Currently viewing the category: "Digital utbildning"

Till golfaren: Öka fokus på golfen

Golf med fokus

golfbanaHur skulle det vara om du kunna öka längden på dina golfslag – ja, kanske rentav gå ner en klubba?
Eller om du kunde sänka ditt handicap genom att fokusera mer?
Finns det möjlighet till detta?

Genom Chi Neng Qigong kan du öka kroppsstyrkan, bli mer fokuserad och ”tysta aporna”, dvs eliminera alla tankar. Tankar är – som du säkert vet – en av golfarens värsta fiender. Genom att du kan använda dig av delar i Qigong för att träna rörelser, anpassade för dig som golfaren, i vår nya digitala utbildning  ”Bli en mer fokuserad golfare”, kan du förbättra och intensifiera ditt spel.

Du får tillgång till mental träning, mindfulness, inspelade övningar (där du även får tillgång till hypnos), Tapping-övningar (knackningar), meditationer, djupandningsövningar, avslappningsövningar och uppvärmningsövningar. Allt i ett paket. Under 10 veckor får du träna med hjälp av en övning per arbetsdag. Övningen tar allt från 5 minuter till 30 minuter.

Du kommer även att få tips på verktyg som hjälper dig öka styrkan i dina slag. Du minskar stressen och ökar fokus. Ja, du hinner kanske även njuta av omgivningen, golfbanan och sällskapet, på ett nytt sätt.

Denna digitala utbildning vänder sig till dig som vill skapa större framgång i ditt golfspel genom att öka fokuseringen med hjälp av mentala verktyg.

Bli en mer fokuserad golfare innebär att du (varje dag) tränar din kropp både mentalt och fysiskt med små, lätta rörelser. Du får tillgång till ditt inre och får lära hur du genom självhypnos kan kontrollera din fokusering på ett nytt sätt.

Chi Neng® Qigong

Chi Neng Qigong är en enkel och effektiv träningsform som är utveck­lad av Dr. Pang Ming från Kina. Din Qi dvs din energi kommer att flöda lättare och rörelserna kommer att göra din kropp starkare och mer funktionell. Trä­ning­en kommer att stimulera din hjärna och stärka ditt golfspel. Du kommer att uppleva din kropp, ditt sinne och dina tankar på ett nytt medvetet sätt när du kommit igång med träningen.

De ”fysiska” rörelserna i Qigong, är konstruerade på så sätt att kroppen hela tiden utför rörelserna på ett stretchande och töjande sätt. Kroppen rör sig rytmiskt och töjer ut muskler och senor. Blodet och cirkula­tionen harmoniseras precis som energiflödet genom kroppens meridianer. Kroppens avfalls­pro­duk­ter rensas lättare ut genom blod och lymf­sys­tem. Metoden har en lugnande, avspännan­de och uppbyggande effekt.  

Hur går utbildningen till?

Monica i golfbil på ParkinsongolfenDu loggar in i studieplattformen där det finns vecko­avsnitt med övningar. Övning består av video­filmer, pre­sentationer, inspelade mentala övningar  och instruktioner för dig att utföra.

Det finns ingen annan utbildning som innehåller allt detta, vågar vi lova. Du får tillgång till 50 spännande övningar som du sedan själv kan botanisera bland och välja ut dina favoriter ur.

Metoden är mycket användbar även för att öka rörelseför­mågan till vardags.

Jag är certifierad instruktör och har till stora delar botat min reumatism med denna metod. Jag använder dessutom golfövningarna själv och har nu – efter 10 veckor – gått ner en klubba; slår längre.

Investering

Din investering är endast 1.245 SEK. Anmäl dig till kursen via nedanstående länk:

Golfkursen

Välkommen!

Monica Ivesköld

Tack till alla er som röstade på mig

Tack för nomineringen till Lärkan

Tusen tack, Anders, och alla ni andra. Jag är verkligen rörd.

Tack också till alla er som ställer upp som referenser och till er som lämnat underlag för vår nya referenssida på webben. Jag kommer att successivt lägga upp samtliga era värdefulla kommentarer där.

Tack!
Monica

 

 

Glöm inte fotot på dig i sociala medier

Föreläsning Framgångsrik o lyckligSer att det finns många profiler på LinkedIn och även Facebook, som saknar foto. Om du inte har ett foto inlagt, blir du mindre trovärdig. Fotot är viktigt. Betydligt viktigare än vad du kanske tror. Att sätta ett foto på sin katt eller sitt barn, skapar inte den seriositet som är grunden för kommunicerande i sociala medier. Jag kan förstå om en person blivit utsatt för olika påtryckningar eller hot, att denne då väljer bort sitt foto, men för oss övriga är således fotot det ”fingeravtryck” som behövs för att skapa trovärdigheten.

Det finns, som sagt, en del som lagt upp andra foton än porträttfoto i sin profil. Samma sak gäller här. Vill du bli trovärdig, sätt in ett aktuellt, bra foto. Det ska inte vara liggande, snett, utan ett tydligt foto. Kom ihåg att fotot och texten i dina profiler är ditt viktigaste varumärke. Det spelar ingen roll om du arbetar eller är pensionär. Ditt varumärke är lika viktigt, oavsett.

Ett annat viktigt tips är att du bör lägga upp en profil på dig själv i ditt mailsystem med ett representativt foto, även där. Den profilen kan du sedan skicka till dina kontakter. När de då får mail av dig, ser de direkt en bild på dig.

Jag brukar be alla mina deltagare skicka foton på sig själva. På så sätt blir det mer personligt när vi kommunicerar med varandra.

Vill du lära dig mer om hur du når ut i Sociala medier? Då rekommenderar vi kursen med samma namn. Här kan du läsa mer om den och våra övriga digitala utbildningar i konceptet ”Nycklar i vardagen”. Rulla ner på sidan och läs om ”Nå ut i sociala medier – utan att lägga tiden där”.

Glöm nu inte fotot – Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Jämför tydligheten i presentationen

Usch vad jag blir trött på presentationer som missar åhöraren. Vi är alla olika. Varje presentation måste därför nå ut till samtliga. En del vill ha bilder (för att förstå), andra måste höra och några måste känna. En presentation bör ha minimalt med text. Glöm inte rensa den från alla onödiga ord. Det ska vara små enkla stolpar, som du sedan talar om och förklarar. Låt gärna åhörarna få känna på något eller göra en övning knuten till det som du förklarar/informerar om.

Jämför SmartartFör ett tag sedan visade jag upp följande bild på sociala medier.  Här ser du två PowerPoint-presentationer. Båda är egentligen rätt. I den vänstra har du en enkelhet men i text och i den högra har du samma information men med bild.

Låt oss anta att jag skulle föreläsa om den här bilden. Jag hade valt presentationen till höger. OCH givetvis använt mig av programmets avancerade animeringsförmåga. På så sätt kunde jag berätta om första punkten utan störning av kommande text.

Bilden hade tilltalat alla visuella, min röst hade nått ut till alla auditiva och för att hjälpa de kinestetiska hade jag troligen visat en film över HUR detta görs, eller ännu bättre, låtit dem testa själva via egen dator.

Både du och jag har säkert upplevt skrämmande presentationer där inget går att läsa (överfulla sidor med liten text) eller lustigkurrar som använder all programteknik för att ”svänga till det” så att själva budskapet försvinner i bruset.

Vill du lära dig mer om presentation eller övertygelse?

Anmäl dig till en kurs i PowerPoint eller Verbal övertygelse. Då kommer du att få lära dig alla de möjligheter som finns för att nå ut med ditt budskap.

Här kan du läsa om våra kurser i ämnena PowerPoint och Verbal övertygelse.

Eller du vill kanske lära dig hur du ska skapa tydliga videofilmer med presentation för digitala kurser? Hör av dig till mig, så berättar jag mer. I nästan samtliga våra kurser ingår ett 50-tal filmer med tydliga presentationer. Vi brukar få många lovord kring dem.

Välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Stress och rädslor förminskar dig

Att leva och verka till 100 procentDet har tagit mig över 50 år att inse att min strävan inte är att hävda mig och bli sedd – utan för att jag faktiskt (genom att leva som jag lär ut), kan uppnå framgång, rikedom och lycka och genom att nå detta, kan tillåta mig att välja hur jag vill leva och vad jag vill göra i livet och när jag vill göra detta.

Att ha ekonomisk frihet innebär inte bara att vara rik utan skapar möjlighet att verkligen välja egen vardag. Egna mål skapar resultat. Resultat skapar framgång. Framgång skapar lycka. Lycka är en slags bekräftelse. De allra flesta människor vill bli bekräftade. Motsatsen skapar rädslor. Rädslor skapar stress. Stress förminskar oss.

Jag blev visserligen inte fostrad till en ”röre-potta” som barn när jag växte upp hos mina morföräldrar. Med där kastades inget. Alltså sparade även jag. Det är OK att vara ekorre/hamster OM man har struktur i det som sparas. Så var inte fallet för mig. Att jag dessutom var kreativ och omgående såg vad jag skulle kunna göra med det som sparades, skapade ännu mer förvirring. Det tog närmare 40 år för mig att komma underfund med denna katastrof – och fortfarande har jag svårt att kasta saker och att bortse från det jag ser konstnärligt när jag tittar på ”skräpet” jag sparar. Detta till stor förtvivlan för min egen omgivning och familj.

