Hänger du med i den tekniska utvecklingen?

Din chef gör det förmodligen inte – visar en ny studie som Tieto har gjort. Ord som molnet och big data är ofta fullständigt främmande för chefen, enligt denna studie. Det är inte heller alla anställda som hänger med i sociala medier och oftast är chefen den siste på plats där.

42% inser att den nya tekniken får stora konsekvenser för framtiden. 80% förstår att det blir den mest kraftfulla förändringen under de kommande 5-10 åren. Det verkar dock inte som om alla förstår vikten av digital transformation.

Du måste bli en Digitalis, annars är du ute i kylan. Det är helt klart!
Frågan är hur du blir en digitalis. Vet du det?

Själv är jag tacksam över att jag alltid har varit först med saker och ting. Speciellt nu då jag börjar närma mig Tidsmiljonärsåldern (pensionen). Jag har några år kvar på mig att dela med mig av mina kunskaper – eller jag ska kanske fortsätta kalla dem ”kund-skaper”.

Nu i höst lanserar jag Överlevnadskursen: Digital Transformation. Den stöttar dig fullt ut i konsten att nå ut i sociala medier, att lära dig hitta din framtid i den kommande revolutionen, att lära dig bli en Digitalis.

Framförallt om du är chef, behöver du träna dig i detta, så att du slipper känna dig bortkommen när du talar med personalen. Till våren har du även möjlighet att träna i Spanien tillsammans med mig. Jag lanserar då flera kurser på plats i Orihuela Costa, 20 minuter söder om Torrevieja. Preliminärboka dig gärna redan nu, så du säkrar din plats.

Digital transformation

Den digitala revolutionen kommer att förvandla ditt företag. Du som är verksamhetsledare, företagare eller mellanchef måste förstå hur ekonomin och tekniken påverkas för er innovation vid den digital transformationen. Vill ni överleva, MÅSTE du ta tag i detta. Och du måste göra det NU! Omvandling tar tid!

Du kommer endast att etablera dig som marknadsledande om du bemästrar digital innovation. Det finns flera grundläggande exempel på detta. Amazon, Metro och Spotify är exempel på en digitala innovatörer. Netflix, exempelvis, är starkt beroende av att kontinuerligt förbättra sina digitala produkter/tjänster för att klara av konkurrensen i underhållningsbranschen. Detta – i sin tur – kommer att påverka de företag som idag säljer DVD-filmer. Ett av de verkligt utsatta företagen är HomeEnter som redan skurit ner verksamheten. Hittar inte dessa företag sin nya nisch med digital transformation, är de borta från marknaden inom kort. Bilföretagen måste inse att deras framtida konkurrenter sannolikt kommer att vara Facebook och Google och inte BMW och Toyota. Digital tillverkning och 3D-utskrift krävs inom bilindustrin, såväl som andra industrier. 3D är redan något som vi som privatpersoner har tillgång till.

Digital Innovation och Transformation är exempelvis en ny Harvard Business School-kurs med syfte att ge de studerande kunskaper i att hjälpa, tänka, leda och genomföra initiativ inom digital innovation på marknaden. Målet med att använda Öppna Forum är att stimulera djupare samtal, korsbefruktning mellan idéer, och införande av det globala ”digitala omvandlingssamhället”.

Inget företag har råd att vänta – varken stora eller små. Det är NU det gäller. Vänta INTE – börja din omvandling redan idag.

Själv har jag som ett led i detta, förberett mig under ett antal år. 2013 lanserade jag min första digitala utbildning och idag 2015, 2 år senare, har jag 20 st att erbjuda mina kunder. Fler utbildningar kommer.

Jag är ingen novis när det gäller digital utbildning. Redan i slutet av 80-talet blev jag certifierad distanspedagog som en av de första 20 i Sverige. Då, i början av 90-talet, skapade jag digitala förutsättningar för Nordiska Ministerrådet – utbildningar för att lära ut användning av PC. Jag är en av mammorna till det dåvarande Datakörkoret ECDL – European Computer Driving Licens. Detta finns fortfarande och jag erbjuder numera utbildningar som inte bara lär dig hantera exempelvis Office-programmet – utan att hantera det med en effektivitet som ingen annan kan erbjuda dig. Hos mig får du kunskap om hur du gör för att frigöra tid, när du arbetar med dessa verktyg. ECDL är en global standard för grundläggande datorkunskaper. Det är en internationellt erkänd certifiering av hög kvalitet, utformad, validerad och godkänd av experter från hela världen. Jag är en av de som redan då på 90-talet fick godkänna de som skulle bli certifierade handledare, dvs jag hade då licens att certifiera certifierarna.

Som ett första led i det digitala transformeringsarbetet, erbjuder jag en digital kurs som jag kallar för Överlevnadskursen. Innehållet baserar sig på väl utprövade metoder för att synliggöra affärsplaner, mål och visioner – men med den skillnaden att vi arbetar med en 3-stegsraket, dvs

  1. Tittar och jämför hur något utvalt företag har gjort vid digital transformation
  2. Kartlägger ditt företagets NU-läge och behov
  3. Borrar djupare och använder kreativiteten baserad på den kunskap som uppkommer vid studierna och därmed sätter verksamhetens framtid på pränt. (Det här har jag hjälpt företag med i ca 30 år, men då utan den digitala aspekten.)

ALLT kartläggs, ner till minsta beståndsdel, om du så vill.

Vänta INTE – gör det NU om du vill hinna vara en av dem som klarar sig i konkurrensen. Samtidigt ökar din effektivitet och du ökar din lönsamhet med 26% i förhållande till dina konkurrenter.

Vill du veta mer? Anmäl dig till våra nyhetsbrev, så får du gratis tips och annat.

PS! Vill du även öka effektiviteten kring dina möten? Läs då denna serie i 13 delar om Möteseffektivitet, något som jag har utbildat i och tipsat om i 30 år. Här är länken till entreprenörsbloggen där jag skriver om detta:
https://www.tummenur.nu/author/Monica/     DS!

Effektiva, digitala hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)
Monica@resultat-direkt.se

 

Tagged with →  
Share →