Du har 3 sekunder på dig …

Vad vill duVAD vill du?

Att berätta VAD du vill ha ut av livet – NU!

  • Gå ner i vikt?
  • Öka din inkomst?
  • Ge ut en bok?

 

 

HUR får du vad du vill ha?

HurDu måste ta reda på VAD du vill och HUR du får uppleva detta.

Att ta reda på HUR:et är mycket enkelt … men inte lätt!

 

I december kommer jag med i en antologi som handlar om målsättning. Där beskriver jag en metod som jag skapat. Den kallas för MMM (DröM-Mission-Mål). Metoden finns även i min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” som du – just nu – kan köpa för mitt tryckpris. Klicka här för att beställa!

Stilleben

Något som får mig att må bra är dels att skriva, dels att måla. Det finns andra saker också. Som att dansa, mysa med nära och kära osv. Vad får dig att må gott?

HUR gör du för att må väl?

Bokhandel eller bloggarFörst och främst kan du superenkelt få instruktioner om HUR du ska göra för att uppnå det du vill. Bokhandeln är full av svar.

 

Det handlar om att hitta boken, instruktionen, och sedan lusläsa. Slå upp, testa och ge dig själv en chans att förbättra vardagen, livet i sig. Du kan hitta tusentals bloggar och steg-för-steg-instruktioner om hur du ska göra. Någon har redan gjort DET som du skulle vilja göra.

Varför har du inte lyckats?

Varför inteProblemet är att vi oftast döljer problemet. Du svarar att allt är OK men det är inte din verklighet. När någon frågar hur det är, svarar du kanske: – BRA!

Och om du säger att allt är OK, slipper du konfrontera dig själv utifrån problemet. Du övertygar dig själv om att allt är bra – även om så inte är fallet.

 

Kom ihåg: Dina idéer är inte skadliga. De finns inte där för att tortera dig utan för att du ska kunna förändra din värld.

Tortyr

Hur startar din morgon?

Sätt klockanJag önskar ofta att få ligga kvar i sängen. Snoozar ibland halva timmar. Tanken i sig blir som en inre snoozer på väckarklockan.

Testa följande i morgon bitti:

Sätt klockans alarm 30 minuter tidigare än vanligt och stig upp då! Varför? Jo för att testa hur du kan förändra ditt beslut, dina vanor, och ditt beteende.

Detta har jag gjort nu några dagar. Jag låter klockan ringa lite tidigare, kliver ur sängen, tar på mig kläderna och tar stavarna för att gå min morgonpromenad.

Vandra

Och vet du, jag har sällan mått bättre. Men det krävs vilja och kraft att sätta igång.

Håll dig i handenDet är intressant att vara vuxen men ingen har berättat för oss att vi måste fostra oss själva. Så att vi verkligen blir den person som vi VILL VARA. Du måste vara din egen förälder. Den som bannar dig, eggar dig, lotsar dig fram. Du MÅSTE TVINGA dig själv att göra något som leder dig framåt till det du verkligen VILL.

Du behöver vara den som tar det lilla barnet inom dig och leder dig framåt.

Alla rutiner tråkar ut de flesta av oss MEN de får oss också att tjäna oss trygga – vi behöver INTE ta ställning till några problem. Rutiner dödar förmodligen dig. Såvida du inte är en speciell personlighet som lever helt utifrån rutinerna. Och den typen är det få som är.

Splash zoneOM du känner dig fast eller uttråkad är det en signal om att du måste förändra något. Precis som att dina naglar och ditt hår växer, behöver din själ växa. Kliv ut ur ditt huvud. Lyssna på hur du känner dig och lyssna på VAD du vill. Du får aldrig vad du vill om du inte tar dig ut ur din komfort-zon.

Hitta din ”splash zone” och sätt igång!

Gå ut och leta upp din magiska känsla!

Broms3 sekunders-regeln:

  • Ditt sinne kan besluta snabbt – Lär det bli ännu snabbare
  • Om du inte tar beslutet inom 3 sekunder, kommer ditt sinne att ha dragit i bromsen och effekten uteblir

 

Gör tokigtSå gå på dina impulser! Gör tokiga saker idag.

Och när du sätter dig ner ikväll, kan du le åt tokigheterna.

 

 

Lycka till!
Monica

Share →
0 comments