Currently viewing the category: "Föreläsning"

Pojkarna Bus och de 3 nycklarna

Till dig som bor i Skåne, Malmö-/Svedala-området

Välkommen på bokrelease!

Alla barn tillsammans med föräldrar är välkomna till Svedala Bibliotek tisdag den 25 Juli kl. 14.00-15.30!

Pojkarna Bus och de 3 nycklarna

Nu är det dags. Bokrelease för barnboken ”Pojkarna Bus och de 3 nycklarna”. Boken har jag skrivit tillsammans med två av mina barnbarn. Den handlar om dessa pojkar och deras enormt stora sten som finns på riktigt på deras tomt i Norge. Stenen är stor som en lekstuga.

Resten av sagan är påhittad, givetvis. Läs om hur det går för pojkarna när de möter en häxa som försöker förvandla dem, hur de blir attackerade av spindlar och gräshoppor och till slut ber om hjälp.

BullarJag kommer att läsa lite ur boken för dig och du blir bjuden på bullar och saft.

Adressen är Storgatan i Svedala, mitt i byn. Här kan du skriva ut inbjudan (Releaseparty 1 rev 170713 B), ifall du vill. Klicka på länken.

Oliver och Tristan från Norge, mina barnbarn (9 och 7 år), som varit med och skrivit boken, deltar också. Nu har du chansen att träffa dem och ställa frågor direkt till dem.

Oliver-Tristan-MormorAlla som köper boken får en liten överraskning. Boken kan läsas av alla men är riktad till dig som ska eller har börjat skolan. Texten är lättläst.

 

 

 

Varmt välkommen! Vi ser fram emot en rolig stund!

Monica Ivesköld tillsammans med Oliver & Tristan

 

Inspirationswebinarium: Planera ditt skrivande

Planera ditt skrivande introbildTorsdagen den 11 maj höll jag ett webinar i ämnet ”Planera ditt skrivande”. Du kan se inspelningen här!

Nästan 40 personer hade anmält sig, vilket gjorde att jag samtidigt behövde testa ett nytt webinarprogram.

Jag har testat det mesta som finns på marknaden och kan med ett leende påstå att jag är enormt kräsen. Mina val för webinarier har alltid baserat sig på följande kriterier:

 • Säkert (så att det även passar för banker etc med hög sekretess)
 • Deltagaren ska INTE behöva lägga ner något på sin egen dator
 • Det ska enkelt gå att lägga in professionella presentationer – En bild säger mer än ord!
 • Deltagarna ska kunna kommunicera med mig både via chatt och live (kamera och ljud)
 • Det ska gå att banda inspelningen och enkelt lägga ut den

Själv har jag sedan 2013 använt mig av programmet WizIQ. I höstas valde de att höja licenskostnaden, dvs egentligen höjde de den med 400%. För motsvarande pris vad det tidigare hade kostat för 2 år, skulle det nu kosta dubbelt upp för endast 1 år. Detta blev incitamentet för mig att trappa ner. Jag förhandlade fram ett pris där jag fortfarande har licens men en begränsad sådan.

Zoom-prgDärför kunde jag inte använda min vanliga licens när vi nu körde detta webinar. Jag bestämde mig för att testa programmet Zoom. Det funkade superbra! Alla mina kriterier tillgodosågs utom att programmet tyvärr lägger ner filer på deltagarens dator. Dock är säkerheten hög. Jag blev mycket förtjust och kommer att testa detta ytterligare.

Inspelningen fick vi också. Den finns (med alla mina förvirrade inslag) i länken ovan. Dessutom kom den i Mp4-format vilket innebär att jag själv kan klippa den (vid senare tillfälle). Underbart!

Att planera är en av grunderna för framgång. Med planering kan du skapa resultat. Det jag visar är även HUR du kan planera, vilket gäller för allt – inte bara skrivandet.

Gör det lätt för dig! Ha allt samlat på ETT ställe, dvs HELA din planering och allt som tillhör. Du har det i din digitala kalender med hjälp av länkar.

Vill du veta HUR du gör? Häng med på vår kurs!

Välkommen!
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Skapa en projektlista

Att-göra-listaDet är ingen mening med att skriva gula lappar som fladdrar runt på kontoret och ibland hamnar på ställen som du inte ser.

När Att-göra-listan blir övermäktig, skapa en projektlista och ha total kontroll på dina punkter.

Vi styrs av 3 rädslor varav rädslan att tappa kontrollen är en. Därför är det viktigt att synliggöra ALLT du behöver komma ihåg. Det är även värt sin vikt i guld, att ”bocka av” det som är klart – på samma sätt som när du får en välförtjänst klapp på axeln. Ditt undermedvetna älskar beröm!

Du har kanske länge tänkt att du behöver förbättra din struktur?

Till skillnad från massor av böcker på marknaden, finns tydligt facit i min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” kring hur du skapar din struktur på ett sådant sätt att den stöttar dig.

Länk till inköp av min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” (nu extra-erbjudande – du köper till mitt inköpspris)  —

För endast 60 kr + frakt = 102 kr, får du köpa min bok med innehåll som du annars får betala 10.000-tals kronor för att uppnå (via kurser). Här finns övningar med facit som garanterar att du når resultat.

Projektlistan

Du skapar en lista över samtliga dina projekt, de givna leveranstiderna osv.

Projektlista

Viktigt är att du sedan – om du har många punkter i varje projekt – bryter ner projektet till en egen lista. Då kan du länka in den listan i din Projektlista.

Länkar i projektlistan

Lägg märke till att jag ovan har en kolumn – Index – i vilken digitala länkar finns angivna. Dessa är till de handlingsplaner som förtydligar respektive projekt.

Det är viktigt att du med hjälp av dina listor, verkligen avlastar hjärnan.

Viktigt är också att du alltid har tillgång till din lista. Den bör ligga på ditt datorskrivbord som en genväg.

Enkelt

GenvägarNU blir det enkelt att arbeta.

Genom att klicka på länken på datorskrivbordet, får jag upp listan i vilken jag sedan har länk till respektive projekt med detaljinformation.

Skulle du vilja testa några gratis appar för Att-göra-listor, håll utkik i kommande blogginlägg.

Lycka till med din personliga automatisering!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Vad finns i årets påskägg?

Glad Påsk 3Först passar jag på att önska dig en riktigt GLAD PÅSK!

Torsdagen den 13 april skickar jag ut april månads nyhetsbrev med tre påsk-godsaker till dig. Har du anmält dig till brevet med tipsen? Det gör du här vid sidan om, i optionsrutan för Tips.

Jag kommer att skicka ut hur du kan hämta hem marknadens bästa mindmap-program, helt gratis. Dessutom berättar jag hur du jobbar med det (vilket är enkelt).

Du får även 2 andra påskgåvor av mig.

Vänta inte, anmäl dig nu!

Glad Påsk 4

 

Ny metodik för ökad kommunikation, minska konflikter och stänga tankarna

Jag slår också ett slag för den alldeles nya färska informationen som jag bjuder på i mitt webinar den 18 april kl 18-19. Den här metodiken är så ny att du förmodligen aldrig har hört talas om den tidigare. Du får tipsen kring hur du kan stänga dina tankar, minimera stressen och må bättre men också (vilket är helt nytt) konsten kring hur du ökar din kommunikation och minimerar konflikter.

Det är verkligen ett guldägg som årets påskkyckling har lagt.

Anmäl dig OMGÅENDE – begränsat antal platser (det är redan en hel del som anmält sig).

Här är länken till anmälan!

GLAD PÅSK
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Skillnaden mellan Nålsögat och Mindfulness

Stick hål på dina tankarDen 18 april kl 18-19 presenterar jag nyheterna från Kina kring konsten att stänga tankarna. Du kan anmäla dig till detta gratiswebinar här! Det innebär att vi byter ut kroppsminnet mot tanken och är något helt unikt. Redan 2015 lärde jag mig konsten och skapade då den svenska kursen Nålsögat som lär dig stänga tankarna, eliminera stressen, sova bättre och må gott.

Många deltagare frågar om skillnaden mellan Mindfulness och Nålsögat. Givetvis är det hårfina skillnader, men de finns.

Det gäller att hitta din on/off-knapp, att lära dig att tankar är som ”skällande hundar” eller ”tjattrande apor”.

Själv har jag nu gått ytterligare utbildning i detta för min kinesiske mentor. Jag har fått lära mig att genom denna teknik skulle många äktenskap kunna räddas. Alla relationer borde lära sig detta för att öka kommunikationen och förståelsen för varandra.

Givetvis finns det många myter kring både mindfulness och detta. Här har du några intressanta svar:

Myter

NålsögatKänner du kanske igen någon fråga eller kommentar nedan?

Det fungerar inte för mig för jag kan inte slappna av eller sitta stilla. Dessutom avskyr jag vissa röster som stressar mer än får mig att slappna av. 

Så kan det vara för en del. Framförallt om de inte har provat på detta mer än några få gånger. En del har inte ens provat på utan bara hört talas om det. De har inte förstått att de först måste träna in konsten och sedan fortsätta träna, att öppna upp sina möjligheter för vad detta egentligen innebär. Alla kan lära sig detta. Det handlar om djupavslappning i sitt yttersta (något som däremot Mindfulness inte är). Mindfulness är inte avsaknad av obehag eller tankar. Nålsögat är däremot konsten att lära sig avsaknad av tankar. Nålsögat går således mycket djupare. Mindfulness är att vara medvetet närvarande i nuet, med full acceptans för det som sker, vad det än kan vara. Nålsögat handlar om att stänga av hjärnan och endast låta hjärtat få komma till tals.

Sådana där saker är bara flummiga och inget som jag tror på eller har nytta av.

De flesta som säger så, har en stark rädsla för att släppa kontrollen. Eller så har de inte testat, överhuvudtaget. Några av mina deltagare under åren har fått både lukt och smak tillbaka (efter avsaknad i minst 3 år). Det påvisar styrkan i den här tekniken. Självfallet finns det massor av vetenskapliga studier. Den kunskap som jag har lärt mig kommer från ett medicinfritt sjukhus i Kina. Jag känner många som blivit helt fria från sina allergier exempelvis, efter några månaders träning. Mina egna svenska mentorer har dels botat sin astma, dels blivit med barn trots att läkarna sagt att så inte går. Så konsten och kunskapen är ovärderlig.

Själv har jag botat min reumatism med denna teknik. Efter att i 3 år ha sprutat mig med cellgift och blivit så sjuk av biverkningarna att jag höll på att stryka med, lovade jag mig hitta en teknik som kunde göra mig medicinfri. Denna tillsammans med andra metoder har lyckats bota mig så pass mycket att jag inte längre behöver inta några cellgifter.

Vems hundVår kropp, våra tankar och känslor samverkar hela tiden omedvetet. Du behöver lära dig bryta detta för att må ännu bättre och framförallt minimera stress, oro och kanske sorg över att inte bli förstådd.

Mindfullness är medvetet närvarande. Nålsögat innebär att du öppnar upp ditt hjärta och stänger dina tankar.

Det krävs träning och förståelse. De flesta tankar är inte ens dina egna. Du styrs av någon annans tankar.
Vems hund är du?

Jag har inte tid att träna.

Det är något vi aldrig kommer att få – tid! Jag har jobbat som effektivitetskonsult i 30 år och har talat med tusentals människor om tid. Ändå finns den där, när du behöver den. Skapa dig ett behov och du har tid. Det är som alla andra rutiner. Du har tid att äta, att sova och att roa dig – om du prioriterar detta.

Fördelen med Nålsögat är att du kan utöva den hela dagen, från att gå på toaletten (som jag är övertygad om att du gör) till att fokusera på jobbet, fritiden, dina intressen. Du kan göra detta så snart du förstår hur. Och ju mer du tränar, desto bättre mår du. Det här är enkelt men kräver disciplin (som inte är lika enkelt).

Jag vill inte ägna mig åt något som inte gör mig svettig.

Detta säger endast de som aldrig tränat helt och riktigt. Du blir verkligen svettig av det här – om du gör det rätt. Däremot är det inget som ersätter konditionsträningen. Du får en god konstitution men kan behöva komplettera med kondition.

Kunskapen leder till mera välbefinnande, fokus och framgång på arbete och privat. Du tänker cirka 65.000 tankar om dagen och de flesta av dessa innebär att du värderar, att du blir irriterad, arg och förtvivlad. En tanke skapar inte goda känslor. Det är känslorna som skapar goda tankar. Därför behöver du bli medveten om hur ditt tankemönster ser ut.

Själv praktiserar jag Nålsögat och Chi Neng Qigong varje dag och blir direkt medveten om min kropp och dess behov.

Vill du testa, häng med den 18 april då jag håller ett gratis webinar. Så berättar jag mer och du får prova på.

Anmäl dig här:

Ja tack jag vill gärna lära mig må bättre och stänga mina tankar!

Jag hoppas vi ses och hörs den 18 april.

Varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Chi Neng Qigong med min mentor – Vill du få tips på att må bättre?

Li Hongshi 12 mars 2017Min fantastiske mentor Li Hongshi från Kina har varit i Malmö igen. Han lyckliggör just nu ett antal av oss handledare och utövare av Chi Neng Qigong, under en Europarunda med workshops. Under fyra dagar körde han utbildningen i Malmö, vid Kockum Fritiden.

Själv deltog jag i dagarna tre. Det var inte utan att både kropp och själ var möra. Otrolig känsla att få träningsvärk i bröstkorgen.

För första gången fick jag lära mig öppna upp revbenen så att mitt hjärta får bättre plats och mår riktigt gott. Detta i sin tur gjorde att jag också kunde känna av mina inre organ på ett starkare sätt.

 

Sedan 2015, då jag tränade för Li senast, har jag dagstränat på att stänga mina tankar. Detta har jag också lärt ut i den digitala kursen Nålsögat som många av mina deltagare har gått. Samtliga har gjort ett strålande resultat. En del har lärt sig sova bättre, andra minimera eller eliminera stressen och vissa har skapat det lugn de behöver för att lyckas bättre i vardagen.

Själv har jag lärt mig känna mina inre ligament, muskler och senor framförallt i armarna.

 

Den här gången fördjupade vi kunskapen kring att stänga tankarna och därmed eliminera stressen osv. Det var en fantastisk känsla att få uppleva hur jag var totalt närvarande utan att uppleva min egen kropp. Att se sig själv holistiskt under ett träningspass är en otrolig upplevelse.

 

Nu delar jag med mig några av dessa underbara råd i ett gratis webinar direkt efter påsk.

Välkommen till gratis webinar den 18 april kl 18.00

Vill du delta och få lära dig hur du kan göra? OBS att du inte behöver kunna Chi Neng Qigong. Jag kommer inte att fördjupa denna metodik utan lära dig via enkla rörelser.

Anmäl dig via denna länk.

Webinariet är helt gratis!

Jag lovar en behaglig stund.

 

Li lärde också ut hur vi kan bli bättre på att kommunicera med vår omgivning. Han menade att alla äktenskap och relationer förbättras omgående för de som kan hantera den här kunskapen.

Detta är något som alla par borde lära sig!

 

Kärleksfulla hälsningar
Monica Ivesköld

 

 

 

 

Lindra din migrän/huvudvärk

Lindra migränDen 18 april kör jag igång en ny utbildning via webinar (direkt på datorn). Första kursen körs för några utvalda deltagare som blir pilotgruppen.

Det är flera av mina deltagare som har gått kursen i Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong eller kursen Nålsögat (stoppa tankarna och eliminera stress) som har frågat efter metoder som lindrar migrän och huvudvärk.

Under åren har jag haft många klienter som blivit mer eller mindre botade med hjälp av olika sorters övningar, framförallt Chi Neng Qigong-övningar för migrän.

Migränbot gårDet finns inom Chi Neng Qigong övningar som botar, dvs vissa övningar är direkt riktade till vissa kroppsdelar. Det kan vara huvudet, axlarna, inflammationer i lederna, gallan, njurar eller urindelar, fortplantningsorgan och mage. Tränar du dessa speciella delar, får du en förändring ganska snabbt. Det finns exempel på barnlösa familjer som har tränat och senare fått både ett och två barn, personer som har blivit botade från sin astma, reumatiker (som jag själv) som helt slutat medicinera osv.

Migränkurs 5 veckors övningarNu kör vi alltså igång övningar för att minimera/eliminera migrän/huvudvärk. Det blir övningar i Qigong, Feldenkrais, Självhypnos, Akupressur och EFT, Shiatzu mm.

Detta är också en hjälp för alla de som vill bli av med spänningen i axlar och rygg. Du får gärna anmäla dig till denna kurs – ifall du vill må bättre.

Klicka på denna länk om du vill anmäla dig till kursen!

 

Behöver du några egna övningar för nacken, såg jag att Hemmets Veckotidning hade lagt ut en liten film på YouTube. Här når du filmen!

Pigga hälsningar
Monica Ivesköld

 


Stressfri och glad

Somna lättVill du hänga med på vårens kurs Nålsögat?

Den innebär att du under 8 veckor lär dig stänga av dina tankar. Det är tankarna som skapar stress och oro.

En del människor har svårt att somna. Med de metoder som du får lära dig, somnar du som ett litet barn. Det vittnar många av mina deltagare om.

Denna kurs körs vår och höst. Nu är det dags för vårens uppstart. Vi kör igång måndag (alternativt tisdag) den 18 (eller 19) april kl 18.45. Du tränar via din dator.

Tankar - byt ut mot kroppsminnetVarje vecka får du nya övningar att träna på.

Du får träna dig att byta ut tankarna mot kroppsminnet. Detta är en helt ny metodik från Kina som ingen annan än jag kör i Sverige. Vi startade för ca 2 år sedan och resultaten är långt över förväntan.

HypnosNär jag utbildade mig till medicinsk hypnoterapeut, fick jag lära mig att våra tankar är så kraftfulla att du – under hypnos – kan få brännblåsor av en blyertspenna. Under åren har jag även lärt mig att vår kropp hjälper till att styra våra tankar och vårt sinne.

Den här kursen arbetar djupare än mindfulness eftersom den verkligen ”stänger av tankarna”. KBT (kognitiv beteendeterapi) innebär att dina tankar styr din känsla och dina handlingar. Det här är moment 22. Många av våra tankar bygger på ren fantasi. Din hjärna kan inte skilja på fantasi och verklighet. Det innebär att du med fantasins hjälp drar igång dina hormoner (ofta stresshormonerna). Du kan inte styra ditt autonoma system mer än att ta ner pulsen med hjälp av andningsteknik. Därför kan det vara bra att hitta din egen on/off-knapp. I kursen får du programmera in den på din kropp så att du alltid har den tillgänglig.

Vill du hänga med? Anmäl dig via denna länk!
JUST NU-erbjudande: Endast 995 kronor!

Välkommen!
Monica Ivesköld

 

 

Arbetar du optimalt?

Arbetsveckans aktiviteterI så fall vet du exakt VAR du lägger din tid. Då har du full koll. Inget slösande eller ödslande med tiden.

Detta är enkelt att synliggöra, OM du arbetar på rätt sätt. Allra helst med en digital kalender. Då behöver du inte mäta själv. Det gör datorn åt dig. Du behöver följa upp din tid, att du verkligen gör rätt saker och vid rätt tillfälle.

Jämför med bilden, som visar min tid för vecka 4, då fokus var kursstarter och försäljning.

Som du ser har jag verkligen lagt tiden på ”rätt” aktiviteter. Jag är mycket nöjd med min vecka. Hur nöjd är du?

Erbjudande – gratis mall

Skulle du vilja ha ett underlag och veta mer om hur det går till att mäta och förbättra din dag? Jag bjuder dig – som skickar in och anmäler dig till mitt nyhetsbrev (fyll i din mail i rutan ovan) – på en gratis mall. Den kan du enkelt använda för att följa upp din tid.

Skriv in ditt namn och mailadress, så skickar jag mallen till dig. Den är färdigskapad i Excel med diagram och allt. Det enda du behöver göra är att skriva in vilka aktiviter du lagt tid på och hur mycket.

Du får den här i samband med utskick av vårt nyhetsbrev (som kommer ca var 14e dag).

Rapport – Jag lever min dröm

Dröm - veckanJo, det är sant. NU lever jag min dröm. Lever du din?

Jag har fördelat veckan i följande ungefärliga pass:

 • 2 dagar utbildningsjobb
  • 1 dag förberedelser för samtliga kurser + coachning och feedback
  • 1 dag för alla digitala webinar för de kurser som är igång
 • 3 dagar som författare
  • 1 dag till alla bloggar, inlägg och annat smått och gott
  • 1 dag till noveller
  • 1 dag till min nya skönlitterära roman
 • 1 dag till måleri
  • Jag målar framförallt i akryl, just nu. Samtidigt bygger jag en ny Målerikurs
 • 1 dag golf

Optimala hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed