Currently viewing the category: "Digital utbildning"

Skapa webbkurser snabbt, lönsamt och med hög kvalitet av Holger Wästlund

Skapa webbkurser snabbtBokrecension

Format: Häftad

Antal sidor: 125

Utgivningsdatum: 2019-11-22

Förlag: Tipsförlaget

ISBN: 9789151933993

Recensionsexemplar: Ja

 

Tack Holger, för att jag fick ta del av din bok.

Att skapa webbkurser i dagens samhälle där vi blivit tvingade att mötas mer digitalt, är utsökt. Själv har jag jobbat med digital utbildning sedan 80-talet. Jo då, det fanns alldeles utmärkta program och plattformar redan då. Jag är en av de 20 första som blev certifierade distanspedagoger i slutet av 80-talet.

Det är hedrande att ha fått läsa Holgers bok och komma med rekommendationer. Samtidigt har jag själv idag ett utbud på 25 onlinekurser inom flera olika områden och stor scenvana, så jag är givetvis kräsen.

Den här boken har många intressanta tips. Jag gillade den. Möjligen skulle jag önska att det stod lite mer om hur du kan skapa professionella PowerPoint-presentationer och de regler som vi behöver följa för att göra dessa läsbara. Men man kan inte få allt i en bok.

Holger är välinformerad och ger många tips i boken varav en del är enkla och kostar inga stora summor, som exempelvis rekommendationen att spela in ljud och bild direkt via mobiltelefonen. Här finns tips om avancerade redigeringsprogram men jag saknar både Photoshop Element (billigare variant av Photoshop) och framförallt programmet Camtasia.

På sidan 79 tipsar Holger om att putsa till uppenbara misstag. Här hade jag önskat ett litet inlägg om alla de så kallade ”ödemarker” som vi, som arbetar med professionell framförande- och presentationsteknik, rekommenderar. Förr höll jag faktiskt kurser i ”Ödemarker”, dvs lärde ut hur föreläsaren skulle undvika att säga ”ööööööhhhhhh”. Trots detta, lyckas jag själv jämt stöna på filmerna vilket måste klippas bort, ha ha.

Suveränt bra är att Holger refererar till gratis checklistor för att skapa onlinekurser. I en av dem står exempelvis några av följande tips vilket är riktigt bra regelverk.

En komplett kurs ska ha

 1. Minimum 30 minuters video-inspelning
 2. Minimum 5 separata lektioner
 3. Värdefullt utbildningsinnehåll
 4. Rätt kvalitet
 5. Synkat ljud

Holger tipsar om intressanta gratiskurser. Genom att studera hur andra gör, lär vi oss. Tyvärr måste vi själva göra våra misstag. Det går inte att lära från andras. Men vi kan notera hur vi inte vill ha våra kurser.

För alla som skapar onlinekurser behövs även uppdaterad information om webbsidor. I Holgers bok får du tips på sökoptimering.

Det jag saknar är rekommendationen till en av världens bästa onlinekursplattformar, dvs Kajabi. Själv skulle jag aldrig överleva utan den plattformen.

Avslutningsvis tipsas vi om olika sätt att synas genom marknadsföring. Här kan jag konstatera att Holger är driven inom marknadsföring och han talar om allt från Wikipedia till Infographics och sociala plattformar.

4 pennorÄn en gång, tack Holger, och jag rekommenderar den här boken och ger den 4 av 5 möjliga pennor.

Boken inspirerade mig. Kanske skapar jag en ny kurs i att göra onlinekurser men kommer då att inkludera presentations- och framförandeteknik.

Vid pennan

Monica

Goda spare ribs att rekommendera

Spare ribs

En överraskning som jag inte tidigare hade provat, var dessa spare ribs. Enkla att tillaga och väldigt goda. Rekommenderas verkligen! Som viktväktare får jag betala 7 blå sp. Helt ok!

Jag serverade dem med en tomatsallad och ett halvt mini-painriche. Gott som fredagsrätt.

11 juliIdag fortsätter jag ägna mig åt mitt skrivande. Först ut är revideringen av kommande fackbok ”Börja skriva framgångsRIKT”. Den ska få mitt fulla fokus idag.

Gårdagen var som de flesta fredagar, en dag fylld med information till alla mina deltagare som går onlinekurser. Många olika kurser är igång just nu – och fler blir det. Jag förberedde även en del nya starter av kurser. Här kan du se några av dem:

 • Börja skriva framgångsRIKT – flera olika grupper på olika nivåer
 • Planera ditt skrivande och din marknadsföring – flera olika grupper på olika nivåer
 • Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong
 • Minikurs i Struktur
 • Målarkurs i många olika tekniker
 • PowerPoint-kurs
 • Layout-kurs

Dessutom har jag några uppdrag inom textkorrigering och sättning. Två av dem är riktigt spännande. Det ena är en sagobok och det andra är en bok om att tappa håret för de som drabbats av bröstcancer.

Själv håller jag på med fler redigeringar av mina böcker. Barnboken ”Axel och sjöodjuret” är den ene och den andre är ”Elvira” (andra delen i den självstående Henrietta-serien).

Den här helgen ska jag även godkänna e-boken av ”Porten till friheten”. Ljudboken släpptes förra veckan och alla kan lyssna fr o m 15 juli. Nu är det e-bokens tur att släppas.

Önskar alla en skön helg! Monica

En lärorik söndag

Lärorik söndagWow, vilken härlig söndag. Jag deltog i tre olika webinar och kurser. En hel del kunde jag redan, men det är alltid nyttigt att få påminnelser och några nyheter.

Min nya Lenovo-dator fick visa vad den gick för gällande ljudet. Upptäckte att den separata mikrofonen var lite trög men den funkade. Tack och lov! Underbart eftersom jag har haft sju månaders strul med mikrofontekniken i den numera returnerade HP-datorn.

Bygg din författarplattform

Första webinariet handlade om marknadsföring i kursen Bygg din författarplattform. Här fick jag en ny länk som jag ska testa i samband med paket-erbjudanden.

Jag gjorde även en liten lista på vad och hur jag kan paketera mina böcker och kurser. Deltagarna i chatten hade många idéer och förslag.

Framförallt ska jag jobba vidare med min virtuella bokturné för min debutroman ”Porten till friheten” som släpps till hösten.

Är du intresserad av att jag bloggar på din sajt? Eller du kanske vill göra en live-intervju med mig? Hör av dig till mig.

Fick en enorm idé, nämligen följande. Om du är författare, kanske du vill slå dig samman med mig och göra en gemensam turné? Vad tycker du om det? Ska vi testa?

Perspektiv, karaktärsutveckling och dialog

Nästa webinar handlade om att skriva, att fördjupa perspektivet, utveckla karaktärerna och skapa dialog. Något som finns med i onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT och boken med samma namn.

För egen del, var det inga nya tekniska finesser. Däremot fick jag roliga övningar som gav mig många nya idéer.

Utveckla ditt skrivande

Sista webinariet var introduktionen till en ny kurs som jag anmält mig till. Egentligen behöver jag inte gå fler kurser för att lära mig hantverket. Det lär jag numera själv ut till mina deltagare och åren har lärt mig, utifrån att dagligen skriva, många möjligheter som har skapat min berättarröst.

Det var trevligt att få träffa deltagarna live. Vi fick några små övningar som också var givande.

Sen blev det räkor …

Efter tre olika webinarier, en söndag full med träning och lärande, räcker inte orken till att laga middag. Det blev räkor, något som jag dessutom älskar. Och egentligen hade jag även ett chattmöte med Viktväktarna, denna kväll, men orken var helt borta …

Ha en ljuvlig vecka!

Monica

Några användbara plugins för din WordPress-sida

Många frågar efter olika användbara plugins på websidan. Här är några som är gratis.

Tänk på att ha en levande websida. Dels kan du skapa underlag för din verksamhet, dels kan du blogga. Om du bloggar, bör du även (som jag kallar det) korsbefrukta i sociala medier. På så sätt får du ut maximalt av din sida.

Funktionaliteten på sidan är extremt viktig. Därför bör du checka några användbara plugins/tillägg.

Men tänk på att ju fler plugins/tillägg du väljer, desto långsammare blir din sida. Här är några som du bör titta på.

Var observant på om den fungerar ihop med din version av programmet och ditt tema. Du kan se det längst ner i bilden när du söker plugin:et.

Genom att klicka på tillägget, får du oftast information om hur det fungerar. Ibland byggs det upp en ny meny, ibland träder det i kraft när du står på sidan och gör en viss aktivitet.

Admin Menu Tree Page View

Det här plugin:et ger dig en tydlig bild över din trädstruktur på webben. Det har över 20.000 aktiva installationer och har fått 4,5 stjärnor. Nackdelen är att det inte uppdaterats på 2 år.

Admin-plugins

Broken Link Checker

Hjälper dig att kolla så du inte har några brutna länkar på sidan. Över 700.000 användare och fyra stjärnor.

Broken link

Genom mail får du länk och tillgång till Brutna länkar direkt.

OBS att det här står ”Inkompatibelt med din version …” Detta tillägg funkar således inte på min version av programmet. Men det finns liknande plugins. Leta vidare!

Black studioBlack Studio TinyMCE Widget

En plugin som stärker den något taffliga editorn i WP. Med denna kan du ändra typsnitt och storlek mm.

 

WP User avatarWP User Avatar

Skapar en bild på dig som syns när du kommenterar.

 

 

CommentComment Redirect

I dagens virtuella värld är det guld värt att ha fans, dvs återkommande läsare som verkligen gillar dig. Med denna plugin kan du omdirigera dem som kommenterar till en viss sida där du tackar dem. Du kan även uppmana dem att följa dig på FB eller prenumerera på ditt nyhetsbrev.

Limit loginLimit Login Attempts

Detta användbara plugin hjälper dig stoppa visst intrång. Besökarens IP-adress kommer att blockeras under viss tid.

 

Testa gärna!

Lycka till!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Säkerhet på din websida

Kanske har du, likväl som jag, någon gång råkat ut för att din websida/blogg blivit kapad. Det är fruktansvärt och fullständigt onödigt.

Säkerhet

Jag minns att jag hade ca 2.000 sidor som jag bara fick släppa när någon idiot hade fyllt dem med runda ord och länkar till sidor som jag aldrig skulle besöka.

Därför vill jag idag tipsa om hur du kan öka din säkerhet.

Allra först bör du själv ha ett kraftfullt virusprogram på datorn. Det är A & O.

Webhotellet

Allra först bör du säkerställa att du valt ett webhotell som är säkert och att de har servrar som är säkra för din sida. Jag kan berätta att ett av de större webhotellen för ca 10 år sedan hade en kriminellt belastad anställd som gick in och stal information och fixade så att andra fick tillgång till e-post och information på slutna sidor. Det var förfärligt. Givetvis polisanmäldes saken, men det hände aldrig något. Så var noga med ditt val av leverantör.

Se också till att de hjälper dig att uppdatera versionen av WordPress så snart en ny släpps på marknaden.

Dessutom kan du i senare versioner byta namn på ADMIN. Då ökar säkerheten.

Lösenord

Använd starka lösenord. Enligt försvaret, som jag jobbat för som certifierad utbildare inom Utvecklande Ledarskap, och även försvaret i andra länder och kontinenter som jag har haft kontakt med, är ett säkert lösenord ofta bestående av upp till 34 tecken. För användare i Lotus Notes var detta, sedan tidernas begynnelse, något självklart.

Limit loginDu kan också begränsa antalet inloggningsförsök. På så sätt kan du stoppa visst intrång. Besökarens IP-adress kommer att blockeras under viss tid. En plugin som hjälper dig med detta är: Limit Login Attempts.

Tvåstegsverifiering

Denna metod har blivit populär och jag använder den numera både för e-posten och i sociala medier. Metoden fungerar så att du vid inloggning måste verifiera att det är du genom att få en kod via mobilen som du sedan skriver in.

Installera teman och plugins/tillägg med försiktighet

Välj endast tillägg och teman från WordPress officiella tema- och tilläggsbank. Inte ens där, kan du vara 100% säker men det underlättar.

Radera teman och tillägg som du inte använder

Din websida/blogg blir kraftfullare när du rensar gamla teman och plugins. Alltför många sänker hastigheten, nämligen.

Ta backup

Tillse att du alltid får backup, antingen automatiskt via plugin eller genom att manuellt göra en backup återkommande. Tänk på att ditt webhotell förmodligen inte sparar mer än några av de senaste backup:erna. Skulle du drabbas av eländet, finns det således inte möjlighet att gå tillbaka om du inte själv har backat systemet.

Lycka till med websidan och bloggen!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Stekt torskfilé med broccoli, fänkål och pestosås

Torsk med broccoli, fänkål och pestoIngredienser 2 portioner

 • 3-4 potatisar
 • 1 dl kaffegrädde
 • 1,5 msk pesto
 • 125 g broccoli
 • 1 fänkål
 • 2 port torskfilé (à ca 125)
 • salt
 • peppar
 • 1 tsk olja

Gör så här

 • Tina torsken.
 • Koka potatisen i en kastrull där att även broccolin får plats.
 • Blanda grädde och pesto, smaka av med salt och peppar.
 • Ansa och skär broccolin i bitar (använd även stjälken).
 • När potatisen är mjuk, lägg i broccolin och låt koka med på slutet – ca 4 minuter.
 • Skär fänkålen tunt.
 • Stek den och sedan torsken i oljan, ca 3 minuter på varje sida.
 • Krydda med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Monica

Digital skriv-konferens helgen 16-17 maj 2020 – #dskriv2020

Åh vilken härlig helg! Massor av skrivnyttiga tips, föreläsningar och workshops. Det enda som var riktigt synd var att jag inte kunde klona mig och få delta i flera workshops samtidigt.

Här följer ett riktigt långt inlägg med alla häftiga delar för dig som är nyfiken på hur en sådan här konferens kan gå till.

Skrivkonferensen 17 maj

 

Ann LEtt stort tack till Ann Ljungberg och Git Söderholm som gjorde detta möjligt. Fashinerande med digitala konferenser i den här storleksordningen.

Alla föreläsningar/workshops spelades in. Själv har jag precis skickat iväg filmen från min workshop via den fantastiska plattformen wetransfer, som jag aldrig tidigare testat.

Först ut var Ann som gav oss verktygen för helgen och talade kring Modet att skriva.

Petronella SimonsbackaSedan blev det Petronella Simonsbackas tur. Hon föreläste om att Skriva för ljud.

Därefter blev det ett författarsamtal mellan författaren Annika Andebark och lektören Helena Hansen.

Med tanke på att vi alla satt på olika ställen i världen, blev det än mer spännande med konferensen. För att ta några exempel så var Git (vår klippa som organiserade och ledde oss rätt) stationerade på Kreta. Helena Hansen satt i Paris.

TabuEfter lunchen blev det dags för två workshops och en tredje som vi ska få i efterhand. Det var inte lätt att välja men eftersom jag är nyfiken på att kunna skriva än bättre sexscener, föll valet på Catrine Tollströms Hur du skriver heta OCH trovärdiga sexscener, oavsett genre. Övningarna vi fick här var härligt utmanade och jag hade önskat att jag kunde dela dem med dig men som sagt, det är riktigt häftiga sexscener och kanske inte helt passande för detta inlägg. Stort tack till Catrine för hennes engagemang. Jag har tidigare recenserat flertalet av hennes böcker i skrivandets konst. Du kan läsa mer om dessa här via länken.
Klicka här för att läsa recensionerna.

Själv är jag inte ovan vid att skriva sexscener. Jag har med detta i mina romaner och kom även med i antologin TABU som lanserades på förra årets bokmässa i september.

Lina Ingemarsdotters workshop Skapa personlighetstyper för dina karaktärer med hjälp av Enneagrammet, ska jag lyssna på i efterhand. Men jag kan redan en hel del kring Enneagram eftersom det ingår som ett avsnitt i min onlinekurs Utveckla dig själv och dina karaktärer (en kurs på 12 veckor med 33 olika personlighetstester för både författaren och karaktärerna). Vill du veta mer om den, klicka på länken.
Onlinekursen ”Utveckla dig själv och dina karaktärer”.

Effektivitet och produktivitetSedan blev det dags för min workshop med analyser i framförallt effektivitet. Många intressanta frågor kom upp och jag spelade in workshopen som, om deltagarna gör några av övningarna, kommer att leda dem till möjligheten att bli tidsmiljonärer.

FramgångsRIK o LyckligJag erbjöd också alla på konferensen att få köpa min bok FramgångsRIK & Lycklig till inköpspris. Ordinarie pris är 229 kr + frakt. Mitt pris till alla, även till dig, är just nu endast 50 kr + frakt.

Under tiden som jag höll min workshop, talade även Eva Bergengren om Scrivener 3.0 som tyvärr inte finns för PC än. Jag har gått kurs i detta verktyg redan men har således PC-versionen. Längtan efter nya versionen är hög, speciellt som den har finesser för att gå igenom adjektiv och adverb i texten – något som jag verkligen ser fram emot.

Samtidigt med min workshop föreläste även Gunilla Nyström om Snöflingemetoden. Jag ska lyssna på detta i efterhand även om jag redan idag har med ett avsnitt om metoden i min nya onlinekurs och kommande bok Börja skriva framgångsRIKT. Onlinekursen som är på 20 veckor lanserades i april. Boken kommer efter sommaren, hoppas jag. Är du nyfiken på kursen, klicka på länken för mer information.
Länk till onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT”.

Den här kursen har jag ett rejält rabatterbjudande på just nu fram till och med siste maj. Du får den nämligen till priset 2.995 kr inkl moms. Fullständigt sanslöst. Den innehåller kunskapsvärden för närmare 20.000 kr.

Lennart GuldbrandssonAvslutningsvis på lördagen höll Lennart Guldbrandsson en föreläsning i 7 oumbärliga intrigverktyg. Det är alltid utvecklande att läsa Lennarts blogginlägg och i den här föreläsningen levde han upp till sitt goda rykte. Tack Lennart för tipsen!

Jag kan säga att dagen var välfylld och tog på krafterna. Idéerna poppade i huvudet och när jag stängde ner konferensen var kropp och själ välfyllda som ett dignande smörgåsbord.

Lördagen den 17 maj – Norges nationaldag – inleddes med en intervju och föreläsning med Catrine Tollström i konsten att skriva spännande oavsett genre. Tack igen, Catrine, för dina kloka tips som är så fantastiska. Bland annat talade Catrine om vikten av att skriva med undertexter och hänvisade till en provsida för dem som inte läst hennes bok Fängsla dina läsare. Klicka på länken här ifall du vill veta mer om undertexter.

Skriv bara skrivSedan blev det frågor och svar i en lektörspanel och därefter blev det ett nytt författarsamtal. Denna gång med skrivpedagogen Louise Alvarsson som just släppt boken Skriv bara skriv, som jag direkt plockade ner som e-bok från biblioteket. Jag lovade Louise en bokrecension så snart jag är klar med den. Louise intervjuades av lektören Maria M Berglund.

På eftermiddagen var det dags igen för två nya workshops. Den tredje kommer vi att få i efterhand. Det var Petronella Simonsbacka som talade om att Skriva kortroman. Jag ser fram emot att få lyssna på hennes workshop i efterhand.

Själv valde jag att få fortsätta jobba med intrigerna under ledning av Lennart Guldbrandsson i hans Intrigworkshop. Tack Lennart för ännu ett givande pass.

Denna eftermiddag började det återigen bli fullt i huvudet. Då hade vi turen att få lyssna på Louise Buenafe Mistén som guidade oss Andning och yoga för författare. Jag använder själv andningsövningar dagligen, speciellt i Chi Neng Qigong som jag även har onlinekurser i. Redan år 2000 började jag med denna typ av Qigong och efter att jag höll på att stryka med år 2009, beslutade jag mig för att fördjupa min kunskap och certifierade mig som handledare inom ämnet samt även som hypnoterapeut. Är du nyfiken på att få veta mer om min kurs – Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong – kan du klicka på länken och läsa vidare.

Det är alltid intressant att förkovra sig – även i sådant som vi kan en del om. Tack Louise för att du guidade oss i dessa andningsövningar.

Dessutom blev det utlottningar innan vi avslutade konferensen och jag hade turen och förmånen att få vinna Louises kurs. Ser verkligen fram emot att få lära mig mer. Tusen tack Louise!

Konferensen avslutades med ytterligare spännande workshops. Det var Jenny Owenius som höll i Språk och Rytm. Ser fram i att få lyssna på den i efterhand. Anna-Carin Svanå höll i en workshop som handlade om att Skriva för barn. Jag har hört Anna-Carin tala om detta tidigare och vet att du är oerhört pedagogisk så jag ser verkligen fram emot att få lyssna på din workshop i efterhand.

Marita BrännvallSjälv valde jag Marita Brännvalls workshop Att bygga en scen. Marita är en duktig lektör som jag haft förmånen att få jobba med tidigare i samband med att jag vunnit olika lektörsläsningar. Jag gillade verkligen ditt sätt att på ett enkelt sätt förmedla scenbyggandet. Tack Marita för din föreläsning och för din mall som vi fick ta del av.

Avslutningsvis tog Ann över stafettpinnen och knöt ihop säcken genom ett antal utlottningar. Som jag redan nämnt hade jag turen att få vinna en Andningskurs hos Louise.

Jag skänkte också två priser till denna utlottning. Dels 3 veckors inledande delar av min nya onlinekurs ”Börja skriva framgångsRIKT”, som delvis testats under hösten via ett 40-tal deltagare, dels skänkte jag bort en egen andningsövning – en Feldenkrais-övning – som jag alltid använder när jag hypnotiserar mina klienter. Den ligger som en inspelning på en sluten sida och vinnaren kan lyssna på den om och om igen. Grattis till vinnarna:

 • Madeleine Blomberg – 3 veckor av kursen ”Börja skriva framgångsRIKT”
 • Margareta Ericsson – Andningsövningen

Än en gång: Tusen tack för oerhört givande dagar, Ann, och för ditt stöd och din hjälp, Git, med allt det administrativa och organisationsövergripande. Ni är fantastiska!

Tack till alla engagerade deltagare också.

Detta hoppas jag få uppleva fler gånger.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

 

Biff Rydberg på annorlunda sätt

En spännande och annorlunda Biff Rydberg som blev uppskattad.

Ingredienser 2 pers:

Biff RydbergRotfruktspytt

 • 2 potatisar
 • 2 morötter
 • 1 msk olivolja
 • salt och peppar

Senapskräm

 • 1 dl grädde
 • 1 msk dijonsenap

Biff

 • ca 300 g strimlad ryggbiff
 • 1 msk smör
 • Salt, vitpeppar, kryddpeppar

Gör så här:

Rotfruktspytt:

 • Sätt ugnen på 250°C.
 • Skala och skär potatisen i tärningar.
 • Lägg dem och pytten på en plåt med bakplåtspapper.
 • Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
 • Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Senapskräm:

 • Blanda grädde med senap.
 • Smaka av med salt och peppar.

Biff:

 • Stek köttet hastigt i smör i en stekpanna på högsta värme tills det är brynt på utsidan och rosa inuti.
 • Krydda med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Monica

Kraftfulla karaktärer

SDITänk på att dina karaktärer ska ha egenskaper som stämmer med dem både psykologiskt och fysiskt samt emotionellt.

Alla karaktärer har egenskaper, styrkor, svagheter och förmågor som påverkar gruppdynamiken. Utifrån dessa agerar och reagerar därför grupper olika.

Under mina år som certifierad utbildare för Försvarshögskolans Utvecklande Ledarskap, använde vi ofta SDI – Strenth Deployment Inventory – som tester för att komma underfund med mellanmänskliga beteenden, våra konfliktmönster och mycket annat användbart.

SDI mäter dina drivkrafter och vad som ligger bakom dem. Du får veta mer än enbart utifrån ditt beteende. Du synliggör dina svagheter och stärker dem. Det handlar om relationer såväl som konflikter. Ett av de bästa verktyg som finns på marknaden och definitivt ett av de säkraste. Något som alla borde lära sig. Du kan inte bygga team utan detta. Det är superviktigt för att ta reda på ledarskapsförmågor, emotionell intelligens osv. SDI skapar och tydliggör både mänskliga system och organisatoriska.

Oenighet är hälsosamt men konflikter är inte produktivt för en verksamhet. Ändå bildas konflikter eftersom vi har olika behov, olika styrkor och svagheter.

Med SDI får alla en kartläggning av sina styrkor i form av en diamant med 28 olika beteenden.  Det handlar inte enbart om hur du ser på dina styrkor, utan även hur andra ser på dem. Vad de ser i dig. Hur du agerar i en konflikt och mycket annat.

Nyckeln till gott samarbete handlar om tydliga förväntningar. Detta gäller även för dina karaktärer.

Hur ska du veta hur din karaktär utvecklas om du inte vet hur hen inledningsvis fungerar?

Själv har jag arbetat med mängder av olika verktyg för personlighetsutveckling. I min onlinekurs om personlig utveckling finns 33 olika tester att göra på dig själv och dina karaktärer, något som jag alltid skapar underlag för – innan jag börjar skriva.

En viktig del i detta är personlighetstester. Varje karaktär borde testas, likväl som varje människa. Jag kan berätta att varje gång jag är ute och arbetar med grupper i skolor och verksamheter, får jag alltid frågan:

 • Varför har vi inte fått lära oss detta redan som barn?

En mycket bra fråga. De flesta människor tror att de vet hur de funkar. Sanningen är att väldigt få har en klar uppfattning om sig själva, sitt ego, självkänsla, självsäkerhet och beteenden.

Här ser du vilken typ av tester du får tillgång till i onlinekursen:

 1. Ditt livshjul
 2. Din USP och pitch
 3. Din canvas för att nå framgång
 4. Hur du motiverar dig och motiveras
 5. Dina styrkor, svagheter och omgivningens påverkan på dig
 6. Hur du kan påverka dina tankar genom affirmationer
 7. Är du extrovert eller introvert?
 8. En förenklad MBTI som visar på vilken av 16 personligheter som är din
 9. Självbilds-test
 10. Är du visuell, auditiv eller kinestetisk?
 11. Hur ser din värdegrund ut?
 12. Hur effektiv är du?
 13. Vilka läckage har du?
 14. Hur är din organisations- och omställningsförmåga?
 15. Du får lära dig metoden Psykogeometri (en av mina älskade metoder för utveckling)
 16. Vilka självsabotörer har du?
 17. Lite om metoderna DISC och IPU
 18. Vad säger ditt kroppsspråk?
 19. Hur ser din syskonrankning ut och vad betyder den?
 20. Hur påverkar stress dig och vad kan du göra för att må bra?
 21. Vilken är din livskurva?
 22. Du får även en liten formgivningstest
 23. Du får lära lite om metoden Ocean (en av de mest kraftfulla på marknaden)
 24. Du får lära lite om metoden Big Five (också en kraftfull metod)
 25. Vad kan du lära av numerologi?
 26. Du får lära lite om metoden Enneagram
 27. Vad är FIRO?
 28. Hur flexibel är du och vad påverkar detta i din kommunikation med andra?
 29. Hur öppen är du och hur påverkar detta din kommunikation?
 30. Vilka rädslor har du?
 31. Vilka är dina försvarsmekanismer?
 32. Hur kan du förbättra samarbetet med andra?
 33. Lite om konflikthantering och hur storytelling kan förbättra kommunikationen?

Tack vare att jag jobbat med detta i 30 år, får du tillgång till värdefulla verktyg. Några har jag skapat själv, andra finns att tillgå och du får länkar till dem. Jag lär dig även tolka svaren.

Under 12 veckor får du arbeta med detta och utveckla dig själv och dina karaktärer.

Om du är sugen, klicka på länken och läs mer. Ordinarie pris för den här kursen är 2.500 kronor inkl moms. Du får den nu – under några dagar – till rabatterat pris. För endast 1.995 kronor om du anger koden VÄXA.

Varmt välkommen till utveckling för både dig och dina karaktärer!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Virtuell vinprovning

Fredagen den 24 april var jag med om en digital vinprovning. Så kanonbra! Det var Gustave Lorentz virtuella provning. Vinerna som vi provade var:

Gustave Lorentz Riesling RéserveGustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml, Systembolagsnummer: 22257, 109,00 kr En utmärkt välgjord och torr Riesling som finns både som hel och halvflaska samt på magnum. Ett vin som finner sin plats både till surkålen, korvarna och det feta fläsket. Knyter även mycket vänskapliga band med såväl Tarte flambée som Quiche Lorraine.Jag serverade det till en lite kryddig lax Potatis, morot, lax, ingefära, färsk hackad basilika, lite svartpeppar, flingsalt med citron och grillkrydda (se mitt tidigare recept för detta genom att söka på bloggen).

 

Gustave Lorentz Gewurztraminer RéserveGustave Lorentz Gewurztraminer Réserve, Systembolagsnummer: 5244, 109,00 kr Ett kryddigt vin som passar som handen i handsken till en bit munsterost. Går även utmärkt att ta till när man vill möta både gravat kött och fisk på julbordet. Om man under annandagarna är trött på julbordsrester kan vi varmt rekommendera att hälla upp detta vin till avhämtad mat från en väl vald thairestaurang, då den med bravur klarar både sötma och kryddhetta i maträtten.Jag serverade detta till Biff Rydberg på nytt sätt. Se recept genom att söka på bloggen.

Gustave Lorentz

Ovan bild är lånad från inbjudningen. Det var ett mycket trevlig web-möte. Givande! Jag gör gärna om virtuell vinprovning. Tack för detta!

Monica

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest