Fina flickor av Marianne E Gunve

Marianne E Gunves Fina flickorBokrecension

Format: Häftad

Antal sidor: 381

Förlag: Whip Media

ISBN: 9789188813602

Tack Marianne för att jag fick möjlighet att recensera din bok och för recensionsexemplaret.

Denna var en överraskning. En full pott, en tia, men i mitt fall fem pennor av fem möjliga.

Jag älskade boken från första sidan till nästsista. Tyvärr blev jag lite besviken på slutet. Hade förväntat mig mer. Sista sidan gav inte det hopp jag hade tänkt mig. Det blev mer som en helt vanlig grå vardag. Synd, när resten av boken var en juvel, en bok som inte gick att lägga ifrån mig. Jag läste med andan i halsen och fick tvinga mig att inte tjuvkika framåt.

Men den här boken triggade igång alla möjliga känslor inom mig. Det var spänningen, sexualiteten kring det förbjudna, våndan inför alkoholismen och drickandet samt kärleken som spirade och sedan slog ut i full blom.

Wow, vilken berättarröst Marianne har. Detta är en bok som du som älskar feelgood, kärlek och dramatik absolut inte får missa. En resa tillsammans med människor som jag blev bekant med, som jag lärde känna – både goda och mindre goda.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

Marianne E. Gunve presenterar, i sin debut med den tvetydiga titeln ”Fina flickor”, ett ambivalent kvinnoporträtt med närhet och nerv. Vi möter en debutant med ett blommigt språk på mörk botten.

Ämnet är klassiskt, vi får följa en ung kvinna från första förälskelse och vidare in i en våldsam relationshistoria som i grunden likaväl skulle kunna utspela sig idag. Vad är då skillnaden? På Clarys tid var frigörelse och kampen för en egen identitet inte lika självklar som den borde vara för dagens unga kvinnor.

Vår resa med Clary påbörjas nämligen då det var viktigt att hålla på sig eftersom lidande och lidelse lätt blandades samman och gifte sig till personliga katastrofer. En kvinna valde ofta inte själv, varken partner eller livsväg. Det var centralt att bli utvald. Att bli sedd, att bli bejakad.

Längtan som driver huvudpersonen är ibland större än hennes hjärta mäktar med och det krävs självinsikter och mod för att Clary ska bli en hel person med tillgång till sina egna erfarenheter, för att hon ska bli en kvinna som kan stå upp för sig själv.”

5 pennorHögsta betyg således, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest