För evigt din av Nora Roberts

Bokrecension

Nora Roberts För evigt dinNora Roberts är och förblir en av mina absoluta favoriter inom genren feelgood.

Det är sällan jag läser om en bok. Ändå gjorde jag detta med den här. Dels för att jag hittade den i bokhyllan och inte kände igen den, dels för att jag gillade historien.

Nora Roberts För evigt din - fleraLite irriterade är jag dock över att boken har tryckts upp med många olika omslag. Det är förvirrande för oss läsare, anser jag, och ganska ojust. Här ser du samma bok med många olika omslag.

Ansvarslöst mot läsaren, kan jag tycka. Jag har ett extremt bildminne och hade kommit ihåg om jag läst boken utifrån omslaget.

Boken är slutsåld på nätet och den utgåva som jag hittade i bokhyllan var tryckt 2009.

Givetvis gick det inte att lägga den åt sidan. Jag var bara tvungen att få veta hur den slutade. Dessutom började den igenkännande med en sjukhusvistelse, precis så som jag inleder min egen kommande roman, vilket triggade igång min fantasi ytterligare.

Historien var härlig, som den ofta är i Nora Roberts böcker. Och språket är flytande, karaktärerna spännande och lagom komplexa och gestaltningen förödande charmfull.

Här är ett litet stycke ur boken som talar sitt eget språk:

Nora Roberts För evigt din - utdrag

5 pennorEftersom jag läst boken tidigare men, även denna gång, blev helt fashinerad av den, är det ingen tvekan om att boken får högsta betyg av mig och mina allra varmaste rekommendationer. 5 av 5 pennor.

Så här står det på nätbokhandeln om boken:

”På en fest i 40-talets Boston träffar medicinstudenten Anna affärsmannen Daniel. Två världar möts och från den dagen förändras allt för dem båda. Daniel har precis flyttat till USA från Skottland, men har redan lyckats skapa sig en förmögenhet tack vare sin envishet och målmedvetenhet. När han vill ha något ser han till att få det! Och nu vill han ha den vackra kvinnan han precis mött. Men Daniels storslagna uppvaktning imponerar inte på Anna. Hon har siktet inställt på en karriär som läkare livet som representativ hemmafru är inget för henne. Hjärna och hjärta går dock inte alltid hand i hand, och snart inser Anna att hon står inför ett omöjligt val.”

Vid pennan
Monica

 

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed