Får jag bjuda på Kyckling i Curry på Monicas vis?

Hjärt-våffelEn av de uppskattade middagarna med familjen, under de sista 14 dagarna, är den här kycklinggrytan. Den är mild i smaken och de flesta älskar den, även barnen.

Nu bjuder jag dig på den.

Du behöver

  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 2 msk smör, att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl vanlig grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar
  • Knorr grillkrydda
  • En doft vitpeppar
  • Ris
  • Gärna broccoli som tillbehör

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna. Skär dem i små bitar. Lägg på en egen tallrik. De ska ner i grytan i sista minuten.
  3. Skala och hacka löken samt vitlöken.
  4. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Den ska ha stekyta. Tillsätt kryddorna. Lyft över i en stor gryta.
  5. Stek lök och vitlök, och låt fräsa cirka 3 minuter. Tillsätt några korn socker. Lyft över i grytan.
  6. Skala och skär morötterna i slantar och stek dem. Lyft över i grytan.
  7. Pudra med mer curry och paprikapulver, vid behov.
  8. Tillsätt vispgrädde, vanlig grädde samt soja. Låt koka upp och se till att kycklingen är genomstekt.
  9. Servera med ris och gärna broccoli!

Smaklig måltid!
Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed