Från antologier till romanen ”Porten till friheten”

Jag har deltagit i många antologier under åren samt fått mina noveller publicerade i både tidningar och e-böcker.

I november i fjol kom jag med i antologin Jul igen. Uppföljaren till förra Jul igen. Du ser dem båda i slutet på översta och nedersta raden i nedanstående bild. Båda dessa är som en adventskalender med en novell varje dag fram till julafton.

Antologierna

Den första antologin var Kvinnan och Eken som utkom 2014. Sedan kom de på löpande rad. Dolt under ytan med berättelser om sjukdomar som vi inte ser, Mer än bara ord som handlar om kommunikation, Över mållinjen som handlar om hur du kan skapa dina mål, Sjön som har anknytning till vatten och med många fantasy-noveller. I Koka Poesi, en barnbok, kom en av mina dikter med. I juli 2019 gav jag själv ut antologin Lyckliga tider med 26 härliga noveller av 21 författare. Och i samband med bokmässan i fjol kom min erotiska novell med i Tabu.

Handbok för textproduktionRedigera framgångsRIKT2018 gav jag ut Handbok i textproduktion som innehåller allt du behöver veta om layout och uppställningar av text och 2019 i december kom boken Redigera framgångsRIKT som fungerar som en checklista för alla som behöver redigera text. Till den finns även mallar att hämta ner.

 

Pojkarna Bus och de 3 nycklarna2017 kom jag ut med barnboken Pojkarna Bus och de 3 nycklarna, som jag skrev med mina två norska barnbarn. Och till nyår gick manuset för barnboken Axel och sjöodjuret iväg till förlag med hopp om att den blir utgiven.

Som du kanske har noterat har jag även skrivit många romaner de senaste åren. Totalt har det blivit fem stycken och en sjätte är på gång.

Avtal för min första roman – Porten till friheten

Glädjande nog kan jag berätta att jag i julas tecknade avtal med ett förlag som kommer att ge ut min roman Porten till friheten under året. Den kommer både som tryckt bok och ljudbok.

Just nu har jag fått tillbaka den från förlagsredaktören. Manuset har granskats av förlagets lektör. Utifrån lektörens rekommendationer har jag skurit ner manuset rejält, tagit bort en del kapitel och halverat ett speciellt område. Följande vecka kommer jag att – än en gång – gå igenom manuset, läsa och säkerställa att tidslinjen fungerar.

Jag är överlycklig över de kommentarer som jag har fått.

”Nu har jag läst det välskrivna och trevliga manuset Porten till friheten.”

”Texten är lättläst med ett bra tempo genom korta kapitel som för handlingen framåt. Som läsare känner man sig välkommen till Henriettas värld.”

Hjärtan

Så håll ögonen öppna! Jag berättar mer när jag vet mer. Om ett halvår finns förhoppningsvis romanen till försäljning.

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest