Handbok i textproduktion – NU lanseras den

Jag kan stolt meddela att nu, äntligen, är min bok hos tryckeriet. Om några dagar släpps den i bokhandeln. Boken som innehåller allt du behöver veta om textproduktion. Här framgår hur du skapar dokument och texter (både digitalt och fysiskt), för att dina läsare ska förstå och uppfatta. Du får lära dig om regler, tips för webbsidor, sociala medier, pitchar, nyhetsbrev, långa dokument och rapporter, noveller och romaner. I boken finns exempel på hur långa raderna får vara, skillnad mellan bra och dålig layout, hur du skapar visitkort, produktblad, broschyrer mm. Den ger dig råd om formatmallar och annat som du behöver när du skriver långa texter, hur du gör förkortningar, skapar logotyper, analyserar läsbarheten, och om upphovsrätt. Här får du också lära dig hur bilden bör placeras. Med andra ord, allt kring hur du ska göra för att skapa en attraktiv text, finns i boken.

Handbok i textproduktion - omslag

En enklare form av boken har funnits i tidigare utgåvor via andra förlag. Nu är den uppdaterad med allt du behöver veta för digital produktion. Det som utmärker den här boken är dels övningarna, dels att du tydligt med hjälp av exempel kan lära dig se skillnad på bra och dålig layout. På så sätt slipper du göra dyra misstag. Den är också unik eftersom den innehåller information om hur du hanterar bilder. Hur du ska placera dem rätt, hantera färger och former.

Som introduktion får du boken något billigare när du beställer den direkt från mig. Den kommer att kosta ca 280 kronor + frakt i handeln. Du får köpa den för endast 250 + frakt. Kontakta mig, så får du en handbok som stödjer dig när du vill skapa allt från rapporter, broschyrer, visitkort till böcker.

Som du kanske vet, har jag utbildat i layout i över 30 år. Jag har skrivit mer än 60 facklitterära böcker, framförallt i ämnen som dator- och informationsteknik samt effektivitet och automatiseringar.

Under åren har jag även publicerat noveller i antologier, skrivit en barnbok och håller nu på med en roman-trilogi.

Ca 2000 bloggar och inlägg i sociala medier blir det per år.

Och många av alla mina tips finns i den här handboken.

Skrivarhälsningar

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest