Currently viewing the category: "Digital utbildning"

Tidningen Faktum skapar ansvar, vardagsplanering, rutiner och socialt sammanhang

Amanda Ljungdahl och Mats Lindsjö på Rotary berättar om tidningen FaktumTidningen Faktum är en gatutidning. Du har säkert sett försäljare stå utanför affärer och sälja den. Hur många gånger har du köpt tidningen och varför?

Själv har jag köpt den för att hjälpa. Men efter att ha varit på Rotary och fått en föreläsning kring detta, har jag ändrat uppfattning. Den här tidningen är så mycket mer än bara en tidning. Genom att försäljarna själva får åka och hämta den, betala 30 kronor för den och sälja den för 60, skapas ett jobb – ingen välgörenhet. De får leva på mellanskillnaden, tar ett steg mot ett ordnat liv och håller sig flytande. De skapar ett socialt värdigt liv.

På föreläsningen den 13 april berättade Amanda Ljungdahl om tidningen och Mats Lindsjö om försäljningen av den och hur han jobbar sju dagar i veckan utanför ICA i Svedala. Han kör med sin moped varje dag från Malmö till Svedala. Mats är så positiv men också stolt över det han gör. Det är alltid roligt att träffa på Mats och utbyta några ord.

Mats berättade hur han köper en låda med tidningarna en gång per månad och sedan jobbar han med dem tills de är sålda. Men han åker till ICA oavsett, för där möter han personer som blivit hans sociala nätverk. Mats berättade också om sitt missbrukarliv och vad det var som fick honom att sluta med sprit och knark samt hur han finansierade sitt missbruk förr i tiden.

Alla legitimerade försäljare har en egen försäljningsplats och ska bära sin försäljarlegitimation väl synlig. Mats arbetsplats är ICA i Svedala.

Faktum grundades 2001 av aktivisten och socialentreprenören Maria Hanseblad samt journalisterna Per Adolfsson och Emil Sernbo. Då rekryterades försäljarna på parkbänkar och utanför Systembolaget. 2004 arrangerade Faktum Fotbolls-VM för hemlösa i Göteborg. 2007 avslöjade Faktum att kommunala bostadsbolag samarbetade med Säpo för att kartlägga hyresgäster. I Faktum kan vi läsa profilintervjuer med kända personer inom både idrotts- och musikvärlden.

2016 hade Faktum en läsräckvidd på 144.000 personer.

Tidningen är mycket intressant, väl värd att inköpas.

Glöm inte att inleda en dialog med försäljaren av tidningen. Människan bakom försäljningen har ofta en intressant historia att bjuda på och många tänkvärda sanningar för oss alla.

Socialt nätverk är viktigt för vår överlevnad.

Vänliga hälsningar
Monica

 

Vann utlottning av tidningen Språk

Tidningen SpråkSynøve B Dufva utlyste en tävling där man kunde vinna lektörsläsning av ett kapitel. Det gjorde jag inte men jag är tacksam för att jag vann utlottningen av tidningen Språk. Så roligt. TACK!

Tävlingen hade titeln: ”Varför vill du ha en förstakapitelanalys av mig?”

Det är spännande att få delta i tävlingar. Själv har jag skrivit några noveller under året och faktiskt kommit med i tre (3) kommande antologier. Den första boken ”Dolt under ytan” lanseras nu i maj. Boken ”Sjön” kommer till sommaren och till hösten (augusti/september) kommer boken om kommunikation.

 

Här ser du omslagen till två av de tre antologier som jag kommit med i. Hör gärna av dig till mig om du är sugen på att köpa någon av dem.

Boken Dolt under ytanDen här boken Dolt under ytan, handlar om sådant som vi inte ser. I mitt fall skriver jag om när världen krackelerade på grund av de domar läkarna delade ut till mig och min man. Framtiden kröp ihop, våra drömmar förkortades. Min novell heter När livet kom emellan.

Så här börjar den: ”2006 var ett sorgens år. Exakt hur förfärligt det skulle bli, förstod vi inte förrän året var till ända. Slag i slag skedde det som skulle komma att bli som ett bakvänt lotteri. Första niten drog maken.

 

Sjön - bokI boken Sjön har förlaget samlat ett antal fantasier kring en sjö.

Det ska bli spännande att läsa båda böckerna.

Min novell i boken Sjön, heter Bottenlös och börjar så här:

”Kolsvart låg den där som en juvel slipad i diabas. De sa att den var bottenlös. Alldeles rund som ögat på ett as, glodde den på mig.”

Och dessutom kommer jag ut med en fackbok ”Handbok för textproduktion – layout, design och formgivning” inom kort. Den blir en viktig del för de som anmält sig till onlinekursen ”Planera ditt skrivande” som vi startar den 28 maj.

Ett produktivt år, med andra ord. Och det slutar inte med dessa böcker. Nej förhoppningsvis kommer även min roman ut; ”Porten till friheten”. Men mer om varje bok, längre fram.

Skrivarhälsningar
Monica Ivesköld

 

 

Skapa mall i Excel för att ha total överblick

Jag har sedan början av 2000-talet som certifierad verksamhetskonsult hjälpt många verksamheter automatisera och förbättra sina processer. En del mindre företag har inte råd och ork att skaffa BPMS (business process management systems) vilket annars innebär att alla aktiviteter som anställda gör, blir transparenta och syns i flödet. En del väljer att skapa enklare Excel-mallar för att snabbt skapa exempelvis en offert eller räkna på ett uppdrag, följa upp sina uppdrag/tjänster osv.

I förra veckan var jag ute hos en av mina kunder och skapade en sådan Excel-mall. Det är alltid roligt att sätta sig in i själva arbetsprocessen, deras mål och arbetsflöden. En stor utmaning att lösa och förbättra såväl som effektivisera med hjälp av en mall. Den sparar tid och kraft åt de som använder den.

Genvägar till mallar i ExcelSjälv har jag alltid några användbara mallar som jag ständigt följer upp. De ligger som genvägar på mitt datorskrivbord och jag kan lätt analysera värdena genom snabb tillgång till dessa mallar.

Här finns en mall för alla mina blogginlägg och inlägg i sociala medier. Den underlättar för mig när jag ska skriva blogginlägg eftersom jag redan förberett för alla de rubriker som kan vara intressanta under året.

Statistik i ExcelJag har självfallet en statistikmall i vilken jag följer upp all försäljning, både uppdrag och onlinekurser. Med denna mall ser jag på någon sekund hur mycket som återstår i försäljning under året, för att jag ska nå mitt säljmål. Jag ser hur många offerter jag får in i både pengar och procent.

Det triggar onekligen igång mig när jag ser att mina kunder köper och jag får ägna mig åt min största mission – att få andra att växa.

Min mall för böcker håller reda på varje bok och hur mycket respektive bok genererar i vinst eller – om jag investerat hela beloppet själv – hur mycket jag behöver sälja för att nå ”break even”. Jag ser snittpriset på intäkt per bok.

ProjektmallI Projektmallen som är en sammanställning över samtliga mina böcker och onlinekurser framgår tydligt vilka projekt som är igång, se bild.

Detta gäller både onlinekurser och böcker.

Här ser jag med grönt alla projekt som är klara och med gult de som pågår. Självfallet länkar jag sedan in planerna för respektive projekt i denna sammanställning vilket innebär att jag med ett klick får upp projektplanen för respektive projekt.

Jag rekommenderar dig verkligen att skapa Excel-mallar och lägga genvägarna på skrivbordet. På så sätt tar det dig endast några sekunder om dagen att hålla dig uppdaterad.

Lycka till!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Du hänger väl med på onlinekursen Planera ditt skrivande?

Du hänger väl med …?

På onlinekursen som startar 28 majPlanera ditt skrivande.

Du får mallar, redigeringsschema, gratisprogram, instruktioner för hur du planerar ditt skrivande så att du verkligen når målet, samt tips på hur du marknadsför det du skrivit.

Här är länken till bokningen (fantastiskt pris för 20 veckor och allt innehåll – endast 1.995 kr). Titta nedan så ser du allt som ingår.

Anmäl dig här, betala handpenningen, sedan faktureras resterande belopp.

Onlinekursen Planera ditt skrivande – upplägg

 • Träffar / Webinar – Max en (1) timme per vecka
 • Råmanus-skrivande och redigering – Max två (2) gånger 1 tim per vecka Gratis Redigeringsschema
 • Handbok i textproduktion – Layout, design och formgivning: Bokning FÖRE den 7 maj, ingår den kostnadsfritt i kursen. Värdet är 300 kronor
 • Vecka 1 – OneNote för research + upplägg marknadsföring
 • Vecka 2 – Struktur för textproduktion
 • Vecka 3 – Projektplan och upplägg i digital kalender
 • Vecka 4 – Underlag för marknadsföring + budget
 • Vecka 5 – Uppstart av marknadsföring
 • Vecka 6 – Handlingsplan för hela projektet
 • Vecka 7 – Storyboard och visualiseringstavla
 • Vecka 8 – Mindmap för ditt skrivande och berättelsen
 • Vecka 9 – Synopsis
 • Vecka 10 – Karaktärsanalys
 • Vecka 11-14 – Råmanus och dokumentdisposition
 • Vecka 15 – Tidslinjer
 • Vecka 16 – Redigering utifrån redigeringsschema och Story Grid mm
 • Vecka 17 – Testläsning
 • Vecka 18 – Pitch för bok/novell med film på YouTube
 • Vecka 19 – Omslag
 • Vecka 20 – Lansering

Varmt välkommen!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Några tankar kring företagande och marknadsföring

NyhetsbrevslistaAtt bygga företag kan vara ensamt och ensamheten är sällan framgångsrik. Lycka är grunden för framgång och bygger på att vi delar med oss. Du bör inte vara rädd att be om hjälp eller råd. Det tar tid att bygga upp ett företag.

Att bygga relationer tar oändlig tid. Det räcker inte att du skapar en stor lista i ditt nyhetsbrevsprogram, du måste synas och kommenteras, gillas och vara aktiv i sociala medier. Själv har jag ett stort antal sidor och grupper på Facebook, jag syns på LinkedIn, har filmer på YouTube, tre olika anslagstavlor på Pinterest, finns på Instagram och Google+ mm. För att nå ut behöver du ibland släppa på tystlåtenheten, dela med dig, vara givmild, bli personlig utan att vara privat. Det är då andra lär känna dig och du dem.

Du måste gå ur din komfortzon, leva din dröm. Kreativitet är ledordet. Ju mer du hittar på, desto mer kan du dela.

Här är några tankar:

 • Lär av andra.
 • Dela deras sidor och inlägg.
 • Kommentera så mycket du kan.
 • Skapa rutiner för detta, annars äter tiden upp dig. Själv lägger jag en timme varje morgon på e-post och sociala medier. Två timmar i månaden skriver jag inlägg och bloggar, som jag sedan schemalägger. Jag använder programvaror som korsbefruktar det jag skrivit. Exempelvis om jag lägger ut något på instagram, så kommer det automatiskt även på FB osv.
 • Skapa så mycket automatik du kan och genvägar hit och dit.
 • Ha färdiga mallar för allt
 • Spara tid genom att sjoka dina arbetsuppgifter.

Viktiga saker att förbereda och tänka på

 • Ett professionellt foto på dig
 • Skapa en kraftfull logotype
 • Eventuellt annonsera i Facebook eller på annat sätt men framförallt anpassa alla dina sociala medier med all den information du behöver ha för att nå ut. Facebook är den största online-plattformen i världen. Om du inte är där, missar du dina presumtiva kunder. Behöver du stöd för att bygga, gå vår minikurs ”Nå ut på Facebook” eller den större kursen ”Nå ut i sociala medier”.
 • Nyhetsbrev och utskick för att hålla dina följare varma – och glöm inte ge bort något VARJE gång
 • Bjud på gratis webinar där du delar med dig av din kunskap och ger bort något till deltagarna
 • Skriv böcker i ämnet
 • Skriv artiklar i tidningar och bloggar, gärna på andras sidor

Är du trött på alla erbjudanden du får och vill göra något nytt, något spännande?

Om du får kämpa för att tjäna pengar, når du kanske inte rätt målgrupp. Du behöver nå ut! Då är det viktigt att ditt budskap är rätt.

Analyserar du det som du lagt ut? Då ser du vilka inlägg i sociala medier och vilka bloggar som får flest läsare. Det är viktigt att följa upp. På samma sätt som uppföljning är viktigt för den som vill bli rik. Att bli rik i tid och pengar, har jag utbildat andra i, under många år. En av de viktigaste förutsättningarna är att ha koll. Du måste ha koll på din tid såväl som dina pengar, för att låta tid och pengar växa.

Givetvis måste du även ha koll på läckagen. Om du investerar pengarna fel eller slösar med dem, växer de inte. Samma sak gäller tiden.

Detta är något som vi kommer att tala mer om i min blivande kursstart på onlinekursen ”Planera ditt skrivande”. Motsvarande onlinekurs finns även för dig som inte skriver, för dig som vill planera och få tid över, minska stressen – ”Skapa en hållbar planering”.

Du känner kanske att du har så mycket att göra och vet inte hur du ska hinna med detta också? Då är det ännu viktigare att du ägnar några minuter åt automatisering så att du har en fungerande planering som ger dig tidsåterbäring.

Är du en person …

 • Som inte är rädd för att arbeta, få saker att hända – den borne entreprenören?
 • Som har ett uttalat mål?
 • Som är hårt belastad och upptagen utan att det leder dig framåt?
 • Som är trött på att administrera din tid och osäker på vilka steg du bör ta?
 • Som har massor med idéer som du inte hinner förverkliga?
 • Som tycker att du jobbar utan resultat?
 • Som lägger mycket tid och energi på ditt arbete men utan det resultat du förväntar dig?
 • Som vet att du behöver vägledning men inte vill erkänna det?
 • Som lägger 80% av tiden för 20% resultat? (Tänk om du kunde få omvänt …)

Kika då in på ovanstående länkar och här du kan läsa mer om de olika kurserna som frigör tid. Här finns en tydlig beskrivning av respektive Planeringskurs såväl som onlinekurser för Sociala medier.

Tidseffektiva hälsningar

Monica

 

Så här hanterar jag GDPR – General Data Protection Regulation

Den här informationen har även gått ut via nyhetsbrev till samtliga mina läsare för information om hur jag hanterar personuppgifterna.

SäkerhetGPDR

GPDR ersätter PUL (Personuppgiftslagen) och träder i kraft den 25 maj 2018. Många undrar vad det innebär.

Först och främst är den till för att stärka skyddet vid behandling av personuppgifter.

Instruktion för tillämpning

Du måste börja med alla de personregister du har, gå igenom dem bit för bit. Här är några tips som jag samlat ihop åt dig. Har du några externa samarbetspartners som har tillgång till dina register måste du även komplettera med register för dessa. Alla inom verksamheten som har tillgång till registren, måste finnas i ett separat register. Om någon begär utdrag ur registret måste du tillgodose detta och noga dokumentera det. Får du inbrott eller din dator blir stulen, måste du anmäla detta till Datainspektionen.

Här är en lista från Datainspektionen över de frågor du måste ta ställning till:

 1. Är din organisation medveten om EU:s nya dataskyddsförordning?
 2. Vilka personuppgifter hanterar du/ni?
 3. Använder du/ni missbruksregeln idag?
 4. Vilken information lämnar du/ni?
 5. Hur ska du/ni tillmötesgå de registrerades rättigheter?
 6. Med vilket rättsligt stöd behandlar du/ni personuppgifter?
 7. Hur inhämtar du/ni samtycke?
 8. Behandlar du/ni personuppgifter om barn?
 9. Vad ska du/ni göra vid personuppgiftsincidenter?
 10. Vilka särskilda integritetsrisker finns med din/er behandling?
 11. Har du/ni byggt in skydd för personuppgifter i dina/era IT-system?
 12. Vem ansvarar för dataskyddsfrågor i din/er organisation?
 13. Har du/ni verksamhet i flera länder?

Du måste således ha ett register som berättar om var alla personuppgiftsregister finns och ett annat över vilka som har tillgång till registret. En förteckning som beskriver hur ditt företag hanterar personluppgifterna bör finnas. I mitt fall är det enkelt, dels för att jag arbetar med struktur och har hundraprocentig koll på var saker och ting finns, dels eftersom jag endast har TVÅ register; ett till mina kursdeltagare och ett till de som får mitt nyhetsbrev. Och det är endast jag och plattformsleverantören som har tillgång. Det behövs även ett utomstående register, ifall andra (konsulter etc) har tillgång. I mitt fall, behövs det inte.

Ett register måste finnas ifall personer begär utdrag. Själv har jag register över mina deltagare så att jag kan kommunicera med dem via e-post och studieplattform och alla kan själva avregistrera sig från nyhetsbrevet eller onlinekurserna. Det är således automatiserat.
Jag använder även SimpleSignup för bokningar.

Sedan behövs ett incidentregister ifall något blir stulet.

Vill du läsa mer om GDPR, kan du följa denna länk till Datainspektionen

Här har du en direktlänk till GDPR-guiden.

Jag vill göra dig uppmärksam på hur vi hanterar personuppgifterna

Dina uppgifter är alltid skyddade hos oss. Vi delar dem aldrig vidare till någon annan. När du anmäler dig för en onlinekurs, registrerar jag dig i det befintliga registret som finns hos Kajabi (ett register som är helt skyddat från insyn). Om du skickar information till mig via e-post, sparas ditt mejl i en för kursen avsedd mapp. Den finns på min dator under innevarande år då kursen pågår. Därefter arkiveras mappen på ett större lagringsmedia under respektive årtal.
Har du bokat dig för något webinar eller kurs, har detta kanske skett via SimpleSignup och hanteras i deras slutna databas.

Antingen kan jag (direkt via programmet) eller du själv anmäla dig till MailChimp (mitt nyhetsbrevsprogram) från ett formulär här på min webbsida eller från mina länkar i sociala medier. Varje nyhetsbrev har längst ner en ruta i vilken du direkt kan avregistrera dig ifall du inte längre önskar ta del av våra gratis tips som skickas ut ca 1 gång per månad.

Jag använder rekommenderade virusprogram som säkerställer att dina personuppgifter är säkra hos mig, i min dator. Självfallet säkerhetskopierar jag ca en gång per vecka.

Dina uppgifter är i säkerhet. Jag skickar dem aldrig vidare.

Säkerhetshälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration som ingår i Resultat Direkt

 

Dagens skrivartips – Stryk bebisarna

Många författare vill ha med så mycket som möjligt i sina böcker. Det ville jag också när jag började skriva. Mina första manus var stora och tunga. Inledningen var spännande och slutet bra men mittenpartiet tappade i både fart och styrka, insåg jag efter ett tag. Manusen fick läggas åt sidan och vila. Där ligger de än.

Stryk bebisenGanska snart lärde jag mig en av de viktigaste sakerna, som är svår för alla oss som skriver, och det är att kasta ut ”bebisarna”, dvs stryka, sedan stryka lite till och slutligen ta bort massor. Fruktansvärt svårt. Det är ibland rent hjärtskärande, som om de tittade bedjande på mig och ropar ”behåll mig, snälla”.

Ett för mig strålande tips var när jag kom på att jag redan i min synopsis – som är en mycket kort variation på en dito – börja styrka och ändra. Jag skriver alltid en synopsis innan jag börjar. Den gör jag i Excel och den innehåller max tre (3) rader:

Början – mitten med vändpunkt – och slutet!

Genom att skriva en synopsis kom jag underfund med att romanen egentligen bestod av minst tre romaner. Den gick utomordentligt att bryta ner. Så blev det. Nu har jag därför skrivit tre böcker baserat på den historia som lever i mitt huvud. Och det är inte omöjligt att det blir en fjärde bok om Henrietta.

Alla promenader börjar med ett stegRåmanus skriver jag i november månad, varje år. Då är det Nanowrimo (National Novel Writing Month) och minst 50.000 ord ska skrivas. Jag har lyckats med ca 80.000 per år. Sedan får råmanuset vila sig i form.

Min första bok har jag bearbetat sedan 2015. Nu börjar den bli klar att lansera på marknaden. En sista revideringsrunda pågår. Det är då jag inser att jag måste lägga till text. Alla ”bebisarna” är utrensade. Karaktärerna och miljön kan fördjupas, gestaltningen förbättras. Genomgång av alla adjektiv pågår. Går det att gestalta mer? Jag tänker film, målar med ord, använder alla sinnena och fördjupar kroppsspråket. Redigeringen har blivit rolig. Det var den inte tidigare, även om jag har ett kraftfullt redigeringsschema att utgå ifrån.

Synopsis är ett levande dokument. Jag har valt att komplettera det med en story grid i vilken jag analyserar varje scen för att synliggöra att den dramatiska kurvan är lämplig, att karaktären utvecklas, att scenen driver framåt och stämmer samtidigt av alla cliffhangers. Verktyget blir som ett notpapper där jag sakta för in varje ton och stämmer orkestern.

TonerDen stora utmaningen blir att försöka lära mig veta hur mycket som ska vara med i romanen. VAD är tillräckligt? Alla vi människor har olika ingångsvinklar när vi läser. Mycket av vårt läsande baserar sig på vår värdegrund och vad som triggar igång oss. Olika böcker tilltalar olika personer.

Blomman i bokenVi bör också lära oss skala bort en del information. Ha tilltro till att läsaren själva kan räkna ut saker. Låta dem upptäcka ”blomman i boken” på egen hand. Det för oss till vikten av testläsare. Duktiga dito brukar kommentera om de inte förstår (då behöver vi kanske komplettera) eller om vi är övertydliga (och behöver skala bort).
Om det vi skriver för historien framåt, skadar den förmodligen inte. Men stannar den upp och distanserar läsaren, bör delar definitivt raderas.

En författare som jag nyligen hörde talas om (har glömt namnet på honom) sa:

När du skrivit din novell, radera de tre första styckena. Skriver du en roman, radera de tre första sidorna.

NyårsraketDet är ofta de första sidorna vi som författare använder till att förklara storyn för oss själva. Något som läsaren definitivt inte behöver. Jag har jobbat hårt med att få mina romaner till att börja med en slags käftsmäll. En nyårssmällare som startar boken. Poff!

Ett klokt råd!
Själv läser jag massor med böcker och i en av dem nu i våras, insåg jag att det efter 100 sidor fortfarande inte hade hänt något uppseendeväckande. Det var med visst tvång jag ansträngde mig att läsa vidare. I samma bok fanns också en massa övertydlighet. Saker som jag inte behövde få skrivna i detalj på näsan, typ ”hon lyfte koppen till munnen och drack en klunk av teet som hon köpt på Konsum”.  Totalt ointressant, om du förstår vad jag menar. Stryk övertydligheterna. Det hade räckt med ”hon tog en klunk av sitt favoritte”.

Sax och bokEtt annat problem som jag blivit allergisk mot, är när författaren använder för många personliga pronomen i sina texter. Fantasilöst skapar vi meningar som börjar med Han …. / Hon …. osv. En och annan han/hon är OK men när vi har upprepningar eller för många, distanserar vi oss från läsaren. I en bok som jag läste nyligen hamnade jag i ett maniskt beteende där jag slutade läsa boken och i stället räknade antalet ”hon”. Jag gav upp när jag kom till siffran 158 ”hon”. Suck! På några få sidor.

Så fram med nyporna och saxen eller hammaren. Klipp bort eller slå ihjäl delar av dina texter. Korta ner, stryk, packa ihop. Sedan – i nästa redigeringsrunda – tar du och fördjupar, bygger på utifrån de delar som lyfter texten och låter läsaren följa med i dina penseldrag.

Lycka till!
Monica

Planera ditt skrivande – gratis webinar presenterar upplägget

Planera ditt skrivande - gratis webinar

Många vill inte planera. Några vill inte skriva synopsis. Andra frågar och undrar hur de ska kunna skapa resultat och bli klara med sin roman, novell eller fackbok. Oavsett hur du gör, är jag övertygad om att du MÅSTE planera. Exakt hur och vad, avgör du själv. Men om du inte arbetar med din text som ett projekt, kommer du kanske aldrig att kunna publicera den. Att  ha ett mål, främjar dig. En plan stöttar dig.

Under alla mina år som författare och effektivitetskonsult, har jag insett vikten av planering. Den ska vara till för att stödja – inte hindra dig.

Baserat på detta, startar jag vår onlineutbildning ”Planera ditt skrivande”, där jag hjälper dig igång. Steg-för-steg kommer vi tillsammans med planera och skriva. Jag lovar massor med tips. Du får alla möjliga användbara mallar av mig för att sätta igång. Du får tips på gratisprogram, appar mm. Jag leder, du testar och sedan väljer du själv vad du vill använda dig av.

Att skriva tillsammans ger också en dynamik utöver det vanliga. Vi kommer att sporra och trigga varandra. Du kommer att få mängder med inspiration vilket ökar din motivation.

Som extra grädde på moset, lovar jag dessutom följande.

 1. Alla som bokar sig för kursen före den siste april kommer att få min nya ”Handbok för textproduktion – layout, design och formgivning” på köpet.
 2. Alla som vill får delta i en tävling med en novell. Blir den antagen av en utvald jury, kommer vi att publicera en antologi till hösten.

Anmäl dig till mitt webinar, som är helt gratis, och som jag kör den 25 april kl 18.00. Då berättar jag mer om detta spännande projekt och onlinekursen.

Här är länken till webinariet.

Välkommen!

Monica

Enneagram – ett av alla de 30 test som ingår i nya onlinekursen ”Personlig Utveckling”

I vår nya onlinekurs ”Personlig utveckling med personlighetstester” finns mer än 30 olika tester som utvecklar dig eller – om du är skribent/författare – dina karaktärer. Vi har skapat många spännande tester och även valt en del gratistester från nätet.

Har du klart för dig vilka dina egenskaper och förmågor är? Vilka drivkrafter har du? Finns det baksidor på dem som retar din omgivning? Hur ser ditt konfliktmönster ut?

Målet med kursen är att:

 • Ta reda på mer om dig själv (och/eller dina karaktärer) – utvecklas
 • Få tillgång till många olika gratis tester som hjälper dig utveckla dig själv (och/eller dina karaktärer)
 • Lära dig tolka testerna och satsa på att förändra
 • Utöka din förmåga till samarbeten med andra i grupp

Vi bjuder på enorma utvecklingsmöjligheter. Eller vad sägs om exempelvis:

 • Psykogeometri
 • Visuell, auditiv eller kinestetisk person (VAK)
 • Guldfisk eller sardin
 • Konfliktmönster, RAT, Styrkor och svagheter (drivkrafter)
 • Olikheter i beteenden – Disc
 • Mayer Briggs (enkel test) – MBTI
 • Enneagram
 • Egenskaper och personlighetsdrag samt förmågor – Big Five och Ocean
 • Rädslor och flexibilitet
 • Effektivitet- och läckage-analyser
 • Johari och självbilder
 • Samarbeten, förtroenden och Försvarsmekanismer
 • Kroppsspråk och budskap
 • Värdegrund och omställningsförmåga
 • Storytelling och egen USP
 • Varför kan inte alla bli en ledare?
 • Stress-analys

Enneagram är ett av de tester som skådespelare/aktörer använder sig av för att förbereda en roll och som skribenter/författare nyttjar för att utveckla sin karaktär.

Här kan du se en youtube-film som berättar lite mer.

Vill du utvecklas och få en kurs som är unik? Det finns ingen liknande i världen. Och priset är extra förmånligt. Endast 2.500 SEK inkl moms för kursen och vill du ha live-utbildning (webinar) också, tillkommer ytterligare 2.000 SEK inkl moms. Här kan du boka dig för kursen ”Personlig Utveckling”.

En test brukar kosta omkring tusenlappen. I den här kursen får du mer än 30 tester. Normalt borde kursen därför kosta ca 30.000 SEK, men detta blir min gåva till mänskligheten innan jag börjar trappa ner för att bli ”tidsmiljonär”, vilket kommer att ske med start till sommaren.

Utvecklande hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk

Glad Påsk 3

Vill passa på att önska dig en riktigt härlig påskhelg med dessa erbjudanden.

 • Kursen Planera ditt skrivande startar april/maj. För att presentera den, bjuder jag på ett gratis webinar den 25 april kl 18.00.
  Boka dig här för gratiswebinariet!
 • För alla som bokar sig för kursen Planera ditt skrivande före den 30 april, har jag en överraskning. Du får då min nytryckta bok ”Handbok för textproduktion” – helt gratis (värde ca 300 kr)
  Boka kursen direkt här!
 • I kursen kommer du även att få möjlighet att skapa en novell. Ett antal utvalda noveller blir sedan en bok till hösten.

Glad Påsk-ägg

Glad Påsk
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed