Den röda adressboken av Sofia Lundberg

Den röda adressboken av Sofia LundbergBokrecension

Åh vilken underbar bok. Jag blev tipsad om den här och gav den till min 97-åriga svärmor i julklapp. Den är verkligen en av de bästa feelgood-böcker jag har läst. Platser såväl som händelser är välkända för mig. Ett underbart öde och livshistoria. Många tänkvärdheter som vi aldrig kan få för mycket av.

Sofia Lundberg, tidigare verksam som journalist, har ett underbart språk. Hon har dessutom jobbat som lärare på Berghs School of Communication.

Vi har en del gemensamt. Jag arbetar också som författare och har dessutom, under många år, utbildat eleverna vid Berghs i layout, design och formgivning.

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”En gripande relationsroman som spänner över ett helt liv och tar med läsaren på en resa till svunna tiders Paris, New York och Stockholm. Huvudpersonen Doris, 96 år, lever alldeles ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm och hennes enda kontakt med omvärlden, förutom hemhjälpen, är systerdotterdottern Jenny som bor i USA. Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns alla de människor hon mött genom livet. De flesta av namnen är överstrukna, döda, men en dag börjar Doris skriva ner sina minnen till Jenny. Det blir en fascinerande berättelse om vänskap och äventyr, lycka och sorg, och om den stora kärleken som man aldrig glömmer.”

5 pennorJag rekommenderar verkligen den här boken och ger den full pott, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Vid pennan

Monica

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest