Fläskytterfilégryta med champinjoner
En härlig, mustig gryta med ljuvlig smak. Rekommenderas varmt så här i hösttider.
Ingredienser för minst 4 portioner
500 g fläskytterfilé
2 msk smör
salt
peppar
paprikapulver
grillkrydda
1 gul lök
250 g champinjoner
2 tsk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 dl kaffegrädde
2,5 dl mjölk
2 msk japansk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Skär fläskytterfilén i bitar. Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen.
Bryn köttet i hälften av smöret. Salta och peppra samt strö över lite paprikapulver. Lägg upp på en tallrik.
Bryn lök och svamp i resten av smöret. Krydda med grillkrydda. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. Vänd ner köttet.
Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp. Smaka av med soja och senap, salt och peppar.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan och låt den puttra på svag värme ca 15 minuter medan du kokar potatisen.
Smaklig måltid!
Som viktväktare tog jag 1,5 potatis och en portion av grytan. Det blev 5 blå sp.
Monica