Fläskfilégratäng med salamikorv i ugn
2 personer
WW: 9 blå sp
2 skivor salamikorv (2 sp/person)
2 skivor fläskfilé/person (1 sp), dvs 4 skivor
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 burk hela champinjoner
4 msk creme fraiche (2 sp/pers)
1/2 dl kaffegrädde (2 sp/pers)
2 ägg
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano
1/2 dl riven ost riven ost (1 sp/person)
2 tsk flytande margarin (1 sp/person)
- Skär salamikorven i strimlor.
- Hacka lök.
- Stek champinjoner, lök och salamikorv i stekpannan.
- Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor, tryck ut dem med handen.
- Bryn dem hastigt runt om, krydda med salt och peppar.
- Lägg korven, löken och champinjonerna i en smord gratängform.
- Lägg fläskfilén ovanpå.
- Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök och kryddor. Häll över i formen.
- Grädda i 225°C i 30-45 minuter (tills gratängen stelnat).
- Ta ut när några minuter återstår och strö över riven ost.
Smaklig måltid!
Monica