Gästbloggare Per Lindskog

Recension noveller ur boken ”Jul igen”

Idag är det den 5 december och jag inleder med två recensioner ur ovanstående bok. Den ena är skriven av Eva Sjögren och heter ”Panik i natten” och den andra är skriven av Jesper Berg ”Barnens magi”.

Evas novell får 4 av 5 baserat på knorren på slutet i novellen som är härligt skriven. Jespers novell får 3 av 5. Det är en fin julnovell men med lite sorgliga inslag och en gnutta hopp.

Missa inte att köpa boken ”Jul igen” till mitt inköpspris. Först till kvarn – se kalendern den 3e.

***

I samband med Skrivinspo i Malmö, träffade jag Per och Snezana Lindskog. Jag lovade läsa Snezanas bok och gjorde därefter en bokrecension. Den kan du läsa mer om här.

Snezana har också gästbloggat hos mig. Här kan du läsa hennes blogginlägg.

Nu är det dags för Pers inlägg. Kul att du ville skriva här på min sida, Per.
Tack!
Monica

När skrivandet blir en gemensam nämnare

Per LindskogÅr 2011 den 18 juni förändrades mitt liv totalt. Den dagen fick jag uppleva ett överväldigande kärleksmöte som inte slutade där. Ju mer jag och Snezana träffades desto mer blev vi varse gemenskapen. Det som visade sig bestå är det gemensamma bildintresset och framför allt skrivandet. Vi provade oss fram, testade stafettskrivning, delade texter. Jag lät henne skriva delar av min bok som vi sedan tillsammans skrev om. Hon fick skriva ett par kapitel. Våra texter smälte samman, man kunde inte särskilja dem och säga, det här har jag skrivit, eller detta är mina ord.

Vi kompletterar varandra. Jag kan med en snabb blick på en text hitta ett stavfel. Snezana brukar ha många stavfel, vilket hon anser att det är ok att berätta. Hon är dyslektiker och har lite svårt för dubbelteckning. Att komplettera varandra är en stor grej, rentav en gåva. Idag arbetar vi på våra gemensamma texter via Google drive. Där vi korrigerar, lägger till och kan skriva i en och samma text. Det som också är helt otroligt är att vi sporrar varandra till olika projekt. Och är vi inte synkade och ligger på samma arbetslustnivå händer det ofta, när en av oss kommer igång, att det smittar.

Jag har alltid skrivit och de skrivna orden har blivit många. En gedigen dagbok finns lagrad sedan början av 70-talet. Omfånget är stort, lika stort som sju och en halv volym av trilogin om Sagan om ringen och antalet ord växer för var dag som går. Många dagar kan det bli mer än en A4-sida. Vardagliga händelser lagras i Word men också tankar och reflektioner.

Idag har jag och Snezana drygt sju år bakom oss. Känns som att vi har känt varandra i evigheter men känslomässigt växer vi. Fortfarande lär vi av varandra och lever på den härliga uppmuntran som vi så gärna bjuder varandra på. Vi gör nog som många andra, flödesskriver och hittar på andra sätt som sporrar skrivande, till exempel har vi deltagit i “Skrivsprånget” på Facebook och ibland använt oss av olika ”börjor” på nätet. Vi arrangerar och deltar i skrivmaraton med andra skrivvänner. Snezana hittar på olika sätt. Vi pratar ofta fram berättelser, som ibland blir till noveller. Samarbetet har inga gränser. Hoppas att det fortsätter så för det känns verkligen som om handen har hittat rätt storlek på handsken.

Här har du länkar till Pers och Snezanas sidor:

https://perabl.com/

https://skrivparet.blog/

Tagged with →  
Share →