Fläskfilégratäng med salamikorv i ugn

2 personer

WW: 9 blå sp

Fläskfilégratäng2 skivor salamikorv (2 sp/person)
2 skivor fläskfilé/person (1 sp), dvs 4 skivor
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 burk hela champinjoner
4 msk creme fraiche (2 sp/pers)
1/2 dl kaffegrädde (2 sp/pers)
2 ägg
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano
1/2 dl riven ost riven ost (1 sp/person)
2 tsk flytande margarin (1 sp/person)

  1. Skär salamikorven i strimlor.
  2. Hacka lök.
  3. Stek champinjoner, lök och salamikorv i stekpannan.
  4. Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor, tryck ut dem med handen.
  5. Bryn dem hastigt runt om, krydda med salt och peppar.
  6. Lägg korven, löken och champinjonerna i en smord gratängform.
  7. Lägg fläskfilén ovanpå.
  8. Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök och kryddor. Häll över i formen.
  9. Grädda i 225°C i 30-45 minuter (tills gratängen stelnat).
  10. Ta ut när några minuter återstår och strö över riven ost.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →