Fläskfilé med sambal oelek

Filé sambal oeleDetta recept kan du göra på både fläskfilé och tunt skurna kotletter. Tiden varierar i ugn beroende på vilket du tar. Jag har i nedan recept gjort dem på ytterfilén, skuren i tunna skivor.

Lägg märke till att rätten kan bli ganska svart av sojan, vilket är helt ok.

För viktväktare:

Byt ut vispgrädden mot vanlig grädde

 

Ingredienser per person

  • 2-3 skivor fläskytterfilé per person (2 points)
  • ½ dl vispgrädde (8 points) alternativt ½ dl kaffegrädde 12-15% (3 points). Du kan öka till dubbel mängd per person ifall du/ni gillar mycket sås
  • ½-1 msk kinesisk soja
  • ¼ tsk sambal oelek (max)
  • 1 dl kokt ris

Gör så här

  1. Ugnen 175 grader
  2. Skär fläskytterfiléerna i tunna skivor
  3. Lägg filéerna i en liten ugnssäker form, gärna med höga kanter
  4. Blanda grädde, soja och sambal oelek. Smaka av
  5. Häll blandningen över filéerna och notera att de blir väl täckta (annars behöver du använda folie för att inte bränna dem)
  6. Ställ in filéerna i ugnen. Tiden varierar dels på hur mycket kött du använder och dels på vilken typ av kött. När jag gör rätten för fyra personer med fläskytterfilé får de stå i ugnen i 60 minuter
  7. Koka under tiden riset

Smaklig måltid!

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed