Eliminera stressen genom att förändra administrationen

StressVill du verkligen uppleva stress, känna att tiden inte räcker till, att du tappar kontrollen, sliter som en gnu utan att hinna med?

För över 30 år sedan började jag jobba som effektivitetskonsult. Jag VET att alla kan förändra sina beteenden, sin struktur och sitt sätt att planera. Om du lär dig hur, kommer du att ha eliminerat stressen redan innan du har förändrat ditt liv.

HjärnaDin hjärna är som ett konstgjort föremål som speglar allt du tidigare har lärt dig i livet. Du kanske säger att det är ”sådan du är”, det är din personlighet. Så är det givetvis. Detta eftersom du lever utifrån en inmatad programmering som du själv eller omgivningen har lärt dig.

Om du gör samma sak varje dag, arbetar på samma sätt och tänker likadant, umgås med samma människor, åker till samma jobb, och gör samma saker på samma förutsägbara tid, då är du programmerad till att få samma resultat som alltid. Kanske är det resultatet en känsla av att du inte räcker till, kanske är det resultatet en stressfaktor som du kan leva utan.

TankarErfarenheten av dina känslor bekräftar din identitet, allt som har att göra med ditt förflutna. Dessa känslor driver hur du tänker, vilket innebär att du tänker i det förflutna.

Samma tankar leder till samma val och ger dig samma resultat. Du upprepar ditt beteende. Dina beteenden baserar sig på omedvetna val som leder till fler omedvetna beteenden. Dina tankar, känslor och handlingar blir signifikant med din personlighet.

”Jag är sådan …”

Om du visste hur många gånger under trettio år jag har hört den frasen. Vi är INTE ”sådan”. Vi blir vad våra beslut baserade på våra handlingar, tankar och känslor, leder oss till.

Vad styr dina tankar, känslor och handlingar? Jo, din biologi, dina neurokretsar, din kemi, dina hormoner, ditt genetiska uttryck och din hälsa. Om 95% av vem du är innebär en uppsättning memorerade beteenden av känslomässiga reaktioner, övertygelser, uppfattningar och attityder, fungerar de som ett undermedvetet datorprogram.

Inlärningstrappan

Utifrån inlärningstrappan går du från en omedveten medvetenhet om okunnighet, till medveten medvetenhet om okunnighet, till en medveten medvetenhet om förändring till en omedvetenhet i dina dagliga beteenden. Föreställ dig att du ska börja spela piano. Innan du bestämde dig för det, var du totalt okunnig om din okunnighet kring pianospel. Sen beslutar du dig att lära dig spela piano och inser hur svårt det kanske kan vara. Men efter idog träning, börjar du kunna spela piano. Kan kanske njuta av ditt spel. Du fortsätter träna och efter ett tag behöver du inte längre fundera över hur du håller fingrarna på tangenterna. Hjärnan har memorerat och du har programmerat den till en omedvetenhet. Samma sak gäller allt vi kan och gör.

Viktigt att komma ihåg är att du har tankar som saboterar din vilja. En del vill lära sig spela piano men kommer aldrig att kunna göra det. Det kan bero på att deras rädslor för misslyckanden är stora. Eller på att de har en förhalare inombords som skjuter upp möjligheten att lära pianospel.

Om du ändrar en vana, oavsett om den handlar om att förändra administrationen, blir stressfri, gå ner i vikt, sluta röka eller börja motionera, måste du titta på de saker som får dig att återvända till samma val. Granska ditt sinne, notera den lille förhalaren som sätter sig på axeln och säger:

  • Det är okej, jag kan börja i morgon. Vänta! Bry dig inte nu.

Den tanken måste du övervinna. Använd i stället tanken till att fantisera om vad som kan hända om du ändrar ditt beteende, dina tankar, känslor och handlingar. Låt den fantasin bli din verklighet!

När jag jobbar med människor och utbildar dem i effektivitet, låter jag dem få upplevelsen av vad som händer när allt är förändrat. Den tanken och känslan skapar en framtid som blir en realitet, fast den inte ens har hänt än. Det kallas för kvantmodellen. Känslan skapar en önskan om att nå fram och du får energi till att försöka.

Tyvärr går djuret inom dig igång på det och ibland blir det skrämt av tanken på att misslyckas eller på att det ovana känns motigt. Har du upplevt det någon gång?

Pensionera ditt gamla jag …

Pensionera ditt gamla jag och skapa nya goda vanor. Föreställd dig att du redan har lyckats. Hur skulle det kännas att få vara helt stressfri, att ha full kontroll på din e-post, dina uppgifter, din planering?

Går det? Självfallet. Jag har haft ett nytt ”jag” nu i tjugo år. Ända sedan jag den gången träffade en guru som visade mig hur jag skulle göra. Aldrig någonsin efter det har jag behövt uppleva stress i arbetssituationen baserat på planering eller struktur.

Vill du också förändra din vardag? Tillåt mig att hjälpa dig.

Ge din kropp en smakbit av framtiden!

Tillåt dig själv att ha kontroll, aldrig uppleva rädsla för att du ska glömma något och lätt och behändigt omprioritera varje dag.

Jag erbjuder dig onlinekurser i hur du stänger dina tankar. Vi kallar kursen Nålsögat. Du kan boka dig genom att klicka på länken. För 1.500 kronor får du en 8 veckors kurs som hjälper dig eliminera stressen. Du får lära dig hur du byter ut tanken mot kroppsminnet.

Vill du lära dig skapa en högre effektivitet med mer struktur och bättre planering? Då har vi ett antal onlinekurser för det. Här nere ser du några av dem. Klicka på respektive länk, så får du mer information.

Effektiva, lugna, stressfria hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest