Ett mord annonseras av Agatha Christie – Bokrecension

Ett mord annonserasFormat: E-bok

Utgivningsdatum: 2014-10-24

Förlag: Bookmark Förlag

ISBN: 9789175471501

 

Recensionsexemplar: NEJ

Jag brukar läsa en fysisk roman, en fysisk fackbok och en e-bok samtidigt. Den här boken läste jag för att bättre kunna analysera uppläggningen av en pusseldeckare med anledning av min nya onlinekurs ”Skriva spänning” som nyligen lanserats.

Min onlinekurs bygger på unika pedagogiska metoder och hjälper mina deltagare att steg-för-steg skriva en spänningsroman. Det behöver nödvändigtvis inte vara en deckare men vi använder deckar-genren som underlag.

Som alltid i Agatha Christies romaner är det en herrans massa människor att hålla reda på. Redan i kapitel 1 välde de in.

Allt utspelar sig på Miss Blacklocks pensionat där Dora, en gammal skolkamrat till Miss Blacklock bor. Mitzi, hushållerskan, är ofta upprörd och aggressiv. I en annons ser de att ett mord ska utspela sig klockan halv sju på kvällen på pensionatet.  Ingen är inbjuden men många kommer. Detta är inledningen till romanen. Och givetvis slocknar ljuset och en person dör. Där har ni intrigen som utspelar sig redan i kapitel 3.

Sedan blir det, som vanligt, den traditionella polisjakten på mördaren. Men lösningen infinner sig inte förrän i slutet när Miss Marple dyker upp – allt enligt gammal Christie-tradition.

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”Härmed tillkännages att ett mord kommer att äga rum på Little Paddocks fredagen den 29 oktober klockan 6.30 e.m.

Annonsen i den lilla lokaltidningen väcker förvåning och förskräckelse hos många i staden. Det måste väl ändå vara en lek eller ett skämt? Besegrade av sin nyfikenhet avlägger miss Blacklocks grannar och vänner visit på Little Paddocks på fredagskvällen. Precis klockan halv sju slocknar ljuset och tre skott går av och Miss Marple är en av gästerna.”

Personligen tyckte jag inte att det var en av Agatha Christies bättre böcker men den duger bra till registrering för mig för att analysera hennes typ av deckare.

3 pennorJag ger boken 3 av 5 möjliga pennor.

Vid pennan
Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest