Currently viewing the category: "Föreläsning"

Omedvetenheten styr dina tankar

Det visste du kanske inte, men så är det …

Omedvetenheten styr dina tankar!

Det som styr dina tankar – styr dig!

Om du blir medveten om omedvetenheten, kan du påverka och förändra.

Lär dig styra ditt liv!

Just idag har jag anmält mig till gratislektionen Emotionskoden med Bradley Nelson. Varför, undrar du kanske? Jo, jag är medveten om att jag har mycket som styr mitt omedvetna och det är ett tungt bagage. Därför vill jag höra vad Bradley Nelson säger. Enligt reklamen kan Emotionskoden hjälpa mig att frigöra blockeringar.

För att förbereda mig fick jag ett antal frågor. Några frågor tycker jag är extra viktiga. Som dessa:

  1. Vilka tre känslor (negativa eller positiva) har präglat dig mest den senaste veckan?
    Jag har gått från glädje till panik och vice versa, inser jag.
  2. Hur mår du psykiskt och emotionellt?
    Jag inser att jag ofta är som en berg-och-dalbana och det beror på sjukdom hos närstående.

Det var spännande att lyssna på Bradley Nelson förkunnande. Så här sa han.

Bradley Nelsons information

Bradley Nelson

Kroppen är ett energifält. Tanken är energi.

Stirra på en nacke några rader framför dig. Efter någon minut kommer personen att vända på huvudet och se vad eller vem som stirrar. Märkligt!

Emotioner är också energi. Ilska har en annan frekvens än sorg.

När du känner en stark känsla upplever du kanske en vibration av energi.

Om du har upplevt något dramatiskt tror du kanske att det lämnar dig när det hela är över. Så är inte fallet.

Emotionellt bagage påverkar oss hela livet. Det växer.

Vi har ett magnetfält ca 12 fot runt kroppen.

Det finns en bok skriven om folk som får ett nytt hjärta och därmed minns den förra ägaren.

Folk kan dö av ett sårat hjärta.

***

Jag visste en hel del tidigare, men nog blir jag mer nyfiken. Vill veta ännu mer. Hinner dock inte med fler kurser just nu. Det får vila ett tag.

Blir du nyfiken?

Monica

Roligt föredrag om Powel Ramel

Fredagen den 25 februari bjöd jag in Ulf R Johansson till Svedala Rotaryklubb. Hans föredrag: Povel och hans skånska rötter, blev mycket uppskattat.

Ulf  berättade att det i år är 100 år sedan Povel Ramel föddes, något vi kanske kommer att märka av i sommar. Det är intressant. Povel föddes 1922, ett år som jag skrivit ganska detaljerat om i min kommande roman – Elvira – som bygger på en sann historia om en kvinnas liv. Även hon var född 1922 men hon lever fortfarande och firar således sitt 100-årsjubileum nu i vår.

Ulf berättade om Povel Ramels skånska kopplingar. Många känner kanske till kopplingen till Övedskloster – hans gods i Skåne. Det var med ett leende jag konstaterade att några av mina anfäder faktiskt arbetade där och min morfars mor och far blev förälskade just på detta gods.

En stor överraskning för mig var att en stor lastbil med Povel Ramels flygel brukade dyka upp i Haglösa utanför Trelleborg på sommaren. Haglösa var andningshål för Povel och ett ställe där man lät honom få lugn och ro. Varje gång jag kör till Trelleborg, kör jag förbi Haglösa och då tänker jag på Povel.

Malmö var en stad som betytt mycket för Povel Ramels i hans artisteri. Där Kronprinsen nu står slog man upp Knäppupp-tältet. Själv var jag inte gammal när jag fick följa med en av hans stora revyer. Då stod tältet bakom Kronprinsen på Hästhagen. På Nöjesteatern började och slutade Povels bana.

Ulf berättade att Povels Ramels liv präglades av den trafikolycka som tog båda föräldrarnas liv. Povel uppfostrades då av sin faster Elise Virgin och läxläsning var inte Povels favoritgren. Däremot blev det studier i både teckning och piano. Därav den underbara dikten/sången Den lille tecknaren som jag för många år sedan uppträdde med på sångkafé och revy.

Här har jag gjort en liten inspelning som du kan lyssna på – helt à capella. Den stämmer in på mig på fler sätt med tanke på mina många år som konstutövare och -utställare. Idag har jag t o m onlinekurs på 5 veckor i Måleri för den som är sugen. Här kan du läsa mer om kursen: Måleri.

Avslutningsvis berättade Ulf att Povel var en duktig kulstötare tycks han också har varit.

 

Jag önskar dig en riktigt fin vecka!

Monica

Mars månads inspirationskurs med temat TEMPUS

Det är inte ovanligt att vi som skriver råkar byta tempus mitt i en scen.

I mars kör jag därför detta tema i inspirationskursen.

Inspiration - tempus

Den här månaden kör vi temat PERSPEKTIV, något som jag tror är den svåraste konsten inom hantverket att skriva. Vill du hänga med så här i efterhand, går det bra. Kontakta mig!

 

Vill du vara med under mars och fördjupa ditt kunnande kring TEMPUS, boka dig här:

https://simplesignup.se/event/189771-milords-skrivar-inspiration-mars-2022-tempus

Kostnaden för hela månaden med 2 timmars webinar och många härliga övningar som du dessutom får respons på, är endast 300 kr inkl moms.

Mars med temat TEMPUS

Vi kommer att fördjupa grammatiken och titta på hur du kan använda olika tempus.

Dessutom får du många andra värdefulla grammatiska tips.

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Sugen på en minikurs i att skriva deckare?

Certifikat Fiction WritingWow så roligt. Äntligen är kursen Fiction Writing: Novel Outline Chapter by Chapter som jag gjort i omgångar under våren, klar. Kursen var ingen höjdare. Pedagogiken alltför amerikansk och svårsmält. Men när jag gjort klart min mindmap över hur en deckare ska skrivas, landade äntligen all kunskap. Ska bli lite kul att testa – om inte förr så i november i samband med NaNoWriMo skriver jag kanske ett råmanus till en deckare.

Som sagt, den amerikanska kursen rekommenderas INTE, men när jag själv fick stuva om innehållet blev det en sådan här mindmap. Den kommer jag eventuellt att bygga upp en liten minikurs kring. Är du intresserad?

Mindmap deckarstrukturHär ser du grovskissen för de första 4 av totalt ca 30 kapitlen.

Vill du vara med i min pilotgrupp och skapa en liten mini-deckare? I så fall, anmäl dig här på den här länken. Jag hade tänkt att vi skulle träffas under en halvtimme en gång per vecka. Då går vi igenom varje kapitel tillsammans. Sedan skriver vi på kammaren och texten delar vi i en sluten FB-grupp. Vad tror du om det?

Och vad tycker du att detta kan vara värt? Hur mycket vill du betala?

 

Hoppas du vill vara med!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration

 

 

En lärorik söndag

Wow, vilken härlig söndag. Jag deltog i tre olika webinar och kurser. En hel del kunde jag redan, men det är alltid nyttigt att få påminnelser och några nyheter.

Min nya Lenovo-dator fick visa vad den gick för gällande ljudet. Upptäckte att den separata mikrofonen var lite trög men den funkade. Tack och lov! Underbart eftersom jag har haft sju månaders strul med mikrofontekniken i den numera returnerade HP-datorn.

Bygg din författarplattform

Första webinariet handlade om marknadsföring i kursen Bygg din författarplattform. Här fick jag en ny länk som jag ska testa i samband med paket-erbjudanden.

Jag gjorde även en liten lista på vad och hur jag kan paketera mina böcker och kurser. Deltagarna i chatten hade många idéer och förslag.

Framförallt ska jag jobba vidare med min virtuella bokturné för min debutroman ”Porten till friheten” som släpps till hösten.

Är du intresserad av att jag bloggar på din sajt? Eller du kanske vill göra en live-intervju med mig? Hör av dig till mig.

Fick en enorm idé, nämligen följande. Om du är författare, kanske du vill slå dig samman med mig och göra en gemensam turné? Vad tycker du om det? Ska vi testa?

Perspektiv, karaktärsutveckling och dialog

Nästa webinar handlade om att skriva, att fördjupa perspektivet, utveckla karaktärerna och skapa dialog. Något som finns med i onlinekursen Börja skriva framgångsRIKT och boken med samma namn.

För egen del, var det inga nya tekniska finesser. Däremot fick jag roliga övningar som gav mig många nya idéer.

Utveckla ditt skrivande

Sista webinariet var introduktionen till en ny kurs som jag anmält mig till. Egentligen behöver jag inte gå fler kurser för att lära mig hantverket. Det lär jag numera själv ut till mina deltagare och åren har lärt mig, utifrån att dagligen skriva, många möjligheter som har skapat min berättarröst.

Det var trevligt att få träffa deltagarna live. Vi fick några små övningar som också var givande.

Sen blev det räkor …

Efter tre olika webinarier, en söndag full med träning och lärande, räcker inte orken till att laga middag. Det blev räkor, något som jag dessutom älskar. Och egentligen hade jag även ett chattmöte med Viktväktarna, denna kväll, men orken var helt borta …

Ha en ljuvlig vecka!

Monica

Digital skriv-konferens helgen 16-17 maj 2020 – #dskriv2020

Åh vilken härlig helg! Massor av skrivnyttiga tips, föreläsningar och workshops. Det enda som var riktigt synd var att jag inte kunde klona mig och få delta i flera workshops samtidigt.

Här följer ett riktigt långt inlägg med alla häftiga delar för dig som är nyfiken på hur en sådan här konferens kan gå till.

Skrivkonferensen 17 maj

 

Ann LEtt stort tack till Ann Ljungberg och Git Söderholm som gjorde detta möjligt. Fashinerande med digitala konferenser i den här storleksordningen.

Alla föreläsningar/workshops spelades in. Själv har jag precis skickat iväg filmen från min workshop via den fantastiska plattformen wetransfer, som jag aldrig tidigare testat.

Först ut var Ann som gav oss verktygen för helgen och talade kring Modet att skriva.

Petronella SimonsbackaSedan blev det Petronella Simonsbackas tur. Hon föreläste om att Skriva för ljud.

Därefter blev det ett författarsamtal mellan författaren Annika Andebark och lektören Helena Hansen.

Med tanke på att vi alla satt på olika ställen i världen, blev det än mer spännande med konferensen. För att ta några exempel så var Git (vår klippa som organiserade och ledde oss rätt) stationerade på Kreta. Helena Hansen satt i Paris.

TabuEfter lunchen blev det dags för två workshops och en tredje som vi ska få i efterhand. Det var inte lätt att välja men eftersom jag är nyfiken på att kunna skriva än bättre sexscener, föll valet på Catrine Tollströms Hur du skriver heta OCH trovärdiga sexscener, oavsett genre. Övningarna vi fick här var härligt utmanade och jag hade önskat att jag kunde dela dem med dig men som sagt, det är riktigt häftiga sexscener och kanske inte helt passande för detta inlägg. Stort tack till Catrine för hennes engagemang. Jag har tidigare recenserat flertalet av hennes böcker i skrivandets konst. Du kan läsa mer om dessa här via länken.
Klicka här för att läsa recensionerna.

Själv är jag inte ovan vid att skriva sexscener. Jag har med detta i mina romaner och kom även med i antologin TABU som lanserades på förra årets bokmässa i september.

Lina Ingemarsdotters workshop Skapa personlighetstyper för dina karaktärer med hjälp av Enneagrammet, ska jag lyssna på i efterhand. Men jag kan redan en hel del kring Enneagram eftersom det ingår som ett avsnitt i min onlinekurs Utveckla dig själv och dina karaktärer (en kurs på 12 veckor med 33 olika personlighetstester för både författaren och karaktärerna). Vill du veta mer om den, klicka på länken.
Onlinekursen ”Utveckla dig själv och dina karaktärer”.

Effektivitet och produktivitetSedan blev det dags för min workshop med analyser i framförallt effektivitet. Många intressanta frågor kom upp och jag spelade in workshopen som, om deltagarna gör några av övningarna, kommer att leda dem till möjligheten att bli tidsmiljonärer.

Jag erbjöd också alla på konferensen att få köpa min bok FramgångsRIK & Lycklig till inköpspris. Ordinarie pris är 229 kr + frakt. Mitt pris till alla, även till dig, är just nu endast 50 kr + frakt.

Under tiden som jag höll min workshop, talade även Eva Bergengren om Scrivener 3.0 som tyvärr inte finns för PC än. Jag har gått kurs i detta verktyg redan men har således PC-versionen. Längtan efter nya versionen är hög, speciellt som den har finesser för att gå igenom adjektiv och adverb i texten – något som jag verkligen ser fram emot.

Samtidigt med min workshop föreläste även Gunilla Nyström om Snöflingemetoden. Jag ska lyssna på detta i efterhand även om jag redan idag har med ett avsnitt om metoden i min nya onlinekurs och kommande bok Börja skriva framgångsRIKT. Onlinekursen som är på 20 veckor lanserades i april. Boken kommer efter sommaren, hoppas jag. Är du nyfiken på kursen, klicka på länken för mer information.
Länk till onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT”.

Den här kursen har jag ett rejält rabatterbjudande på just nu fram till och med siste maj. Du får den nämligen till priset 2.995 kr inkl moms. Fullständigt sanslöst. Den innehåller kunskapsvärden för närmare 20.000 kr.

Lennart GuldbrandssonAvslutningsvis på lördagen höll Lennart Guldbrandsson en föreläsning i 7 oumbärliga intrigverktyg. Det är alltid utvecklande att läsa Lennarts blogginlägg och i den här föreläsningen levde han upp till sitt goda rykte. Tack Lennart för tipsen!

Jag kan säga att dagen var välfylld och tog på krafterna. Idéerna poppade i huvudet och när jag stängde ner konferensen var kropp och själ välfyllda som ett dignande smörgåsbord.

Lördagen den 17 maj – Norges nationaldag – inleddes med en intervju och föreläsning med Catrine Tollström i konsten att skriva spännande oavsett genre. Tack igen, Catrine, för dina kloka tips som är så fantastiska. Bland annat talade Catrine om vikten av att skriva med undertexter och hänvisade till en provsida för dem som inte läst hennes bok Fängsla dina läsare. Klicka på länken här ifall du vill veta mer om undertexter.

Skriv bara skrivSedan blev det frågor och svar i en lektörspanel och därefter blev det ett nytt författarsamtal. Denna gång med skrivpedagogen Louise Alvarsson som just släppt boken Skriv bara skriv, som jag direkt plockade ner som e-bok från biblioteket. Jag lovade Louise en bokrecension så snart jag är klar med den. Louise intervjuades av lektören Maria M Berglund.

På eftermiddagen var det dags igen för två nya workshops. Den tredje kommer vi att få i efterhand. Det var Petronella Simonsbacka som talade om att Skriva kortroman. Jag ser fram emot att få lyssna på hennes workshop i efterhand.

Själv valde jag att få fortsätta jobba med intrigerna under ledning av Lennart Guldbrandsson i hans Intrigworkshop. Tack Lennart för ännu ett givande pass.

Denna eftermiddag började det återigen bli fullt i huvudet. Då hade vi turen att få lyssna på Louise Buenafe Mistén som guidade oss Andning och yoga för författare. Jag använder själv andningsövningar dagligen, speciellt i Chi Neng Qigong som jag även har onlinekurser i. Redan år 2000 började jag med denna typ av Qigong och efter att jag höll på att stryka med år 2009, beslutade jag mig för att fördjupa min kunskap och certifierade mig som handledare inom ämnet samt även som hypnoterapeut. Är du nyfiken på att få veta mer om min kurs – Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong – kan du klicka på länken och läsa vidare.

Det är alltid intressant att förkovra sig – även i sådant som vi kan en del om. Tack Louise för att du guidade oss i dessa andningsövningar.

Dessutom blev det utlottningar innan vi avslutade konferensen och jag hade turen och förmånen att få vinna Louises kurs. Ser verkligen fram emot att få lära mig mer. Tusen tack Louise!

Konferensen avslutades med ytterligare spännande workshops. Det var Jenny Owenius som höll i Språk och Rytm. Ser fram i att få lyssna på den i efterhand. Anna-Carin Svanå höll i en workshop som handlade om att Skriva för barn. Jag har hört Anna-Carin tala om detta tidigare och vet att du är oerhört pedagogisk så jag ser verkligen fram emot att få lyssna på din workshop i efterhand.

Marita BrännvallSjälv valde jag Marita Brännvalls workshop Att bygga en scen. Marita är en duktig lektör som jag haft förmånen att få jobba med tidigare i samband med att jag vunnit olika lektörsläsningar. Jag gillade verkligen ditt sätt att på ett enkelt sätt förmedla scenbyggandet. Tack Marita för din föreläsning och för din mall som vi fick ta del av.

Avslutningsvis tog Ann över stafettpinnen och knöt ihop säcken genom ett antal utlottningar. Som jag redan nämnt hade jag turen att få vinna en Andningskurs hos Louise.

Jag skänkte också två priser till denna utlottning. Dels 3 veckors inledande delar av min nya onlinekurs ”Börja skriva framgångsRIKT”, som delvis testats under hösten via ett 40-tal deltagare, dels skänkte jag bort en egen andningsövning – en Feldenkrais-övning – som jag alltid använder när jag hypnotiserar mina klienter. Den ligger som en inspelning på en sluten sida och vinnaren kan lyssna på den om och om igen. Grattis till vinnarna:

  • Madeleine Blomberg – 3 veckor av kursen ”Börja skriva framgångsRIKT”
  • Margareta Ericsson – Andningsövningen

Än en gång: Tusen tack för oerhört givande dagar, Ann, och för ditt stöd och din hjälp, Git, med allt det administrativa och organisationsövergripande. Ni är fantastiska!

Tack till alla engagerade deltagare också.

Detta hoppas jag få uppleva fler gånger.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

 

Middag på Via Lorenzo och soundhealing med Peter Wiklund

Det var en häftig upplevelse med soundhealing på Livsfilosofiskt Forum i onsdags den 29 januari. Peter Wiklund arbetar som musiklärare på en kulturskola större delen av veckan med pianoundervisning och barnteater. Peter skulle avsluta med seans men det blev inte någon upplevelse utan mest frågor kring detta ämne.

Jag var där med min bästis.

Och innan meditationen var vi på en härlig restaurang Via Lorenzo där vi åt grillade tigerräkor mm. Trevlig restaurang som vi gärna besöker på nytt. Så här gott åt vi!

Tigerräkor och vitlöksbröd

Karin och jag

Monica

 

9 tips för en professionell presentation

Här är några användbara tips för dig som ska göra ett professionellt framförande och skapa en professionell presentation i PowerPoint.

Professionell presentation

  1. Faktaurval – vad behöver dina åhörare veta? Presentera dig! Berätta vad du ska prata om, åskådliggör och sluta med att summera vad du talat om.
  2. Förbered dig! När din presentation är klar, kör den på tid, klocka den. Spela upp den och titta dig själv i spegeln när du gör detta. Tänk på kroppsspråket.
  3. Skapa Powerpointpresentation utifrån dispositionen. Bild i bilden läggs in i efterhand. En bild som lyfter presentationen. Använd mallar när du skapar, mallar med logotype. Var försiktigt med grafiken. Den får inte bli alltför lättsam. Då upplevs du som oseriös.
  4. Tänk på läsbarheten av presentationsbilderna. Aldrig mer än 5 rader med max 5 ord på varje. Skriv med linjär stil i storlek 36 punkter så att det syns på avstånd.
  5. Använd kroppsspråket. Dina händer, ditt leende och din utstrålning stödjer dig. Tänk på att vi alla är olika och har olika ”VAK”-behov, dvs en del är visuella (behöver bilden), andra är auditiva (behöver höra) och resten är kinestetiska (behöver känna med händerna). Gör därför tydliga bilder, tala tydligt och förstärk med kroppsspråk samt ge åhörarna något att känna på.
  6. Håll tiden. Du förbrukar ditt förtroendekapital hos åhörarna efter några minuters försening.

Tråkiga presentationer är värdelösa

Alla har vi varit med om dem. Tråkiga presentationer och framföranden där presentatören med entonig röst har mässat sig igenom mängder av Powerpointbilder eller bilder med massor av text och kanske även siffror som ingen kan se. När presentatören står vänd mot duken och innantill mumlar vad som står på bilden. Eller pratar om annat. Långa texter i liten stil som åhörarna längst bak i lokalen inte kan se. Kanske säger hen ”Frågor på det?” Men ingen orkar fråga.

Professionell presentation 2Kanske har presentatören delat ut åhörarkopior av bilderna i förväg. Gör ALDRIG det! Då sitter åhörarna och bläddrar i dessa. Du som presentatör tappar fokus.

Eller den presentatören som upptäcker att tiden börjar rinna iväg och fortfarande har 30 bilder kvar som måste visas. För att hinna med, tjattrar han som änderna i dammarna. Kanske är några av bilderna detaljerade diagram med mycket siffror.

Känner du igen scenariot? Detta går att åtgärda med tre viktiga punkter.

  1. Bestäm syftet med din presentation. Välj max tre huvudbudskap. Formulera dina budskap i korta, kärnfulla meningar. Ställ dig själv frågan: Om åhörarna bara kommer ihåg en enda sak från min presentation, vad vill jag förmedla? Lyft fram DET budskapet tydligt.

 

  1. Ha målgruppen i fokus. Vilka förväntningar och förkunskaper kan de ha? Hur motiverar du dem? Varför ska de lyssna på dig? Vad vill du inspirera till?

 

  1. Förstärk ditt budskap! Rita och förklara på blädderblock. Tänk på syftet och plocka fram idéer över hur du bäst når din publik. Använd bilder och andra hjälpmedel för att förtydliga, konkretisera och förstärka ditt budskap.

Sju steg till bättre muntlig kommunikation – IDEMAP

En metod som de gamla grekerna använde var IDEMAP. Tänk ”idé-map”. Här ser du vad IDEMAP betydelser:

  • Inventio. Tänk ut och hitta argument samt fakta som kan intressera lyssnarna.

 

  • Dispositio. Fundera över dispositionen för din presentation. Vilken är den mest pedagogiska ordningen att presentera ditt buskap?

 

  • Elocutio (ursprunget till engelskans ord eloquent = vältalig). Bestäm stilnivå och hur budskapet kan förstärkas med lämpliga figurer (metaforer) och retoriska frågor.

 

  • Professionell presentation 3 manusMemoria. Lär dig presentationen utantill. Behöver du använda manus, gör Anteckningssidor.

 

  • Actio (latin för framförande). Planera ditt framträdande. Tänk på rörelse i rummet, dina gester och kontakten med publiken.

 

  • Pronuntiatio. Använd rösten för att skapa intresse och uppmärksamhet hos publiken genom att variera röststyrka och tonläge, betona viktiga nyckelord eller budskap. Öva framför spegel

Dagens adventskalender lottar ut onlinekursen i PowerPoint. Värde ca 2.000 kronor. Här kan du tävla! Motivera varför du ska vinna den. Vinnaren meddelas vid årets slut.

Lycka till med din presentation!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Tanke och känsla skapar våra erfarenheter

Tanken att klara utmaningen i Nanowrimo var den som startade känslan av att nå framgång. Och jag lyckades. Nu har jag endast två kapitel kvar att skriva. Sedan ska mitt manus få vila. Kanske ett helt år.

Så här blev resultatet:

Nanowrimo slut 2

Varje tanke skapar kemi, säger Dr Joe Dispenza. Jag har köpt hans onlinekurs ”Making your mind matter”. En mycket intressant kurs, även om jag kan tycka att den är mest föreläsning initialt. Inga övningar kommer förrän längre fram.

Här är några tänkvärdheter:

Om du har en glad eller kreativ tanke skapar du kemi för att du ska känna exakt så som du precis tänkt – stor, obegränsad eller glad. Har du en negativ, olycklig eller skyldig tanke slår du på en annan uppsättning kretsar i hjärnan med andra mönster, kombinationer osv som skapar en annan nivå av sinnet som signalerar till hjärnan att skapa en annan kemi för att du ska känna exakt vad du tänker.

När du börjar känna vad du tänker, eftersom hjärnan ständigt övervakar kroppen, börjar du tänka så som du känner.

Detta är inget nytt. Det handlar om kognitiv beteende-terapi, något som jag jobbat mycket med de senaste 20 åren. Som beteende-kreatör arbetar vi dagligen med detta.

”Kemin i hjärnan upprepar och ger dig tankar på hur du känner som ger dig känslor på hur du tänker. Detta fortsätter i åratal och skapar ditt tillstånd. Tillståndet är när ditt sinne och din kropp samarbetar, när dina tankar och känslor anpassar sig till ditt öde. Tankar är hjärnans språk och känslor är kroppens. Och hur du tänker och känner skapar ditt tillstånd.”, säger dr Dispenza. Så är det! Vi använder t o m en färdig modell för detta och när vi coachar kör vi frågorna utifrån en färdig mall som hjälper klienten hitta svaren inom sig.

Håller du med om att du om du tänker en osäker tanke börjar du (inom några sekunder) känna dig osäker? Samtidigt som du känner dig osäker skapas fler tankar om osäkerhet som får dig att känna dig ännu mer osäker. Efter ett tag kan du bevisligen säga: Jag är osäker. När du säger detta, befaller du ditt sinne och din kropp att uppfylla vad du säger.

När kroppsminnet är homogent med sinnet, blir ditt beteende ”en vana”. 95 % av vem du är när du fyllt 35 år är en uppsättning memorerade beteenden, känslomässiga reaktioner, övertygelser, uppfattningar och attityder, som fungerar som ett undermedvetet datorprogram. Du blir ett omedvetet sinne för tillståndet.

Själv lever jag just nu i en mardröm. Jag ska inte gå in på den nu, men jag kan bevisa att jag måste ta till alla medel för att styra mina tankar så att jag orkar med vardagen. Så hur gör jag?

Jag använder 5 % av mitt medvetna sinne för att tänka positivt och måste åter-betinga kroppen till ett nytt sinne. En vana är en omedveten automatisk uppsättning av tankar, beteenden och känslor som förvärvas genom frekvent upprepning. Detta har jag jobbat med i över 30 år; att hjälpa andra ändra beteenden så att de kan bilda nya vanor och eliminera ovanor. Framförallt för att få tid att göra sådant som de tycker är roligt, att skapa sin framtid framgångsRIKT.

Dr Dispenza säger exempelvis: ”Om du inte medvetet kommer ihåg din PIN-kod efter tre glas vin, kan du genom att titta på tangentbordet låta dina fingrar trycka fram siffrorna. Det beror på att du har praktiserat det så många gånger att din kropp vet bättre än din hjärna.” Sant! Kroppsminnet minns och det är därför som vi – trots att vi skapar nya celler i kroppen – låter de nya cellerna ärva gamla minnen.

Känslor är slutprodukten av dina tidigare erfarenheter. Du kommer ihåg erfarenheter eftersom du kommer ihåg hur de känns. I erfarenheten kopplar du ofta alla dina fem sinnen. Eftersom du är mitt i händelsen rusar alla data tillbaka till hjärnan genom de fem sensoriska vägarna. I det ögonblick som informationen når din hjärna organiserar neuronerna sig. I det ögonblicket tillverkar en annan del av din hjärna kemi för känslan. Det är därför, säger dr Dispenza, som känslor tenderar att vara längre, långsiktiga minnen, vilket gör att du kommer ihåg din första kyss, när du tog studenten, en befordran, bröllopsdagen, frieriet, födelsen av dina barn, en semester, en måltid med dina vänner, ett gott vin, känna vinden mot ansiktet och se solnedgången. Men problemet är att du inte minns vad du åt till middag igår vilket beror på att rutinen vaggar hjärnan till sömn.

”Om känslor är slutprodukten av tidigare erfarenheter och du känner på samma sätt varje dag, betyder det att inget nytt händer i ditt liv. Om känslor är slutprodukten av tidigare erfarenheter och du inte kan tänka större än hur du känner, har dina känslor blivit vad du tänker.”

Tänker du i framtiden eller tänker du i det förflutna?

Själv har jag en förmåga att skapa mitt liv, bortsett från sjukdom och elände som jag inte kan styra.

Så länge du skapar känslor baserat på hur du tänkte i det förflutna, skapar du mer av ditt förflutna. Kvantummodellen av verkligheten fungerar så. Och många av tankarna vi har är faktiskt dessutom rena fantasier. Du skapar således en verklighet baserad på fantasier.

Så om du tänker och känner i en loop, tror din kropp detta 24 timmar per dygn, 7 dagar i veckan, 365 dagar per år. Kroppen är i ditt förflutna, i dina tankar.

Amy CuddyDu kan INTE skapa en ny framtid medan din kropp lever i det förflutna. Kroppen skapar också känslor baserat på rörelse. Det är därför som socialpsykologen Amy Cuddy vill att vi ska lura kroppen att känna annorlunda, något som jag ofta gör på de kurser som jag håller.

VinnargestSäger du att du är trött, blir du det. Säger du att du är uttråkad, blir du det. MEN om du samtidigt gör en rörelse som motbevisar detta, då kan du få kroppen att le.

En vinnargest säger en del till din kropp.
Så sträck händerna i luften – som en vinnargest – le med hela ansiktet och ropa ”Fy sjutton vad jag är trött”. Funkar det?

Vill du vinna en gratis coachning med Beteendekompassen? Anmäl dig här och motivera varför du ska vinna. Värde ca 2000 kronor. Vinnaren meddelas i slutet av året.

Lycka till och börja skapa din framgång

Monica

 

 

 

 

Behandla varandra med respekt

Idag har jag skrivit 42.984 ord. Med den här takten beräknar jag vara klar med de målinriktade 50.000 orden redan till helgen.

20 nov

En del av min text handlar om respekt och därför tänkte jag att det kan vara ett tips att komplettera med den här artikeln.

Det är möjlighet till en bättre värld OM vi visar varandra respekt och kärlek.

Titta på den här underbara filmen och tänk till. Klicka på bilden så kommer filmen upp!

I struggled in school

Jonathan Mooney var alltid det mest långsamma barnet i klassen. Han kallades ”dum” och ”lat” större delen av sitt liv och trodde att han var sekundär och bristfällig eftersom han var annorlunda. Hans inspirerande historia kommer att få dig att återskapa lågorna som brinner i dig och hitta din gåva.

Hitta barnens och dina styrkor och förstärk dem!

Hitta din styrka och kompensera din svaghet!

Underbart uttryckt. Titta och begrunda!

Jag blir rörd när jag hör honom tala. Precis som min kinesiske mentor Li Hongshi säger, använd hjärtat och inte hjärnan när du talar med andra såväl som dig själv.

Öppna upp ditt hjärta och ta världen med storm. Ge kärlek och du får mångfalt igen.

Hjärtevarma hälsningar

Monica