Här och nu av Eva Ludvigsen

Bokrecension

Här och nu av Eva LudvigsenDet började med att jag läste boken Lova av Eva Ludvigsen. Se mer om den här (länk till recensionen).

Boken gav mersmak och jag valde att läsa Här och nu.

Oj vilken feelgood-roman. Jag håller med Kim Kimselius när hon skriver att Eva Ludvigsen är ”Sveriges Nora Roberts”. Eva har ett härligt språk och boken var absolut en av de bästa i genren Feelgood som jag läst i år. Jag skrattade och grät om vartannat. Den fångade mig till 100 % och jag kunde inte släppa den. Sträckläste den till slut. En riktigt fin bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa. Dessutom har Eva Ludvigsen lyckats med att överraska i slutet, vilket jag verkligen uppskattade.

Boken får full pott av mig, dvs 5 av 5 pennor.
Tack, Eva, för en läsvärd stund.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

”När trettiofemårsdagen närmar sig och advokaten Ingrid fortfarande inte hittat mannen i sitt liv, bestämmer hon sig för att vidga vyerna och bege sig utomlands. Framför allt ska hon försöka leva ”här och nu” och ”ge sig hän”, inte hålla tillbaka känslorna i rädsla för att än en gång bli sårad. Efter en tids kringresande hamnar hon på en hästgård i Montana. På granngården bor Nate, vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Men den sprudlande svenskan, som inte bara är en stjärna på fotbollsplanen utan också mer än gärna gör honom sällskap på ridturerna, får honom snart att tina. Han har bara glömt hur man söker kontakt. Det som börjar som en trevande vänskap utvecklar sig till en riktig kärlekssaga. I alla fall tills det förflutna kommer ikapp och missförstånden läggs på hög. Först när livet ställs på sin spets strider de för sin kärlek mot alla odds.”

Vid pennan
Monica

Tagged with →  
Share →