Dale Carnegies bokVändningen kom när jag lärde mig om struktur för ca 15-20 år sedan. Då äntligen började jag förstå vikten av att organisera på ett annorlunda sätt. 

I samband med min anställning på IBM som projektledare och effektivitetskonsult, fick jag en smärre chock. Vi arbetade med e-place vilket innebar att ingen hade eget skrivbord utan placerade sig i de grupper där vi för stunden arbetade tillsammans. Detta hade gått bra ifall vi haft ordentligt med lagringsut­rymme i skåp men alla fick ett litet skåp (ca 40 cm högt och 80 cm brett). Att få plats med allt där, var en total omöjlighet. Ingen hade lärt mig hur jag skulle strukturera förvaringen. Jag blev tvungen att spara elektroniskt. På grund av min egen superstruktur – som jag konstruerade – lyckades jag överleva åren inom IBM. Jag fick mer och mer, att göra – vilket ledde till en viss utbrändhet – och på slutet arbetade jag 17-18 timmar/dygn, vilket var ohållbart. Detta krävde att jag även organiserade min tid. När jag väl sa upp mig, var det 3 personer som fick dela på mitt jobb, för att hinna med.

Det var inte förrän jag kom i kontakt med de berömda gurus på marknaden som hade skapat metoder och metodik kring effektivitet som jag hittade lösningar för min egen struktur. Stephen Coveys bok ”Att leva och verka till 100%” gav mig första kicken mot en gynnsam, effektiv tillvaro. Sedan kom den ena framstående personen efter den andre in i mitt liv. Dale Carnegie, Anthony Robbins osv – ja listan kan göras lång.

Anthony RobbinsDet finns ingen annan effektivitetskonsult som kan lära dig tillverka processtöd på 3 dagar, eliminera din stress genom att lära dig stänga dina tankar, utbilda dig i ledarskap och försäljning och samtidigt frigöra 6 tim/vecka åt dig. Jag vet att jag är unik. Vill du veta mer? Kontakta mig, så berättar jag om alla de möjligheter som står till buds för att du ska få en behaglig vardag. Men vänta inte – jag håller på att trappa ner min verksamhet och beräknar gå i pension 2018.

Effektiva hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Förlagsboken av Gunilla Widergren och Lars E Pettersson – recension

FörlagsbokenSå här står det på nätbokhandeln:
Den oundgängliga praktiska handboken för alla som arbetar på förlag eller med bokproduktion över huvud taget. Boken behandlar alla de olika momenten i bokframställningen. ….. I bokens fördjupningsavsnitt behandlas områden som formgivning och typografi, offerter och teknisk upphandling, papperskunskap, förlagsekonomi, upphovsrätt och avtal, marknadsföring och distribution med mera.”

Och det är helt riktigt. Detta är en bok ENDAST avsedd för professionella förlagsfolk, dvs de olika yrkesroller som förekommer där. Boken är inget för dig som skriver (författare/skribent). Den är, enligt min mening, (och jag har jobbat professionellt med detta under närmare 30 år) alltför teknisk. Men som handbok för yrkesproffs är den utmärkt.

Vill du lära dig allt om detta, men med utgångspunkt för dig som författare, skribent eller administratör som skriver mycket, rekommenderar jag min egen bok ”Grundläggande Layout”, som den hette tidigare. Numera heter den ”Layout / Design / Formgivning” – men inte heller det namnet är tillräckligt omfattande. Det är 3e utgåvan av min bok och numera inkluderar jag även alla de möjligheter du har med anledning av avancerade verktyg i exempelvis Word och andra design-program.

Länk till innehållsförteckningen (så du kan se innehållet).

Du ska veta att vi även har en digital kurs som baserar sig helt på boken. Och i kursen blir du inspirerad, får tydliga övningar, filmer som visar på HUR, text och bilagor som beskriver VAD och VARFÖR osv.
Beställningslänk till kursen, för dig som är intresserad av fördjupning i layout.

I Förlagsboken

… ingår ett stort avsnitt för redaktörer och lektörer avseende redigeringsarbetet.

Själv har jag sedan tidigare skapat en checklista som jag utgår från. Den är omfattande. Vid skrivande stund, exempelvis, har jag gjort 13 redigeringar avseende min nya roman. Fler blir det. Min checklista innehåller allt som även Förlagsboken informerar om.

Som exempel kan jag nämna att Förlagsboken går igenom flera olika korrekturläsningsprocesser. De skriver:

” I ett första, ej ombrutet, korrektur ska du kontrollera

 • Radlängd;
 • Rubrikgraderna i huvud och mellanrubriker, radavstånd och mellanrum:
 • Att typsnitt och typsort genomgående är korrekta, särskilt vid byte ……;
 • Placeringen av citat, tabeller och ……;
 • Utgångarna (ofullständig rad som avslutar stycke), blankrader och indrag vid nya stycken;
 • Löpande noter och andra hänvisningar;
 • Att gemena siffror använts genomgående …..;
 • Att det finns ordentliga markeringar i marginalen vid sidhänvisningar ……;
 • Att avstavningen är korrekt – kantläs! …..;
 • OBS således att detta är första korrekturet innan texten ombrutits.”

Sedan går boken vidare på djupet och visar upp tryckkonsten. Om papper skriver de exempelvis:

Man bör vara särskilt uppmärksam med val av papper ……… Effekten blir tydligast på bestruket papper. Hårstrecken i många typsnitt tål inte att tunnas ut för mycket …………… …………… Papperets opacitet (ogenomskinlighet) bestäms av sammansättningen av pappersmassa och andra ingredienser, av dess bulk (mått på täthet) samt av dess gramvikt.”

Det finns bilder på papper, antal sidor på arket vid tryck, layout-grids osv. Och allt är skrivet på en nivå som riktar sig till förlagspersoner – inte till dig som författare/skribent.

Innehållet i boken är exempelvis:

 • Ekonomi och avtal
 • Boken som ett lagarbete
 • Manuskriptet
 • Korrektur och kontroller
 • Formgivning
 • Typografins grunder
 • Bilder
 • Originalframställning
 • Upphandling
 • På tryckeriet
 • Marknadsöring, distribution och försäljning
 • osv

3 pennorSom proffsverktyg ger jag boken 3 av 5 pennor, baserat på att innehållet är mycket bra och tydligt men jag tycker att den är tråkig.

Skrivhälsningar
Monica Ivesköld

 

Får jag bjuda på Kyckling i Curry på Monicas vis?

Hjärt-våffelEn av de uppskattade middagarna med familjen, under de sista 14 dagarna, är den här kycklinggrytan. Den är mild i smaken och de flesta älskar den, även barnen.

Nu bjuder jag dig på den.

Du behöver

 • 600 g kycklingfiléer
 • 2 röda paprikor
 • 2 gula lökar
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 2 stora morötter
 • 2 msk smör, att steka i
 • 3 msk curry
 • 1 msk paprikapulver
 • 5 dl vispgrädde
 • 2 dl vanlig grädde
 • 2 msk kinesisk soja
 • 2 krm svartpeppar
 • Knorr grillkrydda
 • En doft vitpeppar
 • Ris
 • Gärna broccoli som tillbehör

Gör så här

 1. Skär kycklingfiléerna i små bitar.
 2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna. Skär dem i små bitar. Lägg på en egen tallrik. De ska ner i grytan i sista minuten.
 3. Skala och hacka löken samt vitlöken.
 4. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Den ska ha stekyta. Tillsätt kryddorna. Lyft över i en stor gryta.
 5. Stek lök och vitlök, och låt fräsa cirka 3 minuter. Tillsätt några korn socker. Lyft över i grytan.
 6. Skala och skär morötterna i slantar och stek dem. Lyft över i grytan.
 7. Pudra med mer curry och paprikapulver, vid behov.
 8. Tillsätt vispgrädde, vanlig grädde samt soja. Låt koka upp och se till att kycklingen är genomstekt.
 9. Servera med ris och gärna broccoli!

Smaklig måltid!
Monica

Vad händer om du dubblar din försäljning?

Vad skulle hända i ditt företag om du kunde dubbla din försäljning? Eller du kanske inte vill dubbla intäkterna utan minska din administrativa tid. Vad händer då – i ditt liv?

I vår digitala utbildning – med samma namn, dvs Dubbla din försäljning – har deltagarna från förra året gjort följande resultat, vid ett av de uppföljande sessionerna.

1 Dubbla din försäljningVi kan se att deltagarna hade en hitrate av 27% avseende att nå rätt personer vid telefonbokning. Detta har att göra med när du ringer och bokar. Vi ringde tillsammans i kursen, även om vi satt på olika ställen. På så sätt kunde vi sporra och glädjas med varandra. Vi använde den teknik, som deltagarna får lära sig under kursen. Massor med tips kring förbättringar för att öka möjligheten till kundkontakt.

Du ser också att deltagarna hade en hitrate på 56% avseende bokade kundbesök. Det innebar att mer än hälften av alla som deltagarna talade med, bokade besök med dem. Gruppen fick (under kursen) lära sig förändra sitt manus, ändra sin verbala kommunikation (övertalningsförmåga) och sitt sätt att bemöta och inspirera kunden. De fick givetvis träna på att hantera invändningar och avslutstekniker såväl som att lära sig hantera den digitala transformationen i samband med kundkontakterna.

Utmaningen för våra deltagare är att bli än bättre på att nå kunderna. Du ser att de hade ett snittvärde på 30 bokade besök efter 202 telefonsamtal. Det betydde att de var tvungna att ringa i snitt 7 samtal för att få ETT bokat kundbesök. Utmaningen blev sedan att förändra detta och skapa bättre förutsättningar för att lyckas och därmed öka sin försäljning.

Är du nyfiken på hur det gick?

Jodå, de ökade alla sin försäljning med hjälp av våra metoder och den teknik som de fick träna på. Några ökade eftersom de därmed kunde minska sin administrativa tid, andra ökade eftersom de lärde sig utnyttja annan teknik och med hjälp av våra digitala inspelade filmer, verkligen ta tag i det som var och en tyckte kändes svårt. Det fanns de som behövde träna hypnos för att släppa spärrar som hindrade dem. Med hjälp av kursen får du massor med övningar i mental träning som stärker din försäljning, inspirerar dig att våga lite mer och motiverar dig.

Skulle du också vilja bli bättre? Anmäl dig till höstens kurs i Dubblera din försäljning, genom att klicka på länken.

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Hur många e-post har du nu i inkorgen och hur många mappar?

Brev

Hur många e-post har du nu och hur många mappar har du skapat i din mailbox?

Vet du att ligger på 9,33 mappar hos mina kunder. Det bör inte överstiga 7 st på översta nivån. Nästa nivå kan du däremot ha flera hundra mappar i.

När jag i våras ställde frågan om hur många e-post mina kunder hade i sina inkorgar, fick jag snittet 80 st. Det är definitivt 50 st för många. Du bör aldrig ha fler än att de håller sig inom en bildskärm. Om du måste scrolla skärmen, har du för många mail för att din hjärna ska orka med.

Så vill du ha energi till ditt dagliga arbete, bör du rensa bort flertalet mail och reducera dina mappar till max 7 st.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

5 tips för att påverka din ekonomi

Det viktigaste du kan göra för att påverka din ekonomi i ditt liv, just nu, är att bestämma dig för att verkligen förstå olika typer av investeringar, att lära dig vilka risker som är förenade med dem och veta vilken avkastning de ger. Det finns rådgivare men själv är bästa dräng, som det heter.

Du måste ha en tydlig plan för att lyckas ekonomiskt. Själv följer jag noga exempelvis upp alla fonder (i vilka jag satt mina pensionspengar), varje dag och extra djupt en gång per vecka. Jag har en mycket tydlig Excel-fil som stöttar och hjälper mig. Genom att följa upp, får jag direkt indikering på om jag behöver åtgärda, dvs byta fonder eller liknande.

Dessutom bokför jag alla pengar och noterar tydligt vilka som ger mig ekonomisk frihet och ekonomisk trygghet. Sedan använder jag dessa frihets-/trygghetspengar till mina intressen. Det är det som gör det goda i livet. Jag har flera dyra intressen, såsom golf, glasfusing osv. Genom att noga bokföra min ekonomiska frihet/trygghet, blir det inte lika kännbart i plånboken för dessa utgifter.

Alla som går vår digitala Excel-kurs, exempelvis, får lära sig beräkna för Ekonomisk frihet och Ekonomisk trygghet.

Det finns de som aldrig tjänar något, vilket är fakta utifrån undersökningar som gjorts. Anledningen till detta är:

 1. De har inte satt upp mål
 2. De jagar kanske efter häftiga investeringar och litar på rapporter från ekonomiska media
 3. De följer ekonomiska planerares råd
 4. De gör känslomässiga misstag, exempelvis ändrar sina besparingar/fonder vid minsta ändring på marknaden osv
 5. De följer INTE själva upp sin ekonomi och tittar på ekonomisk frihet och trygghet

Så om du följer ovanstående och verkligen GÖR motsatsen till detta, kommer du förmodligen att lyckas.

Ekonomi

Lycka till med ett roligare liv!

Monica

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed