Currently viewing the category: "Digital utbildning"

Presentation av början på onlinekursen och boken Börja skriva framgångsRIKT

Börja skriva framgångsRIKT

Onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT (såväl som boken med samma namn) ser initialt ut så här:

Presentation av början på onlinekursen och boken Börja skriva framgångsRIKTIntroduktion:

 • Hantverket
 • Research
 • Hitta din röst

Att börja skriva

 • Hur börjar du?
 • Genrer
 • Utgå från en idé
 • Fackbok och kunskap
 • Storytelling – allmänt
 • Kompetenstrappan

Preparera dig inför skrivandet

 • Preparera för att minimera självsabotören
 • Karaktärslista
 • Fundera över premissen, actionscenerna och protagonisten
 • Bestäm NÄR du ska skriva
 • Planera i kalendern

Sätta mål för skrivandet

 • Du kan aldrig äta en hel elefant
 • Fler mål
 • Omvandla dröm till mål
 • Eliminera hinder
 • Reflektion
 • Vad målet kan göra för dig
 • Visualiseringstavla

Mängder med konkreta övningar utlovas. Jag hjälper dig som vill börja skriva att komma igång, steg för steg. Du som redan skrivit en del, får tips som gör att du kan öka din framgång.

I kursen kommer jag att ge övningar som gäller för dig som vill skriva noveller, romaner, spänning, fackböcker och mycket mer. Den här kursen är omfattande och ett stort stöd till alla som vill lära sig hantverket.

Vill du hänga med?

Onlinekursen är på 20 veckor och du får veta allt du behöver (och lite till) som gör att du når större framgång.

Om du vill veta mer, klicka på länken här och anmäl dig, så skickar jag ut information – utan förpliktelse.

Ja tack, jag vill veta mer!

Varmt välkommen

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Höstskimmer samt Fjärilskyssar av RaeAnne Thaynes

Bokrecensioner

RaeAnne Thynes böcker

Dessa ljuvliga böcker – i stil med Nora Roberts – läste jag i Spanien nyligen.

Böckerna utgår från byn Hopes Crossing och de vänliga människorna som bor där. Detta är feelgood när den är som bäst och jag ger den höga poäng.

Båda är utgivna av förlaget Harlequin.

Höstskimmer

Häftad, 336 sidor

ISBN: 9789150942248

Fjärilskyssar

Häftad, 320 sidor

ISBN: 9789150944129

 

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

Höstskimmer:

Den ensamstående pappan Brodie Thorne och hans dotter Taryn är i behov av en smula hopp i tillvaron. Taryn har blivit allvarligt skadad i en bilolycka och hennes chanser att återhämta sig verkar små. Men Brodie är beredd att göra vad som helst för sin dotter även om det innebär att han måste be Evie Blanchard om hjälp.

Evie var på toppen av sin karriär som sjukgymnast när hon valde att dra sig tillbaka, och hon tvekar in i det sista när hon får frågan av Brodie. Hon vet vad det kan kosta att bry sig för mycket om en patient och vill inte förstöra den lugna tillvaro hon skapat i Hopes Crossing. Men hon går med på att hjälpa dem, tills de hittar någon annan som passar för uppdraget. Två veckor kan hon stå ut med. Två veckor av omtumlande känslor och en oväntad attraktion till den snygga men ack så arroganta Brodie Thorne.

Fjärilskyssar:

Alexandra McKnight föredrar långa arbetsdagar och korta relationer, och hon har funnit allt hon behöver i Hopes Crossing. Nu leker livet sedan hon blivit erbjuden drömjobbet som köksmästare på en exklusiv restaurang som snart ska öppnas i staden. Medan bygget pågår passar Alex på att bekanta sig med entreprenören på plats, Sam Delgado. Vid första anblick verkar Sam perfekt på både det yrkesmässiga planet och det privata. Han är stor, stark, snygg och ska bara stanna i staden några veckor. Åtminstone är det vad Alex tror, tills han plötsligt flyttar in i ett hus på hennes gata. Och med sig har han en sjuårig pojke han aldrig tidigare nämnt. Det verkar som om Sam vill ha mer av henne än hon är villig att ge. Nu är det upp till Sam att få en motvillig Alex på andra tankar och övertyga henne om den lyckliga framtid de skulle kunna ha tillsammans oavsett vad som har hänt i hennes förflutna.

 

Har du inte läst dem, rekommenderar jag dig varmt att göra så.

Vid pennan

Monica

 

Kommunikation i Corona-tider

Ja vi vet alla att kommunikation är tufft. Är det något vi missförstår så är det ord mellan oss. Detta blir något akut nu i virustider. Tänk på att när du skriver är det ALLTID envägskommunikation. Tolkningen är hos mottagaren.

Det är således stor skillnad på att tala i telefon och att skriva. I telefon kan du göra dig mer förstådd baserat på nyanser i ditt tal.

Samtalstonen

Bli en bättre kommunikatör

Förbättra din kommunikationJag har arbetat med kommunikation och effektivitet i 30 år. Det enda garanterade jag kan säga är att det inte blir lättare. Kommunikation är konstant. MEN du kan lära dig mer om kommunikation. Jag har digitala kurser i detta ”Bli en bättre kommunikatör – Verbal övertygelse”, en onlinekurs för företag som vill lära sig bli bättre på att nå ut till varandra. Vill du veta mer om den? Du kan få mer information om du går in här och klickar i ”Skicka information.

Boken ”Mer än bara ord”

Mer än bara ordI augusti 2018 fick jag möjligheten att delta i boken Mer än bara ord. Den handlar om kommunikation.

I samband med detta gjorde jag även en podcast. Här kan du lyssna på mitt lilla program.

I detta finns även inspelningar med ljuvlig sång av en av mina döttrar och svärsöner. Lyssna gärna och njut!

Fråga om kommunikation

Vill du ha kommunikationstips? Skriv en fråga här till mig, så lovar jag att besvara den utifrån den kunskap jag besitter.

Välkommen med din fråga!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Hem till jul & Den bästa julklappen av Nora Roberts

Nora Roberts Hem till jul o Den bästa julklappenBokrecension

Format: Häftad

Antal sidor: 237

Förlag: Förlaget Harlequin

ISBN: 9789150930429

Att läsa Nora Roberts innebär att vi vet vad vi får. Den här försenade julboken läste jag ut på två dagar. Den innehåller två olika små romaner; ”Hem till jul” och ”Den bästa julklappen”. Båda är sockersöta och fyllda med kärlek. De griper tag i mig och tårarna rinner.

Det här är kärlek på hög nivå, kärlek när den är som bäst. Skir, stark och överväldigande kärlek. Precis sådan som de flesta drömmer om – alla de som aldrig fått uppleva den, vill säga. Vi som har upplevt stormande kärlek själva, kan bara konstatera att vi önskar få tillbaka de första gyllene, trevande dagarna i upplevelsen.

Läs den här boken, även om det är länge till jul. Du blir inte besviken om du förväntar dig kärlek och pussar. Den är fylld av båda delarna.

Så här står det i nätbokhandeln om den:

Äntligen är Jason tillbaka igen. Hans barndomsstad är sig lik efter alla år. Frågan är om allt annat också är oförändrat? Finns Faith kvar, kvinnan han aldrig slutat tänka på, aldrig slutat älska? Och är hon beredd att ta emot hans kärlek? Allt han önskar är att de åtminstone ska få en jul tillsammans …”

Vid pennan

Monica

8 steg mot ett kreativt liv

Du kanske, liksom jag, skriver eller målar. För att kunna skapa krävs kreativitet. Här får du några spännande tips för att öka din kreativitet.

 1. Öka kreativitetenHitta tryggheten. Genom trygghet hittar vi kreativiteten. Bryt ner projektet i delprojekt. Det är mycket roligare när du kan bocka av på listan och du säkerställer att du lättare kan avsluta.
 2. Skaffa rutiner. Viktigt för alla som skriver eller målar är att hitta rutinerna som hjälper till att skapa framgång. Välj en fast tidpunkt när du vill skriva/måla. Själv skriver jag oftast varje förmiddag.
 3. Visualisera framtiden. Föreställ dig att du redan har lyckats. Du är författaren eller konstnären. Se din bok/novell eller målning framför dig. När du identifierar din framtid – att du redan lyckats – blir det enklare att fortsätta mot målet. Kreativiteten flödar!
 4. Ta av offer-kappan. Vilka självbilder kan sätta käppar i hjulet för dig? Tillåt dig att ha tid för dig själv och därmed öka din kreativitet. Tillåt dig att vara ostörd. Du blir gladare och mer sann om du tillåter detta.
 5. Koncentration föder kreativitet. Skapa lugn omkring dig. Fokusera! Låt bli e-posten och sociala medier. Njut av tiden med dig själv.
 6. Motionera! Ibland behöver vi träna eller motionera för att få ork till det som vi verkligen vill göra. Kanske kan en promenad i naturen ge dig inspiration. Då ökar kreativiteten. Själv tillåter jag mig att göra detta och samtidigt väljer jag – om idéerna sprutar – att ta upp telefonen, sätta på bandspelaren och tala in det som kommer till mig, i ett mail till mig själv. Då kan jag vandra omkring och diktera vad jag ska skriva. När jag kommer hem, tar jag fram mailet och kopierar in texten i mitt dokument.
 7. Av misstagen växer du. Alla misstag leder på sikt till framgång. Utan misstag hade vi inte haft glödlampan. Monet målade sin berömda bro 109 gånger innan han var nöjd. Därför är det viktigt, tycker jag, att inte redigera medan jag skriver. Allt har sin tid. Skrivandet sin, och redigeringen sin. Målar jag, kan det hända att det ibland blir ”kludd”. Tillåt dig det! Annars kan du fundera över ett råd som jag fick från en av mina egna lärare i bildkonst, under många år, nämligen: Iaktta i 55 minuter och måla i fem.
 8. Öva – om och om igen. Genom att träna dig, utvecklas du. Men ta också reda på hur du kan förbättra din kreativitet och ditt skrivande/målande. Själv erbjuder jag onlinekurser i båda dessa. Längre ner kan du läsa om dem och även få möjlighet till ett specialerbjudande, just nu.

Hoppas dessa tips kan få dig att öka kreativiteten.

Erbjudanden

Jag vill även erbjuda dig rabatt på några av mina onlinekurser i dessa ämnen.

 • Kursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”: Den här onlinekursen är på 20 veckor. Ordinarie pris är 1.995 kronor inkl moms. Idag får du den för 1.500 kronor om du anger rabattkoden ÖKA KREATIVITETEN.
  Boka den här!
 • Kursen ”Börja skriv framgångsRIKT”: 20 veckor. Ordinarie pris är 3.900 kronor inkl moms. Ditt pris idag är endast 3.000 kronor inkl moms om du anger rabattkoden ÖKA KREATIVITETEN.
  Boka den här!
 • Kursen ”Målarkurs digitalt i 5 veckor”: Ordinarie pris för kursen är 1.500 kronor. Du får den om du anger rabattkoden ÖKA KREATIVITETEN för endast 1.200 kronor.
  Boka här!

Hoppas jag får möta dig i någon av mina kurser.
Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

NLP – NeuroLingvistisk Programmering – en metod för framgång

NLP-coachJag är utbildad och certifierad NLP-coach.
De som skapat den här kraftfulla metoden på 70-talet är Richard Bandler och John Grinder.

Bandler själv har certifierat mig och jag använder nästan ständigt denna metod när jag coachar eller utbildar mina deltagare.

Vad innebär NLP?

Måla din framtidMed NLP kan du måla upp din framtidsbild. Du blir framgångsrik. Kopiera andra som lyckats, så förstår du. DET är vad metoden egentligen går ut på, att fånga andras förmåga till succé.

Upphovsmännen vände sig till framgångsrika personer. Sedan kopierade de deras arbetssätt och skapade mallar för hur vi kan göra oss själva framgångsrika. NLP innehåller många tekniker som gör dig medveten om din egen förmåga till framgång.

En övning handlar om att du bygger upp en levande bild över hur det kommer att kännas, synas och höras när du lyckas med något. I min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” finns en oerhört kraftfull övning kallad NÖHR som hjälper dig att lyckas.

Genom att skapa ett minne över framtiden kan du också påverka dina gener. Det blir helt enkelt lättare att lyckas. Detta framtida minne kan du förstärka med övningen men också genom andra kraftfulla frågor som fördjupar.

Jag är även Beteende-kreatör och använder ett verktyg som hjälper till att nyttja NLP, självhypnos och suggestion på ett sådant sätt att det verkligen blir lättare att skapa succé – oavsett inom vilket område.

Erbjudanden

Nu har jag några erbjudanden till dig.

 1. Du får idag köpa min bok FramgångsRIK & Lycklig till reducerat pris. Ja den är faktiskt så ekonomiskt fördelaktig att den inte kan bli bättre. Du får den till mitt inköpspris + frakt. Ordinarie pris på nätet är ca 229 kronor + frakt. Du får den för 50 kr + frakt, dvs totalt 109 kronor.
  Beställ här!
 2. Coachning med Beteende-analys-verktyg och NLP Idag kan du beställa coachning med dessa fantastiska verktyg för reducerat pris, dvs för endast 500 kronor får du ca en timmes coachning (ordinarie pris är över tusen kronor).
  Beställ här!
 3. Onlinekursen RESAN. Den här kursen hjälper dig hitta dina mål och skapa ett resultat och en framgång mot dem. Kursen är på 6 veckor. Ordinarie pris är 1.095 kronor inkl moms. Idag får du ett erbjudande och kan köpa kursen för endast 800 kronor om du anger följande rabattkod: RES MED FRAMGÅNG
  Beställ här!

 

Hoppa du lockas av att nå din framgång och skapa din framtid!

Välkommen!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Hur kontrollerande är du?

Här är ett litet test som du kan göra själv.

Test Kontrollerande

Du kan testa hur kontrollerande du är genom följande test.

Läs frågan, skriv bokstaven för svaret, dvs exempelvis 1a på ett papper. När du gjort klart testet, räknar du ihop summan. Sedan kan du jämföra den med mina summor och få reda på hur du faktiskt är. Men du – det gäller att vara ärlig mot dig själv när du svarar på frågan.

 1. Hur vill du att saker ska göras i hemmet/på jobb?
  1. Jag kompromissar med den jag lever ihop med eller min arbetskamrat
  2. Gör på bådas vis men med kontroll från mig
  3. Gör på mitt vis
 2. Hur lätt/svårt har jag att ta kritik?
  1. Jag ogillar all kritik
  2. Jag tror att kritik utvecklar mig och lyssnar gärna även om jag inte alltid håller med
  3. Nja, det är inget jag älskar precis men det är OK
 3. Blir du stressad om någon vill förändra dina rutiner?
  1. Ibland
  2. Superstressad
  3. Nej
 4. Planerar du ofta?
  1. Ja då och då men helst lever jag här och nu
  2. Ja, hela tiden
  3. Ibland fastnar jag i planeringen och glömmer nuet
 5. Har du höga krav på dig själv?
  1. Lite mitt emellan
  2. Jag kräver mindre av mig själv än vad min omgivning gör av mig
  3. Extremt höga, det måste vara perfekt
 6. Tycker du att det är OK att misslyckas?
  1. Nej, jag undviker misslyckanden
  2. Ingen gillar väl detta men ibland blir det så
  3. Ja det är en del av livet och utvecklingen
 7. Kan du delegera?
  1. Nej det är svårt
  2. Ja det kan jag
  3. Jag tränar mig på att bli bättre på det
 8. Är du en social person som har lätt för att hitta vänner?
  1. Ofta, men jag är vaksam
  2. Det är svårt att bli vän med mig eftersom jag ogillar att släppa in någon på livet
  3. Jag har lätt för att hitta nya vänner
 9. Skriver du Att-göra-listor?
  1. Ibland
  2. Sällan
  3. Ja
 10. Hur detaljerad är du?
  1. Inte så noga med detaljer
  2. Det växlar
  3. Väldigt noga
 11. Har någon anklagat dig för kontrollbehov någon gång?
  1. Det har kanske hänt men ytterst sällan
  2. Ja det händer
  3. Nej
 12. Rese-planerar du?
  1. Jag planerar aldrig – åker bara iväg
  2. Jag planerar rutten i minsta detalj
  3. Jag planerar lite, vad jag ska ha med mig och så

När du har gjort testen kan du klicka här och räkna ut hur kontrollerande du faktiskt är.

Mitt råd för att du ska slippa uppleva rädsla i framtiden

Jag rekommenderar alla att försöka hitta balansen till kontrollen. Kom ihåg att planering skapar förutsättningar för resultat och framgång. Dessutom styrs vi av tre stora rädslor där kontroll är en av dem. Ju mer kontroll du har – inom rimlighetens gräns (18-30 poäng ovan) – desto mer kompetent känner du dig. Det är viktigt för din framgång och framtid.

 

Kanske vet du att jag har många tester som visar vem du är och hur du kan utveckla dig. I onlinekursen ”Personlig utveckling med personlighetstester som utvecklar dig eller dina karaktärer (om du är författare)” får du 31 stycken. Här kan du boka dig för kursen om du verkligen vill utvecklas.

Rabattkupong

Idag bjuder jag på en rabattkupong. Det innebär att du får 500 kronors rabatt om du bokar kursen med hjälp av den här. Rabattkupongen är (och den skriver du in i bokningsrutan som kommer upp):

500-KONTROLL
Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

 

90% vill se videos i marknadsföringen

Videos i marknadsföringen

Det gör att många använder YouTube som kanal. Kanske har du själv varit där ute en del. Det går att hämta mycket information från YouTube.

Min kanal där, kan du prenumerera på. Här är länken till den. Monicas kanal på YouTube.

Du kan laborera mellan de videos jag har lagt upp och förhoppningsvis bjuder jag dig på något som du kan lära därifrån.

En annan fantastisk video som jag rekommenderar dig att titta på är den här med Dr Joe Dispenza:
This is why you can’t wake up in the morning

Jag går en stor utbildning för Dr Dispenza, just nu, och ägnar mycket tid åt meditation och att lära mig skapa min framtid i stället för att leva i det förflutna och låta tankarna ta över.

Tillåt dig att skapa din framtid – investera i att leva i nuet – och att leva framgångsrikt med fokus på lycka. Framförallt att leva ett friskare liv – det är min inriktning.

Sist när vi hade meditation i gruppen fick jag även höra en sagolik berättelse. Det var en kvinna som kom till Dispenzas kurs i Dubai nyligen. Hon var svårt cancersjuk och läkarna hade rekommenderat henne att INTE åka. Nu gjorde hon det i alla fall. Väl där skulle de utföra en gående meditation (Walking meditation). Den kunde utföras antingen i parken eller på hotellet. Eftersom kvinnan var mycket dålig rekommenderade de henne att utföra den på hotellet. Hon tittade länge på dem och sa sedan:

 • Om jag väljer hotellet, har jag accepterat min sjukdom. Hur ska jag då bli bra? Om jag säger att jag är sjuk, betonar jag detta. Om jag däremot väljer att ta mig till parken och uppleva att jag är frisk, kanske jag kan minska sjukdomsförloppet.

Så otroligt sant. Tänk om vi alltid kunde välja att vara i ett friskt tillstånd – i stället för att betona våra sjukdomar. Jag har stor respekt för detta. Vet också att våra tankar gör mer skada än nytta i detta sammanhang.

Från och med nu ska jag tänka och känna att jag är frisk. Att jag inte har reumatism. Att det aldrig gör ont. Låt oss hoppas att jag därmed får en bättre tillvaro.

 

YouTube-kanalen är enorm och den blir bara bättre och bättre.

Men du kan även lägga upp videos i dina inlägg i övriga sociala medier. Tänk film, således!

Vilka planer har du för film framledes?

Önskar dig lycka till!

Monica

4 anledningar till att skriva noveller

Förr i tiden var det normalt att börja skriva noveller innan författare/skribenter ägnade sig åt att skriva romaner. Kända författare som Ernest Hemingway, Leo Tolstoy, Mark Twain och Stephen King har börjat med noveller.

Skriva noveller

Varför bör du testa att skriva noveller?

Själv skriver jag ofta noveller. Jag har sedan 2014 kommit med i många antologier och tidningar med mina noveller. Det är både roligt, intressant och verksamt. Att delta i många antologier blir som ett visuellt visitkort för vårt skrivande.

Här är några tips för hur du kan göra. Att starta författarkarriären genom att skriva noveller, är ett bra tips.

Du vet kanske att jag målar och även undervisar i måleriet med min onlinekurs. Precis som det är stor skillnad på målar-teknik, är det stor skillnad på skrivar-teknik. Exempelvis skapar jag i olja, akryl, akvarell, pastell och kroki. När det gäller att skriva, ägnar jag mig både åt att skriva fackböcker såväl som noveller och romaner.

Duktiga författare startar karriären med noveller

Som jag skrev ovan, finns det många kända författare som startat karriären genom att skriva noveller.

 • Ernest Hemingway skrev tjugofyra noveller om en enda karaktär, Nick Adams.
 • Mark Twain fick sin första novell publicerad i en tidning. Detta var 21 år innan han publicerade Tom Sawyers äventyr.
 • Stephen King skickade in sin första novell redan som mycket ung. När han var fjorton år hade han oerhört många refuseringsbrev.

Öva på ditt skrivande genom att skriva noveller

SkrivaAtt öva innebär att skriva om och om igen. Det kan du göra genom att skriva noveller. Du kan testa dig igenom hela skrivprocessen när du skriver en novell. Den går fortare att färdigställa än en roman. Om en novell tar en till sju dagar att färdigställa, tar en roman kanske år. Och det är inte säkert att någon vill publicera romanen – oavsett hur mycket du slitit med den.

För mig är skrivandet oerhört värdefullt men det kräver att jag utvecklas. Hur ska jag och du göra för att utvecklas? Jo, det kräver utbildning, kurser och insikter. Men framförallt övning. Du blir bättre när du övar dig om och om igen. För att få kvitto på att du utvecklas, behöver du skicka in något till någon för bedömning. En novell är lättare att skicka iväg till en tävling än en hel roman.

Testa dig fram genom att skriva noveller. De är enklare att producera än att skriva en hel roman. Spara dem och ta fram dem efter något år. Jämför dem med varandra. Har du utvecklats?

Få en novell publicerad

Det finns mer än 6.000 litterära tidskrifter som publicerar noveller men endast 2.700 förlag som publicerar romaner, dvs du har mer än dubbelt så stor chans att få något publicerat om du väljer att skriva en novell.

Dina publicerade noveller blir också, som jag skrev ovan, ett slags visitkort och kan hjälpa dig att få en roman publicerad, längre fram.

Sjösätta

Har du något intressant att berätta?

Gör det med en novell.

Kanske kan dina nära och kära bli imponerade av dig och ditt skrivande. Du väljer kanske att göra en egen liten bok som du ger dem i julklapp.

Allt du ser på TV och film har från början varit en berättelse som någon velat delge oss. Vad har du för berättelser inom dig?

Skriv noveller och upptäck mycket om dig själv!

Tillåt dig att växa som författare genom att skriva noveller. Öva på ditt skrivande genom att skriva dagens novell. Skicka iväg för att få feedback så att du därmed kan växa.

Vet du inte hur du ska börja?

Börja skriv framgångsRIKTDu kan dels sätta en äggklocka på femton minuter och bara skriva, och dels kan du gå en kurs för att komma igång. Jag rekommenderar min kommande onlinekurs Börja skriv framgångsRIKT som lanseras nu i slutet av februari. Under 20 veckor får du lära dig skriva, steg-för-steg. En unik kurs som innehåller allt du behöver veta. En kurs som jag själv saknade redan 2013 då jag började skriva skönlitterärt.

Välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Beteende-kompassen ett suveränt verktyg

Beteende-kompassen 1En del av er har kanske läst att jag arbetar som beteende-kreatör och använder mig av verktyget beteende-kompassen. Dessutom har jag tillgång till ett fantastiskt färdigt formulär som jag nyttjar när jag coachar mina klienter.

Vi använder ett komplext verktyg som visar hur hela människan måste harmonisera med ett antal ingående delar.

Dels har vi ringarna som står för tid, samarbeten, miljö och situation.

Dels har vi i mitten en prisma med fyra sidor. Dessa står för sinne (mind), behov (need), önskan (want), och kropp (body), se nedan.

Beteende-kompassen 2

Inom personlighetspsykologin (personologin) dvs studien av personen, tittar vi på hela människan, inte enbart typer och egenskaper. Den tar hänsyn till biologi och neurologi, evolution och genetik, sensation och uppfattning, motivation och känslor, lärande och minne, utveckling, psykopatologi och psykoterapi.

I Sverigeförfattarnas Skrivarutbildning föreläser jag och har gjort sedan i oktober. Denna pågår till mars. I den ingår även en veckas föreläsning med fem filmer som gäller Personlighetstester och personlighetsutveckling. Som jag tidigare berättat om har jag även en 12 veckors onlinekurs i detta ämne för den som är intresserad.

Ännu roligare är att få berätta att jag inom kort kommer att lansera en komplett skrivarkurs, en sådan som jag själv önskat att jag hade fått redan 2013 då jag började skriva. Någon sådan finns dessvärre inte på marknaden. Så nu har jag beslutat mig för att skapa en dito. Den kommer att bli stor och kraftfull med fem filmer i veckan som hanterar olika moment för de som vill ”Börja skriva framgångsRIKT”. Om du är intresserad, hör gärna av dig, så berättar jag mer om kursen. En bok i ämnet kommer jag också att lansera samtidigt.

Länk till informationsförfrågan (utan bindning) för ”Börja skriva framgångsRIKT

Joe DispenzaJag går utbildning för neuroforskaren Joe Dispenza. Han påstår att vi själva – genom kunskap, ökad förståelse och utveckling – kan lära oss forma vår framtid, skapa om delar av personlighet. De flesta människor lever i det förgångna. Vi är programmerade utifrån historien. Som NLP-coach, beteende-kreatör och hypnoterapeut vet jag att det är sant.

Om vi inte tittar på människor på ett objektivt sätt blir utgången oviss. När du bedömer andra människor gör du det utifrån din egen mätstock. Exempelvis kan du inte objektivt avgöra om en person är lång ifall du inte mäter denne. Du tycker kanske att personen är kort eftersom du själv är lång. Samma sak gäller hårfärg. En person tycker att personen är mörk, en annan håller inte med. Allt beror på vad vi utgår ifrån.

Korrelation är en populär teknik inom psykologi inklusive personlighet. Men korrelationen kan inte svara på frågan VARFÖR.

Är du sugen på att ta tag i något för egen del? Vill du kanske prova på en coachning via nätet med mig? Hör av dig i så fall.

Vänliga hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest