Dina hjärnvågor

Dina hjärnvågorUnder min minikurs om skrivar-hypnos berättade jag lite om hjärnvågor. Detta är något som jag jobbat med under många år.  Du har olika slags hjärnvågor. Hjärnan skapar mening mellan din yttre och inre värld . När du noterar din yttre värld, blir du också medveten om din kropp. Du behöver involvera dina sinnen. Kanske känner du hur du sitter på stolen, att du har smärta i ryggen eller någon annanstans, är hungrig och törstig.

Hjärnvågorna är snabba. Ibland kan du få för dig att den yttre världen är mer verklig än den inre.

Du har tre nivåer av beta. Låg-nivån är avslappnad och uppmärksam. Men om jag säger till mina deltagare i onlinekurserna att de ska få prov på något, ökar uppmärksamheten i hjärnan till mellannivå. Blir du rädd, går du igång på högnivån. Då blir hjärnan oorganiserad, ungefär som att köra i högsta växeln på autobahn i Tyskland.

När du blundar och eliminerar den yttre miljön minskar stimulansen i hjärnan och hjärnvågorna saktar ner. Du går över i ett ALFA-beteende. I Alfa är din inre värld viktigare än den yttre. Så blir det när du mediterar och så blir det för mina deltagare när jag hypnotiserar dem. Du växlar naturligt mellan Beta- och Alfa-stadiet hela dygnet. I Alfa-stadiet måste du pausa hjärnan för att konsolidera informationen. Så fungerar vår inlärning.

Om du blundar och går in i Alfa-stadiet och somnar till samtidigt som du är vaken, hamnar du i Theta. Theta är således när din kropp sover och ditt sinne är vaket.

Den sista nivån kallas DELTA. Det är djupsömn. Då repareras hjärnan och kroppen.

När du vaknar på morgonen, plockar receptorerna på baksidan av ditt öga, upp ljus. Ljuset överförs genom den optiska nerven till baksidan av hjärnan. Tallkottskörteln skapar ett neurokemiskt ämne som kallas för serotonin (signalsubstans). Serotonin väcker upp hjärnan som börjar producera betahjärnvågsmönster.

När det blir mörkt får plötsligt tallkottskörteln en signal och förvandlar seratonin till melatonin.

På morgonen går din hjärna från delta till theta till alfa till beta. När du lägger dig på kvällen, går den från beta till alfa till theta till delta. TVÅ ggr per dag öppnas dörren till ditt undermedvetna (precis som vid hypnos); när du vaknar och när du somnar på kvällen.

Jag önskar dig skön avslappning och är du intresserad av att få hjälp för att skapa resultat (exempelvis för ditt skrivande), kontakta mig. Du kan få köpa en inspelning för hundralappen.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Share →