen tro. Om de inte gjorde det, skulle de inte ge livet en chans. Men samhället har lärt dem att detta inte är vetenskap. De har lärt sig att inte lita på sig själva och sin inre kraft. Att nyckeln till framgång ligger i något annat än tålamod och hårt arbete. Trots detta, vet de att det finns något mer. Ännu viktigare är att om de kan hitta sin lycka kan de slutligen eliminera frustrationen och skapa det liv de verkligen vill leva!

I den digitala kursen Resan – Skapa din framtid och framgång, får du verktygen som hjälper dig veta VAD du ska göra, NÄR du ska göra det och HUR du ska finna din lycka och därmed din framgång. Lycka leder alltid till framgång. Framgång leder sällan till lycka. Så det gäller att göra detta på ett stimulerande sätt.

Tänk på att i varenda religion, vartenda samhälle, och i varje enskild kultur som någonsin existerat, finns det framgångsrika personer. De behöver inte alltid vara lyckliga. Därför är det viktigt att inse att framgång kommer från lycka – och aldrig omvänt.

Jag talar av erfarenhet, jag reumatikern som delvis botade mig själv, efter att ha gått på cellgifter i 3 år. Nu är jag sedan 2009 helt medicinfri. Det är – för mig – lycka. Jag har skapat min framgång, uppnått de saker och insikter som jag strävat efter, trots motgångar.

Det gäller att hitta nyckeln till de svar du söker

Nyckel till lyckaVad finns i din horisont? Just nu är du mitt i ett kraftfullt energiskifte. En del säger att världen faller sönder och att mänskligheten har förlorat sin väg, men sanningen är att detta kaos är växtvärk i vår sanna evolution.

Så, för dig som verkligen vill finna din lycka, finns denna digitala kurs som hjälper och stöttar dig. Du kan även beställa coachning av mig. Jag kan med hypnos gå djupare än många andra, för att därmed stötta dig och ditt undermedvetna så att du får världen att snurra i din riktning och till din fördel. Häng med på ”resan” och tillåt dig uppleva lycka som leder till framgång. Lita på mig! Skapa din verklighet så som du vill att den ska vara och placera dig själv i den.

Föreställ dig till exempel, att du faktiskt vet vad som kommer din väg. Tänk dig att du har förmågan att minimera (och även undvika) alla hinder som begränsar dig. Lär dig dra nytta av alla möjligheter som korsar din väg. Sluta oroa dig för morgondagen eftersom du har alldeles för roligt idag. Nöj dig inte med vad livet kastar i din väg, utan skapa den verklighet du vill ha.

När mina klienter kommer till mig, finns det ofta en sak som de verkligen vill veta: Hur ser framtiden ut? Det kan gälla frågor kring livet, effektiviteten och arbetet, att lyckas med något, förbättra relationerna, eliminera stressen osv. Tid och pengar är ofta grunden till önskad förbättring. Och vet du, de har faktiskt samma grundförutsättningar. Om du hanterar din tid så som du hanterar dina pengar (ifall du har sparat några), kommer du att bli Tidsmiljonär utan att vara pensionär. Om du skapar kontroll, kan du öka både pengar och tid, trots att tid är det enda demokratiska som vi har. 24 timmar per dygn, varken mer eller mindre.

Många frågar: Hur kan jag få vad jag vill?

Och jag berätta för dem (precis som jag skriver här) att det viktigaste är att skapa förutsättningar för att uppnå lyckan. Det betyder att du först måste eliminera dina rädslor som hindrar dig. Vi styrs av tre rädslor i livet; Rädslan att inte vara älskad och omtyckt, att inte få tillhöra gruppen och att inte ha kontroll eller vara kompetent. Detta är vetenskapligt bevisat.

Enkelt uttryckt; Om du går genom livet och motarbetar dina energier som leder dig till att uppnå det som din rädsla hindrar, kommer du att fortsätta uppleva dessa hinder resten av livet. Lär dig arbeta med dina rädslor, eliminera hindren, skapa en harmonisk konsert inombords, så börjar fantastiska saker hända!

I själva verket är det en grundläggande tvåstegsprocess

2-stegsprocess

Steg 1:
Räkna ut VAD du vill uppleva, och

Steg 2:
Bestäm hur du bäst får yttre makter att arbeta för dig.

Första delen går ofta lätt. Problemet kommer när du kommer till steg 2.

Jag menar, du måste vidta vissa åtgärder och veta vilka åtgärder som är mest fördelaktiga. Det är här de flesta av mina kunder fastnar. De har ingen aning om hur de ska göra.

Så, låt oss ändra på det. Låt mig hjälpa dig en ”karta” som är lätt att läsa och följa. En karta som talar om hur du uppnår dina drömmar med bästa möjliga resultat. Låt mig hjälpa dig skapa en plan som får dig att uppnå alla dina önskningar, som visar hur du öppnar för möjligheter, hur du övervinner (eller undviker) irriterande hinder som håller dig tillbaka.

Anmäl dig här till kursen som förändrar ditt liv!

Just nu får du ”månen – tur och retur” för endast 1.095 kronor inkl moms. Fullständigt otroligt! Häng med!
Kostnad för privat coachning och hypnos tillkommer, ifall du önskar detta.

Varmt välkommen
Monica Ivesköld
Milord Inspiration

Navigera direkt – 10 effektivitetstips för att bli smartare i vardagen

NavigeraÄven de personer som normalt känner sig effektiva, kan ha problem med beslutsfattandet, eller som vi säger Navigera Direkt.

Här kommer mina effektivitetstips som jag delat ut under mina 30 år som effektivitetskonsult. Alla har dock inte funnits med hela tiden.

 

 

 

 1. Att ta beslut får alltid konsekvenser. En konsekvens är första steget på ditt nya liv.
  Tar du inget beslut (utan kanske säger ”jag gör det sen”), är avsaknaden av beslut också ett beslut. Det innebär att du omgående skapar dig onödig stress via belastning i hjärnan.
 2. BeslutaBestäm dig för NÄR du ska göra något!
  Skriv genast upp det i kalendern.
  Det skapar kontroll. Kontroll innebär att du eliminerat en av våra största rädslor.
 3. Använd alltid digital kalender och ha allt på ETT ställe, även privata aktiviteter!
 4. Skriv in ALLT i kalendern.
  På så sätt glömmer du inget och kan känna dig fri att glömma bort det som ska göras om någon dag eller vecka. Belasta din hjärna med de aktiviteter som ska utföras nu.
 5. KalenderDela upp dina aktiviteter baserat på tid!
  Små = saker som tar mindre än 30 minuter, Stora = saker som tar mer än 30 minuter.
  Ibland kallar vi dem för korta respektive långa uppgifter.
  Stora uppgifter ska ALLTID vara tidsatta i kalendern.
  Små uppgifter lägger du lämpligen som en heldagsaktivitet (eller i en digital att-göra-lista).
 6. Skapa en homogen struktur, dvs det ska se likadant ut fysiskt, i din dator, i din e-post OCH i din hjärna!
 7. Din struktur ska fungera hela livet – inte bara detta år.
  Skapa därför din struktur baserad på dina viktigaste arbetsområden.
 8. Börja dagen med dina viktigaste arbetsuppgifter.
  Viktigheten får du ut genom att utgå från metoden EDV (E det viktigt) som baserar sig på graden av viktighet, dvs du kan skriva en prioriteringslista som innehåller 5 viktighetsgrader. Om du svarar JA på alla, då är uppgiften synnerligen viktig.
 9. PlingStäng av allt pling i datorn och e-posten. Det är störningar för hjärnan.
 10. Skapa mallar för allt du gör, dvs mallar för Word-dokument, mallar för Excel-kalkyler, mallar för PowerPoint-presentationer, mallar för e-post osv.
  Spara dem i en egen mapp som du benämner ”Mallar”.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Blir Att-göra-listorna längre och längre?

Att-göra-listanJu mer du jobbar, desto mer får du att göra ….

Känns det igen?

Äter jobbet upp din fritid? Hoppar du över träningen? Tänker ”Jag gör det i morgon i stället”?

Själv har jag ett tag befunnit mig där, trots att jag jobbat med effektivitet i 30 år. Även solen har fläckar, kan jag berätta.

När jag i början av året gick ut och berättade att jag tänkte trappa ner min verksamhet, brakade det loss ordentligt. I början tänkte jag ”Det tunnar snart ut – blir bättre”. Har du också tänkt så någon gång?

Låt stressen börjaSanningen är den omvända. Det tunnar INTE ut. Det blir INTE bättre. Du och jag har kraften att säga stopp, att förändra, men vi måste vilja det.

Om vi inte gör något skapar vi en falsk känsla av att vi är duktiga – med risk för hälsan och glädjen.

Hur ska vi kunna njuta om vi bränner ut oss? Vad ska du göra om stressen slår klorna i dig?

Stressen äter upp migDet är lätt att låta hälsan och glädjen rinna ner i våra massiva Att-göra-listor. Ju mer du värnar om din hälsa och lycka, desto mer energi, kreativitet och spänning tillför du ditt liv. Topp-strategin handlar om att ta hand om dig, din hälsa, din lycka, din kreativitet.

Vad jag kan göra för att hjälpa dig, är att träna tillsammans med dig. Själv drar jag nu igång en mer massiv träningsperiod med Chi Neng Qigong, stavgång, golf och annat. Jag startar omgående. Visserligen tränar jag redan varje dag. Annars hade jag inte kunnat fungera på grund av min reumatism. Men nu ska det bli än mer.

Vill du också hänga med?

Jag har två olika digitala kurser att erbjuda dig. Just nu till förmånliga extrapriser – rena vårklippet!

 • 10 härliga veckors träning inspelade som filmer, instruktioner mm i en digital kurs som heter ”Mentala vitaminer”. Du får lära dig massor, inte bara Qigong utan mängder med mental träning och du får prova på andra spännande metoder såsom knackning, mindfulness, hypnos, avslappningsträning osv.
  Anmäl dig här till Mentala vitaminer!
 • Nålsögat – 8 veckors mental träning, djupare än mindfulness, för att eliminera stressen och även öka kommunikationen med din omgivning (både på jobb och privat). Anmäl dig här till Nålsögat!

Häng med! Du kommer att känna dig hälsosammare, lyckligare och mer produktiv genom att genomföra enkla tips och strategier i din dagliga rutin. Jag vill verkligen att du ska känna dig mer energisk, hälsosam, glad och lära dig strategier och få tillgång till verktygen för att må bättre.

Du startar när du vill. Jag vill starta NU och gör det därför omgående – redan idag.

Kickstarthälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Bli en formel 1-förare i Excel

Excel-boken
Idag slår jag ett slag för den omfattande kurspärmen ”Bli en formel 1-förare i Excel”. Det blir därmed ingen bokblogg idag.

Många av de deltagare som går eller har gått kursen med samma namn, vill köpa den här. Den är guld värd för alla som vill kunna gå tillbaka och minnas hur de kan effektivisera sin Excel-hantering.

Tillhör du dem som arbetar i Excel och kanske vill ha alla smarta tips för att jobba enklare? Eller tillhör du de som aldrig testat att arbeta i Excel? För min egen del, som småföretagare, är Excel ett absolut måste. Det går inte att ha koll på verksamhete utan Excel.

Här kan du läsa mer om boken / pärmen och även se innehållsförteckningen. Den innehåller ALLT som finns i kursen som dessutom i sig innehåller både grunder, fortsättning, påbyggnad OCH effektivitetsfrämjande tips (vilket du inte får på andra Excel-kurser).  För att ta reda på innehållet, kan du titta här.

Excel produktblad bildVill du beställa boken / pärmen, gör detta här (eller direkt via mig).

Vill du gå kursen, boka dig och läs mer här!

Vill du se vad kursen innehåller, har du ett produktblad här, som du kan plocka ner genom att klicka på följande länk:
1 DU – Nycklar till vardagen – Effektiv Excel-hantering – rev 2017

Varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

De 3 bästa tipsen för ett lyckat möte

MöteseffektivitetTycker du att mötena känns tråkiga och onödiga? Hur skulle du vilja skapa passionerade möten i vardagen? Möten som får människor att brinna engagerat, går de att skapa?

Javisst, det handlar om konsten att lära sig VAD som triggar igång respektive människa. Vi är alla olika.

Tänk bara på vilka böcker du gillar att läsa. Eller du kanske inte ens läser? Vilka filmer tilltalar dig? En del älskar science fiction – andra hatar det. Vad är det som gör oss olika?

Kan vi ta med detta i tanken när vi ska hålla möten, då blir mötena engagerande och inspirerande.

Givetvis är detta inte enkelt. Men det som är enkelt är dessa tre tips som du får av mig idag.

Mina tre viktigaste tips

 1. Skicka ut underlag i god tid
  Ge deltagarna möjlighet att läsa in sig på mötet så att de är ordentligt förberedda
 2. Blanda inte olika punkter
  Börja med Informationspunkter, fortsätt med Beslutspunkter och avsluta med Kreativa punkter
  Blanda dem ALDRIG!
 3. Skicka omgående (gärna inom 1 timme efter mötet) ut protokoll som talar om VEM som ska göra VAD och NÄR det ska vara klart
  Glöm inte ange exakt resultat!
  Det räcker inte att säga ”följande ska göras” utan du ska ange VILKET resultat det ska leda till

Möteshälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Har du koll på dina e-postinställningar?

E-postinställningarDet verkar som om svenska folket har liten koll.

Många har en massa brus så snart det kommer ett mail. Det är allt från melodier till cykelpling. Stackars hjärnor, de måste vara rejält överbelastade.

Min rekommendation för att minska stress

Stäng av allt pling! Du behöver verkligen inte öka trycket på din hjärna. Den fixar sig ändå – stressen!

Endast en liten del vet vad vyer och navigatorer är och hur de kan ställa in detta i sin e-post.

Däremot är kunskapen stor kring signaturer. Ca 83% vet hur de ska skapa en dito. Ofta har tyvärr en del även bilder i signaturerna, vilket drar ner hastigheten på mailen och uppladdningen i mottagarens dator.

Mitt tips för signatur

Min signaturLägg in din signatur UTAN bild! Exempelvis ser min signatur ut så här.

Endast 16% vet hur de kan skapa regelverk i sin e-post. Något som idag är ett MÅSTE. Hur ska du annars kunna göra en grovsortering av inkommande mail?

Själv arbetar jag exempelvis med coachning. Jag har ofta ett hundratal inne som coachas samtidigt. Hur skulle det se ut om alla dessa mail ramlade över mig dagligen? Givetvis har jag inbokad tid för coachningen och det är då som jag vill se mailen – inte tidigare. Alltså har jag inbyggda regelverk för detta, som underlättar min vardag.

Mitt stora effektivitetstips

Lär dig hur du kan skapa regler i mailen och använd detta ofta och mycket!

Ca 33% kan delegera via sitt e-postsystem och lika många vet hur de kan göra genvägar.

Däremot vet INGEN av de jag kommer i kontakt med hur de kan skapa länkar i länkarna. Något som också är en räddningsaktion för att ge oss tid.

Effektiva hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Öppenhet leder till framgång

Med tanke på hur Walt Disney skapade sin framgång, med sitt unika sätt att inhämta idéer, kan du faktiskt själv göra likadant. Han gjorde klart en vägg med projektets delar och inbjöd alla till att komma med kreativa idéer till förbättring.

Hur kan du göra?

Mitt tips idag är att du bör skapa en mindmap i vilken du skriver in ALLA de idéer du får. Ta hjälp av din omgivning. Be dem komma med tips. Om du inte vet hur du ska göra, anmäl dig till mitt nyhetsbrev genom att fylla i din mail här bredvid. Så får du instruktioner om hur du kan ta ner ett gratisprogram och enkelt skapa dina mindmaps.

Så här ser min förbättring ut:

Förbättringsidéer

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Vet du hur en professionell presentation ska se ut?

Bildspel

I mer än 20 år har jag utbildat i PowerPoint samt i layout, design och formgivning. Tyvärr är det få som vet hur en professionell presentation ska se ut. Därför tänkte jag berätta för dig om de enkla regler som finns.

Förr i tiden fanns riktlinjer att tillgå på SIS – Standardiseringskommissionen i Sverige. Det finns kanske fortfarande reglerverk men kostar i så fall.

Regel 1

Presentationsregel 1Du ska kunna läsa texten på en presentationsbild på 20 m avstånd på 30 sekunder. För att kunna göra detta måste din text minimeras. Det finns de som säger att du ska tänka utifrån siffran 7 (sju). Jag rekommenderar att du tänker ännu mindre, dvs utifrån siffran 5 (fem).

Fem rader med max 5 ord per rad, rekommenderas således per sida.

Det innebär att du skriver stolpar på sidorna. Sedan presentaterar du dem på ett underhållande och pedagogiskt sätt. Använd dig av programmets animering och skapa fokus kring det du gör.

Varva din föreläsning – skapa dynamik med publiken

Minimera också din presentation, så att du inte har hundratals sidor. Varva din föreläsning så att alla i publiken tillgodoses. Du har de som älskar bilder, andra som använder hörseln som sitt främsta verktyg och slutligen de som är kinestetiska och därmed behöver känna eller göra något.

Jag har stått på revy-, musikal- och komedi-scener under mer än 16 år av mitt liv och har gått i lära hos duktiga skådespelare och förstått vikten av att uttrycka mig kroppsligt på olika sätt. Därför delar jag gärna med mig av denna härliga kunskap.

I den digitala kursen Nycklar i vardagen – PowerPoint, får du exempelvis lära dig skapa 8 overheadbilder på 8 minuter. De blir professionella men också effektiva, eftersom jag arbetat som effektivitets- och automatiseringskonsult i 30 år.

Tänk på att du som föreläsare ska inspirera och motivera!

Ge din publik åhörarkopior och skriv ut dina anteckningar som du följer, så att du inte glömmer bort något.

Träna mycket och ofta framför spegeln och gör dig av mer överskottsenergin innan du beträder scenen för ditt framförande.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed