Färsfylld pannkaksrulle

Den här veckan bjuder jag på en pannkaksrulle med färs och färg. Brukar vara favorit hos barnen i familjen.

Du behöver

  • Färsfylld pannkaksrulle2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 25 g margarin
  • salt
  • Fyllning:
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 burk krossade tomater eller mycket tomatketchup och chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika eller en halv kruka färsk, klippt
  • 1 msk tomatpuré
  • riven ost; gärna parmesan
  • salt och peppar
  • grillkrydda (Knorrs)
  • paprikapulver
  • mald kryddpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°/275° övervärme.
  2. Ta fram en långpanna.
  3. Smält margarinet och häll det i pannan.
  4. Vispa ihop smeten och häll den i långpannan.
  5. Grädda pannkakan ca 25 min.
  6. Vänd upp den på smörpapper och låt den kallna.
  7. Fräs löken med lite margarin i en stekpanna.
  8. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är smulig.
  9. Tillsätt övriga ingredienser
  10. Låt färsen småkoka tills vätskan från tomaterna kokat in och röran är ganska fast.
  11. Bred ut färsen över pannkakan.
  12. Rulla ihop den till en tjock rulle och lägg den på en plåt.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hastigt i 275° övervärme tills osten smält.
  15. Skär rullen i skivor och servera med grönsaker (sallad eller kokta).

Smaklig måltid!
Monica

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest