Filmen ”The young Victoria”

The young VictoriaVarje vecka tänkte jag tipsa dig om en film eller tv-serie som imponerat på mig. Den här veckan vill jag slå ett slag för den fantastiska filmen om unga prinsessan och sedermera drottning Victoria. Åh vilken förtjusande film med Emily Blunt och Rupert Friend i huvudrollerna.

The young Victoria skådespelarnaDeras fantastiska kärlekshistoria tog mig med storm. I vissa scener förmodligen eftersom Rubert Friend gestaltade prins Albert på ett sätt som stundtals påminde mig om min egen make i vår ungdom.

De fick nio barn tillsammans. Bemärkningsvärt, speciellt med tanke på att de också delade på arbetet att regera England. Drottning Victoria blev, som bekant, den regent som levt längst. Tyvärr dog prins Albert ung. Han fick tyfus och dog vid 42 års ålder. Resten av livet valde drottning Victoria att tillägna honom varje dag genom att varje morgon lägga fram hans kläder. Detta gjorde hon tills den dag hon själv dog vid 81 års ålder.

Här kan du se trailern till filmen:

Här har du ytterligare ett ljuvligt klipp:

5 pennorDet var en mycket berörande film som får högsta betyg av mig. Fem pennor ger jag den och rekommenderar den varmt till dig som gillar filmer, byggda på mer eller mindre sanna historiska berättelser.

Monica

Tagged with →  
Share →