Glasfusing – vilken rolig utmaning

Smycken 115-16 maj unnade jag mig en spännande utmaning. Jag gick en kurs i glasfusing. Har du aldrig provat på, rekommenderar jag den varmt. Det var så roligt och lärorikt. Här ser du vad jag och maken skapade under två kvällar på Kallerholms gård i Svedala.

Här kan du läsa mer om glasfusing på Kallerholm:

http://www.kallerholm.se/OmG.html

Det var spännande att lära sig skära till glaset och se hur det förändrades vid bränning i ugnen.

Smycken 0

Utmaningen låg således i att välja glas, skära till och designa smycket. Glaset smälte ihop och blev inte alls så som jag från början hade tänkt. Vissa glas ändrade färg, andra form. Här ser du embryot till mina blivande halsband.

Även om de förändrades i bränningen, är jag mycket nöjd med resultatet. Det här var extremt roligt. Nu har jag bokat in mig på nästa kurs också. Måste få göra lite större alster och se vad det kan leda till.

Det var verkligen avkopplande och intressant. Gemenskapen och hjälpsamheten var stor. Vi blev bjudna på ett härligt smörgåsbord inkluderat i kursen. Bara det är värt att testa, kan jag berätta.

Första kvällen skapade vi, andra kvällen monterade vi.

Själv är jag inte road av den ”pilliga” delen att montera, men det fanns många som var behjälpliga.

Här kan du se slutresultatet av några av de smycken som vi gjorde:

Smycken 2

Jag kan varmt rekommendera denna kurs.

Monica Ivesköld

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed