Fläskfilé på Monicas vis

Idag tänkte jag bjuda dig på en av mina fläskfilé-rätter som brukar bli uppskattad.

Tomat och ärtorDu behöver

  • 700 g fläskfilé
  • smör att steka i
  • salt och vit- samt svartpeppar, Knorr grillkrydda
  • Dragon, 1 msk – se nedan
  • Potatis, skalad och hackad
  • 2 rödlökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • Fransk senap, 1 msk – se nedan
  •  Gröna frysta ärtor

 Sås

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad dragon
  • Kryddor (att komplettera med vid behov)
  • Skyn som du får när du eftersteker fläskfilén

 Gör så här

  1. Skala och skär potatis och rödlök samt vitlök i tärningar. Stek på eget järn, krydda med salt och peppar samt grillkrydda.
  2. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut. Salta, peppra och krydda. Bryn snabbt i smör.
  3. Häll på 2 glas vatten. På med lock och efterstek i ca 10 minuter – tills potatisen är klara.
  4. Värm under tiden ärtorna.
  5. Lägg fläskfilén på en tallrik, håll varmt och ställ åt sidan.
  6. Vispa ur pannan med grädde. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av.
  7. Servera fläskfilén, såsen, potatisen och ärtorna.

Smaklig måltid!
Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed