Fläskfilé med mangosmak
Detta är en vansinnigt god avart på ett viktväktarrecept.
Ingredienser 4 personer
Delikatesspotatis med skal, 2 st per person (4 sp)
Fläskfilé, 3 skivor per person (2 sp)
Flytande margarin, ca 1 msk (4 sp)
Rödlök, 1 st
Vitlök, 2 klyftor
Milda matlagningsgrädde, 1,5 dl (3 sp)
Lättmjölk, 1 dl (2 sp)
Mango chutney, 1/4 dl (3 dl)
Köttfond, 1 msk
Paprika, 1 röd
Knorr Grillkrydda, vitpeppar, kryddpeppar, paprikapulver
Gör så här
Skala rödlöken och vitlöken.
Finhacka dessa.
Stek dem och lägg åt sidan.
Koka delikatesspotatisen med skal.
Skiva fläskfilén ganska tunt och banka gärna ut lite grann med handflatan.
Krydda och bryn köttet hastigt i flytande margarin. Vänd och krydda på andra sidan.
Häll över lökhacket, ovanpå köttet.
Blanda grädden, mjölken, mango chutneyn och fonden.
Häll detta över kött och lök.
Sätt på ett lock och låt allt eftersteka i 5-10 minuter (planera så att detta är klart samtidigt som potatisen).
Hacka paprikan och strö över vid serveringen.
Smaklig måltid!
Monica