Blandfärs-gryta med rotfrukter och Bongs tomatsoppa
Den här goda grytan komponerade jag i veckan. Utgick från ett gammalt recept och la till bland annat en burk tomatsoppa (Bongs). 7 blå points per person för dig som är viktväktare.
Servera den gärna med bröd till (ej inräknat i points).
Ingredienser för 4 personer
Potatis 4 st 7
Morot 2 st 0
Kålrot ett litet 0
Nötfärs 10% 300g 15
Margarin flytande 1 tsk 1
Lök 1st, gul 0
Vitlök 2 klyftor 0
Köttbuljong 2,5 dl 0
Matlagningsvin, rött ½ dl 0
Bongs tomatsoppa (outspädd) 1 burk 5
Persilja 2 msk 0
Gör så här
Skala och tärna potatis, morot och kålrot i små bitar och lägg i en gryta.
Fräs färsen i margarin i en stekpanna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg í grytan.
Fräs hackad lök och vitlök. Lägg i grytan.
Häll på buljong, vin och en burk Bongs tomatsoppa (utan att späda).
Låt allt småkoka ca 25 minuter.
Strö över hackad persilja.
Smaklig måltid!
Monica