Gryta på fläskkött med Terriaki-sås

Gryta med fläskkött och terriaki-såsIgår bestämde jag mig för att skapa ett nytt recept. Vi var sugna på en gryta. Resultatet blev detta. Hoppas att du också gillar det. Såsen är en succé!

Ingredienser:

ca 400-500 g benfritt fläskkött

smör att steka i

2 st morötter

3 st potatis

1 st gul lök

1 st tärning av grönsaksbuljong eller annan buljong

0.5 tsk salt

1 krm peppar

Lite grillkrydda

1 tsk paprikapulver

1 msk tomatpuré

2 dl grädde, 0,5 dl mjölk och 0,5 dl vatten

2 skivor rökt skinka

0,25 dl Terriaki-sås

0,5 dl kinesisk soya

Färsk paprika

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha i sin gryta).

Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Hacka löken.

Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.

Stek köttet i omgångar på medelhög effekt. Stek ett par minuter på en sida och vänd på bitarna och stek ytterligare ett par minuter så det får färg på två sidor (det behöver inte bli genomstekt).

Salta, peppra och krydda under tiden du steker. Lägg sedan över köttet i en gryta.

Stek löken och morötterna samt potatisen tillsammans i smör tills löken blivit blank och lite genomskinlig.

Lägg ovanpå köttet i grytan.

Smula buljongtärningen i grytan. Tillsätt tomatpuré, Terriaki-sås och soya samt häll på grädden.

Klipp rökt skinka i strimlor direkt i grytan.

Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp. Rör om. Låt sedan koka under lock på svag värme, ca 15-20 min. Rör om och smaka av.

När grytan är klar, lägg i den färska paprikan.

Servera med sallad eller andra grönsaker.

Smaklig måltid!
Monica

 

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed