Det där med omslag …

25 novIgår passerade jag de 50.000 orden som är målet för Nanowrimo (Nationel Novel Writing Month). Jag kommer inte att sluta skriva. Kanske blir det som tidigare år 80.000 när jag är klar, vem vet? Men det är skönt att jag nått fram till målet.

 

Som tur är fungera vi olika, vi människor. Oftast har vi inte samma smak. Själv utbildar jag i bildanalys och även i layout. Det gör att jag blir så kräsen när vi talar om omslag.

Här är några omslag som tilltalar mig.

Viktigt är att författarna har omslag som blir till igenkänning, som ett slags visuellt visitkort. Då är det extra lyckat.

En del omslagsdesigners har specialiserat sig på vissa typer av omslag, givetvis. En designer som jag tycker verkligen lyckas är Mia Fallby. Hennes omslag är i fantastiska färger med en ljuv känsla, beroende på bok. Här ser du några av hennes omslag. Jag har ingen aning om hur böckerna är eftersom jag inte läst dem, men gillar verkligen omslagen. Finstämda och med färger som harmoniserar.

Omslag Mia Fallby

Du undrar kanske varför jag skriver om omslag. Jo just nu är jag fixerad vid detta. Min roman har gått iväg till förlag och jag hoppas innerligt att jag får ha synpunkter på själva omslaget.

Håll nu tummen för mig och mitt manus, tack.

Monica

 

Tagged with →  
Share →